Sunday, November 21, 2010

Fakta Dan Auta

Share/Bookmark
Printscreen Blog Aku
Untuk pertamakalinyer aku mencecah entry ke 50.Waw.sikitnyer.huhu.sory aku newbie banyak yang aku tak tawu lagi.So, sepanjang aku main blog beberape bulan nie.Nie rumusan Fakta dan Auta yang aku boleh buat. Fakta tuh maknenyer Aku memang buat bende tuh. Auta tuh pulak aku tak buat perkara tuh atau aku tipu.Kalau tak paham jangan teruskan bace Fakta dan Auta kat bawah nie. Menyusahkan orang, bahase melayu pon tak paham.

Fakta dan Auta

1.Entry
Fakta: Aku menulis entry menggunakan bahase Melayu ye. Tapi kadang-kadang aku tergune jugak bahase inggeris. (aku benci bahase penjajah)
Auta: Aku suke tulis short form. Tak lupa juga aku suke curi entry orang lain and paste-kan aje kat entry aku.Lepas tuh tak bagi tawu pon kat orang tuh.(takde maruah betul kalau buat macam nie beb)

2.Chatbox
Fakta: Kalau seseorang tuh datang Blogwalking kemudian dye tinggalkan jejak or URL blog diorang. aku juga akan berkunjung ke blog diorang. aku jugak benci orang yang tulis kat Chatbox aku letak name tapi tak link kan.macam tak pernah pakai jer chatbox tuh..
Auta: Kalau ada yang cakap. " I follow you please follow me back okey" aku akan ikut kate dye tuh.(jangan harap lah. sampai bile-bile aku tak follow kau)

3.Comment
Fakta: Kalau orang tuh rajin Comment entry aku.Aku jugak akan Comment entry diorang.
Auta: Aku Comment semua entry orang lain yang aku blogwalking.(naik juling kalau bace entry orang panjang-panjang.kalau panjang sangat aku tak bace langsung. Tapi aku cakap kat dye aku tak bace)

4.Traffic
Fakta: Mejoriti dalam masa sehari pengunjung ke blog aku minima 200+ orang dan Maxima 600+ bergantung pada entry yang aku tulis. Pengunjung baru pulak minima 20+ dan maksima 70+ orang bergantung pada kerajinan aku blogwalking.
Auta: Aku sangat jelous tengok blog orang yang jumlah traffic dye beribu dalam masa sehari tuh.(buat ape aku nak jeles. Aku tahu kemampuan aku. diorang tuh dah otai lain lah)

5.Follower
Fakta: Follower tuh aku tak heran sangat pon. Sebab tuh aku letak kat bawah blog aku. Sebab bukan semua Follower aku bace blog aku hari-hari. Tah ape motif dye Follow aku pon tak tau. Sebab tuh aku jarang Follow orang jugak.Bahahhahaa.
Auta: Aku akan tengok jumlah Follower aku tuh kat Dashboard meningkat tak dari mase ke semasa. Lepas tengok aku tak tahu ape nak buat (aku tak hiraukan pon dye follower aku ke tak. janji dye bace dye comment sudah ^_^)

6.Friends & Link
Fakta: Aku letak Tag blog yang ade tuh untuk aku datang ke blog diorang setiap kali aku tengok diorang update. Sebab tuh semua blog kawan-kawan aku lah. Perlu ade sebab lain ker? So, kalau korang pon nak ade link kat situ jugak. Jadilah kawan aku.hehe.
Auta: Aku akan letak link orang-orang yang famous kat situ.(wat de fu~ aku nak letak. dye dah cukup famous. Taip name dye kat pakcik google jer terus keluar. buat ape aku nk famouskan dye lagi)

7.Connect With Me On Facebook
Fakta: Disebabkan aku ade kawan yang takde blog. So, aku buat bende nie supaya bile aku dah update kawan-kawan aku tahu. So, diorang pon boleh bace jugak.
Auta: Aku buat sebab nak Famous.Lagi ramai orang like lagi bagus.(aku tak tahu pulak mane datang 500 tuh. tapi diorang tak bace pon hampe gile aku)

