Thursday, December 9, 2010

Biar Aku Yang Ajar

Share/Bookmark
Bile kali terakhir korang aja adik-adik korang dalam pelajaran? kalau bukan adek-adek korang. anak sedara belah bapak korang anak nombor tiga dari lima adik beradik bapak korang yang baru berumur 11 tahun dan baru habes tempoh edah berkhatan?? korang ingat tak bile? Kalau aku nie lah first time. heeeee...so aku main lenjan je. sebab abang-abang aku pon tak penah tolong aku pon dulu.

Anak sedara belah bapak aku anak nombor tiga dari lima adik beradik bapak aku yang baru berumur 11 tahun dan baru habes tempoh edah berkhatan hari tuh aku dah buatkan dye Facebook. Dengan kelebihan Facebook yang ade. Anak sedara belah bapak aku anak nombor tiga dari lima adik beradik bapak aku yang baru berumur 11 tahun dan baru habes tempoh edah berkhatan tuh tanye aku kat YM lepas aku suro dye add aku kat situ.^__^

Anak sedara belah bapak aku anak nombor tiga dari lima adik beradik bapak aku yang baru berumur 11 tahun dan baru habes tempoh edah berkhatan nie lebeh mudah aku panggil Danish. hehehe. Lupe pulak introduce name dye tadi. Sory lagi sekali.Sory yang first aku tak ingat dah cakap ke belum.^___^"

(aku tuka jadi ayat penuh sebab dye punyer ayat kalau aku copy paste ade banyak gune "W" aku benci nak bace. Nak print screen tak nampak pulak nak bace"

Danish: Pak Lang, tolong Danish Pak Lang! Boleh tak?

Aku: Add Pak Lang kat Yahoo Messenger dulu. Gune ID nie. "rm1short@yahoo.com.my"

(mase tgh chat kat YM)

Aku: Tolong ape Danish?

Danish: Cikgu tusyen Danish bagi homework. Tapi ade satu soalan Danish tak boleh nak buat.

Aku: Nape Danish tak tanyer kak Mia??

Danish: Kak Mia pon tak tau Pak Lang.

Aku: Grrr. Susah sangat ke?

Danish: Entah, kak Mia suro cari kat intenet tapi Danish tak paham lah.

Aku: Dah try Google Translate?

Danish: Dah! tapi tak paham jugak nak buat ayat macam mane.

Aku: Hah! Cakap lah. Ape dye!

Danish: Ape beza antara Stress, Tension dengan Panic? Danish gune kamus maksud dye semua same jer Stress dengan Tension tuh. Macam mane nak bezakan?

Aku: Jap. Pak Lang cari...(aku pikir macam mane lah nak jelaskan kat dye nie. Last-last aku jawab macam nie)

Aku: Danish!! macam nie maksud dye. Stress nie umpama dapat tahu bini kite mengandung. Sebab perbelanjaan meningkat, nak kene beli itu, nak kene beli ini. Stess dibuatnye. Tension nie pulak bile dapat tahu, Girlfriends kite pulak yang mengandung. Dah la tak kawin lagi. Mengandung la pulak dye.Boleh bayang kan tak beban yang dihadapi?? Panic pulak bile dapat tahu. Bini kite dengan Girlfriend kite tuh mengandung. Bayang kan la Strees+ Tension= Panic lah.? Panic kan.

Yang peliknyer..Budak tuh paham pulak tuh. Entah ape lah yang dia tulis kat kerje rumah dia tuh malam nie. Lantak lah. Tapi bile pikir-pikir balik.Mampos Habis aku cikgu dia cari aku minggu depan kelas English. Tapi biar lah. Peduli ape...Janji dia paham.huahuahua (ketawe jahat)

p/s: Sebab tuh la aku benci bahase penjajah. menyusahkan betul Grrrr.


54 Organisma:

Zana :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha !! bagus betul ..

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ehhh... serius... aku gelak jek bace entry ko yang nih... hahaha!~ "anak sedare belah bapak aku anak nombor tiga dari lima adik beradik bapak aku yang berumur 11 tahun dan baru habis tempoh edah berkhatan"... punye la aku ulang bace byk kali ayat nih baru faham sikit2... haha!~

aku rase Danish tu tulis sebijik ape yang ko terangkan kot... haha!~

arEen geGerlz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ada bakat jd cikgu ! tp murid-murid sure hancuss ! HAHA!

nabihah ramli said... Best Blogger Tips[Menjawab]

anda cikgu yg hebat!hahaha

Umie Nadhirah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Habis budak tu XD

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

interesting(!)

zAty si gAdis riAng !! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha. bagus betol pak lang neh. aku pon baru paham, hahahaa.

efa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

entah-entah dya buat-buat fhm...hehehe

^_^LyNn^_^ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha..takde topik lain ker selain stress tension dgn panic punye topic?
bagilah happy sweet dengan apa2 yang best ker..haiyaa..cikgu2..
makin stress ler budak tu gamaknya..

