Sunday, December 5, 2010

Terlebeh 20 minit jer.

Share/Bookmark
Hari ini aku (takde ke ayat yang lagi sedap nak gantikan dengan "Hari ini aku"?? aku dah bosan pulak start cerite dengan ayat nie) teman mak aku pergi mall untuk shopping. Huhu. Cek ayah dah masuk 1 hari bulan so semalam dah boleh kluarkan duit dah.^___^.

Aku memang suke teman mak aku shopping awal-awal bulan nie. Pertama sebab aku suke main troli kat mall tuh sebab kat rumah aku memang takde bende tuh. Kedua aku boleh amek ape je cokelet yang aku nak (Kinder Bueno tidak dilupekan). Ketiga boleh pau mak aku makan Papa Roti faveret aku tuh yang kene makan panas-panas tuh. KeEmpat aku suke pau jugak minum air cool blog bungkus bawak balik. boleh kutuk gigi budak coolblog tuh kuning lagi. KeLima aku suke part buah-buahan yang warne warni tuh.uuuuu buah kiwi...kau sasaran aku..KeEnam Aku suke minum air tester Tongkat Ali tuh banyak kali. KeTujuh Aku tak tahu sampai sekarang kenape mak aku tak bagi aku lalu kat bahagian tuala wanita tuh sigh~. KeLapan aku suke rembat kacang makan sambil jalan. Sampai kat counter baru bayar plastik kosong tuh. KeSembilan Ice cream tidak pernah dilupakan. waaaa yang penuh dengan kacang tuh sedap okey. KeSepuluh nie yang paling aku suke. Pimpin tangan dengan mak aku sambil jalan dalam mall. Nati orang pandang aku. Dalam hati dye mesti cakap aku berjalan dengan kakak.^_^  macam mane aku tahu? aku boleh bace ape yang orang cakap dalam hati. okey aku tipu kat situ.

Sampai kat rumah aku teringat Oreo yang mak aku beli tadi. kalau kat TV kate cecah dengan susu sedap. korang kene tipu bulat-bulat jer korang tahu tak? sebenarnyer Oreo makan dengan icecream adalah yang terbaek beb. korang kalau tak caye korang kene lah try sendiri. Aku punyer aku dah habes kan sorang. Aku dah abes makan aku malas nak buang lagi plastik Oreo tuh. Aku belek-belek plastik tuh. Oh shit!!

"17:18 BEST BEFORE  4 DECEMBER 2010 B"

Tak kesah lah. Baru pukul 12: 20. aku terlambat makan 20 minit jer. Aku tidak mengalami kompilasi perut dan secara personally aku cakap rasa Oreo tuh lagi sedap dari sebelum nie. Mungkin itu rasa Oreo terbaik dan aku satu-satu nyer orang yang dapat rase. Jangan jeles ea.

p/s: Kinder Bueno aku belum bukak lagi.^_^

63 Organisma:

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

betol, oreo dengan eskrem ag sedap. time winter, makan benda tu. ag terasa feel. tengok3 kejang pp. cis.

suka tengok budak lelaki jalan pegang tangan mak diorang.

sweet ag dari pegang tangan awek.

:)

suka kinder bueno yang kaler putih tu!

sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap la

ifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahhh. bagus nye anak emak tlg tolak troli. hihihihi...

ak pn slalu buat, minum2 air. sampai kaunter botol dh ringan. cashier mule pndg dalam2. uiksss

LINA JALIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bab pau mak kau memang terer kn..hahhaha

rotashia faizal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hehe.. makn oreo expired upanya... hri tu makn roti yg dh expired 2 hari tak jadi apa pown.. hahaha..

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ee..tg0k la expired date dlu sblum date. jadi ape2 kang sape susah.. ^.^

cimut munniey :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

oreo mk dgn ice cream macam mcflurry ahhh. :)

tapi cecah susu sdp jugak! dah penah try dahhh...

main troli macm budak keck! AHAHA

ijat_asni said... Best Blogger Tips[Menjawab]

anak emak.
haha~

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nak men trolli jugak... >_<

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahhh... aku nak coklat tu weh.. kinder bueno... aku giler coklat...>.< oreo pun aku suke... memang sedap makan ngan aiskrim... woahhh... kau wat aku kempunan kat aiskrim ngan coklat... hoho!~>.<

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA , nanti orang nak try jugak le . and and , kinder bueyno tu kalau dah bukak hulur hulur lah sikit -,-

nabihah ramli said... Best Blogger Tips[Menjawab]

entry ni sgt best!tapi part yg nak main troli tu xleh blah..kahkahkahakah

Fyzal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

20 minit je bro.. takpe.. lain la kalo dah 20 hari... hahaha..

^_^LyNn^_^ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Dun wuri punyer makan bnda expired..mengikut perkiraan dan pembelajaran dari student UITM negeri sembilan course pemakanan,barang makanan yang dah expired boleh makan 3 hari lagi selepas tarikh expired..jadi sebab tu anda tidak mengalami kompilasi pada pewot..huhu..

P/S : My feveret dalam entri ni is coolblog and oreo sebab lin suka makan coolblog flaver Oreo + peppermint + pearls = HEAVEN..!!
hahaha..

