Tuesday, November 30, 2010

Pakar IT Zaman Teknologi Tinggi

Share/Bookmark
Dah lame aku tak betulkan komputer. Last komputer yang aku betulkan adalah komputer member aku duduk kat Kondo Bukit Aliff. Best wo..lepas betulkan komputer terjun dari tingkap masuk swimming poll.^_^ tapi sekarang aku dah tak buat lagi dah. Sebab aku dah rosakkan hardisk kawan aku then aku tak pasal-pasal kene ganti pulak.paiseh betul.

Amiruddin (bukan name sebenar)adalah anak pak Ismail no 4. Tak tawu la pulak dye kenal ke tak kat Faiz kawan baik aku yang duduk same tempat dengan dye. Dye kawan aku mase aku kerje kat PPAD dulu. hahaha. Dye nie ade minat kat Eminem same macam aku. Tapi dye hitam macam Tyra. so takde potensi.sory.

Tibe-tibe hari nie call aku pulak. Cakap nak buat kerje tak boleh dari tadi. Dye kate speaker yang dye beli dengan aku tuh rosak agaknyer. Aku ajar dye gune talipon untuk setting semua sound system kat Desktop dye tuh. yang mane aku ingat jer lah aku cakap. yang tak ingat takkan aku nak memandai pulak kan. Tapi takde keluar suara kat speaker tuh.

Speaker dye gune tuh Altec Lansing tuh aku belikan untuk dye. RM500++ tuh harge dye.takkan lah boleh rosak macam tuh jer. Sebab dye dah merungut tak habes-habes. aku suro dye amek aku kat rumah. bia aku yang pergi cek sendiri.

Lepas setengah jam lebeh dye dah sampai rumah aku. amek aku pergi rumah dye. Aku duduk kat depan PC dye aku tengok Speaker tuh. Aku terus Tonjol kepale dye laju-laju. Masalah member aku nie takde lah besar mane sampai takde keluar suara.

Dye tak pasang karen jer.

Sebab aku bengang dengan dye. Dye pon dah gelakkan aku penat-penat datang sane semate-mate nak on kan suis karen tuh. Aku suro dye anta aku balik. Aku pau dye gule-gule merah aku. padan muke dye. Melepas RM10.

Kali ke dua dye call aku untuk hari nie jam dah nak cuit no 1 pagi dah. dalam hati aku ape lagi lah masalah dye nie.tak habes-habes menyusahkan aku. yang study dye. yang sakit kepalenyer aku pulak.

Amir: Mie...

Aku: Yeer...ape lagi..

Amir: Mie...PC aku memang takde simbul darab ea? penat aku cari. dah dekat 15 minit dah nie.

Aku: 15 Minit kau cari??

Amir: Yee Mie..ko datang sini mie. tolong aku.

Aku: Amir...... huruf "X" tuh simbul darab baru untuk kau eah mir.

Amir: errr..boleh mie ea? same ea?

Aku: Ye Mir. takkan aku nk tipu pulak.hrrrr......(mengeluh)

aku terus tutup phone lepas dye cal. tak tahu la ape jadi kat dye pagi nie. sebab aku belum bukak phone aku lagi sampai sekarang. aku on no Maxis aku jer.^___^

50 Organisma:

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adoi la. kawan kawan kawan.

dye nak cari darab tu, calculator ke komputer. hehe.

jap aku nak tenung jugak, ada ke tak.

ifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hihihi... baru gune pc ke?

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gekkk simbol darab :P

Terkini : Keputusan akhir undian Anugerah Blog Pilihan Malaysia bagi kategori Blog Personal Lelaki Pilihan

Zana Hani :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kahkah !

yana zuera said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA tak taw nak cakap ap la kawan kaw ni. kesian pun ada gak. :p

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.aku tak paham pape pon sal computer.

darab tuh tak leh bla.. haha :P

nabihah ramli said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kirim salam la kwn tuh ea..kahkahkah

Amalina Jo said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tak tau nak cakap apa dh -,-

LINA JALIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ape la malang dapat kwn mcm tu...hahaha..pentolnye dia..hahahh..
aku : mie button bahagi mne ek? aku x jmpe pon..:P

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Errr... kesian kawan kau tuh... tapi kalau aku pun aku off fon terus... hoho...bende remeh jek kot...