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

-_________________________-"
Sape yang ajar fahmie plak? hahahaa...xDDD

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zana :) haa.aku memang bagus pon.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha aku gune bahase yang susah ker?? tak kan?? hehehe.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@arEen geGerlz tidak.aku tak nk jadi cikgu.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabihah ramli cikgu?? igt nak ckp pakcik yg hebat.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Umie Nadhirah jgn risau.dye akan ok umie.^_^

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adek aku ade umu 11taon..
kire hebat la danish tu ae ?
cikgu dia xde bnde lain ke nak aja..
sengal la cikgu dia nie..
aku mase 11taon belajar ABC 123 lagi..
ape la ! !

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Arine Romano tengs.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@zAty si gAdis riAng !! kau pon baru paham..bagus lah..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@efa dye paham.ayat yg buktikan dye paham aku tk tulis.panjang sangat nati entry aku.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@^_^LyNn^_^ entah.bukan aku cikgu dye.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani Yui la yg ajar.bahahhaa

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahahahaha.. bagus paklang ajar! ahahaha.. hebat paklang hebat. :)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI grrr.kamu jgn la panggil org paklang.^_^

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha... memang tak susah... tapi punye la panjang ayat tu... kene bace dengan penuh ketelitian... haha!~XD

Liyana Lunia. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

apa beza HENSEM, KACAK dan CUTE? HAHA

Miss Syamsina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dia boleh bygkan ke feeling dengan keadaan tu semua. haha .. =D

Afiefah Safieni said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahah
semua contoh guna mengandung ja..

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

PAK LANG :)

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hebat paklang nie...haha...tp aku agak2 danish tu lg hebat..sbb dye phm penerangan paklang walaupun cth yg paklang dye bg tuh MENGANDUNG!!!

tade cth laen kew???

shima azmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

a good explanation..caya lah..t,bek..kdg2, kite mmg kne guna example nk bg explanation.. =)

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ouh, pak lang, danish dah tau kenapa paklang tak suka bahasa penjajah!

haha. kadang3 aku rasa ko ne chumil jugak.

haha. nak gelak

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha...
bagus betul paklang nye ajar si danish...
layanss...
xD

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha ada la tokoh cekgu.. xD

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha aku kan penuh dengan ketelitian.sebab tuh la kau bace bnyak kali.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Liyana Lunia. hahaha.awk nie nak puji sy bertapis2 pulak ye liyana..^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Miss Syamsina eh2.ape tak boleh pulak.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Afiefah Safieni haha.itu je yg aku boleh terlintas dalam fikiran aku.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani sophie jgn macam2...grrr..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Rara Farah kalau danish hebat takdenyer danish atanye paklang dye nie.^_^. dye paham je aku tgok.ok la tuh.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@shima azmi hehe.terime kasih atas sokongan anda.anda memang memahami sy.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina bhahhaa.comel nie.grr.ape la comel pulak.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin ahhaha.aku tawu mmg aku bagus eazy:)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunnyyg sorg nie tak abes2 aku jadi cikgu.^_^ hehehe

Nad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA terbaek ! :D

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha.bahaya kau bg contoh mcm tuh. dh la bdk skolah. huhu

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha ! sangat cool laa pak lang ni :) HAHA . Danish ni terlalu advance laa . GOODGOOD

BeYLa! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha baru aku phm beza stress panik ngn tension.

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

masalahnya sofie suka macam2.. ;p

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nad tengs.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Puteri Iqa Izyan alah takpe.dye ok lah.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Selikat Coklat Berbicara huhuhu.^_^ advance kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@BeYLa! aik.kamu pon baru paham ke.mcm umo 11 tahun jer.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani hehehe.bagus sopie.^_^

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

budak budak sekarang memand semakin advance , dai segi ape pon . hehe , termasuk saya :P wahahha ! ;D

Popular Post