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fuhhh sedap tu

Terkini : Seluar Dalam Kalis Bom | Ini Fakta Bukan Auta | GIVEAWAY Lumayan

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kinder bueno terbaik!!

hamzah ian said... Best Blogger Tips[Menjawab]

grrrr

sharaBUNGA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahha
bia awak sket prot

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mcflurry + oreo perisa vanilla terbaik.. hehehe

oreo ng susu pon best pe....

kinder pon best gak...

ferrero tak beli ke.. huhu

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bahahhahaahaha (!)
ak pon sme pangai cm kaw.
pantang mak ak kua gk..

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

betul3...rasenye bende yg dh nk expired lagi sedap dr biase...hehehe
ngee..buley diharap kau nieyh...jum g giant...meyden tamau...lalalala~

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahhh Fahmie, ketujuh tu tak boleh blah eh.haha..

serious mmg sedap.mcm ice cream McD Oreo tuh.. wey banyakny mkn bende manis..tak takut kencing manis ke?

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sweet je kau jalan2 dengan mak kau kan !
nape la aku suke jeles dengan lelaki !
pelik ! heeee~
gmabr kau memang terbaik la !
npe tak curik je troli tu !

shahizan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha ibarat makan Mcflurry + Orea je (: sodap eh :D

si suraya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

susah nak jumpa anak laki pegang tangan ngan mak dia. cayalah kau! hehe

Afiefah Safieni said... Best Blogger Tips[Menjawab]

baru ja kol ayah suruh beli oreo..
malamni kalau sakit perot kol saya kita p klinik..
hahaha.!

Si Gadis Semasa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tu baru terlebih 20 minit .

last year penah makan maggi yang dah expired 3 bulan . (-_-")

KABAKOGA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

buat tak tau je bro.,
klu sakit bleh mintak MC!!
my feveret

syAzAnA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alahh. 20 minit jeh kot. xslah pun.

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

x syok la kalau kau x wply komen ! lalallalala !

Zana :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ekeke .. troli paling mls nk tolakk .. lg2 bila byk brg ..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina wah.aku bangge kejap nie.heheheh.tengs^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ifah alah ko tak yah hiraukan casher tuh. bukan dye yg punyer barang.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@LINA JALIL salah.aku yang terbaik bab2 pau mak aku nie.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@rotashia faizal ahhaha.ko punyer perut aku igt terime semua makanan kecuali batu dgn kayu je kot.bahahhahahha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hashira Yusoff alah.bukan slalu kene.so tak jadi kan habbit la nk tgok bnde alah tuh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@cimut munniey :) tak lah.makan dgn ice cream walls lah.^_^. alah.main troli pon tak bleh seh.kedekut tol.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ijat_asni hahaha.sadap you..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani jom2.yui masuk dlm troli tuh k.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha aku memang hebat buat org kempunan nie.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anonymous mane boleh hulur.mak belikan untuk aku lah.bukan kau.hhehehhee

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabihah ramli alah.salah ke umur 21 main troli??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fyzal ^_^ jgn risau.aku idup lagik nie.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@^_^LyNn^_^ perh.budak pemakanan dah ceramah susah lah.^_^ haha.aku suke honeydew kalau coolblog tuh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine ^___^ (kening angkat2)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain yup my my favorite.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@hamzah ian brrrr....

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sharaBUNGA smpai hati shara nak fahmie sakit eak..:( sob sob

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani ferrero tak minat la sophie.tak tawu kenape.bukan sedap pon..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Arine Romano eh.sejak bile kau teman mak kau jgk nie? mcm tipu jer.hehhehhe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Rara Farah tak nk la pg giant.tak best.pg UO lagi best.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya hehe.diam2 sudah.ade org tak perasan tuh.^_^ fahmie tak makan McD lah.ice cream beli dalam bekas tuh jer...jgn la mintk org kencing manis.awk nie...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza sweet?? maklumlah.orgnyer pon dah manis kan??jgn la jeles sgt dgn aku.kau nie...hehe.tengs.tapi mak aku tak ajar mencuri la pulak.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@shahizan yup.serious sedap.^_^ ko kene try jgk.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@si suraya hehe.tengs sue.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Afiefah Safieni ceh.nk jgk buat la tuh.jeles la tuh.aku tak sakit lah.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Si Gadis Semasa gile ape expired 3 bulan.perhhh..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@KABAKOGA aku tak keje.aku tak perlukan MC.hehehhehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@syAzAnA serious ke nie tak salah?? hehehee

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza aku dah balas nie sbb kau yg suro tau.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zana :) ish mane leh malas.tuhan marah tau tak tolong mak..^_^

milimilo said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku selalu makan roti expayed 2hari pn xde mslh.20menet lg la ok.hehek.papa roti n coolblog ftw. =)

Si Gadis Semasa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Zulfahmi Abidinbetul , time tu maen selongkar je stok makanan . dah habes makan baru lah encik ayah kate maggi tu dah expired .

BeYLa! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHAHA nk try gk laa oreo ngn icecream.
mcm Mc Flurry gk laaa kan.
nyum nyum.
best ek dok usung troli tu.

Popular Post