Friday, December 10, 2010

Lepak Mamak

Share/Bookmark
Dah lewat pagi dah sekarang. Mate pon dah mengantok. Otak aku macam dah tak boleh pakai.Teringat pulak kat awek Hyundai. Tak tahu pulak minyak wangi ape dye pakai. Cubaan nak berenti rokok aku berkecai. Grrr. Geram jer. Hari nie aku amek gule-gule merah dua batang jer sebab aku demam bile 4 hari tak amek gule-gule merah aku tuh. Kali nie aku pau abang aku. Pagi sekali. Malam sekali lepas late night snake. (eeee.aku benci bahase penjajah)

Lapo punye pasal warung mamak aku tibai. Mane lagi nak cari kedai dah pukul 2 bagai.  Abang aku punye janji pon tak boleh pakai. Selamat dye dah otai. Kalau tak aku hentak dye bersepai. Janji pukul 1 pukul 2:15 baru sampai. Selamat kat sini ade Wi-Fi. Update entry nie wi-fi free aku pakai. 

Aku: sweeettttttt! (effect bunyi lah) Mamak!!! Oder please.

Mamak: Mau apa?

Aku: Uder ko oder dulu lah.

Uder: Teh tarik gelas besar. errrmmm... Maggie goreng lah satu. 

Mamak: Okeh! (kepale mainkan peranan)

Aku: Teh 'O kurang manis(maklumlah aku orangnyer dah manis dah kan). Roti Nan ade tak? 

Mamak: Ada-ada. Semua ada. (fokus kat kepale dye yang botak tuh lagi)

Aku: Okey, Roti nan satu.

Mamak: Boleh-boleh.

(lepas 3 minit)

Mamak: Adek.....Roti Nan abes lah adek. yang lain boleh ah??

Aku: Hrmmm.. Nasi lemak ayam ade tak?

Mamak: Ada-ada. Semua ada adek.

Aku: Okey. Kasi lemak ayam. Bagi bahagian Drumstick eh.  

Mamak: Okey.Boleh-boleh (kepale lagi. kepale dye tuh)

(lepas 2 minit setengah plus plus)

Mamak: Adee(aku terus mencelah)

Aku: Ha..ape lagi yang takde?? Kau kate semua ade. Kepale hotak kau. Meh sini duduk bawah kelengkang abang meh.Kemam telur meh. (dua rangkap terakhir nie sebenarnyer aku cakap dalah hati jer)

Korang kalau lepak mamak. semua bende dye kate ade. Tak pernah nyer takde. Silap-silap korang mintak vavi panggang pon dye kate ade. korang jangan percaye sangat mamak nie. bukan dye paham pon ape sebenarnyer yang korang cakap. dye main amek oder jer. Semua korang sebut dye catit. Last-last aku jugak yang merane. Makan hati, ber-ulam-kan hempedu. Minum Air mate.Grrrr..

p/s: Result aku dah keluar. Aku dapat 4 flat kali nie.^_^ Makanan aku sampai selepas 15 minit yang tak berape nak 15 minit tuh. Roti telur. 

47 Organisma:

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha!~ mamak... memang la... aku tak suke makan kat mamak... takde selera nak makan tengok mamak tuh... haha!~

woahhh... tahniah... ^_^

efa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kalau kedai mamak kena pi tengok lu n tanya kt tmpt dya buat tu dan lg satu..tgk sekali lepa buat tu yer baru ok..kalo tak...hampeh...hahaha w00..result exam dh kluar..fuhyo..dpt 4 flat...waah...tabik la kt kau...seguni tahniah utk ko erk...

^_^LyNn^_^ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hwaa~..wa tabik ler...4 flat tu..aku rasa macam tengok kau dari bawah bangunan KLCC jer..hahaha..

mamak ohh~ mamak..memang ler mamak cenggitu..tapi mamak kat tempat aku semua paham2 belaka..haha

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bahahahhaa...
sengall tol..

http://arineromanoofficially.blogspot.com/2010/12/kau-ni-berlagak-ea.html

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

walalalala... 4flat!! terbaiklah!! congrats!!1 **sambil wat kepala mamak yang mainkan peranan tuh. hehehe

aque said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mamak itu comel... muahahah..

nyware tahniah ;)

Liyana Lunia. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA sengal lah mamak . aku mmg tk suka makan dkt mamak, grr ngeri doh bulu2 dia tu HAHAHAHAHHAHAHAHA

wweh biar betul? 4 flat? asal x bleh percaya neh

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mamak yang aku salu pegi, oke je. haha.

maybe bukan mamak pure kot. entah la. aku tak sure.

eh 4flat? mabruk fahmie! ne yang demam kot. tak eh?

meh aku banje ko mamak eh sempena 4 flat ko tu.

eh kalau ko nak stop rokok tu, stop sket2 la. jangan mendadak, t demam macam tu la.

fighting!

