Thursday, November 25, 2010

Saranan Aku Untuk Kerajaan

Share/Bookmark
Macam biase aku semalam pergi kedai untuk beli gule-gule merah aku. Lepas tuh, gule-gule aku pulak tak sampai 1 hari dah abes dah. Lepas tuh bile dah abes aku dah meracau nak kene beli gule-gule lagi. Karang tekak aku merajuk karang. Batuk pulak. Tapi bile dah beli lagi aku baru rase membasir kot aku beli gule-gule nie. Disebabkan aku rase membazir aku kene salahkan kerajaan lah punce segala kemelut nie.Kesihatan aku tak hiraukan sangat. So, aku nak sarankan kerajaan buat macam nie.

Saranan Aku Untuk Kerajaan:

1. Harge rokok kene turunkan 70% terutama rokok Dunhill. Rokok lain tak turun harge pon tak per.
2. Setiap penganggur macam aku nie perlu diberi duit poket sekurang-kurangnyer RM300 seminggu baru lah boleh enjoy dengan shopping.
3. Broadband aku yang ade limit 5GB sebulan nie harus di tinggkat kan ke unlimited. baru lah best aku nk online hari-hari.tak gitu? untuk lebih advance lagi speed tuh letak 42GB per second. tak yah aku tengok movie kat wayang dengan beli DVD cetak rompak. so aku dah kurangkan maksiat satu. lagi satu aku membentras penjualan DVD cetak rompak sekarang.^_^
4. Bayaran PTPTN aku tuh kire cincai sudah lah. 24 ribu tuh jadikan jer 4 ribu.kan senang nak kire nanti. aku pon cepat abes bayar. so tak yah la aku kene tahan tak boleh pergi luar negara. aku nak pergi melancong la lepas nie.
5. Kesalahan traffic aku tuh digantikan dengan bonus. kalau aku lagi banyak kene saman. lagi banyak la bonus aku dapat.^_^ haaa...buat contest lah sape lagi sikit dapat award lepastuh jadi popular tapi tak dapat duit.so bagi kaki race macam aku nie je yang dapat duit.
6. Astro harus deberi semua siaran ade secara percuma.dari channel 101 sampai channel 999 pon takpe.baru lah aku rajin duduk rumah tengok TV. So, gejala tak sihat anak-anak muda sekarang nie macam aku pergi melepak tuh boleh dikurangkan jugak.tak ke bagus tuh.
7. Disebabkan aku nak beli rumah. Untuk orang yang bawah 25 tahun macam aku nie rumah separuh harge.lepas tuh bunga dye 0%. haaaa...baru lah aku ade rumah sendiri nanti.lepas tuh aku beli yang ade swimming poll. nak elakkan mati lemas mandi kat laut musim-musim tengkujuh nie.
8. Semua jenama handphone yang ade sekarang nie harus di musnahkan.yang tinggal Blackberry dengan iPhone jer. Lepastuh letak harge standard 1 handphone RM 60. Beli dua-dua jenis hanphone RM100 jer.
9. Harge minyak kurangkan 90%. sebab aku rase minyak sekarang mahal sangat lah. tapi kalau dapat kurang 95% pon jadi lah.aku tak kesah pon.
10. Kerete kat negeri Johor sahaja semua kene di musnahkan. Tinggalkan kerete Proton Inspira. Nissan Fairlady dengan Bugatti Veron. Semua harge kenderaan nie boleh didapati pulak dengan harge moto EX-5. Harge semua sama je lah senang. susah lah nak kire kalau harge lain-lain.

haaa.aku tak mintak banyak. Aku nak sepuluh jer. aku harap entry blog aku nie PM kite dapat bace dan pertimbangkan. dengan adenyer semua nie. masalah jenayah, social, kecurian dan kematian dapat dikurangkan 99.9999%. Ini adalah hasil kajian aku selama 21 tahun hidup. takkan tak boleh percaye kot.aku buat 21 tahun tuh kajian.patotnyer aku dah dapat 21 kali PHD dah.^_^

p/s: kalau lah semua nie boleh jadi kenyataan. Sory, entry bersifat peribadi.

