Thursday, October 28, 2010

Curang Itu Indah

Share/Bookmark
AMARAN:  Ini entry serious bukan jenaka macam selalu.


Rasenyer dah ramai dah tahu yang Fahmie suke cakap " Curang Itu Indah" kan? tapi pernah ke korang terpikir kenape Fahmie cakap macam tuh kat korang? dan kenape pulak mase entry yang lepas Fahmie ade cakap bahawa Quotes terbaik pada Fahmi adalah Curang Itu Indah?

Mungkin kate-kate Fahmie nie ade bagi impact kat sesetangah orang contohnyer macam pemilik blog pink nie sampaikan dye tulis entry pendek dan menanyer kan pendapat orang lain berkenaan dengan Quotes Curang Itu Indah. Tapi ade jugak yang anggap kate-kate nie sebagai gurauan. Tak kesah lah tuh. Tapi Fahmie rase sesiape yang terbace Quotes nie mesti terpikir sesuatu dalam diri dye. Curang Itu Indah ker?

Kali nie Fahmie nak bawak korang berpikir ikut cara Fahmie.  Dah lame kan tak buat macam nie.


Pertama: Fahmie nak korang tahu bahawa Fahmie dapat idea cipta Quotes Curang Itu Indah nie daripada lagu kumpulan Indie Band nie tajuk dye Kasanova oleh kumpulan The Times. Dulu suke sangat kumpulan nie. lagu dye korang kene tekan play la kat bawah nie.




KeDua: Niat Fahmie gune Quotes nie bukan nak melambangkan yang Fahmie nie curang. Tapi nak mengingatkan dan perli diri Fahmie sendiri bahawa curang tuh tak indah. Dalam mase yang same Fahmie nak gune ayat nie kat sesiape sahaje yang curang supaye dye terase. Sambil-sambil tuh kite berpesan-pesan lah. 

KeTiga: Fahmie nak bagi tawu yang Fahmie single. Tapi Fahmie jugak in open relationship. Korang paham kan maksud dye? Tapi orang tuh Fahmie tak perlu la bagi tawu siape kan?? Mungkin jugak orang tuh tengah bace entry nie sekarang. Mungkin orang tuh jugak orang yang comment kat bawah nie nanti. Mungkin jugak dye silent readers jer. Mungkin jugak orang itu adalah AWAK. Ye!! AWAK yang sedang membace nie. Tapi kalu AWAK tuh lelaki. Sedarlah bahawa bukan AWAK.

KeEmpat:  Bile Fahmie single. Bile Fahmie in Open Relationship. So, kite takde hubungan yang kukuh kan?? Maka, dia berhak untuk keluar dengan orang lain. Berhak untuk berkawan dengan orang lain. Dalam mase yang same, Fahmie pon berhak la kan kawan dan keluar dengan orang lain?? baru lah adil kan?? adakah ianyer dikire curang? adakah masih pikir Curang Itu Indah lagi??


KeLima: Bukan niat Fahmie bile in Open Relationship tuh Fahmie nak main-mainkan perasaan dia. Tak...tak macam tuh. Tapi Fahmie bagi kebebasan mutlak kat si dia berpikir adakah Fahmie nie terbaik untuk dia. adakah Fahmie nie boleh bahagiakan dia. So, bile kite bergaduh dalam in Open Relationship nie. Kite takde gune perkataan "Break-up". Kalau korang ade gune perkataan Break-up dalam relation ship korang. Bile dah Break-up kompom korang dengan dia dah tak macam selalu kan? mesti renggang gile. So, kalau gaduh tuh ade potensi untuk baik semule. Takde lah gune ayat "Rujuk" balik girlfriend or boyfriend korang tuh.

KeEnam: Fahmie pernah sound korang kan? Fahmie ade cakap. " Kenape PEREMPUAN suke show off boyfriend dye? Dye tak tahu ke yang Boyfriend dye rimas?" Yup, ayat nie agak keras bagi sesetengah orang. Tapi cukup kuat untuk buat orang terase yang diapunyer gambar kat FB or MS or Blog maybe yang buat aksi-aksi panas tuh sangat meng-anoying-kan Fahmie. So, Fahmie takde masalah yang sedemikian rupe. 
KeTujuh: "You dont know how sick you make me. You make me F**king sick to my stomach. Every time I'm read I puke". Jelaskan betape bencinyer. Tapi pada ape? Pada kekasih-kekasih yang publish kat wall boyfie or gurlfie dye pasal-pasal cinte. You know what? we dont want to know. Then (eh.cakap bahase Inggeris lak). Lepas tuh, setiap kali gadoh tulis mencarut bagai kat status. once again Fahmie nak bagi tahu Fahmie takde masalah yang macam tuh. Common lah. be mature. 


