Monday, November 29, 2010

Ape Lah Dosa Aku Dapat Kawan Macam Kau Nie?

Share/Bookmark
Aku mulakan hari aku dengan tidur semalam. ^_^ tido pukul yang dekat dengan pukul 6 tuh tah pukul berape tah. Puncenyer aku tak tido semalam adalah disebabkan aku tak mengantok. aku makin segar bile aku baru perasan sekarang muke aku dah macam seorang mamat raja lawak astro.name dye along. coool.tapi aku tak sengal macam dye. fullstops. dulu muke aku macam zac afron. then macam justin bieber. sekarang aku dah macam orang Malaysia dah. Tahniah!

Aku semalam ade 3 function yang aku hadiri. ONE kazen aku tunang. tahniah Dila. kau dah tunang sekarang.  TWO kawan aku kawin. Medan.tahniah jugak ko dah kawin. sory aku datang tak sampai 5 minit. THREE bachelor  party. yang nie aku tak kenal sape tapi kawan aku ajak aku main join jer..maklumlah party kalau aku takde mane meriah. party nie sempena minggu terakhir dye membujang.cool kan?? private party untuk yang ade belalai jer okey.no wo-man and we cannot womanizer. (aku benci bahase penjajah) tapi kawan dye kate dye buat syarat pulak kene bawak ape-ape air. so, macam biase aku suroh member aku beli air tin kat  pasaraye Giant. Dye beli air tin yang ade 6 tin setiap satu pemegang tuh. dye beli 2 pemegang. coca-cola.hehe.

Ontheway pergi sane:

Aku: Yeed. ko bukak kan aircon yeed.

Farid:  Kejap ( Sambil tangan dye mengeledah laci kerete si Panjang tengok CD lagu-lagu)

Aku: Panjang. ko bukak......................................

Panjang: (time tuh jugak lah dye nak bergayot)

Aku: Yeed. bukak la aircon doe.

Farid: Nie Akon la nie bodoh..ko nak lagu ape ko cakap lah......

Aku: Errr...ape lah dose aku dapat kawan macam ko nie yeed?? aku suro kau bukak aircond lah AIRCOND. bukan mintak lagu Akon lahanat.....

Panjang: (gelakkan aku dengan farid)

Aku: ko ketawekan aku. karipap mak nona kau..(aku kalau geram memang sebut name kuih dengan owner sekali)

Farid: Cakap lah bukak aircond dari tadi.ape lah. (muke malu sambil gelak-gelak) 

aku balik dari party tuh pukul 2 pagi after menang lawan game bola 3 kali. kalah 9 kali.^_^ aku lupe bagi tawu. kawan aku Medan yang kawin tuh bersanding dalam banjir. gambar nie mase semua orang dah balik dah. aku amek gambar pakai phone aku jer sebab aku pon datangyer lambat..hehehe.sabar ye Medan ye.

p/s: Fara orang mintak maap sebab awak call orang tak dapat. orang tak tutup phone pon. tapi tak tahu kenape tak dapat.sory atas kesulitan yang berlaku. orang terpakse salahkan Maxis untuk itu. Ah! celcom pon same jer. Digi diam eh.

69 Organisma:

Zana Hani :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kahkah ! lawak seyhh .

nabilah_2908 said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alahai..kesiannya bersanding dalam banjir...

jom ke APA KATA HATI pulak,
PLAN TAK MENJADI

efa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha lawak la kawan ko tu ekeke...ish2 sabar ja la...biar benar tu kawin dlm banjir...huhu..

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kesian fara

Terkini : Blog Pilihan Malaysia 2010 | Burger Daging Ular

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adoi la. akon air cond.

tu la, aku call member aku pon tak dapat3. maxis celcom. argh. aku nak emos.

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alahai kesian betol bersanding dlm banjir. aiyooo

yana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.giler sengal la..AIRCOND VS ACON..adoii..laen kali cbe eja skali bg clear ckit..huahuahua..:P

cintatehO said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha awat nmpk begitu lurus skali AIRCOND la AIRCOND!!!...hahaha

LINA JALIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ko pronounce aircond x btol kot..hahha..best nye sanding banjir..bole buat video macam CST ni..hehehehe

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha.muke kau mmg byk cam artis eyh? nk signnnnn..

kau bila nak kawen lak? da join bachelor part yg kunnye parti last utk org bujang tuh.huhu

aircond=akon. hahah. len kali kau sebut aircond tu bia bunyi d kat blakang tuh.. haha

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha..kelakar la. x de beza p0n an aircond and akon bunyinya.. :D

tia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha!
mengong gak member ko tuh fahmi oi!







eh ? hye along! :))

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.. zac afron tuu, cayalah

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha...citer kaw pcl aircone ak pnh kene doe..
ak suh adik ak opn aircone kete adik ak kta "lgu akon" la tuh..kebetulan lgu akon tgh on time kt radio.
peh nyirap lak..gelak je r..
hahahhahaaa

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

"tido pukul yang dekat dengan pukul 6 tuh tah pukul berape tah"

peh ! ayat kau ! pening aku bace tau x !

aku nak soal nie..
korang kat dalam kerete kan ?
sape yg pandu ?
kenapa kau x boleh bukak sendiri aircon tu ?

