Thursday, November 4, 2010

Name Kau Super Duper Hipster Cool Lah Lady Gaga

Share/Bookmark
Ya Allah ya tuhanku, Sembuhkan la demam Mohd Zulfahmi Bin Abidin.Amin.
Thanks korang sebab mulakan bace blog dengan mendoakan aku.^__^ . Sorylah aku tak sehat la korang. kurang aku berblogwalking.Aku terjaga bangun pukul 4 pagi nie untuk menulis blog. Aku terjaga aku baru sedar yang aku belum menulis entry untuk hari nie. rase bersalah pulak tak update entry. So, aku bangon tido nie.aku terus bukak lappy. then aku  tak tawu la pulak nak tulis entry ape.Tapi aku try jugak lah.

Aku mulakan dengan blogwalking tadi. Cari-cari idea. tapi idea tak datang-datang jugak. last-last aku termasuk satu blog nie. Ini Blog Nye. Dye cakap ape tah aku pon tak paham ape bende pon. Sebab aku nie bukan bagus sangat english aku nie kan. So, ape lagi. Aku gunekan kemudahan yang ade. Pakcik Google Translate.yeah...

Aku copy paste semua ape yang dia cakap kepada bahase melayu. Kat blog nie dye cakap pasal Lady Gaga tau. Dye kate kat South Carolina akan ade satu subject baru. Name subject tuh Lady Gaga and the Sociology of Fame. Lepas tuh aku cakap.Wat de fu~ dye nak aja subject nie kat college dye. Buduh betul diorang nie.

Dah. kite sambung lagi. Tibe-tibe tangan aku mule la gatal nak type name Lady Gaga nie kat Google translate tuh. Terkejut gile aku dengan ape yang aku jumpe nie. Korang tawu tak. Kalau korang tulis name Lady Gaga kat Google Translate. Korang pilih bahasa Filipino kepada bahasa Inggeris. Korang akan dapat makna Lady Gaga dalam bahasa Inggeris adalah Youtube. hehe.Cool bukan???

Aku makin tertarik dengan name artis nie. aku try lak aplykan name dye nie kat bende lain.Korang mesti lagi terkejut dengan ape yang aku jumpe nie.Mula-mula korang tengok Elemen Jadual Berkala nie dulu Okey.


Elemen jadual berkala kimia
Kepada budak-budak kelas sains tulen macam aku. Korang ingat kan jadual nie?? Kalau tak ingat aku pelangkong sekor-sekor. tido ape dalam kelas mase cikgu ajar. nie jadual berkala yang biase digunakan. Kalau kite tengok kat jadual berkala nie. Ade name artis yang aku cakap tadi tuh. Lady Gaga.


Gallium Lanthanum Dysprosium Alloy
dari jadual berkala kat atas tuh aku potong-potong buat name Lady Gaga.dengan bantuan internet pulak, aku dapat name sebatian nie kalau digabungkan name dye. Tak macam super duper hipster cool pulak kan? Aku nak try untuk name aku. Tapi tak boleh pulak sebatian untuk name aku. Tapi aku nak...macam mane nie.waaaa...sedeh seh.

p/s: hey budak yang amek SPM. Korang jangan tulis Lady Gaga pulak kat kertas korang nanti.sigh~

71 Organisma:

Hazzy Ishak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hak hak hak..ada2 je ko ni

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahhh dah lame x nmpk table tu bro


Terkini : Katak makan tikus

Syazwana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wakakakaka
mcm2 la fahmi ni
lady gaga pon boley masok dlm kimia..
btw kimia adelah subjek yg paling di benci waktu sekolah dulu
wakakakak
xD

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ALAHAI GAGA.. HAHA
SEMOGA Mohd Zulfahmi Bin Abidin CEPAT SEMBUH, AMINN

wannurfazrini said... Best Blogger Tips[Menjawab]

huk huk! aku ngan belajar jadual berkala ni . x penting pun hafal benda2 dlm kotak tu , psl tu kami x pernah perasaan ada nama lady agga! hahaha

cintatehO said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kena trima kasih la kt lady gaga 2 dh bg idea utk hasilkn N3 yg menarik ni...haha. siap ada kiraanye lg...

titirara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA
patut lah die popular kan :)

emodie ida said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha... that weird... hahah

nabila sani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

demam ka ? cian . cpt sembuh ea .

hahah . tringt skola dulu2 . kne ingt jadual brkala tu :D

shazzy :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

perghhh terbaik ah!! oh semoga demam cepat sembuh ya :D

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hazzy Ishak aik.ape salah aku seh...^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine tuhlah..aku pon dah lame tak tgok.tapi kat blakang buku text tuh ade rasenyer.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Syazwana hey.ruginyer tak suke kimia.apelah.fahmie pon tak suke.bahhahahaa..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Biela Sapine lah.name dye lady gaga la biela....bukan alahai gaga.hehehe..tengs doakan fahmie cepat sembuh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wannurfazrini hahaha.kesian ko..tuh lah..seronok bercinte jer.bahhaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cintatehO haha.okey.

