Monday, October 18, 2010

Orang Tua-Tua Cakap Kalau Tidur Lama-Lama, Ada Potensi Untuk Berjaya

Share/Bookmark
Sejak Fahmie meninggalkan tempat Practical kat Pejabat Daerah hari Jumaat yang lepas, Fahmie jadi pemalas serta merta tahap Keldai (binatang paling bengap dan paling malas dalam dunia). Sekarang nie time member-member lain balik untuk cuti study week yang konon-konon study tuh, besok Fahmie dah kene balik kolej pulak preparation untuk hantar report. Anyway, rutin harian Fahmie kat Jay Bee:

1. Setiap hari, Fahmie akan tidur selama 14 jam. Wajib. Tak lebih, tak kurang. Kalau lebih Fahmie penat, kalau kurang Fahmie cranky. 14 jam tak kira lah berturut-turut atau tidak. Kena cukup tepat-tepat. Tengok lah hari nie Fahmie online pukul brape.Magrib.

2. Lepas tu, makan dalam 7 meals satu hari. Meal yang berat-berat belaka seperti nasi, mee, spaghetti dan macam-macam lagi benda yang boleh disumbat dalam perut. Tapi tak gemuk jugak.Pelik.

3. Keluar rumah pun mesti selepas pukul 8.30 sebab nak tengok Cartoon.

4. Balik rumah mesti sebelum pukul 11 malam sebab nak tengok CSI.

5. Bukak-bukak Baxx, connect pc to berukband then terus bukak Blog, FB, Twitter,Tumblr, YM.

Itulah dia. Sekarang, tahu lah bila nak stalk Fahmie. 

Bile dah cukup tidur. baru lah boleh buat report besok dengan success. Baru la gempak report Fahmie nanti. hehehe.

Oh, lupa pulak! (Tanda seruan diletakkan untuk effect) Besok Fahmie online lambat. Kalau gerak balik kolej petang. Lagi lambat la Fahmie sampai. Bukan ape. Doakan perjalanan Fahmie yang 2 jam tu besok yer.hehe tak jauh pon sebenarnyer. Dan doakan lah sekali Allah permudahkan urusan Fahmie.Pape comment jer kat entry nie.Nanti Fahmie bace Fahmie reply comment korang k. Tak pon kalau penting sangat Message jer terus kat no phone Fahmie .Kalau korang mintak no phone Fahmie.......Tak dapat. Fahmie tak kasi.hehe.Tengs ^____^

p/s: apesal tajuk entry Fahmie tuh panjang semacam jer hari nie. Ish.

23 Organisma:

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

domo2
want it weyh
hahaha

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kalau mcm tu nk tido lame2 la, hekkk

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

time winter paling best nak hibernate. hehe.

neway, have a safe trip

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina tapi mlaysia mane ade winter.hahaha...tengs doakan

Siti Ruhayu Ab Rahman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

salam malam isnin..

ler, 14 jam...sure bangun tidur makin keletihan..

oooooo...adikku, fahmie...jangan amalkan...

bab makan lebih pun...kalau tak gemuk,risau kesihatan terjejas...
orang kurus pun ada lemak dan kolestrol dalam darah...

lagi bahaya tau......

hope report kamu sucess....amin

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Siti Ruhayu Ab Rahman hahah.adik?? terasa makin muda fahmie.tengs kak.tapi dah rutin.nk buat mcmne.tengs jgk sbb doakan..^__^

miss lolly a.k.a luvfareda said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Mulai es0k, berhajat nak tid0 23 jam. 1 jam tu waktu makan jew kahkahkahkah.

sayang said... Best Blogger Tips[Menjawab]

start esok nak tido lama2

atok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ak lpas maghrib da tdo smpai sbuh bru bgun hahahha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@miss lolly a.k.a luvfareda perh lolly.jgn weh......jgn bangon terus..tido jer sane...hahha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sayang gud..sbb awk bace tajuk jer mcm .hehehehe..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@atok haha..atok.ko mmg.badak tido ko nie..

si suraya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bestnye ko mkn byk mane pun tak gemok. ape rahsia? nak jugak. huhu

Umie Nadhirah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alang2. mintak fon number?

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Weih! update blog. :D

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@si suraya haha..rahsianyer jadi anak roslina dan abidin.hehehe.cool kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Umie Nadhirah yg tak nk dikasi itulah yg dimintaknyer.kalu bagi bukan msg slalu pon.hehehe..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani alamak..kene marah lak..baru smpai kolej lah.pnat..hehe.tak smpat nk update blog

My MiRa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

huhuhuhuhuhu

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@My MiRa mira hanya mampu tertawa

siti mariam said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bgusnya..hehe..
fahmie stdy mne nie..mmg org jb erk..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@siti mariam fahmie study kt INSTEDT.a'ah.mmg truly johor bahru.hehe

Nurul Afifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

erkk..ni entry bapa bulan lepas dah..rasa2 nye xyah doa dah kot?

Popular Post