Wednesday, October 6, 2010

Verification Membunuh Anak Bangsa Blogger (Vol. 2)

Share/Bookmark
Okey..dah puas kan tegok pic VERIFICATION  kat entry sebelum nie kan? dah suke kan tengok yang kat entry lepas?? Sekarang Fahmie nak serius pulak nie ha.=__=" Ape motif korang pasang verification kat blog korang tu huh?? Bukan ade orang pon nak SPAM korang. Kalau ade pon kite ludah jer ramai-ramai kat dia. Bagitahu kat GengBlogger, OZBlogger, Innit, Twitter, Tumblr dan kat semua jer lah senang . Kite ban dye ramai-ramai. Tahu tak menyusahkan. 

Bayangkan Fahmie nak Blogwalking. Dah la ramai, korang punyer pasal la nie buat entry best-best.Dah Fahmie bace semua ape kejadah yang korang tulis...kan dah...dah bace tak kan Fahmie tak comment pulak kan? Mestilah Fahmie comment punyer. ape lah. Bile nk comment pulak, bile enter verification nie 2-3 kali. tak pas-pas lagi Woooo..nie da lebeh weh..Sigh~~

Fahmie menyirap jer kalau macam nie. Bayang kan pulak ade 50 blog yang perangai same macam nie. Tak ke terbongek jennuh Fahmie. Korang bukan tak tahu internet kat Malaysia nie kelas ke-3. Aduhai.Dah..malas nak membebel panjang-panjang. Korang pegi kat Dashboard korang sekarang. Ikut guideline nie.



Pertamanya sila ikut Step sekiranya korang belum buat:

1. Buang Verification for Comments dengan menggunakan step ini

Dashboard > Settings > Comments > Show Word Verification Words > No


2. Buat Comment form korang sebagai Pop-up dengan menggunakan step ini

Dashboard > Settings > Comments > Comment For Placement > Pop-up window


3. Sesetengah terlupa tentang ini Adult Content . Disablekan dengan step ini

Dashboard > Settings > Basic > Adult Content > No


4. Sesetengah newbie juga terlupa tentang ini . Comment Show or Hide ?

Dashboard > Settings > Comments > Comments > Show


5. Ramai antara blogger lupa tentang ini Setting URL pada Widget Follower

Dashboard > My Account > Edit Profile > Link > Isikan URL korang
Supaya mase korang Follow Fahmie tuh. Bile Fahmie tekan pic korang tuh. Ade Link ke blog korang. Kalau tak, Tak dapat la Fahmie Follow kamu pulak. Mane tawu entry korang pon BEST!!!!

Tolong la.Tolong lah.Yang 5 nie jer.5 jer.Sikit nie..... jer (muka merayu ) Fahmie mintak korang ubah. yang lain tuh macam korang nak letak Jam ker kat blog korang walaupun kt PC korang dah ade jam. Tak pon nak letak lagu ker kat blog korang walaupun kat dalam Folder Music/MP3 lagu dah beribu. Nak letak Calender ker walaupun kat bilik korang dah terang-terang ade calender. Tak pon ade yang tak nak letak gambar langsung suro orang lain bace entry dye yang panjangnyer 6 kilometer tuh sampai mate berdarah Suke hati lah janji yang 5 tuh jangan lupe. Lagipon Blog korang kan? Suke hati korang lah. Fahmie cakap jer.

pssst: Jangan mara ea..nie pon blog Fahmie jugak. Suke Hati Fahmie lah..^_^V peace brother / sister.

18 Organisma:

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha tau takpe. sakit hati gak kadang2 kalau ade captcha tu. tp mmg kdg2 tuan badan tak sedar pon. sbb kalau dia sendiri komen, takde captcha. aku nye takde captcha kan? :D

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

entri kau ni mcm marah je

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain hahaha.sbb tuh aku suke comment blog ko..sbb blog ko senang nk comment.lagi pon ade lucah2. pas tuh ade graphic..aku mane geti graphic. sbb tuh pulak aku suke kawan dgn ko.ko kan paling hebat dikalangan member2 aku.hehehehehhe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine tak marah...tapi sgh serious nie..maklumlah.aku kn blogger baru.....banyak buat blogwalking......heheheh..

paan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

so , jom la kita ramai2 bagi kesedaran kepada yg xsedar.. buat kempen anti-verification .

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@paan alahai paan.sape la aku nk buat kempen.bkn ade org nk join pn.ko jela paan yg buat.buleh?

Noridah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

satu lagi boleh tak pada yang guna blogger ni jangan la hadkan penggunaan identity untuk komen.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Noridah haha..yg tuh untuk individu....takleh tak had.ade org tak suke....

Pinky Pixie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bagus entry ni.. yatie mmg nak pesan kat sume blogger spya buat cmni.. nnti nak link kan entry fahmie je boleh? hehe.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Pinky Pixie owh.boleh sgt.xde masalah.hehe

Liyana Lunia. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

garangnyaaaaaaaaaa T_____T

btw, selalu yg psng captcha ni newbie. sama la gua tak suka pakai captcha nnt kalau dua kali still salah, gua tak post dh komen tu, gua tekan pangkah je LOLOLO

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Liyana Lunia. hehehe...tuh la.tp fahmie newbie jugak ape..tak pon.hehehehe...jgn kutuk newbie mcm fahmie okey......hehehe..kalau fahmie pon fahmie pangkah jgk..huhu

Hazzy Ishak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

marah betul ni.HAHA.
sorry lah cik abg, saya ni kdg2 jrg terjah/blogwalking sebab keje.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hazzy Ishak ahhah.dah tak marah dah.dah snyum smpai telinga dah nie..alah.fahmie pon kt office jgk nie...

♥ eyka elisha ♥ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

huhu.incik fahmie suda marah.xpasan lak setting yg tuh xtkr lg.btw da tkr pon.thnx coz tegur.hehe ^^,

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@♥ eyka elisha ♥ gud gurl.senang la lain kali fahmie nk comment.hehe

cik shara gadis bunga said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yeah,rilex. Tam0 mara2. Sume org bengang lau ade wrd vrifctn 2. Haha. Da dtg blek weh. Relax, jgn mara shara

cik shara gadis bunga said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yeah,rilex. Tam0 mara2. Sume org bengang lau ade wrd vrifctn 2. Haha. Da dtg blek weh. Relax, jgn mara shara

Popular Post