Nad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha tahu takpe . sabar jea la (:

macam mana result kaw ? ^_^

khaiyisah husna said... Best Blogger Tips[Menjawab]

xpernah poi kedai mamak.hak3
roti telor pom jd la kan..


wow, 4 flat..kecik jah aku tengok ko nie...perhhhh!!~ tahniah bro ^^

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ape la ! mmg la x ley benti rokok..
pic last entry pon gmbr dgn rokok..
hahahak !

aku benci mamak..
jangan harap aku nak makan kat kedai dia.. geli ! yek !
tapi kan ROTI NAN tu ape ae ?
aku x penah dgr pon ! !
huhuk ! !

eye ke kay dapat 4flat ?
macam nak mati aku bace..
huhuk !

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wuhuuuuu....tdak kiesahkan si abg bangla...

kau terbaek......4flat gitu....wow!...
tahniah fahmie pinky...keh3

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

apsal kau manis? kau ada banyak gula eh? haha

wahh hevat kau! congrats!

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Uwaaaaaaaaaa!!! 4 flat!! Congrats!!! ^0^

hamzah ian said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lama gua tak makan mamak..

weh.. ari tu gua try gak buat ko punya trace anon tu.. tp mcm tk jadi je..

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

waahhh ~~ keeelassss la abg ni ! tahniah yerr *result ! . mamak mmg . dasar mamak ! ! haha .

http://bantalhaticoklat.blogspot.com/2010/12/kenapa-aku-tak-suka-kucing.html?spref=fb

MHI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mamak memang penipu..
aku dah lame tak lepak mamak T_T

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha yelah.ko anak org kaye.aku semekin makan mamak jer...hrmmm.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@efa yg 1st ko ckp aku tak pham tapi yg congrats tuh aku paham.terime kasih yer..^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@^_^LyNn^_^ perh.puji menggunung tuh.takde yg nak dibanggekan lah. tak sengaje tuh.. haha.rugi aku punyer mamak tak paham bahase.^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Arine Romano perh.aku lagi yang kene sengal kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI wah soki.same lah pale ko tuh.dah nmpak mase depan dah.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@aque aku yg ckp mamak pulak yg comel eak.tak adil betul.grrr..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Liyana Lunia. yelah.ko makan CFC jer. dengan McD kan?? hehehe.yelah 4 flat.tak tipu lah..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina

1st. mamak ko skola kot.^_^
2. hehe.tak demam dah lah.happy ade lah
3. tak nak makan mamak lagik lah.^_^
4.tengs dear for your advise..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nad sabr jelah nie.nad tak nampak ke kat atas tuh ade tulis.takpe bsok fahmie cerite penuh pasal result k.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@khaiyisah husna tak pernah.ko anak datuk mane nie?? perh.hehhehe.ye.roti jer lah.tengs for your compliment.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

1.aku tgh cube la nie nk berenti rokok.bagi la semangat sikit :((
2. oh.roti nan tuh roti yang dimasak dlm belange tuh.ade ayam tandori.sedap..
3.ye.takkan la aku nk tipu..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Rara Farah mamak la rara.bukan bangla.tengs for your compliment.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny jgn pertikaikan kemanisan aku lah wunny.^_^

tengs for your compliment.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani tengs yui.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@hamzah ian kenape tak jadi pulak beb? kat mane silapnye tuh??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Selikat Coklat Berbicara hehee.tengs. amboi mara tol dye kat mamak.pnah terkene ker??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@MHI abs ko kalau lepak kat mane seh??

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

choyy... anak org kaye mende... kat sini, mamak lg mahal dari tmpat mkan melayu tau... baek makan kat tempat melayu dari mamak...^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha tpi kedai melayu mane ade 24/7 bukak beb...

Afiefah Safieni said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nasib mamak hensem..
wah dapat 4flat,tahniah2..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Afiefah Safieni mamak tk hensem pon.^_^ tengs dear.

Robot | Sakti said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Adeee...

tahniah la..

keh keh keh

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pak lang jangan la cepat2 nak arah.. t cepat tua..

eh eh.. taknak la kawan paklang da.. pak lang amek gula-gula tu lagi... ;p

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

eh eh eh... baru perasan lah.. sofie pon penah lepak kat kedai mamak dlm gmbar tu masa bolan pose kol 3 pagi.. hehe..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Robot | Sakti huhu.tengs robot.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani awk kejam seh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani lah ye ke.org amek kat google jer.

waden said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wah hebat ko dapat 4-flat..

http://rawak.blogspot.com/

FarhanaFabulous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jom leparking !

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mana ade kejam.. huhu..

eh eh.. google??? ceyh!!

Popular Post