Tuesday, December 21, 2010

Pesanan Khidmat Masyarakat (Vol. 1)

Share/Bookmark
Ape korang ingat aku nie kejam sangat ke takde berbakti kepada masyarakat. Event blog baru macam aku nie pon kene bagi pesanan kepada semua rakyat Malaysia am nya dan seantero dunia khasnya. Ke terbalik nie? Ah tak kesah lah. Janji korang paham sudah. Abes cerite full stop.

1. Jangan Download Movie/Lagu dan hentikan Cetak Rompak

Aku baru je siap download 3 cerite. Pertama cerite The Social Network yang ade muke mamat buruk rambot macam Afro tak terurus tuh. Kedua cerite Lagend of the Guardian cerite pasal ade burung-burung tuh. Amboi, banyak nyer burung. Ketiga cerite Despicable Me cerite pasal kartoon perempak bulan dan anak buah kuningnye. Disebabkan aku baru lepas download cerite nie. Aku nak melarang korang dari mendownload cerite-cerite kat internet nie. Support la diorang. Pergi tengok kat wayang lain kali. DVD cetak rompak pon kalau boleh jangan beli. So, bile korang tak beli harge dye murah. So aku boleh la beli RM10 dapat 4 Movie dan 16 Movie percume. Tak gitu??

2. Jangan Hisap Rokok Tapi beralihlah kepada Shisha

Yang nie paling aku pantang kalau ade orang isap rokok. Pantang ade mesti aku pon nak jugak. Bukan ape, korang tak boleh isap rokok sebab merokok membahayakan kesihatan tahu tak?? Dengan merokok korang boleh menghidapi berpuluh-puluh jenis penyakit. Korang bukan tak tahu berape ramai yang sakit sebab isap rokok. So, kalau korang tak isap rokok. Aku harap harge rokok turun balik lah yer. RM2.50 sekotak. Kan care tuh. Lagi ramai tak hisap lagi bagus. Lagi murah. Boleh la aku terus isap rokok. hehehehe.Tak lah. aku nak berenti dah.

3. Jangan Memandu Laju-laju. Ape bute telinga?

Kelajuan adalah pembunuh nombor 2 negara selepas penyakit jantung. Fakta nie aku main hentam jer ikut sedap aku. korang jangan percaye sangat. Hentikanlah setting-setting kerete or motor tuh laju-laju. Korang kene bawak kerete or moto kurang dari 80Km/j kalau signboard tulis 110km/j. So, kalau signboard tulis 40km/j. ko tolak je kerete terus. Jangan tekan minyak langsung.  Less is better. Lepas tuh sila pandu di belah kiri sahaja. Jangan masuk link kanan. Supaya mase aku drive or bawak moto aku tak perlu tunggu belakang korang. Aku boleh pecut 220Km/j. Aku pakar takpe. Korang buat tak boleh. okey.


4. Kurangkan Makan Fastfood (kurang di sini bermaksud tak makan lagi baik)

Korang dah sedia maklum bahan-bahan yang digunakan semua tak baik untuk kesihatan kan. Yang korang selalu makan kenape?? Nak-nak McDonalds. Kan lemak banyak tuh. Tak takut gemuk ke cik adik oi? Tuh pon masih nak makan lagi. Pegi lah lepak kedai makanan yang lain. Belajar sikit makan makanan yang berkhasiat. Korang bukan tak tahu aku suke makan McDonalds. Nanti dah lah kene beratur panjang nak amek makanan. Lepas tuh tempat duduk takde lagi. Korang kesianlah kat aku. Kurang kan okey. Kalau boleh aku pegi McDonalds tuh lengang jer. Ade bunyi cengkerik lagi bagus.

5. Jadilah Pengguna Yang Bijak Bershopping. Kalau bodoh tak tahu lah nak cakap ape.

Ape yang korang pakai tak semestinye berjename tahu tak? Janji selesa di pakai. Sesuai untuk dipakai untuk sesuatu keadaan/ majlis. Kalau perlu beli yang buatan Malaysia. Bagi la support sikit kat barangan buatan Malaysia kite nie. Jangan nak yang branded jer. Cantik jugak korang pakai sebenarnyer. Disebabkan sekarang dah masuk bulan 12. Jualan penghabisan stock kan biasenyer. Aku tak nak korang shopping. Nanti setiap kali aku datang je dah takde size. Nak-nak kat kedai Nike tuh. Madah takde jer. Kasut lagi lah. Yang limited edition kalau boleh korang jangan beli. Biar aku je yang beli. Korang cube try la Bata ke, Scoll ker. Semua tuh okey jugak tuh. 

p/s: Wah, wah, wah, wah.....Aku rase aku dah berbakti kepada negara sekarang nie.

