Saturday, November 13, 2010

70 Jenis Rasa Best

Share/Bookmark
Kalau aku cakap rase best tuh korang tahu tak best tuh macam mane? korang tahu yang rase best tu datang dalam diri korang jer kan. Tapi atas sebab ape korang tak pernah nak senaraikan. Hari nie aku senaraikan ape rase best yang aku pernah rase dan seingat aku. So rase best yang aku dapat senarikan 70 jenis rasa best yang berbeza-beza.

70 Jenis Rasa Best itu adalah:

1. BerCinta (jangan tanyer pasal nie sebab korang pon rase)
2. Ketawa terbahak-bahak sampai muke sakit.
3. Effect mandian air panas mase musim hujan. Air tuh aku masak sendiri tak pakai karen pon.
4. Masa aku tak perlu beratur untuk bayar bill kat Pejabat Pos.
5. Pamandangan yang indah mase aku pergi bercuti.
6. Dapat surat (kecuali surat saman,surat naik semester baru dan surat hutang dengan bank)
7. Berjalan-jalan waktu petang.
8. Dengar lagu Favorite aku kat radio
9. Baring atas katil sambil hujan kat luar rumah.
10. Dapat tuala panas untuk lapkan muke lepas online or bace blog.hehe
11. Bile jumpe kat shopping mall Jacket yang diinginkan aku dengan separuh harga.
12. Dapat minum cool blog honey dew ice blanded.
13. Dapat panggilan talifon jarak jauh. Macam dari Mesir ker. Endon ker and etc.
14. Dapat mandi buih sabun dalam tab mandi.Gile best
15. Satu perbualan yang baik dengan kawan or sape-sape pon.
16. Berada di pantai.
17. Terjumpe duit RM10 dalam kocek seluar jeans yang tak basoh 2 minggu tuh.
18. Ketawakan diri sendiri sebab kebodohan sendiri contoh macam aku terbawak remote astro tuh.
19. Bergayot berjam-jam lepas pukul 12 malam.
20. Berjalan masa gerimis.
21. Ketawa tampa sebab sama sekali.
22. Bile ade orang bagi tahu bahawa aku nie hansem.
23. Ketawa bile kawan buat lawak.
24. Kawan.
25. Jatuh cinta buat pertama kali nyer.
26. Secara tak sengaja terdengar orang mengumpat tentang diri kite.
27. Bangun tido dan aku rase yang aku boleh tido lagi beberapa jam.
28. Tak lupa juga First Kiss aku.
29. Berkenalan dengan kawan baru atau menghabiskan masa dengan kawan lame.
30. Bermain dengan kucing dan cakap dengan kucing.
31. Berbual dengan kawan bilik kat kolej untuk aku terus berjaga dari tidur. Kire over nite la senang.
32. Ada orang urut kan kepala aku dengan lembut dan bermain dengan rambut aku.
33. Mimpi yang diluar jangkaan.
34. Cokelat panas sebelum aku tidor. Maybe nest pon okey.
35. Road Tour dengan geng.
36. Main buai.
37. Tengok filem romantik dirumah dengan orang yang aku sayang.
38. Buat kuih raya di malam raya.errr..ketupat juga.rendang sekali lah.
39. Ade software LeoLyric kat laptop aku yang memboleh kan aku menyanyi sambil dengar lagu.
40. Pergi ke konsert atau gigs.
41. Bile hati ada taman tengok seseorang tak pon tengok gambar jer.
42. Buat Eye-Contact dengan orang yang tidak kikenali.opposite sex okey.
43. Menang sesuatu pertandingan or kuiz.
44. Masak untuk makan sendiri selalunyer maggi tak pon air masak.
45. Jiran sebelah rumah anta lauk or ape-ape makanan lah.
46. Habiskan masa dengan kawan rapat.
47. Melihat orang itu dari jauh dan melihat dia tersenyum gembira (strangers)
48. Pegang tangan seseorang dengan erat. Seseorang yang aku peduli or care tak kire lah mak aku ke. tak pon adek angkat ke. tak pon awek/bakal awek.
49. Terjumpe dengan kawan lama, lepas tuh perasan yang dia tak berubah dari dulu.
50. Perasan yang aku sayang sangat kat seseorang tuh.
51. Naik roller coster banyak kali.
52. Memeluk seseorang.
53. Melihat wajah seseorang tengah bukak hadiah yang aku bagi.
54. Melihat matahari terbit.
55. Bila aku dapat landing kat bahu kawan baik aku mase aku sedeh dan dia tak cakap sepatah pon. Tengs liza.
56. On facebook dan ada comment pada gambar aku.
57. Bile ade orang comment kat blog aku sendiri.
58. Jumlah follower kat blog,tumblr,dailybooth,myspace, facebook,twitter, or formspring bertambah.
59. Taip name kat search engine Pakcik Google keluar nama blog aku kat SEO tuh.
60. Ada mak yang selimutkan aku masa aku tidur sebab kepenatan. aku bukak mate sikit-sikit padalah aku sedar mak aku selimutkan aku.
61. Tengok gamba baby comel kat phone kawan.
62. Dapat call free mase hari jadi aku tiap-tiap tahun.7 hari kadang-kadang tuh.
63. Result exam keluar dan dapat tahu lulus semua.
64. Dapat selesaikan soalan matematik yang susah.
65. Dapat tahu ade orang minat kat aku.
66. Habis bace sesebuah novel.
67. Tengah jalan-jalan kat bandar terbau Perfume yang aku kenal ex aku penah pakai.
68. Gambar kenangan lama.
69. Ada orang korekkan telinga.
70. Solat dengan tenang.

kalau korang belum penah rase best 70 jenis macam aku nie INI ADALAH ASSIGNMENT untuk korang. Gud luck untuk korang. Hargailah semua tuh. Sebab penghasilan dari sesuatu perbuatan itu adalah benda paling best dalam hidup kite.

