Wednesday, December 15, 2010

Alasan aku tak masuk Amazing Race Asia

Share/Bookmark
Semalam lepak rumah macam biase dengan mama. Berdua jep. Sweet couple betul aku. Tapi org gelarkan aku mummy's pet. Tidak sama sekali okey. Adek aku punyer gelaran tuh. Korang pon tahu kan AXN selalu ade siarkan pasal Amazing Race Asia. Tapi semalam aku tengok yang Amazing rase tuh jer. Team pompuan pertama yang menang Amazing Race. Gile hebat pompuan tuh. Jeles aku tengok perempuan tuh yg menang $1,000,000.00.

Walaupon hadiahnyer besar. Boleh beli kerete ferari, cokelet forrero rosye (sebut dengan "R" rosak) dengan macam-macam bende lagi lah. Tak pon pakai Nissan Fairlady edaran Mutiara Motor pon best jugak. Naik Hyundai pon jadilah.  Tapi aku ade alasan aku tersendiri untuk tak join Amazing Race Asia season 5 tahun depan.

1. Sape nak teman mak aku tengok Cinta Kirana

Kalau peserta-peserta yang lain tengah sebok bawak beg beso macam nak panjat gunung Everest tuh lari sane sini cari next clue. Aku rase baik aku tambah pahala teman mak aku duduk kat rumah nie layan cerite Cinta Kirana. Lagi berkat. Hati mak aku pon senang. Hati aku pon senang. Badan aku pon tak penat. Kalau aku tengah berlumbe kat Europe. Mane aku nak cari Astro Ria?? cube korang cakap kat aku?

Itu belah petang pukul 1. Kalau sebelah malam pulak, terjumpe Cafe ade cerite hindustan dah aku teringat kat rumah. Tak pernah pergi Europe tinggalkan mak jauh-jauh nie. Team lain gasak lari sane sini, aku gasak jugak menangis heroin dalam cerite tuh cinte dye dihalang oleh orang tua. Nak-nak Pretty Zinta jadi pelakon. Meleleh sampai ke ketiak beb air mate aku.

2. Rice tuh nasi. Nice tuh ikut kamus maksud dye ks. 1 baik. 2 baik/enak (of a meal). 3 senang. 4 menyenangkan. 5 bagus. 6 halus, renik (distinction). -nicely kk. baik, bagus.

My granny pesan. Dalam satu hari mesti kene ade makan nasi sebab kite nie orang Asia memerlukan tenaga dari nasi tuh. Tak boleh ganti dengan gandum. Korang bayangkan mane aku nk cari kedai jual nasi kat Greece tuh?? Last last bawa beras sekali.

Aku punyer subordinate busy racing, aku nanti sebok masak nasi background pergunungan Olympus. Baru lah rase macam Chef Wan. tak ke?? coool gile vavi siot. Mintak-mintak lah kat kaki gunung Olympus ade jual belacan murah-murah. takde belacan ikan masin pon jadi lah.

3. Lemak, lemak, pukimak, nasi lemak, kedai mamak.

Korang pon tahu kan aku nie agak-agak pemalas? Nati bile tapat next clue atau task. mesti aku ckp " Wat de fu~ kau nak suro aku berenang kat laut cari harte karun lepas tuh kire duit Rupiah yang banyak tuh."

malas punye pasal biase mak aku yang buatkan air, aku cari kedai kopi espresso bar yang amek order semua mamak tapi kat Italy. Macam biase aku order teh 'O panas dengan nasi lemak ayam, ayam bahagian drumstick dengan harapan producer Amazing Race Asia tuh lupe aku tak buat task tuh. Huh..bunyi macam sebuah plan yang baik.

4. Tak nak naik teksi mahupun Tutt taxi India tuh. Aku nak naik moto One to pai jek. warne merah jangan lupe.(kat bawah ade explanation, in case korang tak tahu moto ape)

Untuk berat badan macam aku nie yang cume 51.2kg nie. Tinggi 174cm seluar saiz 28. Tapi kadang-kadang 29. Moto 125Z lah moto paling sesuai untuk aku. Kalah la aku kalau dye tak sediakan moto 125Z nie. Kalau naik teksi kompom lembab. Korang pon tahu aku boleh koner  bareng 90 darjah, dan 180 km/j semasa amek selekoh. Yup! aku tahu aku hebat.

5. "Facebookblogspotwittertumblronline disease" Cube ko cakap sape nak tanggung penyakit  aku nie.

Yela, aku boleh dikatekan hari-hari aku online. Gile ke ape suro aku masuk pasar cari mamat pakai topi kuning anta air teh dye order. Memang tak jumpe lah. Takkan aku nak Google Map pulak lokasi dye tuh kan? tak pon pakai GPS? Baik tak payah. Baik aku duduk rumah tido lagi baik. Lepas tuh sape nak update blog aku nie kalau aku masuk Amazing Race nanti. Susah la. Turun traffic aku nanti.^_^

p/s: Aku ade menang Kontes Makan Ayam. Tempat pertama beb bahagian Paling Kretip. Tengs Ayam Ayeem dan kawan-kawannyer.

55 Organisma:

KABAKOGA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

masuk je..
pastu terus surrender..
haha

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha!~ merepek seyh...
180 km/j kat selekoh...? giler ke hape...>.<

faradeeba said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ces! baru nak ajk ko masuk amazing race asia tahun dpn.
hampa tau!






:P

nabila sani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha . agk bernas reason tu . hihihi btw , congrats cz menang contest ayam xD

nabila sani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha . agk bernas reason tu . hihihi btw , congrats cz menang contest ayam xD

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Hahaha...tgk citer Cinta Kirana yang tak tahan tu. Baik betul temankan mak tonton sama.