heee~

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zana Hani :) ^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabilah_2908 tuh la pasal.tapi tuh mesti moment yg tak dapat dilupekan kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@efa aik.dah ade gambar pon tak caye lagi.nk aku buktikan pakai ape lagi nie.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine aku rase bersalah pulak dgn fara..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina owh.really?? kau pon tak dapat jugak ea?? kenape la eak??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny a'ah.kesian kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@yana hahaha.yana.kau eja Akon pon tak betul.nk betulkan org.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cintatehO mane aku tawu.dah mmg mcm tuh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@LINA JALIL alah.abes nk pronounce aircond bunyikan D di ujung ker?? haha.takde maknenye nk buat video.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Puteri Iqa Izyan
nak sign sini la.takkan aku kene cari kau pulak.hehe

aku kawin lambat lagi.degree pon belum lagi.^_^

hahaha.kau sengal lah.mcm mane nk buyikan d siot.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hashira Yusoff tuh lah pasal.sejak bile aku minat kat Akon aku pon tak tahu smpai dye nk pasang lagu tuh.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@tia masalah keturunan la aku igt.^_^ along tuh sape??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Biela Sapine yeah.....cayalah jgk.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Arine Romano eleh.bile aku tulis.time tuh la kau nak same dgn kau lah ape lah.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza hahaha.nampak sgt ayat aku tuh cool kan? Panjang la pandu.dah kerete dye..sbb tuh dye tgh gayut aku suro si farid.kalau sebelah stereng.sebelah handphone. kalau dye nak bukak aircond sape yg nak pandu pulak.aduh..

Nieza Mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Err... ayat kau yang mule2 tuh agak best la aku bace... berbelit2... haha!~

Member kau tu tak faham ayat kau agak nye... kau suh bukak aircond... bukan pasang lagu akon kan... haha!~

huhu!~ kesian member kau tu sanding dalam banjir... tp takpe... boleh jd kenangan yg laen dari org laen... haha!~

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Mi-cha haha.lain kali aku buat belit2 lagi lah.kah2.tuh la pasal kenape dye tak paham aku pon tak tawu. a'ah kawin dalm bnjir.dh mcm ape dah.

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmie.. bukak aircond.. panas laa.. pas tu tolong pasangkan cd akon keyh.. yang lonely tuh... rindu woh lagu tuh..

Nieza Mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ehhh.. kau wat lagi ayat belit2 tuh, mood aku jadi ilang nak bace sampai abis nanti kang... haha!~XD

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

masalahnye, kaw bru nk story an..
ak pon nk share gk..grrr

lassiegewdix said... Best Blogger Tips[Menjawab]

comei jep kawan kamu tu .
aircond - akon .
comei3 ;P

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani 1st.umah fahmie takde aircond lah sophie.2nd kt lappy kamu kan ade lagu tuh.bukak la sndri.kalau lonly kan org boleh teman.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Mi-cha hahah.takde maknenyer.aku tawu ko bace smpai habes punyer.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Arine Romano hahahha.jgn la mara.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@lassiegewdix comel?? itu buduh la lessie..

sy sailormoon said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha,,

kem slm kat member atleast dia prihatin ngan permintaan kwn dia siap cr cd on da spot,tp spoil slh phm la plak,,

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

eeeeeeeeeeeeeeee..... menci!!!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sy sailormoon okey.kalau jumpe lagi k.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani aik.dah bnci kt fahmie pulak skrg dah....

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lame xjenguk sini...rindu dgn blog nieyh...lalala~
jauh kau melencong..sebut aircond jadik akon...keh3...lenkali aku nk sebut penghawe dingin...agak2 jadik ape ek?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Rara Farah yelah.dah famous mmg tak nk jengok aku lagi.bdway bukan aku yg menyimpang lah.kan aku tulis kawan aku yg sebut tuh.ish..

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mne ade famous yunk...stimix rosak...keh3...jgn mrh...yeke??sori...rabun chicken

atok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ksian akon kalo taw cite kau ney haha

yana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

errr..ha'ah la..xprsan lak..ok2..tp, 2 ksilapan tknikal..so,boleh dimaafkan..hahaha=p

mie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pengalaman menarik tu..
kawen time banjir..
heheee

Afzainizam said... Best Blogger Tips[Menjawab]

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

adoiiiii sapa lahhh kawan ko tu ....sabauuuu aje lahhh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Rara Farah haha.takpe.ari tuh you dah bagi tawu stremix you rosak kan.hehe.rabun chiken ea.comel jer.nk gune la lepas nie.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@atok haha.harap Akon dapat maapkan aku tok.kah2.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@yana haha.aku sentiasa memaapkan.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@mie ish.ko tak tawu dye punyer kusut mcm mane skrg.malu pon yer beb.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@mie ish.ko tak tawu dye punyer kusut mcm mane skrg.malu pon yer beb.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Afzainizam hehe.kan dah tulis name tuh.^_^

Amirrah Zawani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha!!!
lebih kurang je bunyinya aircond dgn akon!! :)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Amirrah Zawani haha.a'ah lebeh kurang.tak tawu la bnde nie boleh jadi jgk.kah2..

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bengong pye kwn
hahaha
akon pgnyeee
hahahaha

FAKTA ATAU AUTA KENTUT

cik EPAL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha aircond jadi akon. kahkah

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha...
nanti kasi korek skit telinga tu..
xD
erk

Layans~
3 MOVIES

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akmalhilmi tapi aku rase dye pandai.sbb dye think outside the box.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cik EPAL ^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin nati aku sampaikan.^_^

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ish3...kesiannye diorg..kawin dlm banjir??? mmg sejarah laaa

Ery Farieha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aduhh

pengalamannya bersanding dalam banjir

huhuhuh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ery Farieha yup.gempak kan??

Nurul Afifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

patot la farid tu g selongkar laci kereta..

wah..kawen banjir..

jakun jap..

Popular Post