Monday, November 15, 2010

Perempuan Tuh Tak Boleh Tahu Yang Seluar Aku Koyak

Share/Bookmark

Oleh kerana hari nie amat membosankan.  Aku pon duduk rumah jer dari pagi tak keluar pegi mane-mane selain pergi beli top-up.Aku decide untuk layan video-video lawak kat dalam Metacafe.com nie. Ala Metacafe nie lebeh kurang macam Youtube jugak. Tak banyak beza pon.

Video nie sedikit sebanyak buatkan aku berpikir. So,entry kali nie aku nak orang yang bace blog  aku nie  sampai habes berfikir di luar kotak sikit . Aku bagi satu situasi then aku nak korang fikirkan jalan penyelesaian . Korang bebas untuk menjawab di bahagian comment aku  kat bawah sebab kat atas memang takde tempat nak comment pon. Tak pon korang tulis entry  di blog korang sendiri dan letak  jer link entry jawapan korang tu kat bahagian comment aku pon takpe, terpulang okey . Situasinya macam nie..
Situasi: Bayangkan korang adalah seorang jejaka kacak lagi bergaya dan handsome (kalau korang perempuan pon  korang tetap bayangkan korang lelaki jugak,tak duli) . Korang juga adalah seorang yang berkejaya , dalam erti kata lain korang memang perfect  rambut macam Zac Afron tak pon Justin Bieber. Atas sebab-sebab yang aku sendiri takder idea nak tulis sebabnyer. korang pergi  dan balik kerja dengan menaiki bas pada hari kejadian.

Ada seorang bangla perempuan  menaiki bas bersama denangan korang , hanya berdua  masa dalam perjalanan balik waktu malam. Perempuan tu memang taste korang pulak tuh. Nak dipendekkan penulisan entry aku nie, korang memang dah jatuh cinta dekat perempuan tu . Perempuan tu pun ada tunjuk tanda-tanda tangkap jiwang dekat korang.

Sepanjang perbualan korang dengan minah tuh semakin rapat korang rase dengan perempuan tu , entah macam mana seluar korang boleh terkoyak pulak......! korang pulak baru perasan mase nak turun bas tuh. Besar pulak tuh kat bahagian bontot sampai ke kelengkang. Tapi selamat perempuan tu tak perasan , kalau tak pecah rahsia  korang pakai boxer muke AC Mizal tak pon muke Nabil tengah cium tu. Malangnya time tuh, bas dah sampai ke destinasi . Dan perempuan tu  nak mintak teman dye jalan balik ! Apa yang korang buat bagi memastikan dia tak tahu seluar korang tuh  terkoyak ? ingat  
Misi Utama: Perempuan tuh tak boleh tahu yang seluar aku koyak.

 Pra-Syarat menjawab soalan Fahmie nie:

1. Dah tak sempat nak singgah kedai beli ape-ape.
2. Itu adalah perhentian yang terakhir
3.Perempuan tu tak buta
4.Perempuan tu tak boleh tahu langsung yang seluar korang dah terkoyak !
5. Korang tak bawak sapu tangan,tak bawak file,tak bawak ape-ape pon mase balik.
6. Perempuan tuh harapkan sangat yang korang teman kan dye balik sebab dye takut.
7. Permpuan tuh korang HARAM untuk korang pegang sebab dye wanita alim.
8. korang tak pakai triple suit atau blezzer.
9. Baju korang tak boleh dikeluarkan sebab korang formal attire.
10.Ini bukan teka-teki . Ini suke-suke.

p/s: aku tak nak jawab sebab tuh aku tanyer korang.

43 Organisma:

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

perempuan tu xkan perasan jika kamu kepit seluar tu dalam2 kasi org x perasan hehe

atau di cover ngn kain ke, beg ke
hehe
layans
:P

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin tuh la kau.aku suro ko bace sampai habes kau taknak.degil.tuh la akibat dye.

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

rabun2....
:P

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hmm
pe yg patut buat ea...
bejalan lah belakang si dia..
supaya x perasan
n cover2 dgn bersembang ke, ape ke
yg penting jgn si dia terlihat...
kot...
hehehe...

Nad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jangan sesekali bagi pompuan tu tengok belakang lelaki tu. kot. . haha *agak susah la kan nak jawab (:

nabihah ramli said... Best Blogger Tips[Menjawab]

suh pempuan tu jln dpn skit..ckp la nk protect dia ke hape..
hahaha..

P/S::baik ko buat contest tuk soaln ni.spe jwpn bernas dpt topup free..amacam??kuang33

wannurfazrini said... Best Blogger Tips[Menjawab]

perghh mencabar pulak soalan kau ni ! takleh nak menjawabbbb !

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin takpe.aku paham.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin jap.panah ke ko jalan belakang perempuan mcm tuh?? buruk perangai ko nie.bhahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nad ini bukan ckp lelaki tuh.ini aku suro anggap diri kau la nad.haish.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabihah ramli haha.kalau ko lah yg jadi lelaki.kompom smpai ke tua tak kawin.bahhaha.buruk gile perangai.tak logik lak tuh.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wannurfazrini haha.tak berani ke sahut cabaran aku??

