Wednesday, November 10, 2010

Aku Doktor Cinta

Share/Bookmark
 5 Fakta Sebelum Korang bace

1. Aku mintak maap kepada penghantar email sebab ini sahaja jawapan terbaik aku.
2. Sory aku takde niat nak burukkan kau wahai Puan Anonymous. Tapi aku nak share dengan pembace blog aku.
3. Aku harap sangat jawapan aku dapat membantu kau wahai Puan Anonymous.
4. Jangan risau aku takkan dedahkan name kau.
5. Maaf kalau aku bukan doktor Cinta yang baik dengan jawapan aku bagi tuh.
6. Harap kau paham semua fakta nie.
7. Sebenarnyer aku dah takde fakta lagi tapi aku tetap menulis.
8. Mane tau ade ape-ape lagi aku nak tulis untuk fakta nie.
9. Hrmm....itu je lah kot.
10. Weh. Kan aku kate 5 Fakta jer. Yang korang bace sampai sepuluh tuh kenape. Khusuk noh.Haish~


Okey. Aku nak bagi tahu aku baru bace email aku. Email nie dihantar semalam sebenarnyer. Tapi memandangkan aku baru bukak kejap tadi. So, aku pon reply lah kejap tadi. Takkan semalam pulak. Aku tak tahu la cerite pasal Puan Anonymous nie menarik ke tak. Tapi aku tetap nak share jugak.

Puan Anonymous menghantar email kepada aku lepas dye kate dye bace entry aku "Curang Itu Indah". Nak bace entry yang lepas tuh click sini laju-laju okey.Dye kate mungkin aku boleh bagi pandangan dengan ape yang berlaku dalam rumah tangga dye. Email tersebut berbunyi macam nie.

Email Dari Puan Anonymous

Fahmi,


Akak harap adik dapat membantu akak. Akak ada terbaca cerita yang adik tulis pasal curang tempoh hari. So, akak nak mintak pendapat adik kalau-kalau adik boleh membantu akak. Apa yang akak patut buat dengan masalah akak ini.

Kelmarin akak kerje. Akak shift malam. Dan suami akak kerja ikut waktu pejabat. So, masa akak pergi kerje. Suami akak ada di rumah. Duduk di sofa sambil menonton TV. Akak memandu kereta sendiri seperti biasa. Sedang akak bawak kereta, tiba-tiba kereta akak mogok kemudian enjin termati dan tak boleh di start semula lebeh kurang 1km dari rumah akak dan akak terpaksa jalan kaki balik ke rumah untuk mintak pertolongan dengan suami akak. Bila akak sampai di rumah, akak betul-betul terkejut bila akak melihat dengan mata akak sendiri bahawa suami akak tengah bercumbu dengan perempuan lain. Perempuan tersebut pula jiran tetangga akak. Akak berumur 26 tahun dan suami akak 31 tahun dan jiran akak tu 19 tahun. Kami telah berumahtangga selama 5 tahun. Bila ditanya, dia kata dia telah ade hubungan dengan budak tersebut selama 6 bulan. Akak ajak suami akak pergi counserling, tapi dia enggan. So, akak nak sedikit advise dari adik. Boleh tak adik tolong akak?
***************
Disebabkan aku kesian dengan masalah yang dihadapi oleh akak nie. Aku reply email akak tuh time tuh jugak sebaik sahaja aku habes bace email akak tuh. Ini jawapan yang aku tulis.
*************
Email Reply Dari Aku

Akak,

Sebuah kereta yang rosak selepas dipandu dengan jarak yang dekat mungkin disebabkan ada masalah pada enjin kereta akak. Akak boleh mula cek enjin akak dengan memastikan tidak ade kotoran dalam saluran bahan bakar kerete akak tuh. Kalau akak dah yakini bersih dari kotoran, periksa paip pembersih dan hos di intake manifold dan tak lupe jugak semak semua grounding wires. Kalau masalah masih tidak dapat di selesaikan, mungkin pam bahan bakar kerete akak tuh rosak yang menyebabkan tekanan penghantaran rendah pada injector.

Diharap ini dapat membantu.


p/s: korang pon tahu aku suke mengarut kan??

40 Organisma:

NotY taPi SkemA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahhaa..ayoyoyooy..semangat pijah nk bce..ingtkn ader gak penyelesaian..

