Thursday, October 7, 2010

Tutorial : 10 Langkah Pakse Orang Datang Blog Kite Cara Perli

Share/Bookmark
Korang mesti suke kan kalau ade orang datang blog korang. Dye buat sepah kat blog korang tuh. Tulis kat banyak tempat. Lagi banyak lagi bagus. Tapi bukan SPAM la kan. Fahmie rase teruja sangat kalau ade orang Comment kat blog Fahmie nie. Hope korang pon same lah. Kalau setuju dengan ape yang Fahmie pikirkan jangan terlintas bentuk Ayam dalam kepala. Ooo...So terlintas la nie ea?? hehehe.

Fahmie dah buat kajian kat Blog Fahmie's Hyperlink nie sendiri. Fahmie try buat blogwalking kat blog orang. Maybe korang yang tengah bace pon terkene sekali kot. Hahaha ^__^. Harap korang jangan la marah Fahmie sebab korang nie barang kajian Fahmie yang Fahmie sayamm. hehe.

Nie contoh Chatbox Fahmie:

 


Korang dapat bace kan ape yang diorang tulis tuh?? walaupun ade yang terase tapi dia datang jugakkan? hehe.^___^ Tampe buang mase Fahmie nak share dengan korang semua kalau nak buat blogwalking and korang nak harapkan dia datang balik ke blog korang and maybe siap bagi comment skali kat blog korang. Korang ikut cara Fahmie nie.

Tutorial : 10 Langkah Pakse Orang Datang Blog Kite Cara Perli

1. Buat blogwalking macam biase ke blog-blog lain.
2. Bace blog diorang dengan teliti.
3. Comment blog diorang dengan sepenuh hati ikut ape yang terlintas kat kepale.
4. Isikan butir-butir peribadi korang kat Shoutbox / Chatbox diorang seperti Nama dan URL blog korang sendiri.
5. Pastikan ape yang korang isikan tadi tuh betul.
6. Isikan ruang message dengan ayat berikut:
Sebab tuh saye suke datang blog awak and TINGGALKAN COMMENT. Sebab tuan blog nie tak pernah nak datang balik ke blog saye and tinggalkan comment. Terime kaseh awak ^___^.
7. Pastikan semua ejaan yang korang tulis tuh betul.
8. Tekan butang Shout / Hantar / Post / Ape-ape yang tuan punyer blog tu dah set kat situ.
10. Korang tunggu jer diorang datang blik kat blog korang.
9. Eh tadi tertinggal pulak no 9.
11. Dah siap dah.
12. So tinggal tunggu jer lah.
13. Sebenarnye aku saje jer terus menulis. Mane tawu ade nak tulis ape-ape lagi ke.
14. Dah takde rasenye nak tulis ape-ape langkah lagi.
15. Tapi korang dah bace sampai nombor 15 dah nie. Kan 10 langkah jer. Ish korang nie. Khusyuk betul bace. OMG!

Selamat mencuba korang. Harap korang berjaya. Hehehehe....

psst: Kalau korang nak buat kat Fahmie. Fahmie lagi suke. Kalau kite boleh tahan bergurau macam nie. Tandenyer kite rapat. So, lagi ramai la kawan Fahmie lepas nie. ^__^ " peace brother.

66 Organisma:

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nice tips, tapi aku taknak wat. sbb takot kene perli balik. haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain hahaha.tak rock la tak buat...hehehe..

Nor Athirah Ismail said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA . tips yg bgus ! gudjob famie

nabihah ramli said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wah!hebat punye tips..HAHAHA

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nor Athirah Ismail tengs.practickan tau

sephia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

rajin benor..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabihah ramli sory.td fme tduh bukan2.awk lmbat comment td

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sephia rajin ajer awk

nabihah ramli said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hah!tau pon..kan dh dpt kereta berhias kat shoutbox..hahaha

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha
aku ada la
si seksi
uyeahahhh

meera^da cute..*_* said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nasib bek xkene perli td...tp kite tetap dtg blog anda...

btw, thanks

cik shara gadis bunga said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha
anda siot
shara penah kene ;p

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pehhh pami buat tips mcm ni kat blog die patot la visitor mantepp je :P

WZulhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

LOL! Nice tips.. :D.. tapi agak bahaya jugak tips ni.. takut nanti last2 kena maki balik.. hahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabihah ramli alah.kerete berhias nie pon comel jgk.kadang2 jadi bahan gelak la kalau bosan.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akmalhilmi hahah..yer ko ade.ko kan best friends aku...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@meera^da cute..*_* aduh.mcm ne aku leh terlepas pandang kat dak sorg nie..hampeh..siap ko nati kene la ko.hehehee

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cik shara gadis bunga shara la punce fahmie buat mcm nie tawu tak??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine alahai..otai.....kamu lagi advance dari fahmie.fahmie hanye newbie yg menulis yg dianggap picisan shj...^___^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@WZulhilmi alah.jgn takut.fahmie dah try kt ramai org...smua nyer tak penah maki lagi.hehehhe

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

walaupun berbaur sarcastic tapi ade betulnye jugak..

tia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

doubleu tii eff!

nak kena sepak laju2 kaa ?

cik shara gadis bunga said... Best Blogger Tips[Menjawab]

huh ?
shara puncenye ? :(

Hazzy Ishak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

taktik kejam. bluek

i.am.my said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA!
nampaknyer maicher pon da tkene..

