Tuesday, November 2, 2010

Lupe Sampai Tak Ingat

Share/Bookmark
Dengan baru bangon dari tido. Air liur kering kat tepi pipi aku. Dah naik berkerak dah. Tapi rambut aku tetap maintain macam tuh. Spike macam balung ayam mak aku cakap. Phone aku menyalak jer dari tadi.  lagu We No Speak Amaricano by Yolanda Be Cool ft DCup. Fareed call..

Fareed: Fahmie...Tolong aku mie.Phone aku mie...

Aku: Ye..kenape dengan phone kau tuh??

Fareed: Aku tak tawu mie. Tibe-tibe semua file takde....gambar awek aku mie..

4 jam lebeh sebelum itu.....

Aku baru balik dari office abang aku. Pegi fax salinan bukti yang aku tangguh sem dulu. Nak anta kedai untuk fax sehelai jer MYR2..kalau 3 helai dah MYR6. mahalnyer..selamat abang aku ade. kolej aku kate aku tak tangguh sem. so, aku kene bayar kos pembelaran yang aku tak bayar tuh. Mane boleh beb.

Hari nie aku bawak moto Ayah tiri aku. Besa beb moto dye. Seronok gile aku bawak. Vrooom sekali jer. 60km/j..Vroom dua kali 110km/j. Tapi aku bawak 80km/j jer.sebagai pemandu berhemah yang mementingkan gaya pemanduan dan style semasa menunggang moto (kening naik turun 2-3 kali). ade awek naik toyota vios tengok aku pon aku tak pandang dye balik.cover macho punyer pasal.

Sampai kat rumah jer aku dah mengantok. mate aku pon dah tak boleh bla. otak aku pulak asyik pikir awek toyota .Penat aku ikut jalan jauh nak balik umah. bukan selalu ayah bagi pakai moto dye.atas urusan rasmi jer aku boleh pakai moto dye nie.ayah tak kedekut. tapi mak aku yang risau kalau aku bawak moto. Dalam aku mamai-mamai nak tido tuh. Fareed  call.

Fareed: Mie ko free tak? aku nak datang rumah ko. Phone aku ade masalah sikit lah.

Aku: Yeed. aku nak tido petang kejap lah.boleh tak.aku tak tido dari semalam nie. badan aku penat gile. ko tunggu aku bangon tido. Nanti aku buatkan.

Fareed: Yelah..Ko tido dulu nanti ko dah bangon ko message aku mie ea.

Aku: owh..okey babeh..

Penat punye pasal aku sampai terbawak-bawak Fareed nie masuk dalam mimpi aku. kecoh je si Fareed nie datang dalam mimpi aku pulak. Dalam mimpi aku tuh aku dah pikir jahat dah. Aku cakap dengan dye suro format jer phone dye tuh. Aku cakap kat dye ko tekan jer *#7370#. Settle semua masalah. Phone tak hang. hati pon senang. masalah pon selesai.

Lepas tuh ade aje orang ganggu aku tido nie. Phone aku berbunyi jer. sekali aku tengok Fareed yang call

Fareed: Fahmie...Tolong aku mie.Phone aku mie...

Aku: Ye..kenape dengan phone kau tuh??

Fareed: Aku tak tawu mie. Tibe-tibe semua file takde....gambar awek aku mie. 

Aku: Ape yang ko buat dengan phone ko tuh tadi? kan aku suro tunggu aku bangon tido.

Fareed: Mane aku tawu. Aku ikut jer ape yang ko suro aku buat. Aku tekan lah *#7370# tuh.

Aku: errrrr..ye ker??

p/s: jangan taip message semasa anda tido.kerana anda tak tahu ape yang anda tulis.

