Friday, November 5, 2010

Dibawah Paras Normal

Share/Bookmark

Ya Allah Ya TuhanKu, sehatkan tubuh badan Mohd Zulfahmi Bin Abidin. Amin..
Seperti yang korang tahu. Aku masih dibawah paras normal sekarang. Keadaan agak tak menentu time nie. Time aku menulis entry nie pon aku still dedoh-dedoh lagi badan aku nie. Tapi takpe. Semua nie hanyalah dugaan..terus layan lagu dugaan jap.
ok sambil layan lagu nie. layan dugaan yang tah sampai bile aku mampu bertahan nie. aku nak bagi tahu yang aku cuba baik dari demam tampe makan ubat. horay..Seronok betul aku.aku cuba baik dengan hanya minum air masak banyak-banyak jer.maybe 100plus sikit.hehe

Korang tahu tak ape beza makan ubat dengan tak makan ubat? Kalau kite makan ubat, kite baik dari demam dalam mase seminggu jer.kalau kite tak makan ubat. kite baik dalam mase 7 hari. Lame kan?? sebab tuh la orang suroh makan ubat.supaye cepat baik.^__^

Bile sakit-sakit nie. aku teringin pulak nak orang care kat aku. tanyer aku dah okey ke belum. ambil berat pasal aku.melawat aku.walaupun aku sakit tak seberape. dia yang call aku or message aku. selamat korang yang comment entry aku semalam ade doakan aku. orang yang publish kat chatbox aku pon ade doakan aku.so, dalam mase dua hari jer aku dah baik dari demam. dulu kalau aku demam memang lambat baik.tapi bile ade orang care.rase macam hari-hari amek berat pon takpe.hehe

Sekarang nie.time aku tulis entry nie.sedang aku menaip nie. aku terpikir.Mungkin aku sakit sebab aku marah kat pakcik depan rumah aku kot.macam dalam entry Hantu.tak pon sebab aku buat salah dengan member aku macam dalam entry Lupe Sampai Tak Ingat.. atau..mungkin budak cool blog ade masukkan ape-ape dalam air aku kelmarin sebab kutuk dye.dalam entry Tembikai Susu Ais Kisar Gembira ..ish..pikir negative je dengan diorang nie.Tah-tah diorang santetnyer aku. takpon dye anta-anta barang.fuyo..buntu aku.takkan aku nak pergi mintak maap kat diorag seh. aku rase aku tak bersalah kot.

Sebab nak sehat punyer pasal. aku jalan kaki pegi kedai.jauh tuh kedai dari rumah.tapi ape ade hal.nk berpeluh punye pasal la katekan. sampai kat kedai jer.aku terus amek 100plus kat peti sejuk sebab dia yang suro aku minum 100plus nie.Then aku letak atas meja casher

Aku: Kak, gule-gule satu. (senyum angkat-angkat kening)

Akak Casher: Sekarang dah naik harge tau.

Aku: Yee.dah lame dah tahu..

Akak Casher: Ko nie pakai sweater kenape?

Aku: Demam la kak. Nak sehat la nie. sebab tuh datang sini jalan kaki.

Akak Casher: Orang lain demam beli penadol.ko beli bende gule-gule kau nie buat ape??

Aku: (aku senyum sinis jer)

Akak tuh campak gule-gule aku atas meja dye tuh.Rokok Dunhill. ^__^

37 Organisma:

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahah, x leh blah akak tu, wakakap

nieza mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha... aku demam pun x mkn ubat... mnum 100plus jek... tp x mkn gule2 2... bahaye utk kesihatan... hihihi!~XD

si suraya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

rokok rupanya.bila nak baik.

aque said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahhahah.. haiyo... demam sudah teruk pun rukok lagi kew....

hehehehe papew pown semoge cepat semboh :D

bagan lalang dan kami

chentamiera said... Best Blogger Tips[Menjawab]

la..tu ke gula2 nyer..hihi
semoga cepat sembuh =)

Ops, saya bukan seorang yang Public Figure, oke?

chentamiera said... Best Blogger Tips[Menjawab]

la..tu ke gula2 nyer..hihi
semoga cepat sembuh =)

Ops, saya bukan seorang yang Public Figure, oke?

