Friday, December 17, 2010

Aku ingat kau je sengal. Aku pon sengal jugak

Share/Bookmark
Pada suatu hari. Sang Fahmie masuk ke hutan untuk mencari kayu api di tepi air terjun Kote Tinggi. Beliau ternampak 7 puteri bunian sedang bermandi manda di sane. Ko ingat nie cerite lagenda Puteri Mayang Sari ke ape? Takde maknanyer aku nak cerite lagenda mengarot tuh. bahahahah. Lariiiiii..

Yang aku nak cerite hari nie punyer cuaca aku suke sangat-sangat. Pagi cuaca panas yang baik untuk meracun rumput. Petang sikit redup jer di susuli dengan hujan  sesuke hati bile hampir ke pukul 5 berape tah yang kalau di tolak jadi pukul 4 suku. Ha, lebeh kurang macam tuh lah. Time hujan-hujan sedap beb tido.Tapi semuanye terganggu bile kawan aku kejut aku lepas mak aku suro dye kejut aku sendiri.

Topan: "Mie, bangon mie"

Aku: "Haaa...."

Topan: "Mie, aku nak pinjam jumper mie" 

Aku: "ZZZzzzZz!!"

Topan: "Weh, aku nak jumper weh"

Aku: "Alah ko amek jelah kat lappy aku tuh sendiri. Aku tak off lappy tadi"

Topan: "Kat lappy kepale hotak kau mie, pinjam jumper la bodoh. bangon lah"

Aku: " Amek la sendiri kat folder Movie depan tuh.Kecoh lah.........."(nada marah)

Topan: "Kepale hotak kau......jumper letak kat lappy. Aku mintak jumper battery kerete la lahanat. Itu cerite Jumper nak buat ape?!? Nak suro aku hempuk kat dahi kau ke ape?"

Aku: "Heeeeee~ ^_______________^. aku tahu lah.aku saje jer tadi"(aku dah start duduk)

p/s: aku dapat anak buah lagi satu. kali nie perempuan. ^______^ lain kali aku tunjuk baby newborn nie okey.


34 Organisma:

zOuL.MzMn said... Best Blogger Tips[Menjawab]

otak ko memang ting tong kan?

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha...kesengalan melampau!!

eyh.cepat tunjuk beby girl.. hee

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

heheh, hakikatnya semua manusia sengal, x kira la sengal kaki, tgn, badan, dll :P

Terkini : 10 Kereta Termurah Di Dunia

eun fyda said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha ...
nice blog

Farhan Ibn Yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sah...hang memang sengal...
ingat tido jew...
hak3...

chuu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha., ni kes mamai :P

Miss Lemon said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jumper bateri kereta?
o_________o

japp org gugel. huhu

Miss Lemon said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jumper = wayar yg ada sepit tu kan?

http://1.bp.blogspot.com/_YQghdEvi7Bw/S_6rkwftdYI/AAAAAAAAAK0/BMGwxTUJOJw/s1600/Menanggalkan+wayar+jumper.bmp

haha ok..dpt ilmu baru hr ni. tengss

^_^LyNn^_^ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bhahaha..nak kaber malu ler tu..huahuahua..kau pun macam orang tua..haha

~eZmALiZa~ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahahaa....naseb baik bangun last skali..kalo xbgn mesti da kene hempuk dgn topan!! ahhahaha.. :D

hahhaha..pastu pjg2 entry tulis "aku benci bahasa penjajah"..hahaha..dye yg mamai...kah3!!! :))

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha!~ sengal jugak kau nih...:P

woahhh... best nye.. dpt anak buah lg satu... aku tunggu lg dua taon depan... dua2 kakak ipar aku mengandung... haha!~XD

Cinta Madu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha, simpan jumper dlm foler movie ye. haha

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmie sengal....aku pon ade ank buah la....tuuuuuuuuuuuuuuuuu kt blog..sje nk menayang...hahaha

fahmie pinky...auwwwwwwwwwwww

larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

nama.aku.lynn said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahhahah..best!jumper crik dlm lappy yeee~

sharaBUNGA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kah kah kah
bahana tdo yg melampau
tak pasal2 dapat kepala hotak kau
padahal da malu ;p

Amalina Jo said... Best Blogger Tips[Menjawab]

baby!
bulat tak mata? buncit tak perut ye?
XD

cik.shabah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha!sengal mak limah ah ko ;)

Misshy Innz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adoi adoi .
kelaka ;D

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmie, aku ulang baca 4 kali dah nak gelak je. adoi la.

movie jumper. tdo petang sangat.

fahmie, bangun aku nak jumper!

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tuh laaa... mana leh tdo waktu asar.. :P

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ade jugak time kau tido kan..ingt kan kau nie jenis org yg tak tido.. hahak !

Ain Zulaikha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahahahah kan dah gila..

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha...nasib baik kwn tu knl jumper. Klu tak main blasah je gi jumping kete...

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha...sengal kaw!!!
ye jer sj...

wahh..dpt ag ank sedare bru!!
thniah kpd pak su..
bahaahahahhaah

BURUNG HANTU LAMBANGG BIJAKSANA

arEen geGerlz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA ! naseb baik ta kena tempeleng kuad kuad !

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Adessss...memalukan betul la.nasib baik bukannye ckp dgn awek..hahahaha...

anyway, congrats for the new born..

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahh wahh ada baby! tunjuk jgn tak tunjuk k! :D

Sarah-rah-rah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

harhar, mengong habis nii :p

Nah amek award neyyy ^_^

Awards Untuk Makcik Pakcik Canteeeek!

zati said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha kelaka, laen kali orang kejut tu bangun :P *tibe-tibe*

lassiegewdix said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kelakar jugak awak ni kan ?
wek :P

shazzy :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmi ni memang sengal! haha omg nak tgok gambo babyyyyyyy :D

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aha aha aha !! sengal la kau , haa , kan free free je dapat lahanat dr member baik kau tu . amek kau ! tido lagi ~~ HHAHAA:D

dalila aimy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kepala ngah tin tong..merapu jeee :)

Yaya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lawak doh ..berair bijik mate aku !
HAhaha

Popular Post