To: Lady Gaga.terime kasih yer.kalau kamu bace entry nie..*_*

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@titirara yup.sbb tuh la dye popular...tak gitu??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@emodie ida apenyer yg pelik pulak.betullah..^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabila sani tengs doakan fahmie^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@shazzy :) tengs sha for your compliment and doa..^_^

miss nana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wohoa. super duper hyper cool. hahaha. especially yg periodic table. nak jugak! :P

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@miss nana bukan hyper lah..hipster lah.hehe.lain disitu.^_^

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

perghh benci aku tgk table kimia tu. hahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain bukan kau aje.aku pon jugak.bhahahahaha.

nieza mi-cha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tolong la... xleh tgk table kimia 2 lg... cukup la time SPM dulu... hahahaha!~XD

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nieza mi-cha dah2.jgn tgok jadual tuh dah.^_^

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wow..kalau semua nama org boleh buat nama sebatian lg senang lah nak ingat kan..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya haha.banyak la.lagi susah kot sofie..^__^

WZulhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Ni kalau dibaut betul2 sebatian ni dekat makaml.. mau meletup apa.. sebab tak stabil.. main campur aje ..LOL!

Lisa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

huahuaaa, akhirnyaaaaaa! kau sakit! cehh, banyak dosa neh kat akuu. cepat mintak ampunnnn!

papeponnn, semoga kau cepat sehat yeee ;)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@WZulhilmi haha.tuh aku tak tawu.bukan keje aku nk try kat makmal.hehhe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Lisa amboi.bukan main happy ko aku sakit ye..yelah..okey.masyeh...

Farah Sygs said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wey..name dye sng r...na ingt elemen kimia tuh...ko adew??hahaha

@ cepat sembuh yep pamie....time kaseh la ko kate ade org itam mcm kopi..ceh..sadis tul

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Farah Sygs haha.sbb aku takde lah aku sedeh nie weh..hehe.jgn la mara.ko yg tanyer aku jawab la itam mcm kopi org tuh.hehe

Fana Flora said... Best Blogger Tips[Menjawab]

rindu nak belajar kimia. hehe

btw, have a good rest. get well soon. take care ;)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fana Flora tengs.fahmie dah nk baik dah.^__^

shara bunga said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ae2 je awk neyh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@shara bunga eh..shara tak tringin ke mcm tuh?? ^__^

nuyuEna said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hey org demam!..da sehat..?
lau demam je..ko dh mengarut macam macam kan...aku dak kimia pom x pikir mcam ko..kahkahkah..cool!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nuyuEna haha.aku hari2 mengarut ko tawu.hehehe..^__^ bdway tengs ye..

blog-tips-kurus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kalau Allah bagi sakit, maknenye Dia sayang kite. Syukurlah nak:)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@blog-tips-kurus err.itu bukan main topic lah.

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

der..
mane ko tau aqu tido lam kelas neyh..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@APi sbb lelaki cool mcm kite nie mmg tido dlm kelas.bhahahha

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sokong2..
^^

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sokong2..
^^

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku suke bace entry blog kau bro..

amin93 said... Best Blogger Tips[Menjawab]

setiap hari aq tgk..benda nie cuz aq ngah bljar benda2 nie sumer...hahaha

Trah Wann said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Haduyy ni mesti dah takdek keje langsung ni smpai buat entry psal lady gaga .wakakaka ;P

Terbaik wokkk .

naifana amy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pergh,fahmie sgt la prihatin kat cik gaga ni an.sampai nama dye dalam jadual tu pun perasan.
fans kerh???

sayaDeyla said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha. patutlah lady gaga selalu jadi fenomena ;P

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@APi weh api.ape yg ko sokong??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anonymous tengs wahai anon..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@amin93 lah.budak skola ker.bahahha..jgn tulis kat kertas SPM ea..tanyer je cikgu ko.betul ke name yg aku bagi nie..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Trah Wann haha.mmg aku tak keje pon.aku penganggur jer.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@naifana amy tak fans sgt la.suam2.tapi kebetulan je jmpe bnde nie..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sayaDeyla haha.ko dah try jgk ke cek kat translate??

Keyrill Eduardo Willeyhem said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yea! keyrill nih tahun depan spm, ingat nih, konfirm dapat lulus...nggeek! hehhe

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kah3..pelik2 makcik tg0k la!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Keyrill Eduardo Willeyhem haha.tak yah konpius.ko tanyer je cikgu kau.betul ke aku buat nie.settle

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hashira Yusoff pelik adalah nama timangan saya.hehe

d_LA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ooo demam yer..mungkin sbb ko kentut lari kat blog aku trus kene sumpah oleh LADY DYLA..hahaha..
get well soon la der :D

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@d_LA eeeuuu.tolong lah.wek...tak nk kawan..^__^

syinfayakof said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aq kagom nan abg aq.....lady gaga coollllll~~~

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@syinfayakof tengs bro.^__^

alifah ilyana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sumpah smart giler . haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@alifah ilyana huhu.terime kasih.^_^

Zana :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ekkk .. wkakaka ! lady gaga ada dlm sains tulen ? haahah !

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha ! periodic table ni la agak sukar nak igt . aku fobic dgn sbjct ni . but kalau ada CARA terbaek yang mcm ni . memng HILANG phobic aku !!

perghh ! TERBAEK MIE !!

ta kesa aku pgl kaw mie ? HAHA

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ahah choyy choyyy!

IftiMonstaa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA gila menarik!




PERASAN TAK? BULAN KELIHATAN BESAR SEKARANG

Popular Post