Sunday, November 28, 2010

Besok Kau Tua Kau Tahu Lah

Share/Bookmark
Sebagai seorang lelaki kacak tinggi lampai 175cm rambut ala-ala footballer david bekam mase zaman kegemilangannyer. Aku lebeh suke menghabiskan mase dirumah teman mak aku bile dah abes diploma nie. supaye, bile aku sambung belaja nati takde lah mak aku rase rindu sangat. cewah. okey.aku mummies pet sikit-sikit. tapi adek aku lagi advance.

Korang pon dah sedia tahu yang mak aku suke tengok hindustan kan? tuh pon kalau korang bace pasal entry sebelum-sebelum nie lah kan. yang mak aku tengok cerite drama episode sampai 492 episode selama hampir 2 tahun sebab drama tuh start 2008. Mak aku kalau tengok cerite Hindustan nie emosional gile. Semalam tuh dye tengok cerite melayu dye macam cultural shock pulak. padahal aku nie melayu. then aku sakat dye sebab membebel jer tengok movie tuh. Tajuk cerite tuh Menantu 3 Rasa.

Aku : Apelah cerite melayu nie mak. Dengan cerite hindustan same jer.Biar jerlah anak dye nak kawin dengan sape. yang mak,mak dan mak dye tuh nak sebok-sebok buat ape?

Mak: Alah dye nak yang terbaik la untuk anak dye.

Aku: Tapi zaman sekarang mane ade orang pilihkan untuk anak dye lagi. mak Lelaki pulak tuh anak dye. Alih la mak, tengok CSI ker.boring lah cerite  nie.

Mak: Sekarang boleh la kau cakap. Besok kau dah tua kau tau lah rase macam mane risau kat anak-anak dye semua.

Aku: Eh-eh!!! mak cakap orang pulak. mak dah tua ker?? Mak kan mude lagi

Mak: Mude bende dah 45 tahun, kau nie (mak aku tepuk belakang aku)

Aku: Yeke? Mak kan baru kawin bulan 5 hari tuh.mude lagi lah.baru jer kawin kan.hehehheheheheheheheheh.....

Mak: Dush! Dush! Dush! (aku kene pukul lagi) itu kawin lagi satu namenyer.tuh lain lah.......ish.

aku dan mak sambung gelak same-same sambil tengok cerite tuh tadi sampai habes. Lawak kot cerite tuh. Kalau lah aku kawin pon mak aku yang tentukan. lari rumah aku. taknak aku orang tua pilihkan calon untuk aku.

p/s: FYI. Mak aku kawin lagi lepas divorce dengan abah aku. Bapak tiri aku tuh aku panggil Ayah. ^_^

57 Organisma:

Cik Nathrah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ishh aku pon xmo lah mak aku pilihkan..hahaha..btw, muda lagi mak ko..hehe

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ooo mcm tu storynya

Terkini : Blog Pilihan Malaysia 2010 | Burger Daging Ular

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha... tak habes2 lg tak suka cite melayu.. ermm... tul la... kalau boleh taknak lah pilihan parents ye dok.. ermm.. tapi adakalanya bgs gak.. ntah laaa...

btw, kem slm ayah... hahahaha

yana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hhahaha..btul 2..tp,sllunya family nk yg t'baek utk ank2 die..p'kataan "ko blum tua.mne ko taw" slalu msti family ckp..huhu~

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Alalalaaaa anak mak nie... xD

FarhanaFabulous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha ! taknak jugak suh mak carikan..tapi kalau da takde terime jela..

si suraya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hehe bestnya men tumbuk2 ngan mak sendiri! aku pulak panggil bpk tiri aku bapak! we are in the same shoes famie :)

LINA JALIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hindustan la besh...:)

LINA JALIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hindustan la besh...:)

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hua hua hua..nakal la mak kau..

best apa cite hindustan. tp cite yg lama jelah..

yg baru x hengat sangat..

Nas Eyre (Mr.) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Hehe...It seems like you have a very deep, close-to-heart relationship with your mom. I have to admit that I am that kind of person, too.

Oh ya. Pasal nak pilih jodoh tu, rasanya baik kita sendiri yang pilih. But then, (ini pandangan sendiri), rasanya elok jugak kalau dapatkan pandangan orang yang lebih tua. Pandangan tak bermaksud kita terima 100% kan? Hehehe...

Nas Eyre (Mr.) said... Best Blogger Tips[Menjawab]
This comment has been removed by the author.
Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Cik Nathrah owh.45 tuh kategeri mude lagi ea.?? tak tawu pulak aku.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine ye loh....