KeLapan: Kalau korang adalah dia. or kalau korang adalah bakal jadi GF Fahmie. or korang adalah bakal in Open Relationship dengan Fahmie. atau korang bakal suke kat Fahmie atau dah suke dah pon. Please jangan tulis kat wall Fahmie. Chatbox Fahmie. Fahmie lagi suke in Private. this is our business. not have to share with others. (geli pulak aku tulis mcm nie). Tapi bukan sebab takut kantoi okey. Jangan risau. Fahmie masih berpegang pada Curang Itu Tak Indah.


KeSembilan: Kepada Ex-Girlfrinds Fahmie. Thanks sebab tunjuk kat Fahmie bahawe yang korang rase Curang Itu Indah. Thanks sebab ajar Fahmie banyak bersabar. Banyak terime hakikat yang Fahmie tak cukup baik untuk sesiape. (ayat pelepas diri).

KeSepuluh:  Pesan Fahmie. "Kite Tak Tahu Ape Yang Kite Ade Sampai Kite Kehilangannyer". "Curang Itu hanya Indah Bagi Mereka Yang Curang". Pikir-pikirkan lah.


p/s: sory, mood tak stabil. sory jugak takde gelak dalam entry nie. sory lagi skali.sory kat lelaki yang bace aku tahu ko jelak dengan entry aku nie. sory dia. sory kamu. sory to everyone about everything.

54 Organisma:

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alamak bro, ape cer?hekkk

Terkini : Konsert Amal 1 Malaysia di UM

Hazzy Ishak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mood curang itu indah sesuai utk orang2 yang curang je fahmie kan.

kita tak kan kan kan.
HAHA

tia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

saya laa awak tu kann kan?

bukann?
fine! kita clash!
:)



heyy! curang itu TAK indah sayang!

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

*terkedu jup.

orang yang curang, mestilah rasa indah, tapi orang yang dicurangi tu, perit la.

heh!

d_tieah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Tak pernak lg merasa pglmn cinta yg indah..
Tp pernah merasa pglmn curang yg indah..
Sbb ape ye?
Bercinta dgn org yg cinta kite tp kite tak cinta dia pun..
Curang sbb kite nak dia benci kita dam tak suke kite..
Kite tak nak dia merana dengan cinta kite yang tak beri maksud pape kat dia..
Huhu..
[Tetiba aku rasa sedih fahmie..]

Myra Arshad (: said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gambar2 tu mesti dari orang tumblr yang sama kan. hehe.

actually, i selalu gila stalk tumblr, cun kan gmbar. hekhek :)

btw, sumpah curang itu tak indah. sekian . hehehe

cik shara gadis bunga said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ehem, sape la blog pink tuh. gile ke ape ?
curang tak indah la

Encik Tikus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

entry lu berjaya buat gua berfikir even gua nie lelaki, keh keh keh

farhana fabulous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

comelnye..1st time dengar CURANG ITU INDAH :]

The Bitterheart-er said... Best Blogger Tips[Menjawab]

entry kali nie bestt. huhu. jangan serious sangat, takde orang nak dekat nanti :p

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine saje jer nk feeling sikit suffer...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hazzy Ishak no comment bro.just lyk the way it is..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@tia not again kite clash...ye curang tuh tak indah.tapi ttp suke quotes curang itu indah tia..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina sory buat kamu smpai terkedu..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@d_tieah kenape ko seksa dye dulu?? hrmm.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Myra Arshad (: act.pic is not the subject.we reblog remember.so we should take from the creator to keep the reference.im tumblrians also my dear..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cik shara gadis bunga blog pink adalah awk cik shara bunga...yup fahmie dah gile...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Encik Tikus bagus la klu mcm tuh..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@farhana fabulous ye..sangat comel seperti yang dilihat...dan dibace

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@The Bitterheart-er aku mmg orgnyer serious kadang2..jgn risau.aku flexible bro..

