Friday, November 26, 2010

Eh! Kenape Name Kau Vicky

Share/Bookmark
Hidup aku dah semakin boring hari demi hari. aduh aku benci betul start entry dengan perkataan "Hidup aku", membosan kan betul.okey aku tuka introduction.tapi nak start dengan ape aku pon tak tawu. so, ini jelah introduction aku agaknyer.

Hari-hari rutin same je yang aku lalui rasenyer.Tidur, bangun mandi makan, berak online dan sebagainyer. jap isap rokok tadi aku tertinggal.bende yang same jer hari-hari. nak jalan-jalan pon takde sen. macam mane? kalau ade duit dah lame dah aku ajak member-member aku pergi melencong melancong..

Tengah aku bukak Facebook dari tadi, aku nampak sekor lipas masuk lalu tingkap rumah aku. Kan dah berape hari nie ujan je malam. aku ingat duduk kat luar tuh sejuk lah. sebab tuh lipas nie masuk dalam rumah aku. aku tadi tinggal kan laptop aku kejap. aku pergi layan cik lipas tuh tadi kejap. tapi now aku sambung online untuk cerite kesah lipas tadi.Ha...introduction aku sebenarnyer sampai sini. panjang kan??^_^
Aku tengok je dye. dye tak takut dengan aku pon. kurang ajor betul. aku yang beribu kali gande besar dari dye, dye boleh tak takut. sebab dye nie berani aku saje lah kacau dye. aku gune bulu ayam aku jatuh kan dye ke bawah. then dye boleh stay pulak. nak aje aku pijak je terus. tapi tak sampai hati.nati kotor pulak lantai.malaslah.

Aku tengok kat sebelah kipas bilik abang aku nie ade Vick. alah balm untuk hangatkan tuh lah. sebab aku pandang bende alah tuh. aku decided nak bagi name cik lipas tadi tuh Vicky. Sedap kan name tuh? lepas tuh aku mule terpikir balik. Eh! kenape name kau Vicky? kenape aku mesti bagi name binatang nie name kapir laknat eak? tak pasal-pasal dye jadi Cristian pulak nanti. So,aku dah pikir masak-masak. aku tak nak dye jadi kapir. aku bagi dye name Islam pulak. Mule-mule aku nak bagi dye name Dr Rozmey. Tapi name nie pon macam name kapir jugak jadi macam tak best. Aku tuka name dye jadi Maher Zain. Ha..baru lah name Islamic sikit.^_^

Hah sudah. Now aku terpikir. Kalau yang nie lipas betina macam mane? takkan nak gune name jantan jugak. Tak boleh jadi nie. aduh...kene tukar lagi. sekarang name ape yang sedap nak gune eak untuk betina? perh..lame siot aku pikir. takde jawapan. tak tawu name pompuan ape yang sedap untuk diletakkan kat lipas. Letak jelah Sosilawati. haaa.now semua dah complete.Puas hati aku. So kalau jantan name dye Maher Zain. Kalau betina Sosilawati. Bijaknyer aku nie^_^ (bile lagi nak puji diri sendiri)

Stop! kalau name dye Sosilawati..ini bermakne....

Aku amek Ridsect Aerosol Racun Serangga yang ada tulis harge RM4.90 tuh. aku spray je kat cik lipas tadi. okey serious aku takde perasaan sedih, takut, dan sebagainyer.

p/s: Cik Lipas yang dikenali dengan nama Vicky a.k.a Dr Rozmey a.k.a Maher Zain dan a.k.a Sosilawati mati ditempat kejadian.Mayatnya ditempatkan di tempat yang sama dengan kalangan Cik Lipas yang lain. Tong Sampah.

38 Organisma:

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adoi la, nak cerita pasal ko bunuh lipas je kan?

awak3.

jangan bosan3 ye kat rumah, have fun la, nikmatilah hari3 di rumah, t ko dah dok jauh keeee dah tak boley nak dok rumah.

huhu~

kalau letak lipas tu nama fahmie sedap tak? kan?

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lipas pun ada nama ka..
vicky lak tu..
sah2 hidup seharian ko mmg membosan kan
;)
:P

Layans~
Harap Tak Terlambat

FarhanaFabulous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kasihan sungguh lipas tu tapi harus dibunuh sebab bule mengotorkan kawasan di sekitar tempat kite.. skema gile ayat !

