Thursday, December 23, 2010

Eh! Kenape name kau Vicky? Vol. 2

Share/Bookmark
Mane aku dapat idea tulis entry Eh! Kenape name kau Vicky Vol. 1? Macam biase semua nie based on true story. Kenape aku pilih menatang nie instead of binatang lain sebab pada aku lipas nie unik. Satu-satunyer binatang kecik yang aku rase tak takut kat aku. Kalau kat kau aku tak tahu. Kau sape seh?. Kalau korang perasan lipas nie boleh terbang dan aku anggap mereka-mereka nie Kamikaze.Grrr

Hari nie Geng Kamikaze Vicky serang aku demi membalas dendam kematian Vicky tempoh hari. Aku suspect kucing aku puncenyer makan Oreo expired sepah-sepah. Dengan kelebihan berpikir secara drastik fantastik idealistic dan fantastik yang aku ade. Penyapu lidi edaran kedai runcit Salleh dan keluarga aku pandang tapi Ridsect Aerosol Racun Serangga yang ade gambar lipas terbalik kaler ijau tuh yang aku amek. Aku spray banyak gile vavi sambil ketawe.

Lepas aku spray aku lepak kejap tengok TV bagi mendapat kan inspirasi baru. Dye kate dunia umpama roda. Aku anggokkan aja. Aku pulas, aku cocok gune straw. Aku hirup.. Aahhhhhh..sedap betul air Coca-Cola. Terasa sejuknyer sampai ke tengkorak. kriuukkk kriuukkk kriuukkk

Korang jangan Google pulak kriuukkk tuh bende ape. Memang takkan jumpe punyer. 'kriukkk" adalah sound effect semata-mata. Itu bunyi Geng Kamikaze Vicky yang dahagakan udara. Mungkin ini satu isyarat amaran musuh dihadapan aku tak pasti. Lepas bunyi kriuukkk kriukkk habes baru aku berani tengok mayat-mayat Vicky. Mayat-mayat Vicky seperti yang selalunya ditanam di tempat yang same seperti Vicky-Vicky yang lain. Tong Sampah.

OMG. Oh tidak dot com. Aku dah banyak bunuh menatang nie. Mohon ampun dari skull ke flangers, dari interior dan exterior, inhale dan exhale ye cik lipas sekalian. Menurut science, lipas lebih lama ada di atas muka bumi daripada manusia. Mereka mempunyai immune system yang macam cibai. Aku pon tak tahu ape maksud statement nie. Tapi aku hanya Detective Fahmie pembunuh lipas ilham dari Detective Conan dan filem animasi kanak-kanak Ogy and the Cocroach.

p/s: Yeah! Yeah! Mak dah balik. Mak dah balik. Mamak, teh 'O panas satu. Orang kate, kite adalah apa yang kite makan. Patotlah aku manis je orangnyer.^____^.Standing Ovation. (okey, okey.aku benci bahasa penjajah)

29 Organisma:

Kieroro Muchy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Citer pasal cokroach teringat aku kwn aku jeri2 sebab takot lipas , bukan jerit lain k .
Takde shieldtox jadik tuk gantikan dia pakai penyembur deodoran utk ketiak , berjaya jugak n lipas tu penin2 .
Pastu lenyek2 pakai selipar ! hahaha :)

Hei fahmie kamu di tag .
Sila bace ye .
Kami Benci Israel

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jem otak aku baca entri kau ni, sengal, heheh

Terkini : 3 Negeri Paling Subur dan Jumlah Terkini Penduduk Malaysia

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ape2 je entry nie.. cite pasal lipas.. kat uma aku pon bnyk bnde ala tu.. tpi kecik2 je la.. lipas kat atas tu mmg hodo n mengeli kan..

zAty si gAdis riAng !! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha. hebat2.

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

memula aku tak paham sal vicky nie....sape2 tah...last2 aku paham...ko tiru aku eh...aku ati lipas,ko pon anti lipas....adooiiiii

sharaBUNGA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wah wah wah~
suke!
hbat cik fahmie

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahai Detective Fahmie yang hebat.. tolong bunuh lipas kat umah aku sekali... hakhak..XD

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Kieroro Muchy hoho pakai deodoran pon boleh ea?? aku tak tawu pulak.nati aku try.bhahahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine

hahah.tapi takpe kan suffer??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

lah.cerite pasal lipas pong tak boleh ker weh?? nati aku cerite pasal lipas lagi okey.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@zAty si gAdis riAng !!

hahaha.aku tahu aku detective yg hebat.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Rara Farah

aku tak tiru pong.aku dah ade Vol.1 sebelum ko tulis entry ko tuh.so ko yg tiru aku aku rase.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sharaBUNGA

haha.shara.start from this days. all me detective.^_^..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

woi..kat rumah takde redsect ker huh?? bahahhaa

Xanaster Zak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.. ko spray smpai banyak gile vavi ye... betul ar lipas tu ade imun yg power.. lipas manade penyakit malahn dorang yg bawak penyakit... hohohooo

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

macam cerita aksi pulak. haha

manis rupanya kau ni. ngehehe

shima azmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha..lawak2..vicky..lipas..
lipas..vicky..tp lipas yg terbang mmg kamikaze..skt ati tul tgk..benci lipas..hapuskan lipas..

Trah Wann said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Pahmieee , takdek nama lain ke selain Vicky tu ? Cuba bagi nama Robert ke , Michael ke .

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bahasa penjajah....sebab mereka la kita berdiri sendiri sekarang. Fahmie harus bersyukur tau. xD

cik.shabah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

stailo ah nama vicky tu kan ;p

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Vicky eyk? Macam-macam la lu ni bro. tapi chatbox kat pop up tu mmg tak leh ttp eyk? ssh nk bc blog ni kadang2.

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sejak bila pulak pak lang jadi detektif ni..???? eh eh eh.. manis..?????? oh tidak dot com.. -.-"

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

terpikir gak. kalau google kriuk2.. check image die nk kua apa. muahhahaha

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahah ! cian cik2 vicky sekalian kene bunuh dgn detictiv Fahmie yang mulia ni .

Semoga Cikvicky ditempatkan dirohroh liaps yang beriman *ape aku merepek . HAAHA XD

terkini : WHAT ARE YOU DOING ?!

Umie Nadhirah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

punye banyak lipas..

Mak Fahmi dah balik?? Anak mak! haha.

Encik Tikus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku tak suka lipas berterbangan, grrrr

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

agak tahun baru cina nnti kau update tak? heee~

Amirrah Zawani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

meh dtg umah aku.. byk lipas malam2.. ekeke!! :)

JRY The Boonto said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lipas sumber protien yg baik. dlm discovery rancangan the colony n man vs wild diorg makan lipas. hehe

Popular Post