29 Organisma:

sherah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gelabaahh do padehal semua benda tu kau buat bahahaa.

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

no 1 tu aku ae
;p

Taufan Ribut said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pasal rokok tu sume dusta belaka..hahahaha..

cik.shabah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

selalu buat benda no.1 tuuu,kantoi ;)

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.. semua untuk kepuasan kau je wehh

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bagus giler kau... berbakti pada negara... tabik spring la...

bagus betul... orang lain tak boleh tp kau boleh pulak eyh... pehh...

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ehhh... haah... awal pulak kau publish hr nih...

fatimahazzahra said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adeh aku takleh belah hahahah

nama.aku.lynn said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku mau no.3!hahha!
p/s:mmg baik punye bakti...hahah~

arEen geGerlz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

eceh ! fahmi na berbakti pada negara . gud job . HAHA

zAty si gAdis riAng !! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kalut taufan ye ye je. hahaha.
ni dah berbakti pada kau.tahu?
lol.

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

no 3 kepakaran aku
haha
pecut2
jgn x pecut
isk3x
xD

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dah tengok dah social network ! HAHA:D

wahh ! aku lah tu pengguna bijak .
tak bwk kete laju2 pon , sbb tade lesen lg :D

majulah undang2 utk negara !! XD

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha..

1) aku mmg tak suke lgsg donlod cite. tp donlod lagu suke.haha

2) due2 tak leh blah :P

3)aku suke weh rempit kete. haha

4)fastfood kurang.tp kalau ajak g mekdi aku on je.haha

5)err.aku kalau shopping rembat je pape pon aku nk.hahaha.tak bijak lgsg aku bab shopping :P

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kau ckp org..bukan kau pon merokok ke??agagagaga...

ermm..ayh aku xbg aku beli cd cetak rompak..dye tkut polis tgkap aku..aku kn dak baek...so,aku xbeli la...tp yg donlod internet tu mmg aku buat...hahaha

Amalina Jo said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sengal kui kui

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

1, aku tak pandai download movie kat intenet.. mcm mane ae ? aja kan la ! plzzz ! ! hahahak ! ! aku series nie !

2. shisha tu lebih teruk dari rokok laa ! kalau x caye tnye la uztas.. hehe ! kau da benti ke ? alhamdulillah.. ceh !

3.kalau semua org kat dunia nie pandu mengikut undung2 mesti selamat dunia nie.. xde ponorg mati.. tpi semua nye skema la !

4. aku jarang makan fastfood sebb mase kecik2 selalu.. hahahahahak !

5. aku kalau shopping beli yg murah je.. jenama-jenama nie ade aku kessah.. murah pon boleh pakai kan !

pasal yg uitm tu.. aku pon mane la tau.. abg aku 18taon.. AKU TAK TAUUU LAAAAAAAAAAA!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hem ? nape aku tak boleh nak tulis kat chatbox tu ae ? besar sgt la.. ke aku sorg je ?

Xanaster Zak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kelakar ar entri ko ni... tapi bukan ke ari tu ko ckap ko dah benti sap rokok?

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahahaha.. nk berenti download2 nih.. susah weyh.... hehehehe

wannurfazrini said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ada org dgr ke cakap kau ni ? hhahha

chuu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku paling x suke orng nerokok time aku ngah makan., salunye kt kedai kt lua r nih., rase nk pijak2 je., terbantut aku nk mkn.,
(kejam x aku nk pijak org ngahaha)

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku ialah downloader tegar kot. aku rasa budak3 luar negara macam aku, memang tak dapat la cd tu. cetak rompak ke ori ke. download je la. haha.

fahmie tahniah sebab ko dah buat bakti. :P

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Kata nak brenti isap rokok tapi pic kat mulut tu bukan rokok ke? hahaha

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ni nama nya pentingkan diri sendiri tau dak fahmie oi..??? hahaha..

haaaa... betol ke ni nak berenti merokok ni..??? ish ish.. curious betol lah... :P

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ahaa yolah nasihat kau memang kelasss! :D

JRY The Boonto said... Best Blogger Tips[Menjawab]

shisa memang sedap ada perasa mcm hisap gula2. keh3x

eun fyda said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha ...
ko sowg jew yg untung kalau gitu

swagger said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mmg x leh blh la psl r0kok tuu..kehkeh...

Popular Post