LINA JALIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tak berperikebinatangan langsung...:P

Nieza Mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha!~ sengal jek... sebelum spray pun nak kene bagi name dulu ke...? hahahaha!~XD

syafiqah ezam shah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sah takde keje!haha

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

geli seh !
kau boleh bawak men lipas..
aku lipas yg kecik pon sebuk nak jerit2 ..
aku bace entry nie pon geli..
kau tau x lipas tu kotor coklet hitam2.. wek ! geli tau..

pnh sekali aku nak bukak paip tibe2 lipas dgn muke poyo jalan kat tgn aku..
smpi mati aku x boleh lupe..
kaki dia terase.. geli !

kalau aku jadi kau..
aku jerit sampai lupe dunia..
hahahahk !

si suraya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ish macam tak baik je letak nama lipas nama orang. 'sedangkan manusia tu dicipta sebaik baik kejadian'.ceh ni aku tiru ayat Heliza dlm cite syurga cinta. hehe :D

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

woww! tak pasal-pasal lipas tu dpt nama glamour!
xD

atok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

arini cite lipas. esok cite kuda pulak ye hihi jokes

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

erk!!! hahahaha... kesian fahmie bosan ek..

tapi kesian la lipas tu fahmie spray... mati seksa.. kalau sofie, sofie penyekkan je terus... hentam la guna apa2 pon.. nnt dia mati terus.. tak la seksa.. kan kan kan kan kan... baik setuju cepat!!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina yup.pasal bunuh lipas jelah.takde pasal lain pon.hehehe.
yelah tgh menikmati hari2 dirumah la nie..tapi dah naik bosan la...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin tuh la.bosan gile weh. tak tawu lah aku nk buat ape duduk umah nie.ko bagi lah aku keje eazy..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@FarhanaFabulous haha.kau kan cikgu bahasa melayu.ayat kene jage.hehhehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@LINA JALIL haha.evil evil evil.mesti lah kadang2 kene kejam.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Mi-cha ade orang yang tetapkan tak boleh bagi name dulu ker??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@syafiqah ezam shah tuh la.aku memang penganggur pon..^_^ ko ade keje untuk aku tak?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza haha.sebab kau takut lipas.entry nie khas untuk kau.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@si suraya kau nie perasaan noh knape.kan lipas tuh serangga perosak jer.ish.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny yup.cool kan name yg aku bagi.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@atok taknak besok cerite ayam pulak.haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani haha.sophie lagi kejam.sophie dah la berat.wek3...

zureen said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahhah! yes! entri ni pun best! update banyak2! saya suka baca! :)

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

shit! terbaca entry ni masa tgh makan epal..heeee..geli doh lipas..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@zureen heeh.tengs yuyien.^_^

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidin eeeeeeeeeeeeeeeee... benci!!!!!!!!!!!!!!!

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ade pulak buang. buat lah sup lipas. haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani nape benci pulak.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain aku tak makan lipas lagi lah.aku makan ayam jer.^_^_^

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

time kasih la !
aku terharu bace..
tapi yang penting lipas seram !
samapi mati benci lipas !
aku lebih rele main dengan katak..
heee~

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza eee.suke katak pulak dye.ko igt ko cium dye leh jadi putera raje ke?? bahhahaha

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mane la tau kalau tibe betul kau cakap tu..
sonok gile !
tpi mesti la ensem..
kalau x sory la..
hehe~

bella said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tragis gak cara kematian vicky u tu. haha neway, i lupe plak. lagu tu mmg d'cipta khas utk u kan. so xjadi ske lagu 2. haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza siot.ko nk yang hensem aje.yg mcm aku ko taknak ke?? tibe2 kuar kemba aku.bahhahha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@bella tuh la.kesian kan kat vicky??.heheh

Siti Aisyah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lawak!!
jgn kecian kan lipas tuh haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Siti Aisyah mmg aku tak kesian kan pon.kill kill killl

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

cehhs ~ tak ley bla .
vicky a.k.a dr rozmey a.k.a maher zain a.k.a sosilawati ! hahaha ~

aku ni kalau lipas masih boleh dibawak runding . kite mesra2 dulu . lagi2 . suka terbalikkan . biar kaki kat atas . seronok ! try laa . :DD

entry baru :
1. keghairahan-melampaui-batasan!
2. penggoda-berjaya :D

Popular Post