Monday, October 11, 2010

Hasil Kajian Kenape Student Fail Dalam Peperiksaan

Share/Bookmark
Kalau korang perhatikan, sekarang nie tengah minggu-minggu nak exam kan?? Ade diantara kite yang amek bidang yang ade kene mengene dengan matematik, contohnye la kan budak account tuh. Tapi ade jugak antara kite-kite nie bodoh amat menyampah gile dengan subject kire-kire nie so dye ade kelebihan lain contohnyer melukis ke or yang lain-lain la kan.

Fahmie yakin sangat selalunyer kite nie malas gile vavi nak study melainkan Cikgu or Lecturer tuh lawa / hensem ker, tak pon buku tuh best.  Tapi kadang-kadang nie kite fail sebab penyakit keturunan pon ade jugak.lolx.

 Okey, hasil kajian yang Fahmie dapat hanya bagi orang yang bukan fail sebab sakit keturunan jer okey.
 Puncanyer adalah jumlah hari dalam setahun tuh adalah 365 hari jer.

 Hasil Kajian Kenape Student Fail Dalam Peperiksaan:

1. Hari Ahad - 52 hari Ahad yang ade dalam setahun. Hari ahad kan hari untuk berehat
Hari Yang Tinggal: 313

2. Faktor Cuaca - 50 hari dalam setahun yang menyebabkan cuaca sejuk dan terlalu panas tak sesuai untuk study.
Hari Yang Tinggal: 263

3. 8 Jam Sehari Untuk Tidur - 130 hari dah hilang dah.
Hari Yang Tinggal: 141

4. 1 Jam untuk permainan sehari- (bagus untuk kesihatan) ini bermakne 15 hari diperlukan
Hari Yang Tinggal: 126

5. 2 Jam sehari untuk makan dan minum (kunyah sampai lumat tak gelojoh) - 30 hari dah abes.
Hari Yang Tinggal: 96

6. 1 Jam untuk Bercakap (korang kan mami jarum) - 15 hari diperlukan dalam setahun
Hari Yang Tinggal: 81

7. Peperiksaan - dalam setahun sekurang-kurangnyer 35 hari
Hari Yang Tinggal: 46

8. Cuti Semester,Festival ke, Hari Raya ker, Sedara Kawin or Korang Yang Kawin - 40 hari
Hari Yang Tinggal : 6

9. Sakit -Sekurang-kurangnye 3 hari
 Hari Yang Tinggal: 3

10. Movie Terbaek Kuar Kat Wayang or Yang Korang Download - sekurang-kurangnyer 2 hari 
Hari Yang Tinggal: 1

11. 1 hari yang tinggal tuh Birthday korang!
So, bilenyer korang nak studynyer?!?!?!?!?!?

Baki= 0 Hari
Macam mane nak pass mase perikse??

ade formula jugak kalau korang pernah nampak telah direka dan salah satu punce fail adalah sebab kite study. So tak yah study pon boleh sebenarnyer.


AMARAN KESELAMATAN: Kanak-kanak di bawah 12 tahun plz jangan cube formula nie dalam HIDUP KAMU dan yang dah berusia jangan  teracun dengan kate-kate Fahmie nie.^___^ Pegi study sane..Dah tak cukup mase dah nie woi..

32 Organisma:

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hekkk.
entri mcm ni pon ade ke, btw smart bro!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine haha..aku kan suke perli suffer..tak salah kan buat mcm nie?? supaye org sedar..

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha ko ni ngajar yg bukan2 kat budak kecik ko ni. skang da la ramai blogger skola rendah. haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain haha.takpe ayeem..aku dah bagi amaran kat bawah tuh.baik tak aku? hehehe

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Ahahaaaaa~!! Ade jugak mase nak buat kajian nie erk? Berape jam dah terbuang? Ahaha~! Weihhh~!!! 1 jam tak cukup main for 1 day! Gua main game sampai tak tido. =p

cik shara gadis bunga said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha
jgn jadikan tu sbg alasan la

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani alahai..tolak2 jer.tak lame pon ...1 jam jer buat entry.hehehe..perh..gile game upenyer minah nie..kah2..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cik shara gadis bunga tgok..mak dah mara nok..haha..klu tak perli org.diorg tak sedar2 lagi la shara...

titirara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA . entry ni besh !!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@titirara hehe.tengs rara for your compliment..

Nur Fannun said... Best Blogger Tips[Menjawab]

formula tu prnah tgk, de member send sms formula tu..
tak susah pun nk study ni sbnrnya, cuma nak n tak nak je..betul2 fktor cikgu lawa @ hensem..klu ckgu tu baik & tak garang, dia mgajr kta faham, nak study pun smngat..

klu mls study, beri tumpuan mse dlm kelas 100%, blik umah ingt blik pe yg cikgu ajr, supya memori jngka pendek dipindah ke memori jngka pnjg..ingt study bkn utk exam je, tp whole ur life.

tak berani nk perli org, sbb mulut aku laser..slalu aku jmpa org yg ska emo.sikit2 nk terasa.

SAFARUN AL-FANNUN

miemieyy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHAHA , baru owg sedar . ini the best famie !

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Fannun tak pasal2 fahmie kene ceramah.tp smua yg kmu ckp tuh bercanggah dgn fahmi elah.fahmie biasenyer study bsok exam ari nie study..dan fahmie mmg malas study.mcm ne tuh??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@miemieyy huhu.okey.tengs mimiey...

atok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha g jd profesor lah wey! haha sumpa style

Umie Nadhirah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Ajara sesat dr Fahmi. XD

zai said... Best Blogger Tips[Menjawab]

senang jew..tgh makan bace buku..gi kenduri bace buku..tgh demam bace buku..haha.tapi msauk otak ke tidak tak tau la kan.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@atok haha.bukan aku xnak.tp nanti aku yg mengorat student aku habis smua xlulus.haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Umie Nadhirah ape kate u try gune utk final nie umie.:-D

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@zai haha.org yg mcm 2 kalau fail jgk xtau la.

tia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tak study - tak fail!

bagos otak aku! :)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@tia Yup tia.otak kamu mmg pandai..so tak yah study k..

d_tieah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Haha..
Pandai la ko fahmie kan..
Nsb baik aku lulus dgn cemerlang..
[Perasan!]

Trah Wann said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alahai ==" tapi trah tak study pun boleh dapat good result , mcm mane tu ? ecehhhh :P haha bangga diri japp .

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@d_tieah eee...tak malu masuk bakul angkat sndiri..heheheheh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Trah Wann tgok formula tuh dah terbukti.mmg fahmie saran kan untuk tak study pon.hehehe

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidin
Ye betol...sye kaki gamers. ^0^ Tapi kadang2 buat entry lame jugak... =p mase tgh belayar entah ke mane ade jugak...hahaha~!

Nur Fannun said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lain org lain caranya dia..tak cermh le cuma share pglmn sndri.mls study mybe sbb xrase btapa bestnya study.klu mahir ngn subjek tu xpe la study last minute..

ade prnah skli tu, exam lgi 2 jam bru study..lulus ngn cmerlang lak tu..sronk giler (^_^)

SAFARUN AL-FANNUN

swagger said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nice f0rmula..nk try laa

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@swagger ahhaa..jangan weh..aku perli jgn la buat pulak.nk suro ko study sebenarnyer..hehhe.there is no shortcut if its come about study, money and love..

imiarun said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hha . ime walaupun still students , rasa mcm btul pon ada . hha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@imiarun lah.mmg la betul.igt nie kajian main2 ea??

Popular Post