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani eleh.sophie pon tak suke jgk kan.ckp org konon.hehehe.tak nak lah mak yg pilihkan.hehehe.tak duli.okey nati org krim slam ayah.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@yana a'ah.tapi kite sekang nie mane ade mcm tuh lagi.kan?? yup.aku dah selalu sgt dah dgr nie.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani yui sila diam.gigit karang

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@FarhanaFabulous amboi.mcm tak laku je ckp mcm tuh?? hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@si suraya haha.kindda. kenape kau jeles? nak aku tumbuk kau pulak ke??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@LINA JALIL lina mmg.meh join dgn mak meh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@LINA JALIL lina mmg.meh join dgn mak meh.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Puteri Iqa Izyan nie lagi sorg.meh duduk rumah fahmie join mama meh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nas Eyre (Mr.) yeah.agak lah rapat jgk. pandangan tuh tak kesah lah.tapi yg kt TV tuh dye pilihkan.dont wory.mak aku tak pilihkan untuk aku pon.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nas Eyre (Mr.) yeah.agak lah rapat jgk. pandangan tuh tak kesah lah.tapi yg kt TV tuh dye pilihkan.dont wory.mak aku tak pilihkan untuk aku pon.hehe

cintatehO said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku pn ske tgk cite hindstan. payah ar nk jumpa laki ske cite hindustan n bgsnye tgk cite ngan mak....huhu tringat mak kt kg..huk huk uwaaaaa

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha...
mmg kaw ta berjodoh la klu kje kaw dok uma je kn kn...
grr

nana cHan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alahai. comel je fahmi nyakat mak fahmi cmtu.hik3.alah drama slalu jeh cmtue sbb saje nak wat konflik. isk3 :P

dareDEVIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku ckap kt mak aku ; kalau mama nak carikan kakak jodoh tolong pastikan die tu kaye hemsem mude dan kaye . *sngaje sebot kaye due kali sbgai ciri utame . kalau mama ta jumpe , mama jgn memilih dgn calon pilihan kakak .
*komen IKHLAS daripada fatimah az-zahra norazman

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cintatehO alamak.kau dah buat aku jadi malu.heheheh

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku ada tengok gambar mak ko kawen eh kat fb. ngee~!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Arine Romano weh.ko perli aku ape nie.kah2...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nana cHan fahmie comel?? waaahhhhhh.....hehheeh.yela tuh kot.biase lah.drama melayu kan////

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@dareDEVIL haha.siot meterialistik upenyer. so aku nie mmg tak layak la ea.hehehhe

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Gigit lah~~~~ xD Weih, Yui pun anak mak jugak. =p

dareDEVIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahah mmgla . sbb tuh aku mintak satu komen singget . buleh prektis pau laki aku nt .

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina hahah.lah yer ker?? ko bongkar semua pic aku yer..hehehhe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani hahhaa.cara la yui.baru lah fahmie tak malu nk ngaku.hehehe

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Mak aku tak penah la cakap pasal kawen dgn aku..
Eye la aku SPM pon belom pas..

Tapikan pilih mak tu bagus..
eye la, kalau mak kite pilih mesti la dia doakan kebahagiaan kite..
betul x ?

Kau mesti suke usik mak kau kan..
same la aku !
Best kacau2 mak..
nnti dia ketawa...
sonok tu !
heee~
(ape aku bebel )

yana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yup..klu ley nk pilih sndiri la..xnak family plih kan..tp,klu yg fmily plih t'baek,ley je kot trima..huhu~

ske part ko tgok tv ngn your mom..sweet!!jrg kot anak laki nk tgok tv sme2 ngn mom die lg2 cte hndustan..hahaha..lyn jeee..XD

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza alah.takyah risau.kawan aku 2 orang yang kawin seblum amek spm.bahagia jer skrg aku tgok.hehehe

kalau mak aku tak pilih pon takkan lah dye tak doakan aku kot.hehehe.

alah.sape lagi aku nk usik.dah aku je yg duduk kt rumah nie dgn mak aku.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@yana a'ah fahmei nk pilih sndri jer.kecuali family pilihkan perempuan yang same dengan yang fahmei pilih.hehe

bdway tengs for your compliment.^_^

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

a'a memang, abes sume aku dah bongkar, yang kawen, yang itu yang ini. abes dah ko,

haha

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

oowhh ae ! gatal na nak kawen mude..
da tak tahan sngt ape ?
hahahak !

nnti umu 18 dia sebuk ngendung anak..
org len da gi beljar sni beljar sne..
Pikir mase depan dulu baru pk pasal kawen..
betul x ?

Entry Baru ! ! ! !
1.Bile aku kawen ! nak dtg x ?

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

err..shira nak kawennn.nakk kawenn..!!

mak bgi la shira kawenn!! T___T

NAK KAWIN!!

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ngong je ke dush dush dush
hahaha

happy family :)

IM OFFICIALLY PAKAI BANNER BARU

sila pick oke :)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina tidak...jgn perguna kan aku.bhahahahha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza tapi dye mmg dah tak belajar lah.aku tgok bahagia je now.anak dah ade 1 dah.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hashira Yusoff hahaa.gatal punyer budak.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akmalhilmi dush dush je lah akmal/^_^

cikzety said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha, suke cite CSI tak suke cite industannn ~

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha nasib baik mak kau tak belasah kau. ngahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cikzety haha.yes.aku ade geng.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny haha.dah hari2 aku kene belasah dah.mak aku ade silat tau.

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

eh yeke fahmi mak baru kawin.. Moga2 ayah pandai jage mak.. Haha boleh imagine mak kau tgk rite hindustan mesti asyik emo je..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya betul lah.wat ape nk tipu.tak caye tengok facebook orang

☺[ai][sUmi]☺Chan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ahah~ cumei gurau2 ngan mak gitu.. ^^

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hoho , so sweet . anak mak :) bertepuk tampor . haha .suke suke . mengeratkan hubugn

Popular Post