Saturday, December 18, 2010

Aku janji tak merempit lagi

Share/Bookmark
Boleh dikatekan aku dah pencen bab-bab lumbe haram nie. dulu aku bawak 80km/j. sekarang makin slow kepada 130km/j. mak kate jangan bawak laju-laju. sebelum balik kolej dulu mak selalu pesan "Alang, bawak moto hati-hati. Sembahyang jangan tinggal" . Sampai jiran kalau dengar pon dye cakap "Kalau aku ade anak pompuan Lina (name mak aku). Aku kawin kan dengan anak kau nie!"

tapi aku relax jer. aku anggap itu kritikan membina. pikir negative jer. tak nak bayar hutang la tuh buat baik dengan mak aku.hish~ kalau dikira gune jari. boleh pakai kalikator berape kali aku bawak slow tau.hebat bukan aku?? setakat kerete Passo kau convert Myvi tuh aku motong selambe jer.

Tapi semuanya dah berakhir.aku dah tak nak bawak laju-laju lagi. Aku nak sambung degree nie.gile ape. Tapi dalam banyak-banyak bende pasal moto nie aku memang lah tak pandai sangat kan. Lain lah member-member aku yang slalu lepak bengkel nie. Contohnyer malam tadi dye setting moto dye dapan rumah. Aku datang aku kacau jer.

Aku: Weh, ape lagi ko setting moto kau nie? tak habes-habes aku tengok bukak pasang bukak pasang.

Wan: Moto aku jem dah 2 minggu dah aku tak betulkan. 

Aku: Jem lagi.

Wan: Tahlah. Aku baru nak turun enjin nie ha. Nak tahu ape masalah nye nie.

Aku: Oh!....ok.

( 2 jam lebeh lepas tuh)

Wan: Arggghhh!!!!!!!! aku fed up lah dengan moto nie. Tak idup jugak.

Aku: Alah wan. Ko antar kat bengkel jer senang wan. 

Wan: Tah ape masalah dye tah. Asyik buat hal jer.

************
Aku yang dumb and dumber pasal moto-moto nie tengok kan jelah. Pomen moto pon tak tawu betulkan moto. Selamat aku tak amek port pon pasal nie. Kah kah kah!! Wan dah masuk rumah sebab tension. Aku pulak belek-belek moto Al Rex jek dye. Aku saje je bukak tangki minyak moto dye. Aku tengok je dalam tangki tuh.

"Minyak dye takde"

Jap eah..... Jap lagi dye keluar dari rumah aku nak gelakkan dye. ^_______^.

Epic Fail.
Eklan: Besties aku Ali Topan dah ade Blog. baru buat beberape minit yang lepas. Feel free to kutuk dye. Jangan buat baik dengan si Topan nie. Dye bukan tahu pon main blog nie.^______^. In case korang nak dengar cakap aku. bukak http://taufanribut.blogspot.com.

24 Organisma:

zAty si gAdis riAng !! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha. x ado minyak ruponyo. hak3

LINA JALIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

oh fahmie anak ku..LOL

Ain Zulaikha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ok2 sy tak tahu apa pasal motor.. sy fobia dengan motor.. hhahhaha fobia bawak sendiri.. org bawak tak fobia lah..

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tak senonoh betul kawan Fahmie ni.hahaha..

♥shin chan gurl♥ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hukhuk! apesad sakai sgt -.-

Cinta Madu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha, ingatkan fahmie je sengal. rupanya kawan dia pun sengal. opps. hahaha

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Apa ad dengan rempit...nyusahkan masyarakat je bro...

chuu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adess minyak taraks., mmg patot pon member fed up sorang2 hakhak

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hekkk x de keje ke nk gelakkan org lain, ehhehe

Terkini : 10 Kereta Termurah Di Dunia

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

-.-"

emoticon khas utk mmber kamu.. :P

Amalina Jo said... Best Blogger Tips[Menjawab]

s.e.n.g.a.l

Xanaster Zak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

beh tahan member ko topan 2.. baru buat blog dah ade 6 folower.. haha.. aku ni je yg tak tau ape 2 folower.. :P

Encik Tikus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha, member dah ada blog, tahniah wehh

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sengal la mmber kau tu.. kirim kan gelak aku untuk dia.. hahak !

waa! mmber kau ade blog ae ? aku nak terjah blog dia sampai kutuk dia.,. hahahk !

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sengal3x
minyak x da
haha
xD

hati2 di jalan raya
xD

Layans~
Terlalu Istimewa

Taufan Ribut said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ko pandai ek???kutok aku kat blog kau...x pe mie...aku sedar aku ni newbie men blog ni...huk2..=(

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Taufan Ribut relax la bro.nie teknik nak bawak org lain datang blog kau nie.ehhehee

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmie! jangan merempit ag. grr.

dengar cakap mak :D nanti dapat kawen dengan anak jiran sebelah

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alahaaai , sengal sengal ubi jugak kawan kau tu , hoho . terlebeyh pandai sgt , tanak cek minyak dulu . SYABAS ! HAHA

nama.aku.lynn said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaa..tah pape ahhh..

sharaBUNGA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alahaiii
bengap sungguh kawanmu itu -.-

khairunnisa ♥ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ingin tengok orang merempit. huh -__-

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wargh...aku seram nek moto.

aku lagi suke rempit kete.
lg parent aku marah bwk laju, lagi aku bwk laju..hehe

ok2..aku usha taufan tuh :P

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha tumpang gelak weyh. KAHKAHKAH
cukup tak? xD

Popular Post