Wednesday, October 6, 2010

Perkara Yang Tak Sempat Nak Buat Masa Sekolah Dulu

Share/Bookmark
SDARY= Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Abdul Rahman Yassin
Mase sekolah dulu, Fahmie suke buat cikgu berbulu. Sebab Fahmie nie degil sangat inilah cerite yang Fahmie ingat. Nak cerite pasal asal usul sekolah Fahmie nie malas pulak. Click la laju-laju kat sini. Bende tuh akan di Link kan ker Facebook SDARY yang Fahmie sendri tak tahu sape yang maintainkan. Kalau korang cerite ape yang korang rindu kat sekolah dulu. Fahmie pulak nak cerite ape yang Fahmie tak sempat nak buat kat sekolah tuh. Sebab Fahmie tak de lah rindu sangat kat sekolah tuh. Hehe. So sory Cikgu. Saya budak nakal.So ape yang Fahmie tak sempat nak buat mase kat sekolah dulu tuh yerk? Fahmie cube list kan sebaik mungkin okey.

Perkara yang tak sempat nak buat masa sekolah dulu:
  1. Setiap kali Cikgu ajar something. Buat muke pelik. then ckp "Yer ker Cikgu".
  2. Bile orang sebelah Fahmie bisik kat telinga. Jerit " Kau nie, mengganggu konsentrasi aku lah".
  3. Bile sampai giliran Fahmie untuk menjawab soalan. Fahmie jerit "Next!!"
  4. Bile orang sebelah tuh senyap jer. Cakap kat dye " Kau nie mengganggu aku la"
  5. Conteng badan dengan bintik-bintik merah gune marker. Bile ade orang tanyer kenaper? selambe jer jawab " Aku elergic dengan sekolah la"
  6. Kalau cikgu tengah round mase exam tuh, tengok muke cikgu, bagi isyarat orang sebelah meniru.isyarat gune lidah jer. Jelir dua tiga kali kat arah orang yang tak bersalah tuh.
  7. Bile cikgu masuk, sebelum cikgu bagi salam, Angkat tangan, then ckp "Cikgu! boleh tak Fahmie skip kelas, kelas cikgu bosan la"
  8. Sekejap-sekejap buat suara kucing "Mmiaw.."
  9. Makan Chewing gum dalam kelas. Bile cikgu marah suro bagi gum tuh kat cikgu. Fahmie start pasing-pasing kat kawan-kawan yang lain.
  10. Buat bende bodoh macam potong kertas buat bentuk Cone lepas tuh letak la tissue merah ker, kertas merah..conteng cikit gune color air...pakai kat kepala.cakap kt kawan."aku adalah Gunung Berapi"
  11. Bile cikgu bagi kerje rumah, cakap kat cikgu "Tak pelah cikgu, saya tak nak sebab besok saya tak datang sekolah"
  12. Tibe-tibe berlari satu kelas. Duduk balik kt tempat asal. Buat macam tak de ape yang berlaku tadi.
  13. Menyanyi dalam kelas kuat-kuat. Ajak kawan yang lain nyanyi sekali.
  14. Buat-buat pegang Invisible Hamster. Ajak kawan cube pegang.
  15. Cakap kat budak perempuan yang Fahmie tak kenal. Terutama budak Form 1..Deangan suara pelik. " Kau....Kau akan mati hari nie". pastu jalan buat selamber.
  16. Cakap "Cikgu, boleh tak saya mengajar hari nie"
  17. Buat kelas macam dalam kem tentera. Panggil cikgu Baik Puan atau Baik Tuan.
  18. Letak kat belakang kertas yang ade tulis "Tendang lah saya". Gune kan sebagai cabaran siape yang berani ganggu Fahmie.
  19. Bercakap dalam kelas. Setiap ujung ayat tuh diakhiri dengan ".com .my"
  20. Biarkan zip seluar terbukak. Bile ade orang tunjuk zip tuh. Jawab jer.Fahmie memang prefer macam nie.
  21. Depan public cakap kat junior, weh cek burung ko?
  22. Bile cikgu mengajar, kejap-kejap cakap "Wow".
  23. Ganggu cikgu mengajar dengan cakap "Boleh tak cikgu eja bende tuh". buat kerap kali.