64 Organisma:

efa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

saranan pada kerajaan yg no 1 tu ak tak setuju...tepatutya..kena naik 70% hahaha...merokok merbahayakan kesihatan kuang2...ni pandangan ak ja yerp +_+

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dasar anak subsidi la ko nih..grr

Nieza Mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha!~ kalau camni la... memang xyah keje la... dok umah goyang kaki... online dengan gembiranye sebab unlimited n 42GB per second... memang laju giler... puas ati... tak pun tgk astro tu sampai lebam bijik mate sebab sume channel ade... duit mingguan RM300 tu kumpul jek untuk bayar duit ptptn, beli umah, HP, kete... aman idop... tak yah pikir utang keliling pinggang... boleh mati dengan aman... sebab takde utang... hahahaha!~XD

yana zuera said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kalaw jadi kenyataan best gile kot!. :p

MHI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha.. main ikot suka suki je.. huhu..
kalo aku bawah 18.. beli rumah diskaun kne 80%..
yang rokok tu aku tak sokong sgt..
sori la kalo marah ye sbb mungkin fahmi prokok yang pro.
btw, cantik entri ni.. aku igt pasl ape la mule2.. nmpak cma serius..

tp buat pengetahuan fahmi, kementerian pertanian bg subsidi kat rokok... bukan kat rokok, tp penanaman tembakau.. byk tau, sebab nak tingkatkan ekonomi negara..so fahmi kne bersyukur skit.. huhu..

1 lg rahsia kerajaan berjaya dibocorkan!! lol

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

terkedu aku baca tajuk pasal kerajaan ne. haha.

habes la orang johor lepas ne, pakai nissan fairlady je la, kalau namapk nissan fairlady, dah tau tu mst orang johor kan?

eh ko suka nissan fairlady eh?

kuat eh ko makan gula3.

Nad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

terbaek !!! haha

aque said... Best Blogger Tips[Menjawab]

muahahaha.. x boley blah

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHAH aku suke ni. idea kau mmg munasabah. ahahha
#3 and # 6! xD

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

whoaa...
aku sokong ngn saranan ko..
hehe..
PM nak bace ke?

:P

Layans
My Unisel 5th Convocation Ceremony

LINA JALIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

x hagak..hahaha..:P

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sengal gile entry kau !
tak boleh bla aku bace..

1. ape la best sgt rokok tu ? aku rase nak batuk2 je.. kantoi ! hahahak !

2. ape pulak ! tak adil ! budak sekolah macam aku pon perlu di beri duit poket sekurang kurang nye RM500 sebulan.. jadi senang tok aku beli buku kerja untuk belajar.. hahahahak !

3. yang tu aku sokong 100% ! harap kerajaan setuju.. amin !

4. bnyk gile 24 ribu ? gadai body pon x pas.. sampai mati dow.. hahahhak !

5. aku tak de la nak buat kesalahan trffic.. naik basikal pon x pas.. lalala ! so aku saran kan kerajaan x setuju ! aik !hehe !

6. aku sokong gak ! ade 1 lagi kau lupe.. cite jgn di ulang2 ! betul x ? bosan aku !

7. kau x pyh la nak berangn uma ade swinmming poll.. berenang pon x pndai kan ? musim tengkujuh ley lemas.. hahahak !

8. aku sokong ! Tapi RM60 tu terlalu mahal tok budak sekolah mcm aku.. RM 10 cukup.. seminggu duit sekolah RM20 je..

9. aku sokong ! bukan sebab ape.. aku just sian tgk bapak aku..nak gi jalan kl je da abis berpuluh puluh sebab minyak cekek darah !

10. aku tak sokong ! bapak aku syg kete citra dy.. mak aku syg kete myvi dy.. aku syg dowg.. aku x snggup tgk dowg menangis teresak esak nnti.. huhu !

aku x boleh la nak tulis pendek2.. rase mcm nak bebel2 pnjg je.. hahhahaak !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mcm mne kau buat komen kne app dulu ae ?

h A n Y S said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku sokong no.6!
heh heh~

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

agak2 berapa % kebarangkalian pm baca entri ni?

Terkini : Terperangkap 3 Minggu Dalam Bilik Mandi

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lingkup negara kalau Perdana Menteri berfikiran macam fahmie ni tau... hahaha... u know y..??? pm me.. haha