Amirrah Zawani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha!!! ko layan cinta kirana ka??? ngeh3!! tahniah menang.. mmg kreatip la :D

nabihah ramli said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Tahniah menang cintest tuh..ko la pling layak menang..tgk gmbr pon tau..hahahaha

Hazzy Ishak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

senang cite, ko bagi aku je lah masuk TARA tu

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lagi satu!! masuk amzaing race time biler ko nk stop solat? wahahahaha... anat tgk.. asyik berlari je diorg selagi tak smapai pittstop tuh..

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

oi mencarot! haha

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bored bored kat rumah kadang kala layan jugak amazing race tuu

atok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

cehceh anak mak konon. ;p

arEen geGerlz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

best best ! HAHA . congrats sbb menang .

BeYLa! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bagos laa ko takyah laa masok.
dr ko sebok tekeja sane cni sampai kaki krem@kejang. baek ko blogwalking pelan2 kat blog aku xde laa kaki ko kejang.
n then leh la ko type cument kt aku punye entry baek2 punye xde hlgn xde laa susa2 nak masuk tangan dlm bekas yg ade ular byk2 nk amek clue dea! ngehee!

- zuriey - said... Best Blogger Tips[Menjawab]

baiknya dia nak temankan mak

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@KABAKOGA aduh kalau mcm tuh baik aku tak yah masuk je senang kan...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha itulah.aku kate aku hebat ko tak caye kan???

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@faradeeba tak nak.aku tak nk terlepas Cinte Kirana.bahhahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabila sani bab2 bagi alasan ko serahkan je kat aku.^_^ aku mmg hebat.^_^ tengs for your compliment.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Oasis haha.aku sayang mak aku beb.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Amirrah Zawani ish rugi tak layan beb.cerite penuh emosi. tp pelakon cerite tuh hari2 kene maki dengan aku. tengs for your compliment.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabihah ramli owh yer ker?? masyeh ea.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hazzy Ishak ahha.okey ko masuk lah.aku tak nk susah2 masak nasi bacground gunung olympus.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI aduh.kan aku dah kene ceramah.sbb tuh la aku tak masuk TARA tuh tau.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain hehhee.sikit2 je ayeem.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Biela Sapine tuh la.best kan cerite tuh.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@atok atok..diam2 sudah..^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@arEen geGerlz trime kasih..^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@BeYLa! amboi.bersifat peribadi nampak comment ko tuh?? hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@- zuriey - sy sayang mak saye..^_^

tia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alasan ngade2 je sume tuhhh!




thanx for the moning wish! silap anta ke ape ? hikhik! :P

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nape 5 je fahmie..??? aiyark...

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tahniah bro, boleh g jauh, heheh

Terkini : Antara 10 Jam Tangan Termahal Di Dunia | Telefon Bimbit Paling Lasak Di Dunia | 10 Gunung Tertinggi Di Dunia.

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku nak tgk depan mate aku dulu... baru aku percaye... bahahaha!~XD

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha
besh pe amazing race asia
psst
ak slalu dok teman mak ak tgk cinta kirana
layans
haha
xD

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haa , boleh diterima pakai jugak kau punya sbb ni .
1. nnty time2 mak kau tgk cinta kirana ke hindustane ke . kau ada tmpt dye nak mgelap airmata !
2. kau tak join sbb nnnty kau kene guna bahasa penjajah yang konon kau benci tu . HAHA
3. kau tak sampai hati nak tinglkan makann yang mak kau masak sbrnyer ! jgn jdikkn nasi alasn . HAHA

haa , betul kan betul kan ? :D

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yeay!! anat suka bebel.. muahahahha

Cikbelog said... Best Blogger Tips[Menjawab]

eleh yelah tu teman mak tengok cinta kirana..hehehe ;p

Afiefah Safieni said... Best Blogger Tips[Menjawab]

xpayah masuk la weh..
nanti aku rindu nak baca entry..
hahahha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@tia lah.org tak nk masuk pon tak leh ker?? hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani tak nk la bnyak2 sophie.penat lah.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine hahah.tengs.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha sape nk bawak ko seh.tak hingin aku.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin ko ye jer.sedap kan ati aku jek kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Selikat Coklat Berbicara haha.ko nie betul2 stalker aku nie.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI hahaa.anat nie konflik jiwa nie.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Cikbelog eleh.jeles la tuh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Afiefah Safieni ahhahaha.ade2 je lah ko nie.terharu pulak alu ha.

d_LA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmie, nak tanya ni..soklan ni xde kene mengena ngan en3 ko..hehe..

dla nak copy coding link nak letak kat kotak komen mcm kat bawah tu tp asal xleh ek..lepas save dia kuar TAJUK ENTRY ANDA aje..err, ko paam x ni ngan mslh aku ni?hrp fahmie leh tulon yer..hehe

p/s : thniah la ko mng 1st prize contest ayeem tu yer..mmg kretip!

ateyn said... Best Blogger Tips[Menjawab]

elehh,...klu da ta pat tuh mcm2 alasan..aissehh..ahhaa

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

itu pun nak penat ke pak lang??

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku ckp nak tgk... tak ckp pun suh ko bwk aku... grrr... aku pun tak hingin la...

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ahaha pahala lagi penting dari duit beriban. :D

mokopolo said... Best Blogger Tips[Menjawab]

thu x macmne nk register nk jd peserta the amazing race???

Popular Post