Faiz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ermm..rumit juga situasi ni..tp jwpn aku adalah...hehe..xsusah pun..jln je sblh die btol2..then sembang je...smpai die msuk pintu umah die..konfem xperasan...

Terima kasih kerana sudi memberi komen di blog saya, saya membalas dengan kunjungan anda itu =)..
***Lihatlah Entri Terbaru Saya Disini***

lassiegewdix said... Best Blogger Tips[Menjawab]

buat dang jep lerh jalan .
agak2 perempuan tu tawu pun .
msti perempuan tu senyap jep .
segan acahnye .
logik tak ? HAHA

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha meh nk jawab,
lelaki tu patut jalan jea belakang or tepi pompuan tu.
confirm pompuan tu takkan taw seluar laki tu koyak. x)

sniffa93_aznil4eva said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hehe. memandai je.

kalau aku masa tuh jadi laki tu la kan..
aku mintak girl tuh jalan depan dulu...
konon2 gentlemn laa en "ladies first"

sambil2 aku nak cover malu..
aku pun dah tahu yg girl tuh mcm ala2 alim..
kompem2 la mata dia x melilau dari bwh hgga ats rambut aku en..

aku bygkan dia ni girl yg malu2 sket.
kompem dia xperasan n xterpandang seluar aku punya. :)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Faiz kompom ke weh care nie berkesan?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@lassiegewdix haha.mungkin akan berjaye..^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny ade ke lelaki jalan belakang perempuan.penah nampak tak?? tak rase pelik ker?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sniffa93_aznil4eva bukan ke perempuan alim slalu tunduk jer??

bidadarihijau said... Best Blogger Tips[Menjawab]

buat2 letak tangan kat blakang...gaye macho abes..hahaa..susah betoi nak pk neh

Markonah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

cakap jela yg seluar i koyak la.. tak dapat temankan you balik mb next tym oky, soryy. HAH ! baru gentle beb.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@bidadarihijau haha.care kau mungkin berkesan..hahahha..^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Markonah awal2 dah salah.lupe ke misi kite ape??

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

utk kes ni takyah pelik2 la. kalau pelik, jalan la sebelah pompuan tu.. haha *byk songeh*
:)

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jalan sebelah dia je, dia takkan nampak punye. jgn bagi dia terbelakang walau seinci dpd kita. :p

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny haha.tibe2 aku kene mara nie.^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain aku tak leh byangkan klu org lain yg gelak nampak seluar koyak.then dye gelak.buatkan pompuan tu cari puncenyer.bhahahaa

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

masa tu kan da malam... kan kan.. ermmm.. dia tak pasan kot.. ajak dia jalan beriringan.. jgn kasi dia jalan blkg.. kata teman kan...

Cik Ekin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Err.. kena jalan kepit blakang kot.
hehe :)

sniffa93_aznil4eva said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidin

hee samalaa mcm aku mksdkan.. girl tu xkan nak pandang dr bawah sampai atas.. so dia xkan perasan seluar koyak:)

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pmpuan tu alim ke ?
hem ! alim la sgt, suruh laki yg baru 1 hari kenal teman kan balik..
nmpk sgt pmpuan tu murah..
hahahahahak !

sebelom aku jawab, aku nak kau jawab dulu..
hahahhahak !

susah betul situasi yg kau kasi tuuu !

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani hahaa.okey..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Cik Ekin kemut bontot ker ekin??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sniffa93_aznil4eva hahaa.okey.maybe berjaye.hehehehe..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza yang kau nie perasaan sgt nak marah nape.nie aku tulis je lah.bukan perempuan tuh betul2 ade pon.so ko nk salahkan aku ke nie?? bhahaha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

hehe..mcm lawak je.

ini cuma konon2 jela.. jgn ambik serius sgt. suka2 je.

xsemestinya org alim dia xda laki teman.. semua org xperfect ya cik. mgkin xda. tp mgkin ada. sape tahu? lg pun dlm cerita ni..xda pun kata laki ni perogol bersiri ke apa. so maksudnya selamat**

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aggree with markonah,,
ckp je psl sluar yg koyak,then jln n smbg cm besa,,
no prblmla sbb im sure girl tuh xkan curi2 tgk sluar yg koyak tuh..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anonymous haha.ko nie.mmg an..nk menang aje keje.suke2 je lah.jgn la serious sgt.hehee

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anonymous kan dah bagi tahu misi utama dye tak boleh tahu.lagi mahu cakap.tahu la dye nanti.

Amalina Jo said... Best Blogger Tips[Menjawab]

u , tolong jahit seluar i boleh? XD

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

I am impressed! Blog low-down posted here is absolutely my friend. I justified after to guess board up with comments and nobility work. IE browser bookmarks to your blog just now, I l be involved a arise back to fathom my friends more in the tomorrow! The color of the layout is not bad, it is mild on the eyes.

Nur Syera Ismail said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lelaki tu patot wt smething yg out of blue supaye trcover bnde2 yg x spatotnye trjadi uh . the most important thng , that gurl x bole tw or nmpk :)

Popular Post