Saturday, October 30, 2010

Hantu

Share/Bookmark AMARAN: Ini entry dramatik. Mereka yang lemah tenaga batin SEMANGAT sila jangan teruskan membace.Tapi comment takpe.

Pernah ke korang jumpe hantu siang-siang hari? Percaye atau tak Fahmie jumpe patang semalam. Petang semalam lepas balik solat jumaat Mama suro Fahmie kemas store. tah macam mane datang rajinnyer Fahmie mengemas sampai ke atas loteng rumah.

Bile dah penat-penat tuh tibe-tibe dengar bunyi orang tebang pokok. mule-mule Fahmie biarkan jelah. Fahmie minum air sirap sejuk banyak-banyak dulu. Fahmie makan dulu. Baru Fahmie tengok luar rumah. Ingatkan orang tuh tebang pokok yang mane lahkan. Tak sangke pulak dye tebang pokok depan rumah Fahmie. Selambe badak je pakcik mongok tuh tebang pokok tuh.

Pokok Angsana tuh Fahmie yang tanam depan rumah kanan kiri nak masuk rumah tuh. Sebabnyer Fahmie nak teduhkan depan rumah tuh. So, bile pokok tuh ade teduh la sikit halaman rumah Fahmie tuh. Boleh pulak si sengal orang tua ganyot nie suro anak dye tebang. Cilanat biadap betul.

Malangnyer time Fahmie keluar tuh dua-dua pokok tuh dah siap ditebang. Penat Fahmie jage pokok tuh. 7 tahun kot nk tunggu dye berbunge then besar mcm tuh. Nak ikutkan hati Fahmie macam nak pukul jer anak dye tuh. Bodoh sebok tebang pokok kat rumah orang buat ape seh. Pakkal je mama kate sabar. Kalau tak Fahmie dah pukul dah anak beranak tuh.

Fahmie datang kat orang tua ganyot tuh. Fahmie datang tergese-gesa kat dye nak tanyer pasal bende alah nie....

Dialog:

Fahmie: Assalamualaikum...

Orang Tua Ganyot: W'salam.....

Fahmie: Pak S**** kenape tebang pokok nie. Nie kan pokok saye.

Orang Tua Ganyot: Semalam anak Pak S**** nampak hantu atas pokok nie. Sebab tuh lah pakcik tebang pokok nie. Takut hantu tuh datang lagi nanti.

Fahmie: (Fahmie dah naek berang hari-hari jumaat macam nie panas terik lak tuh.Fahmie diam jer tengok muke orang tua ganyot nie. Then Fahmie balik masuk dalam rumah)

5 minit kemudian......

Fahmie keluar bawak hammer besar untuk pecahkan batu tuh. Fahmie amek kat Store tadi. Balang minyak petrol spare part abang punyer kat dalam store dengan time tuh Fahmie tengah hisap rokok. Lepas tuh dah bawak semua barang tuh keluar rumah. Fahmie menjerit


" Mak...Alang nampak hantu kat bumbung rumah depan..... Alang nak robohkan ea bumbung tuh....."


Mama Fahmie keluar tergesa-gesa ke depan rumah. Dia takut Fahmie buat yang bukan-bukan kat jiran Fahmie tuh.Muke jiran Fahmie tuh dah cuak dah. dye pon tergamam.Mama amek semua barang yang Fahmie keluarkan tadi. Dye tenang kan Fahmie. Jiran-jiran lain dah keluar rumah tengok Fahmie dah. Malu siot.

Dalam hati Fahmie, selamat lah mama ade kat rumah. Kalau takde tadi dah bergaduh dah Fahmie dengan orang depan rumah tuh. Siot punyer orang tua ganyot.


Tambahan++
1. Petang tuh anak perempuan dye datang rumah bawak kueh ape tah then mintak maap kat mama. tapi Fahmie tak makan pon kuih tuh.
2. F*** lah hantu-hantu nie boleh dilihat. Fahmie pon tak pernah nampak hantu macam mane anak dye boleh nampak. Karut betul. Kalau mate kasar nie boleh nampak antu. Fahmie nampak antu kat tengkok dye. Kepale dye Fahmie pancung nanti.
3. Nak buat sesuatu tuh mintak la permission dulu. Ingat Fahmie nie barua ke ape duduk depan rumah dye??
4. Sory Fahmie tulis entry nie dengan emosi. mintak-mintak orang tua ganyot tuh bace blog Fahmie nie.
5. Korang pikirlah sendiri. kalau hantu hinggap kat pokok ditebangnyer pokok. kalau hantu tuh hinggap kat rumah dye. salah ke fahmie robohkan rumah dye??