Iela Damia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

benggong mu lang..hahahaha....bab kne pkai fairlady 2 aq suka..tp kne musnah kan keta lain aq tak sokong....yg laen the best la bro....i like...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@efa hahaa.so yang lain ko stuju jgk la ea?? perh.kalalu aku buat Fan Page bnde nie.kalau dah popular.kompom PM kite bace pasal nie.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Arine Romano alah.kalau jadi ko pon senang ape.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Mi-cha hahaha.kau pon setuju kan dengan aku?? so betul la kan ape aku cakap??hehehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@yana zuera hahhaha. kalau jadi kau pon dapat habuan nyer kan?? heheheh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@MHI hahaha.aku hebohkan pasal nie kau tak kene tangkap ker? hehehehe.kantoi sudah.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina ish.kerete mahal tuh sape tak suke seh. semua orang suke kot.hahahaha.canggih tak idea aku.??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nad ^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@aque eleh.padahal kau pon nak kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny lah.abes yg lain takkan kau tak setuju seh..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin haha.tak tawu la tuh PM kite nak bace ke tak.ko kene buat aku popular la baru PM nak bace.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@LINA JALIL tak boleh meh??^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza hahahha.kau nie ade aje nak bangkang aku kan?? kalau tak bangkang tak boleh ker.ape kate ko stuju jer semua.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza owh..kalau nak blaja buzz fahmie kat Facebook.tanyer fahmie kat message facebook okey.nati orang ajar awak tau.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@h A n Y S no 6 jer ker?? alah.tak best nyer.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine haha 1% pon tak sampai dah.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani tak tawu? knape eak maharani.fahmie tak pasti lah knape fahmie tak boleh jadi PM.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Iela Damia hey kazen.hahhahaha.kau nie.suke ati aku lah nak saran kan ape pon kt kerajaan.^_^

tia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kepala hotak anda!
hahahaha!

nabihah ramli said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Pesanan Penaja::Anda disarankan untk membina kerajaan sendiri.
Terima Kasih. :)

Amalina Jo said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lepas PM baca , mesti dia terus follow blog ni XD

BeYLa! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHAHAHAHA XD em np aku gelak?
em tu je laa klu aku bace entry ko nih.
PM nk bace? harapan laa wehh! HAHA.
heshh benti laa merokok!
em memang snang idop klu sume cmtu.
x yh susa nk2 keje.
org keje cuci tanda pon leh dapat kete yg same harge cm moto ex5. kahkah.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@tia lah.tak pasal2 aku kene kepale otak.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabihah ramli ye tak ye jgk.knapelah aku tak terpikir pasal tuh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Amalina Jo PM ade blog ker weh.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@BeYLa! hahaha.eleh.kalau jadi ko jgk yg senang.tak gitu?? ape lah.sokong la sikit.hehehe

Pyka Rahmat said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sepuluh ribu orang macam zulfahmi abidin, negara tutup.

Nieza Mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha!~ setuju sgt2... kecuali yang pasal rokok dunhill tuh... aku harap makin dinaikkan harge... bahahahahaha!~XD

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bukan semua aku bangkang.. ade je aku setuju..

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yes aku da tau ! mcm mne nak buat komen app..
hahahahahahhahahak !

atok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ak rasa bhagiaaaa tgk entry ko yg ney haha

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

cube try test makan niquitin.. huhu

zureen said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha. nakal entri ni. ade lak mcm tu~ heh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Pyka Rahmat ish.nak tutup negara dengan ape?? hehehe..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Mi-cha alahai.salah ke.yg lain untuk korang.yg rokok tuh untuk aku?? ish.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza nape tak setuju jer semua.baru la aku sayang kau lebeh weh.bhahahha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza hehe.bagus lah.^_^ sory org tak sempat nak aja awk dah pandai sendiri.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@atok haha.bahagia kan? aku pon bahagia kalau jadi.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani alah.dah cube.nk termuntah ade lah.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@zureen nakal?? ish.saranan je.tak approve lagi lah.

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kalau mcm tu aku setuju semua la !
hahahahahahk ! sengal seh !

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bukan pandai sendiri, tapi aku suruh member sekampung aja.. hehehe !

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza bagus2 kau patot setuju tau.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza haha.oke.sory k tak sempat nk aja.

Xanaster Zak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahah.. best ar entri ko bro.. knp ar aku takde idea nk wat entri camni kn... huuu :P
respek sama lu walaupn sume saranan ni mmpunyai kurang dari 1% untuk jadi kenyataan.. :D

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Sgt sgt sgt sgt sokong

NO 6 , 7 , 8

Haa , ni baru mesra pelanggan . semua bg free , dapat pahala what . buat2 amal nak dkt2 akhir zaman ni . tak gitu ? haha

No7 mmg setuju . baru la dpt mersa hidup mewah2 time muda2 gini . seronok tu :D free of charge bile2 nak mandi ! terjun ! SPALSSHH !

HAA ! NI MEMANG DITUNGGU2 SEKIAN LAMA !! NI BARU KELAAASSS ! DAPAT JUGAK MERASA BB N IPHONE TU ! Huwaaa !!

kerajaan ! dgr la rintihan kami :) *sorry wey , terpanjang ! HAHA

AkuMuzikFilem said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha yang ni aku sokong kecuali no1

AkuMuzikFilem said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha yang ni aku sokong kecuali no1

Popular Post