8.Addlah Saye :p
Fakta: Aku buat semua link ke Social Network aku. Aku buat supaya orang senang Add aku kat Facebook, Tumblr, Twitter dan semua-semua lah senang.Aku buat coding dye sendiri. hehe.
Auta: Mase aku buat aku tak tahu pon bende nie bergune ke tak.(gile berkedut dahi aku nak buat bende alah tuh korang tak tahu. koding memang susah okey)

9.Nuffnang
Fakta: Aku baru terime 4 Check dari Nuffnang setakat nie. Aku tak tahu la kenape la lambat sangat duit dalam nie nak cukup RM50.
Auta: Aku sangat suke click nuffnang orang (mungkin sebab tuh nuffnang aku pon ciput jer.)

10.Banner
Fakta: Banner yang ade tuh Ayeemayam.com yang buat. Aku beli dengan dye.Korang pon boleh amek banner tuh kalau nak la.Sebab aku tahu banner yang Ayeem buatkan tuh cool. Kalau nak amek letak kat blog korang tekan aje butang Install Banner.Kalau tak nak bia jer bende tuh kat bawah.Sebab kalau korang nak delete pon tak boleh.Sebab nie blog aku.Suke hati aku la nak letak ape pon kat situ.^_^
Auta: Aku pernah terpikir nak mintak Duit dekat semua yang ade Banner kat blog aku nie.bahhahaha.(tak lame lagi aku akan buang secara berperingkat banner tuh. sebab blog aku dah berat sangat.sampai ade orang tak boleh nak masuk sebab pakai broadband lembab tuh)

kenape aku bagi tahu pasal semua nie aku pon tak tahu. Tapi memandangkan korang bace entry aku hari-hari.aku rase korang patot tahu perangai aku main blog nie. Okey.tengs for reading.(damn aku benci bahase penjajah)

43 Organisma:

░♥si lampu neon♥░ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HEHEHE LAWAK SEH

M I A J A M A L U D D I N said... Best Blogger Tips[Menjawab]

panjangggggggggggggggggg.. hahhaa!

nabihah ramli said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bnci tapi tulis jugak!tapaham den..hadoi..phonem3

Nieza Mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha!~ aku suke sume statement2 tuh... lagi2 yang no.2... mesti ramai yg terase... yg pnting aku tak... haha!~XD

no.1, teringat lak yg kau tegur aku tuh sebab wat short form... haha!~=.='

n0.10, aku dah wat banner sendiri gune flash... tapi tak tau nak coding la... huhu...O__O"

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hekkkk

Panas!!! : ENTER

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hekkkk

Panas!!! : ENTER

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@░♥si lampu neon♥░ ^_^ tengs.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@M I A J A M A L U D D I N mia.apenyer yang panjang.share la sikit.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabihah ramli aku bukan tak nak.tapi bile aku dah tertulis aku malas nak delete dah.so bile aku tertulis aku akan ckp (aku benci bahase penjajah)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Mi-cha mmg aku suke buat org terase.baru la pikir outside the box.hehehe.bagus la kalau kau tak.
owh aku pernah tegur kau ea? hehe.sory lah pasal tuh yerk.
banner?? kau boleh tanyer aku kat FB nati aku tolong kau sikit2 k.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine hakkkk

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine hakkkkk

I n n z said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jenuh nak bace .
panjang dan padat ;p

Nurul Huda Rahim said... Best Blogger Tips[Menjawab]

woy byk kali dpt duet nuffnang. blanje aku air sirap meh!

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sabar2..

p/s:Siapa mahu belajar berenang dengan saya? (^_^)V

♥ eyka elisha ♥ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha!jujur giler sttment2 ko tuh..
lawak seh.aku suka baca =P
[p/s : klu ko nk mntk duit kt banner2 yg de kt blog ko tuh,mntk jela rm1.jgn mntk byk2.hahaha!=D]

nape Malaysia tak maju2 smpai skrg :P

Nurain Hasan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

holololo
janganlah buang banner sy peliss;p

KimiCnoL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sinopsis da x..hehe ;)
New Entry
"Iklan Best"

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

few months aku kenal ko dalam ni pon, aku dah mula belajar kenal ko macam mana. hahah. so no worries la.

