Monday, November 1, 2010

Beeppp..Beeppp....Beeppp

Share/Bookmark
ingat tak mase kite mude-mude dulu (aku benci pulak gune ayat yang same jer untuk pendahuluan). Mase kite mude ustaz kat sekolah ade cakap jangan dengar lagu-lagu mengarut.cewah macam sekarang tua sangat jer.Tak tua, sekarang remaja ^__^

lagu black metal semua. Lagu yang boleh merosakkan akidah. Lagu-lagu yang ganas. ade tak ustaz korang cakap jangan dengar tak? aku ingat lagi mase dulu ade lagu Zombie yang The Cranberries nyanyi tuh kalau tak silap. Lagunyer macam nie.




Cikgu aku cakap lagu tuh ibaratkan kite suke orang mati idup balik. So, kalau kite nyanyi lagu tuh berdose hukumnyer. Maklumlah, mase tuh jahil. Tak tahu hukum. So, turutkan jer lah ape kate ustaz.

tengs ustaz. Sebab ustaz saya jadi orang . sebab ustaz jugak lah saye jadi kuat membebel macam sekarang nie. ^__^. Tapi sekarang dah lain dah jadinyer. Adik aku punyer kes pulak. Ustaz dye cakap lagu Lady Gaga tuh lagu panggil dajjal. Betul ker?

kalau nak tahu betul ke tak aku kene la tanyer ustaz dye kan? tapi adik aku dengan ustaz-ustaz dye skali duduk kat mesir. takkan aku nak pegi sane pulak kan? So, aku terime jelah pendapat ustaz dye tuh.

sebagai fans Eminem yang tegar. aku selalu beli CD dye mesti dua kali. Pertame aku beli yang original kat pasaraye terdekat.Angsana. lepastuh aku pegi kat tepi 7elevent tuh ade jual yang pirate tuh sebab nak tawu ape perkataan yang dicensorkan tuh. Minat punyer pasal poster eminem pon ade kat bilik tido aku.^__^

tapi rupenyer perkataan yang disensorkan tuh kadang-kadang mengarut. "buy you ice" lah. "ass" lah..padahal budak-budak selalu gune ayat tuh.nape budak-budak tak cakap Beeppp.Beeppp.Beeppp pulak. Pelik aku kenape budak-budak nie cakap tak censor. bukan orang tak tawu artis sebut ayat tuh. Ye tak?? baik haramkan jer lagu macam tuh masuk Malaysia. Abes cerite. Makin dibuat makin la aku nak tahu.
tapi tak kesah la ape diorang nak buat. Beeppp la perkataan ape pon korang nak Beeppp.letak Beeppp..Beeppp...Beeppp setiap perkataan dye sampai habes pon takpe aku tak kesah. aku tak pernah kesah.amek port sikit pon tak. korang buat kerje korang dan aku takde keje duduk rumah jer. hehe.(korang mesti bace ayat nie skali lagi kan??)

tapi pade aku ade lagi satu perkataan yang diorang lupe nak Beeppp. walaupun bukan berunsur lucah. walaupun bukan berunsur keganasan.

perkataan itu adalah. "cinta", "love", "爱", "प्यार" dan "الحب"

tak kesah lah dalam bahase ape pon, makne ayat tuh tetap same. kenape ayat nie perlu di censor?? sebab ianya memudaratkan, boleh buat orang patah hati. boleh orang buat tekanan jiwa dan boleh membuatkan pembuangan bayi.

government. you have to do something.(kenape aku cakap bahase inggeris pulak nie)

p/s: tengs pakcik google . pakcik sangat membantu dalam alih-alih bahase nie.

35 Organisma:

tia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

da marah sgt ah tuh smpai terspeaking ehh?

hye abam sayam! majok ehh?
ngeee~

atok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

buat orang patah hati? wah parah ney mat haha

Nad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yess, agreed. kalau nak censoredkan sangat certain words yang 'berbudi bahasa' tu. lagi better haramkan jea masuk ke Malaysia =.=

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@tia dah tak majuk dgn tia dah ^__^ menyesal lak majok.nanti tak leh manje2..bahahahha...weh..mane ade aku marah.speaking tuh aku gune google jer.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@atok bukan aku je parah.dengan kau dan kawan2 ko skali patah hati.bhahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nad betul2.tapi sape nk jadi eminem kat Malaysia nie.takkan aku pulak,..

Nad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidinhaha fahmie jea la, cool what ^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nad tak nk la jadi eminem.hehe..tak cool langsung..

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bep beep beep
xD
layans je

Why Eazy Izzuddin Always Busy :P

si chentapelangi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bukan selalu tuuuuutttt keh instead of bepppbepppbeppp ;p

eh , terikot speaking2 lak ;p
hahha XD

shazzy :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmi, penah denga lagu screamo tak? alesana. wakakak :P

shazzy :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmi, penah denga lagu screamo tak? alesana. wakakak :P

cik shara gadis bunga said... Best Blogger Tips[Menjawab]

beep beep

Ani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haram jerk! haram!

bidadarihijau said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaa...cinta tu klo dah salah guna mmg perlu diharamkan..tapi klo cinta itu suci perlu la dihargai perasaan itu.~~wahhh..

btw: benci lagu yang jerit yg nth ape2 tu...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin ^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@si chentapelangi hey..blog aku.suke ati aku lah.hehehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@shazzy :) lagu ape tuh.lagu black metal ke?? hehe.tak pernah dengar la sha.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cik shara gadis bunga shara pon nk beeppp2 jgk..??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ani yeee..haramkan la nie..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@bidadarihijau eleh.org tgh bercinte mmg la jawab mcm tuh..hehe.aku pon tak suke lagu2 mcm tuh.^__^

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

semangat google translate tu! haha. a'ah tak salah aku lady gaga seru dajjal time lagu alejandro..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain haha.maklumlah..kite tak geti english..bdway ayat ape yg seru dajal tuh beb..

bulatkocik said... Best Blogger Tips[Menjawab]

waa masa kocik2 dlu layan rox parang jer..nk layan heavy..omak tak bagitau..so, jadi mat bunga jela..haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@bulatkocik rox parang ea..bende baru nie...ye.ko mat bunge.aku mat kumbang lah.bhahaha

elmo blurb blurb said... Best Blogger Tips[Menjawab]

beepppp bepppp teliponku berbunyi ! -.-

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@elmo blurb blurb tapi nie bukan entry pasal talipon pon.haish~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

beeppp beeppp ?
ape kejada nye ?
x pnh dgr pon !

YOUsoF said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ustaz aku pon ade pesan camtu jgk..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza dengar?? maksud ko?? apesal nk dengar pulak.ko nie bace ke tak??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@YOUsoF yeke?? entah2 dulu aku satu kelas dgn ko kot..

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

betul gak tu.tp ape motifnya gambar perempuan ni? siapakah beliau??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya err..pompuan nie?? errr..sape ye?? errr......

daradotcom said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ntah laa... @sopfie Al-yahya aku punya xkenal dia... dia pun xkenal aku... wuahahahahahahahaAAAa!!!

Terkini: Cinta Antara Dua Budaya?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@daradotcom ^__^

Popular Post