  24. Bawak patung Bear kecik pegi sekolah. Bile cikgu tanyer, Fahmie tanyer kat Bear tuh. Bile cikgu marah. Cakap kat bear tuh " Kau nie memang memalukan aku lah"
  25. Ikat duit. Letak kat lantai.Tengok berapa ramai orang cube amek duit tuh.
  26. Buat surat cinta palsu, letak kan kat dalam buku dak perempuan.
  27. Jalan keliling sekolah, buat pergerakan macam James Bond pegang pistol. Sambil buat bunyi lagu Mission Impossible.
  28. Masuk kelas lepas waktu rehat. Tenung sorang budak kelas. Cakap "ko dengan dia sama jer" lari dari kelas tuh.
  29. Mase nak pegi makmal sains tuh ikut emergency procedures untuk keluar kelas.
  30. Tidur dalam kelas. Tulis nota atas meja. "Saya keluar dari minda,brb".bile cikgu kejut.jerit."Hoi,Tak geti bace ker".pas tuh sambung tidur semula.
  31. Datang lambat masuk kelas mase cikgu tengah mengajar. Masuk kelas ala-ala spy.
  32. Duduk kat sudut kelas, tunggu semua pandang. Pegang kepala jerit "panas,panas,panas"
  33. Bile cikgu tanyer mane kerje rumah awak, jawab "Saya terjatuh kan buku tuh tak tahu kat mane sebab tadi saya pukul budak yang cakap cikgu nie teruk".
  34. Bile ade cikgu ganti, bile dye perkenal kan nama. Suro dye "Buktikan.."
  35. Bile cikgu tanye kenapa lambat, jawab "Ikan emas saya mati cikgu" start menangis..
  36. Buat fitnah kat cikgu. Cakap ade cikgu lain mengate cikgu.
  37. Pagi jumaat tuh,Lari masuk dalam kelas jerit " Hari nak kiamat"
  38. Bile cikgu tanyer kenapa lambat, jawab " Raja mana penah lambat, orang yang tunggu dye"
  39. Bile cikgu bukak projector jer jerit sekuat hati "Arhhh...mata aku". Buat-buat macam bende tuh lazer.
  40. Buat lawak dalam hati lepas tuh ketawa sorang-sorang.
  41. Sembunyi bawah meja cakap kat kelas langit nak runtuh
  42. Dalam kelas Kimia, main dengan chemical tuh. Bile cikgu tanyer awk nk buat ape dengan bende nie. Jawab saya nk buat Bomb cikgu.
  43. Bile cikgu tanyer soalan. Tengok jer muke cikgu tuh. Jangan cakap ape-ape, then pandang tempat lain.
  44. Gam kan gunting kawan. dengki dengki dengki
  45. Cabut sehelai rambut orang. Cakap kat dye "DNA"
  46. Cakap "Tipu" setiap ape yang member cakap
  47. Senyum jer dari pagi sampai balik sekolah.
  48. Buat satu titik hitam kat tangan . Besar kan setiap hari sedikit demi sedikit.
  49. Bile nak bersin dalam kelas. Bersin sembil buat irama lagu kegemaran
  50. Bile cikgu pandang whiteboard or blackboard jer. Semua dalam kelas tuka tempat duduk.

Kan best kalau Fahmie dapat buat semua nie sebelum habis sekolah dulu. Tapi nak buat mcm mane. Macam mane tah boleh amek kelas sains tulen dulu Fahmie pon tak tahu. Dah duduk dengan mostly budak-budak geeks dan skema. Harhmm.....[hampa]

FYI: 4 jam Fahmie menulis bende nie. Tension betul. Tapi Fahmie happy bile dah siap. ^___^

27 Organisma:

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha
sengal
ggu kosentrasi aku studi jewh bace
hahahahaa

cokiedacomot said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ape - ape je la dak ni , ilang stress kot bacer :)

atok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yelah tu jlan2 kat skola zip tbukak je spnjg mase haha

syuE said... Best Blogger Tips[Menjawab]

syue komen ni...heeeee :)

F.I.C.K.R.Y said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Hahahaa... aku pon suke gaks makan cheewing-gum kat dalam kelas..