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

series aku suke entry nie..
best !

1. bahasa english penting woo! bahase antrabngse tuu..

2. 'I follow you please follow me back okey' same la aku ! xde mase nak follow org balik ! nnti bukan bace pon entry aku !

3. same la aku ! hee~

4. trafic aku 1 hari bape kerat je.. malas nak walking2 nie.. xde mase ! ade kesah ?

5. aku follow kau sebab aku suke bace entry kau ! jentel aku cakap !

6. nak jadi kawan kau ! hahahahahak !

7. xde function sgt pon buat bnde ala tu ! hahahahahak ! like lepas to buat donno !

8. no komen!

9. no komen ! x paham ape tu nuffnang ?

10. aku x paham ! hahahaak !

Blog kau antare blog faveret aku dow ! ! bangge x ? hahahaak !

p/s : pnjg nye komen ! ! !

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hey budak pelik.. ^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@I n n z sory.kalau pendek org complain. kalau panjang pon you complain jgk.tak tawu nk buat entry mcm mane pulak.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nurul Huda Rahim sirap?? tak leh.aku kedekut.aku buat bayar bill internet jer.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya sabar?? sabar untuk ape sophie??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@♥ eyka elisha ♥ haha.tak nak la mintak duit.bukan membantu sgt pon blog aku nie nak bagi traffic kat diorang.buat malu jer mintak duit.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nurain Hasan hahaha.akan dipertimbangkan dear.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@KimiCnoL haha.nampak sgt kau tak bace.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina alahai.that is so sweet.abes lah aku tido bersemut la mlm nie.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza perh.teliti kau comment.aku terharu kau comment mcm tuh.^_^.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani haha.yes2 i am.

Ain Atika Zailani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adohhhh....kau ni ska bt klaka la...gila x bleh bla...kah2..yang penting jujur tu. haha...nice entry.

Sern said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kreatif3...!!!!

<a href="http://studentlife90.blogspot.com/2010/11/tandas-pun-jadi-tempat-melepaskan-nafsu.html</a>

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ain Atika Zailani dah namenyer pon fakta dengan auta.kene la jujur.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sern tengs sern.tapi link tuh kamu salah buat lah sern.try lagi okey.tgok betul2.jgn tertingal rahan yg aku agi tuh.

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha entry ko panjang ko tak pikir. haha.

newbie eh? tup2 dah 50 entry, and 4 check nuffnang. hahaha.

aku pon dah buang banner kawan2 kat main page, aku tarok kat barter je. mmg lmbt load.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain haha.aku tadi baru perasan entry aku panjang.haha.sory bro.

hehe.yup newbie.^__^ diam2 sudah bro.

a'ah lah.aku kene buat somthing dgn banner aku nie.aku tak tau la nk buat mcm mane...

Nieza Mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tibe2 aku rase tak puas ati ngan banner aku... aku nak edit lagi... nanti dah konfem banner tuh, baru aku tanye kau kat FB...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Mi-cha hohoho.okey deh.^_^

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mcm aku jer yg chatbox.
dlu2 nk gune ak tggll kn name jer..
link ak ta buat.hahaha

Ailyl Rozanna said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ha'aaa samalah kadang2 ada gak yg tinggalkan komen kat chatbox tapi tak tinggalkan link. Orang itu ialah ANONYMOUSS. gaggaga

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Arine Romano kalau kau terase bagus lah.^_^/ hehehee.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ailyl Rozanna haha.ailyl kan ramai peminat.sbb tuh la ramai yg anonymous.and i hate anonymous tuh.an an an.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

I'm really enjoying the design and layout of your website.
It's a very easy on the eyes which makes it much more
pleasant for me to come here and visit more often.
Did you hire out a designer to create your theme?
Outstanding work!

My site ... recommended dentist in singapore

Popular Post