Syazwana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ngeng gillerrr!!
lelaki memang tak boleh jadi dokter cunta
xD

yana zuera said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kalau ak jd akak tu. akn ku reply email 'nak lempang adik laju-laju boleh'. heheh ;p

tia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tak membantu langsongg!
hamsappp!

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Ceh!....
xde membantu langsung...
haha...

ade..
sikit je...
:P

Entry Baru:
*CONTEST- MISS LOLLY'S | BIRTHDAY*

aque said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hurm.. kadang2 x ley nak periksa kereta tu jew... kereta kengkdang da baik.. tiptop... cube periksa.. cara tuan kereta yg mmnjage membawa... faktor sekeliling.. cuace.. jalan...

sekadar pendapat


terima kasih Apa Kata Hati

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

laa, kesian akak tuu.. dugaan betul

nabila sani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

knp fahmie rply email psl keta saje ? haha psl rumah tangga tu ? ttbe d ignore kn . huhu .

Syida Shukor said... Best Blogger Tips[Menjawab]

laaaaa , ingat nak cerita pasal kes tu . huu

<a href="http://syidamumue.blogspot.com/</a>

cintatehO said... Best Blogger Tips[Menjawab]

simpati dan sedih dgn mslh yg dihadapi oleh akk 2..isteri penat keje suami plak ambl kesempatan..uishhh dunia skrg...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@NotY taPi SkemA haha.mane la aku tahu nk selesaikan mcm mane...^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Syazwana haha.mungkin anda tak kenal sy.^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@yana zuera eh2..jgn perasaan sgt.sabar2 ye..^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@tia lah.yeke.aku igt aku membantu...^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin haha.ko jeles kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@aque errr..kau tak bace dari awl ke?? tak tahu ke ape yg jadi sebenarnyer??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Biela Sapine nati fahmie suro tanyer kamu yer?? hehehe.buleh tak??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabila sani mane la aku nk jawab macam mane pasal cinte.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Syida Shukor hehe..sory.syida.syida salah buat tuh.syida tak ikut arahan tuh betul2...

aque said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mest la bace... erm... kalo ko x paham maksod yang cube aku sampaikan.. it's ok.. muahahaha..

ak mmg suke ckp ntah papew.. wawawa

Nieza Mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

akak tu salah tanye orang la... hal rumah tangga, rujuk kat ustaz or ustazah lagi better...:)

Trah Wann said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Haprak betull , baru je ingat pamiee betul2 nak kasi pndapat cinta tadi T______T

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

CERAI!!

d_LA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sepatutnye akak tu xyah cite sal kerosakan kete tu...jawapan tu betul dh tapi kalo pekse xleh markah full..haishhh, ni rase takut2 jer nak kawen :(

amalina sahaja said... Best Blogger Tips[Menjawab]

laa. kesiannya kakak tu

nama.aku.lynn said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tbaek!hahahha

Faiz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aduyai...mesti akak tu menyesal je tye..haha

p/s:thanks komen kt blog..setiap komen anda dihargai..=)
**HIT MY LATEST UPDATE HERE**

Pencacai Alim said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tgh cari ayat yg membantu dlm soal cinta ni

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@aque haha.takpe.aku paham perasaan kau.^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Mi-cha haha.so ustaz mane yang ade Blog?? share la sikit cik akak.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Trah Wann haha.aku tak leh jadi penyelamat cinte ker??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya haha.selamat lelaki jer yg dibenarkan menceraikan isteri.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@d_LA haha.okey.anything you say.tapi klu perekse aku takde idea pulak nk buat cerite mcm nie.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@amalina sahaja kesian?? kau masih pikir nie kesah benar ker??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nama.aku.lynn hehe.okey..^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Faiz takde nyesalnyer..^__^ okey.takde hal.mmg suke bce blog org n comment pon.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Pencacai Alim sory bro.tak dapat nk bantu.^__^

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kak...amek kursus jdik mekanik jela...apesal ko xjwp cmtuh???

tobat kesian akak tuh...huhuhu....

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

err ni ke entry yg fahmie cakap bangga tu? xD

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

omg,,,anda mmg sgt kuat mngarut encik blogger~~haha
kesian sme puan anonymous itu..

Popular Post