Liyana Lunia. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

LEPAS NI TAK NAK DATANG BELOG NI DAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

*EMOSI ;P

IN said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yey` jangan kata komen, saya follow sEkali :D

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

macam ni eh perangai.. mak tak ajar tau.. ;p

miss lolly a.k.a luvfareda said... Best Blogger Tips[Menjawab]

xsen0n0h muahahhaha :DDD

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya perh.ayat tinggi sgt.sarcastic tu pon fahmie tak tawu ape sophie..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@tia tak pasal2 kene doubleu tii eff! dgn tia kite.heheh.sory tia..i lyk make fun of anything.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cik shara gadis bunga Alahai shara..Fahmie gurau jer lah..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hazzy Ishak kejam2 ade maksud wo..lagipon berkesan.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@i.am.my hahha.sory maicher..fahmie bergurau jer..^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Liyana Lunia. alamak.....ala..jgn la mcm nie seh...tak baik tau ckp mcm tuh..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@IN ahhaa.tengs in...lyk it..^_^.ajak la member2 skali buleh??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani tuh la..mak pon tak aja fahmei main blog jgk.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@miss lolly a.k.a luvfareda adeh..tak snonoh dye kate kite.saba jer lah..

Nur Fannun said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ramai yg jd silent reader dr jd pgomen tegar.

Kesesakan lalu lintas Entry

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Fannun tapi kenape eak?? leh cerite sikit tak??

Eza Rashid said... Best Blogger Tips[Menjawab]

idea yg sgt bgus..nk try fahmie...tp takot gak nk perli2 nie..kang len jd...slp2 kena banned..

hamzah ian said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gua tak rase pape pun.. kah kah kah

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eza Rashid hahaha..eza.klu gitu entry nie untuk blogger brani mati jer lah ea?? ehhe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@hamzah ian ian...hahaha..hati ko mmg keras...hehe

Nur Fannun said... Best Blogger Tips[Menjawab]

antara sbbnya tak reti nk komen pe, hnya baca shja..mslh mse nk komen sprt verification word, line sangkut dll..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Fannun betul2...fahmie paling menyampah klu ade verification tuh..memandangkan nk comment jgk.terpakse lah sabar.tak tawu pulak ramaiyg tak sabar nk mengoment nie..hhehehehe

Nur Fannun said... Best Blogger Tips[Menjawab]

biasanya yg xsbr ni yg guna broadband..line tak stabil. skali xleh load xpe gak, ni berkali2..bla nk msuk blog de malware detected, mau nya mrka angin & xleh sbar.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Fannun amboi..jgn ckp mcm tuh tau..fahmie pakai broadband jgk tau..ok jer..

Nur Fannun said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ikut coverage jugak, slain jns jalur lebar yg digunakan..yg guna streamyx pun kdg bengang gak bla line sangkut.
dh tulis byk, bla publish sngkut, hilang, nk jugak komen terpaksa wt blik smula.

sbnrnya bergantung pd persoalan nak & tak nak,
ada gak jns malu nk komen kt entry tp komen kt chatbox

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Fannun so berbalik kepada topic asal....kalau perli nie berkesan kan buat awk datang dan comment kat blog fahmie.hehehehehhehe

Nur Fannun said... Best Blogger Tips[Menjawab]

eh, tak terasa pun kena perli, bknnya tak pernah komen kt sni..ikut topik gak le..boring le klu nk komen btul, stuju..tak best ar..kdg xde pe nk komen snyap je la..

SAFARUN AL-FANNUN

Ayie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

best ke guna shoutbox???

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Fannun kalau takde bnde nk comment tuh maknenyer enty tuh perfect la ea..hehehe..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayie best la jgk...tp biase jer lah.takde la best sgt.tp lagi better dari takde tak best langsung

apyzs said... Best Blogger Tips[Menjawab]

taktik kotor...
tp berkesan..
buktinya tengok la apyzs dah datang,siap bagi komen lagi...
haishhhh!!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@apyzs so terkene la nie ea?? bahahaha

blog-tips-kurus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaaaaaa...w/poxn n3 ni agak expired, tp nak conteng jugak kat sini. ur chatbox x kua abis-cacat:(

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@blog-tips-kurus tak kesah expired ke tak..

er...semua org gune okey je chatbox nie..hrmm.anda pelik..

JuanYuan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

best gak tips ko ni..
aku nk try r..
tgk shoutbox ko..ade x??haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@JuanYuan hahah.buat la sesuka hati kau.^__^ takde masalah..

IftiMonstaa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

brr takot nak buat ayat perli gitu. hehe

Nurul Afifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahahaha..siot tol ayat tu..jap2..aku nak buat kat kau...mana shoutbox nih.... :P

Bunga Cengkih said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kecek molek gak.. =)

Tim Cik KupuKupu Ungu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaahahha D











ape pon tak boleyyyyyyyyyyyy :P

dhia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha blh than jgk

Manusia Biasa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha terbaik la... aq nk jgk bt mcm tu huhu.
www.tgokjum.blogspot.com bw tau..

Popular Post