Encik Tikus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jgn tegar sgt merokok derr, nanti susah dah tua nanti, bapak bagi nasihat nie keh keh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine haha.akak tuh baik la suffer.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nieza mi-cha alah.aku bukan nk sgt rokok tuh. dye yg datang kat aku.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@si suraya time aku balas comment ko nie.aku dah baik dah.^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@aque tengs sbb doakan^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@chentamiera yup.tuh la gule2 nyer.gule2 org dewase..klu gule2 biase amek je la sndri.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Encik Tikus orait bapak.akn kudgr nasihat itu.^__^

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hehehe....

get well sOOoonn...
xD

areen said... Best Blogger Tips[Menjawab]

AHAHA . cepadd smbuh ye abg fahmi . =)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin trimas bro..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@areen tengs adek..errr.janggal pulak aku panggil adek.tengs ye kau.hahaaa.baru betul.hehehe

nieza mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

walaweh... rokok 2 xkn dtg lau kau x pggl... haha!~XD

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nieza mi-cha eh.mane boleh...dia bisik kat telinga fahmie lah.sbb tuh fahmei cari dye.^__^

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Alalaaaa...demam rupa2nya...padan muka...xD hahah! takde lah...gurau jer...nah, Yui dah menappakkn diri di sini.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani tengs yui..^__^

nieza mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha!~ mmg rokok n fahmie xleh dipisahkan la...

nk tnye soalan sesat nih...XD
cm ne nk ltak link kt komen eyh...? x bpe faham care yg fahmie bg 2... hehe!~XD

Wahida Nasution Thakhrim said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sama ler.. bila demam mesti cari 100 plus.. jarang la nak makan ubat.. bila demam tak kebah dari cari ubat.. ha3

Farah Sygs said... Best Blogger Tips[Menjawab]

demam2 merokok jgk..huhu...nnti bile nak baek la dear...kopi tanak kew??

ha..minum 100plus tu skali ngn panadol...petua doktor2 bg...lepas tu berkubung la dlm cimut tu smpai berpeluh,,sure baek...nie rokok je keje

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sem0ga cepat sembuh ya.. sakit tu Ujian dri Allah..hrap mampu bersabar.

GAMBARAN HARI KIAMAT

nabila sani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ta baek dmm ag ka fahmie ? 100plus da oke da . ad lak rokok ny . cemano nk sehat . haha bnyk2 rest ea . smoga cpt sembuh ^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nieza mi-cha sila ingatkan fahmie kat Facebook fahmie okey.nanti fahmie ajar.kat sini mcm mane nak ajar?? tol tak.bdway.fahmie boleh tak merokok.tapi suke.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Wahida Nasution Thakhrim kebah tuh ape?? maaf fahmie org johor.tak paham.yup.fahmie suke minum 100+ je.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Farah Sygs ish.takut la nk campur2.buatnyer fahmie mati sbb makan ubt cmpur 100+ mcm ne.sape nk tanggung.takpe lah.now fahmie dah baik dah.^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hashira Yusoff tengs sbb mengingati.^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabila sani dah baik dah.hehe.tengs kamoo..^__^

nieza mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

okeyh... roger...XD

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nieza mi-cha add fahmie kat friend.nati fahmie ckp melalui msg..

Che Armster said... Best Blogger Tips[Menjawab]

best ah istilah gula-gula ko.. aku nak try cakap nak beli singgam kat mapley la pasni

semoga cepat sihat bro

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Che Armster haha gud luck bro.nice try.^__^

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

syinfayakof said: amboi??? gule2 ko..dalam ati da agak da...mesti dunhill pnyer...ai....gerammmm dunhill sini x sesedap dunhill mlysia la alang....t ko soh uder pos dunhill 1 kotak(nk wat lepas ngidam) hikhikhik

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Syinfayakof haha.kan adek aku dah comment..weh..mane lepas nk anta rokok.ade cukai la adek ku syg..

Popular Post