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

besh2
ada idea aku nk uat bde nieh

yes
we are same bebeh
rewk da world beb

SyeeRa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

curang itu lgsg x indah!!
tapi entry nie indah!
=)

+budak gem0k+ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

anti curang..hahaha

Farah Sygs said... Best Blogger Tips[Menjawab]

curang itu indah??

mgkin bg u dear,itu caranya kamo0 sedar kehidupan kamo0 secara realiti...benda nie subjektif sbnarnya...like u says...ade org kate ini satu gurauan..ade org aggap sebaliknye...

bg ra,curang itu indah ke x,hanya org yg lalui benda nie yg akan merasainya...siyesli..ra da byk kali lalui menda nie...so,i'm quite strong rite now..huhu..wlaupon jiwe kdg2 kaco...sal bf tu..senyap2 suda..tayah bega...n dear...sume yg u taip nie...ra stuju...be strong dear...kamo0 punyai kelebihan yg ra rase kamo0 thu..one day,kamo0 akn jmpa someone yg lbh perfect utk berada bersama kamo0...T_T..(sighs)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Farah Sygs tengs farah....speechless kamu smpai ckp mcm tuh...:(

titirara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

best entry ni :)

p/s : orang yg curang je rase curang tu indah .

Ery Farieha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sebab tu la dgn bf aku skrg, aku tak show off dkt org. siapa dia.
tp x sangka die plak show off aku kat orang. har3

atok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

1. ko pernah kena
2. ko seorg yg x suka dikongkong
3. ko sukakan berkawan bebas dengan sume org x kira laki or prempuan.
4. ko xnk hbungan yg terlalu sries skang.

btol x? haha ;DD

miemieyy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

famie , moodyy laa bace entry niyy ):

Ani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

OMG fahmi, dri kolej dlu ayat ko sme jerk.

hahahaha

btw fahmi, banyak2 dri 1-10 tu aq rase yg kelapan tu bukan ko jerk yg geli nak tulis aq pon geli nak bace.

hahahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@titirara tengs rara..^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ery Farieha haha..eleh.ye ke nie...tah2 kamu yg show off..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@atok betul tok.aku nak menangis nie tulis nie...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@miemieyy sory fahmie buat mimiey moody..:(

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ani ko tak kenal aku lagi kot...dats y ko ckp mcm tuh...^__^

molmolla said... Best Blogger Tips[Menjawab]

oh hey..! aku sangat suka entry ni.

pg tadi anak saudara aku (lelaki), luahkan perasaan yg dia tak suka awek dia nk tunjuk kat dunia yg diorang kapel. dia tanya kenapa perempuan tak faham kehendak lelaki. haha!

then akak die gelak dan jawab, "aku tak suka show off, kite kapel dua jelah weh" hahahaa.. gurauan adik beradik dan makciknya :)

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sayang tak suka curang... when i'm in couple, sy sgt setia.. tapi bila dah clash, smentara nak ada yg terbaru, mmg scandal sana sini.. muahaha.. tapi bila dah ade pilihan yg satu, setia sgt2... ;p

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@molmolla haha..ko nie ade2 jer lah..jgn curang okey.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani so bile nk terime fahmie pulak.curang pon takpe.hehe

♥ eyka elisha ♥ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku rase curang tuh nikmat.hahaha! =D

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@♥ eyka elisha ♥ kantoi ko seorang yg curang..bhahaha

hana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

=)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@hana what r you smilling for hana??

fatinmmj said... Best Blogger Tips[Menjawab]

komen fatin,
curang itu indah??
bgus jgk quatoes ko..sbb ada byk maksud trsirat dsitu, bgi aku..bila ko dh state ayt mcm tu, aku x tembak trus, tduh ko crang ke..pa..tpi..sbb ko de maksud tersndiri tu curang itu...bgus..sbb ko lihat curang iti dri perspektif yg berbeza..
btw, aku pun minta lgu2 the times...kasanova,la..primadona..la..huhuh
fatinmmj

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@fatinmmj dah lame tak nmpak ko faten kt sini.tengs bagi pandangan..ko boleh jgk gune curang itu indah faten.hehe

Afiefah Safieni said... Best Blogger Tips[Menjawab]

curang itu indah??
hahahah
ingat la sama dekat org yg setia..
boleh gila jadinya..
single lagi bagus kot..
cuma kdang2 agak boring laa..

ayaa alyy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

for me its pain :(

ayaa alyy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

for me its pain :(

PutraJohor said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Nasib baik tak pernah curanh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Afiefah Safieni aik.boring pulak.pening la pale mcm nie..^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ayaa alyy mesti ko pnah kene kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@PutraJohor haha.kalau Putra Johor.mmg aku yakin tak pernah curang.hehe

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

im a girl and juge heran npe rmi yg ske show off bf..
tp x brape nk heran if ad laki show off gf dia,sb depa rse gf depa cunss..=)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anonymous hahhahahha.okey2.alasan tuh bleh diterime..^_^

Popular Post