37 Organisma:

ainie elmo said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA . memang siak jugak r kann . sesuke hati jerk . haha

Encik Tikus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sabor-sabor, kalau gua pancitkan jea kereta dia. amacam ?

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

de ke patut tebang pokok org..
runtuh je bumbung umah tu..
;)

miss lolly a.k.a luvfareda said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ahahahhahahahahah!!!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ainie elmo ainie..mara dye anie.mmg dye nie..biase tau..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Encik Tikus kerete pn dye takde.anak dye adelah..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin ikut kan ati mmg nk buat mcm tuh.tapi mama larang fahmie lah

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@miss lolly a.k.a luvfareda owh.tukang gelak ye...

nabila sakura said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahah . saba saje la fahmie .

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabila sakura tgh sabar la nie.^__^

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ekekeke
a3-1F-U3

hahahaha
sekali skale
pasni xde dah...
hehehe
:P

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha kisah benar ke ni? cam imaginasi pon ade gak. hahaha

DaHLia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha...
sayang kat anak... :D

Botak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha..
kesian pokok tu kena tebang..

naifana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sumpah kelakar doe...
hahahahahahaahahahahhahahahahah~
pasni anak dye mesti dah tak nmpak
antu dah an :)

♥ eyka elisha ♥ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kih5~ganas tol fahmie nie.asal xrobohkn je uma die?xdela hantu mai bertapa da kat2 area situ =P

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin haha.mmg lah.takkan aku nk tanam pokok lagi siot..^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain klu imaginasi aku tak semaraah nie ayeem...^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@DaHLia aku tak sayang anak dye pon..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Botak botak..ko spatutnyer kesian kan kat aku lah.bukan pokok tuh..haish~ ^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@naifana ape la ko naifana.ade ke cerite hantu ko kate kelakar...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@♥ eyka elisha ♥ dah planning dah.tapi ade larangan lah tak dapat nk robohkan rumah dye.dye jer yg boleh nmpak hantu2 nie..

hana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahha...
pak cik tu mmg crik gado...
hahah..
mcm la x leh ckp baek2 kn...
hahah...
pe2 pn..cool k~

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@hana yeah..im cool now hana..

DeaLoVa GaLLeRY said... Best Blogger Tips[Menjawab]

1st time singgah nie...errmmm..xpatut lah org tua tu men tebang ja..mmg lh dia nampak sesuatu tu..tp perlu ke men tebang ja tanpa minta izin kan..agaknya dia yg takut sgt ngn sesuatu tu..xpun dia bengang kot pokok tu menghalang dia dari nak tgk sesuatu..ahaks..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@DeaLoVa GaLLeRY ^__^

star itu bintang said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fuyoh , tegar gila pacik tuh .

cis .

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@star itu bintang pakcik tuh mmg kecoh.ramai org tak suke dye..

Nad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha. kesian fahmie. sabar jea la k. ada balasan setimpal untuk apa yang dia buat tu ;)

tp serious tak tahan nak gelak tengok fahmie marah marah camtu. hahahaha *sorry tergelak lagi. haha ;D

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nad tengs kesiankan fahmie.tapi knape smua org gelak.kan nie entry cerite antu.hehehe

Farah Sygs said... Best Blogger Tips[Menjawab]

err..pena jgk nmpak antu siang2...ke mata rara yg rabun??hehe....

chill pamie...jgn marah2....kalau marah,na larik dlu nie

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Farah Sygs hantu kan tak boleh dilihat.tuh sbb takut sgt lah..tgh chill nie.dah tak marah dah..^__^

Nad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidin jadi kelakar sebab dari cara fahmie tahan marah and nak pegi robohkan rumah pacek tu. hahaha i can't stop laughing. rasanya baca untuk kali seratus pun still akan gelak, thanx for make me laughing, lama tak gelak camney. (:

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nad owh...kirenyer cerite antu fahmie nie tak seram la ea..aduh...fail lagi aku...^__^

Nad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidin haha but it's a good writing fahmie (:

Sue Chantek said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gelak terguling2!!!!!!
nmpk hantu hangguk die...pastuh cara menahan marah tuk paling lawak...runtuhkan bumbung die...huahahahahhahahahha...

kesian + kelakar...

pakcik tuh saje je..org skrg sibuk dok tanam pokok nak jaga environment die sibuk g potong pulak...

aque said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sungguh x berpatutan la pakcik tu....
kalau fara.. fara pown mara.. ish2.. sabar2...

bagan lalang dan kami

Popular Post