✿....rossa alina....✿ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha..xpela..tolong kawan.. ;p

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha
kawan kaw sume bengong
seb baek kaw tak :)

GUA TAK BERCINTA TAPI GUA PANTANG

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

O___O bwahahahaahhhaaa~ kalo Yui ade kat sane gerenti tak henti2 ketawa...xD

nabilah_2908 said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adoila...seriously...lawak...boleh lak tk on karen...pastu cari simbol darab...hahahaha...sabo jer la bila dpt kawan mcm tu...

xpe la...tolong la selagi termampu..at least ada juga penghibur hati... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CUTI SEKOLAH DULU DAN SEKARANG

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

err..
bengang btol jd klu ak de kwn cmtuh..

Liyana Lunia. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

awak patut charge la buat kelas untuk dia HAHAHAHAHAA

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina komputer lah .kan cerite pasal komputer dari tadi nie.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ifah tak lah.baru gune pc untuk buat assignment jer..^_^ sblum nie pencacai mcm aku nie tak gune PC pon buat keje.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine ^_^ yup simbol darab

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zana Hani :) ^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@yana zuera tak yah ckp ape.gelakkan dye jer.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Puteri Iqa Izyan aceh.kalau tak paham mcm mane leh buat blog.eeeee....

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabihah ramli nati org smpaikan.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Amalina Jo same lah.org pon tak tawu nk ckp ape dah.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@LINA JALIL lina...karang kau aku cium jgk laju2 karang.bhahahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha hahaa.yelah.ko kan pakar bab kumputer nie.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@✿....rossa alina....✿ sekali sekala.kadang2 aku rase aku yg diperbodohkan sebenarnyer.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akmalhilmi haha.kawan aku tuh termasuk kau akmal.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani ketawe apenyer.geram ade lah yui.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabilah_2908 yup.betul tuh.bagus jgk aku pon dapat kuar rumah dn rokok free.heheh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Arine Romano so, jgn kau yg jadi mcm tuh okey.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Liyana Lunia. haha.tak kuase aku nak ajar dye.pandai2 dye la nk idup.^_^

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wey fahmi ! aku rase kan mmber2 kau nie mesti sengal2 kan..
hari tu pasal aircon..
ape la !
kalau aku jadi kau ! aku hentak je kepale dy kasi betul sikit !

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza ish.ko igt aku berkawan dgn org sengal jer ker?? adeh..

FarhanaFabulous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kesengalan..ade jugak kawan macam tuh.. haha !

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@FarhanaFabulous ade je nie.si amir tuh lah.^_^

yana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha..asal kwn2 ko sengal je sume..ley plak cm2 kn..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@yana alah.tak semua lah.grrr..

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha kesian oi kat die. xD

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sory kalau kau mara !
heee~

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha... kau perli aku kan... dush...XD

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny grr.aku ko tak kesian ker??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza takdenyer aku nak mara.aku kan coool jer.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha takdenyer aku nk perli.tapi terase bagus lah.berkesan namenyer^^,

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahahaha... adoiyai.... tak terluah dengan kata2... yang tang speaker tu leh maafkan lagi laa.. ni hidup da berapa tahun.. simbol darab?? X..?? OMG... pon tak tau lagi ke.. letih la cenggini...

LINA JALIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

u nk cium i? jap nk lapik kain.. dpn pavillion jom..hahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani amboi.kawal emosi tuh.yg menempuhnyer nie lagi lah mcm ape nie ha.^_^

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nmpk mcm emosi sy tak terkawal ke..?? huhu

Miss Lemon said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha budu

ok sori
mmg terckap tu tadi pas abis bc
lawak tol
hahaha

Nurul Afifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

siot..buang karen punye mamat..

hahahahahaha..

Popular Post