50 Organisma:

Hazzy Ishak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

perrhhh dapat ilham dalam mimpi tu.

farhana fabulous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sian member tuh :]

Ani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha

bagos2,,,

aq pon penah hadapi dan banyak kali, merapu msg tu bukan msg jerk col pon pnh ape lah aq ckp kat org tu.

btw aq x ley than diri dari taip msg or angkat col time tido sebab aku x sedar, so nak tak nak kene taip or agkat gak. hahahaha

nabila sakura said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahhaa . taw xpe . type ag lam mamai . kn laen da jd ny . ekeke :P

syAzAnA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adoiyaii. gilerr ar weii. sah2 kau penat giler. hahaha. simpati aku kat kwn kau uh. hahaha

tia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ape jd kalau tekan no tuh ?

wannurfazrini said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHHAHA bangang!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hazzy Ishak ini bukan ilham.ini mengelamun mase tido.^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@farhana fabulous tak lah..aku dah kuarkan dye punyer pic smua pakai software lain.kuar kan file yg dah delete.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ani bahahah..ko pon mamai ea org nyer..^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabila sakura takpe.bukan phone aku.bhahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@syAzAnA a'ah la .aku ngntok tk tido sebenarnyer.sbb tu jadi mcm tuh..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@tia sayang.kalau phone Nokia.tekan tuh nanti phone nyer terformat...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wannurfazrini aduh.tak pasal2 aku kene banggang..^__^

nabila sakura said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidin tp y bg direction ny kaw . haha . sengal~

Ani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidin

aq lagi terok dri nie,,,

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabila sakura haha.mmg lah..takpelah..semua file dah dapat diselamatkan gune software.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ani kenape ko lagi teruk lak weh??

cokiedacomot said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaa . ape2 je la .

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cokiedacomot ^__^

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahahak ! !
sian mmber !

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza takpe.dyetak bace blog fahmie.hehe..

Wahida Nasution Thakhrim said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ha3.. setakat ni belum ler jadi gitu walaupun taip mesej dgn mata mamai.. lepas ni kena berjaga2 la..

Siti Ruhayu Ab Rahman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahhaha..hihihihihi..

seram gak eik mesej dalam tidur

nieza mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha!~ x bole bla... nsib file2 sume dpt di selamatkan...

(setelah lme follow, bru rse nk komen...XD)

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha bongok lah ko ni. tak pepasal kosong henpon kawan..

Ani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidin

tu lah yg dinamakan tabiat bruk, ada satu peristiwa yg aq x ley lpe, aq g col ex aq mse aq tido,
da tu dia msg aq blik,
dan...

dah2 yg penting aku x tau cm ne nak ilgkan...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... Best Blogger Tips[Menjawab]

salam...
mengantuk dan mamai ni....wakakakakakah

eiela said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kesina member tuh,,nasib boleh dibackup balik

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Wahida Nasution Thakhrim eleh..ye lah tuh.sape nk percaye tak pernah mamai taip msg..wekk.4

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Siti Ruhayu Ab Rahman hahaha.so jgn msg kawan anda kalau dah tawu dye tuh tido mampos.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nieza mi-cha perh.smpai hati ckp baru nk comment.saba jer lah..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain diam2 suda..bhahaha..(ketawe jahat)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ani haha.ko nie dah mcm dalam cerite im not single dah pulak.bhahahah..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o haha.ko mamai smpai comment blog aku ye..hebat ko nie..^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@eiela yup.yeah babeh..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

famie , owg taknak jadi mcm famie . nanti owg yg kena . HAHAHA , ngantuk punya pasal ;p

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anonymous haha.so jgn jadi mcm fahmie okey.nk tido silent phone..hehe

sophie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Ohh my.. Sian kawan kamu.. Haish kejam2..

nieza mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

saba e2 sparuh drpd iman... bgus2... huhu... actually, x reti sgt gne blog nih... bru sbln lbih wat... 2yg bru nk komen... kne explore lg...:)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sophie a'ah.aku pon kesian jgk.tapi aku bertanggugjawab bukan?? hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nieza mi-cha takde masalah.datang lah selalu.^_^

Fana Flora said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bak kata lagu safura, bukannya lupa tetapi tak higggggat~

*kenal tak safura?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fana Flora haha.tak kenal pon safura.^__^

Fana Flora said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alamak, adakah aku terlalu old school sedangkan kau lagi berusia dari aku?

ala, safura yang berlakon rokiah ronggeng. jap2. aku cari gambar die utk kau.

sukahati kening la pintal2 kening~ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mamai taip msg
bahaya ni=.="

syafiqah ezam shah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nasib baik ko tak mamai benda lucah..aiyoyo..kesian member kau.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fana Flora haha.sory.ttp aku tak kenal.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sukahati kening la pintal2 kening~ tuhla pasal.hehehe.aku mamai.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@syafiqah ezam shah eh2.yg ko ke situ pulak nape.ape kes? hehe

Popular Post