Kita sama le Fahmie... Mai calit jari sikit hehehe...
(=

~AmyLiana8886~ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

zaman sekolah paling bestkan.hehe

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Hahaa~ ade beberapa bende yg yui pernah buat dalam list tersebut. :D

DaHLia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dulu masa sekolah nakal dan tak menikmati alam persekolahan sebenarnya,kerap ponteng sana sini..skrg ni tu yang pilih pekerjaan di sekolah, jadi cikgu,,tapi dah xponteng dahh...eehhe.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akmalhilmi ahhaa.ko yg bace aku jgk yg kene ker??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cokiedacomot hehehe.bgus lah..happy dapat buat org ketawe..hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@atok aik.tak boleh ke ape..kan cool...hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@syuE aik..mcm terpakse jer..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@F.I.C.K.R.Y haha..kite tak same..tajuk entry aku nie tak sempat buat lah..hehe.bukan aku dah buat..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@~AmyLiana8886~ yup..zaman skola terbaik lah..kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani siot.cmm ne kamu leh buat dulu nie huh??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@DaHLia ahha..cikgu dahlia...dah lame tak jmpe kamu kat sini.hehehhehe...jgn ponteng2 lagi..padan muke dulu ponteng2..now anak murid blas kat kamu kan?? hehe

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidin
Hahaa~ sbb gua berani? tettttt~ xD Mmg pernah bwat. Num 1, 8, 13, 17, 22, 43, 46. Paling slalu, cakap "miaw" lam kelas n nyanyi kuat2 lam kelas...sampai sume member diam...then ketawa besar2...hahaha~!!!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani perh..yui mmg terbaik lah..hehe

si chentapelangi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

huh !
ta siap assgnment sypy bace bnde neyh
GANGGU KONSENTRASI !
bwahahha XD

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@si chentapelangi hhahaha..seronok kan bace entry nie..fahmie bertungkus lumus nie buat bnde nie..heheh

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pernah buat beberapa benda dari list kat atas, ouh yeyah! rindu maktab ;'(

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha , agak2 kalau kau buat sekarang ni mmg dah turun naik mahkamah+surat saman dr cikgu+name diblacklist 1negeri . HAHA ! hamek kau . tapi ade kang yg dlm ni aku penah buat . huhu . nakal nakal .

ikaibrahim.. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mcm best je buat smue ni.p xsempat plak na buat.haha,
ta pe2.t anak murid buat kt sy..wuwu

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said... Best Blogger Tips[Menjawab]

-Masuk kelas lepas waktu rehat. Tenung sorang budak kelas. Cakap "ko dengan dia sama jer" lari dari kelas tuh.

siyes buat aku tergelak. hahaa.

-Cakap "Tipu" setiap ape yang member cakap.

yang ni dah selalu buat. siap buat style bunyi ambulan lagi. hahaa.

Ifti Larina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahaha hebat lah awok nie fahmie. mcm2 benda boleh trfikir eh! haha terbayang ko p buat semua nie

KENA PRANK MASA APRIL FOOL

ahmad muaz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Buat bende bodoh macam potong kertas buat bentuk Cone lepas tuh letak la tissue merah ker, kertas merah..conteng cikit gune color air...pakai kat kepala.cakap kt kawan."aku adalah Gunung Berapi"... hhaha

♥ eyka elisha ♥ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha!!!aku da agak da msti jd entry pnye natang ni =P
eleee konon 4 jam..tp sume tuh mmg aku xsmpt nk wt gk dlu.rse cm nk wt je skrg.kih3 ^^

Popular Post