34 Organisma:

wannurfazrini said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku rasa aku hebat sebab dlm 70 ni aku penah buat . HAHAHAHA

Keyrill Eduardo Willeyhem said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yeah! thnks bro sebab bagitau! ahakz! :)
atlease tahu pasal ko!

si suraya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ada orang korekkan telinga? dah besar pnjg ni pun ada lagi ke? haha

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahah. ade ag yang belum rasa,

nak panggilan jarak jauh? meh rina call. hahah.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wannurfazrini haha.klu ko pon pnah.maknenyer kite nie normal.^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Keyrill Eduardo Willeyhem alamak.weh ko stalker aku ker.hahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@si suraya kan aku kate aku penah rase.tuh la.tak bace dari awl smpai ke akhirnyer..tak pon tak teliti.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina belum rase lagi?? kesian.anda tak normal.hehehe.call lah.klu mintak no phone.tak dapatttt....lalallalala

sherah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

waaa suweettt ) aku ppunade rasa2 gak best sket2 ;))

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sherah haha.okey bagus2.^__^

syafiqah ezam shah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

suka peluk?haha



Tak pandai design tapi dalam proses percubaan..

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaah
i like nok :p

ciK LyndaWawa igUana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha..
saya suka wat no 21.

aku pemerhati yang hebat!

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

no.19 saya ske
no.22 xbley blah....ye2..kau ensem..hahaha
no.28 first kiss,first hug..dh rse..sume kawan yg bg....huuu..i love them
no.32 faveret time..tp berangan jew penah...sentuh x..hehe
no.48 ta penah rase...hehe..amatlah pemalu
no.54 impian saya...sejak kanak2 lagi....

sekian trime kaseh....anda hebat sebab dapat rase 70..hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@syafiqah ezam shah yer.y and y not rite??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akmalhilmi aku tau ko pon ade.ape kate kau pon try.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ciK LyndaWawa igUana haha.selalu yer.kau ade masalah mental nie??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Rara Farah aku suke comment kau.comment kau sangat detail.^___^ bytheway.tengs okey sbb bace sampai habes.

Keyrill Eduardo Willeyhem said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidin ehehhe....mana ade! x salah kan kita tahu, bukan kita ni nak tahu sangat! just tahu apa yang ko tulis aje dah lah! lagipun, baru aje kenal! hahaha... ;)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Keyrill Eduardo Willeyhem haha.yelah2..okey.selamat berkenalan okey.^__^

Liyana Lunia. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

saya rasa best lepas berakkk :"> WKAKAKA

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Liyana Lunia. haha.sory aku tak suke berak..^__^

Pencacai Alim said... Best Blogger Tips[Menjawab]

solat dgn tenang tu yg bestnye..

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

boleh dikatakan sume 70 benda best ni sofie pon pernah rasa.. hehehe... tapi bab cool blog tu, sofie suka oreo blog.. hehe.. sedappp....

elmo blurb blurb said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gambar smoke tuh ! grr..
ehh ada gambar elmo.. ;)


ala, kuar exam lulus je tak best lah.. mesti 4flat baru gembira nak mati.. :D

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Pencacai Alim betul tuh.betul.aku setuju sgt2.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani tidakk...............anda kene same dgn fahmie jgk.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@elmo blurb blurb smoke?? dimanakan gambar smoke?? haha.tak geti bersyukur elmo nie.^__^

♥ eyka elisha ♥ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

rajin tol wt snarai cmpe 70 list neyh.haha!
bg eyka sume benda besh kot.klu nk list sume xlarat.haha!

nah eyka bg award kt fahmie

khas utk fahmie ^^

Afra Yuri said... Best Blogger Tips[Menjawab]

banyaknya 70! >_< tapi jenis rasa yang pertama jugak saya setuju.. ahaks :P

YOUsoF said... Best Blogger Tips[Menjawab]

17) aku sangat paham!

19) dah lame gilababas aku tak buat sebab dah takde awek dan tak berminat nak buat lagi even dah ade awek nanti hahaha

33) aku selalu mimpi yang pelik.. kalau buat filem kira dlm kategori sains fiksyen. serius.

56) aku pon same.

57) ni lagi aku suka. (mane tak best ade orang komen blog humble tu)

70) terbaik!

71) ko sangat rajin taip entry ni! ;)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@♥ eyka elisha ♥ haha.fahmie yg igt je tulis.heheheeh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Afra Yuri alamak.jiwang rupenyer.bhahahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@YOUsoF hehe.okey.tengs bro..^__^

Popular Post