Monday, December 13, 2010

Berite sensasi jam pukul tah berape tah aku tak ingat

Share/Bookmark
Aku tak tahu kenapa pada asalnyer aku rase tak selesa. Panas semacam jer rasenyer. Walaupun aku tengah bawak moto one to pai jek warne merah yang aku pinjam dari abang aku nie. Dah banyak angin pon still rase panas jugak.Berbekalkan colar t-shirt yang ade no.8 kat depan dengan kat lengan. Belakang dye pulak ade logo besar punyer calor biru yang aku gelar Chelsea. Aku tengok atas cuace tak lah berape panas hari nie.  Kenape aku je yang rase panas nie. Amboi! atas dunia dah nampak panasnyer kan? (muhasabah diri kejap) Lepas aku nampak iklan orang pakai baju renang baru aku perasan rupenyer aku belum mandi. hish~ jangan salah kan aku. aku tak sempat mandi tadi.

Seronok betul rasenyer bile bawak moto, lepas tuh kerete yang arah betentangan semua tengah beratur sebab  jalan jem gile vavi kat bandar Johor nie. Rase macam nak jerit jer macam nie. " Padan muke kau syaitan!!" tapi aku tak buat sebab time tuh ade categori pakcik-pakcik tengah motong aku dengan kerete Peugeot yang bumbung boleh bukak tuh. Eleh tak heran lah. Pikir negatif jer orang macam nie. Jual dadah la tuh. 

Sampai je kat traffic light. Aku cucik-curik dengar moto sebelah aku berbual dengan bini dye or pakwe dye aku tak pasti. Takkan aku nak tanyer pulak dye dah kawin ke belum kan??

"Abang. News kat 712 untuk hari nie abang dah tengok??"

"News tuh bile? Sekarang kan?"



lampu pon dah hijau. aku terus perah throttle moto aku bawak tuh. Tapi sebelum tuh mestilah aku masuk gear kan. Aku tengah bawak moto aku rase nak sangat tahu ape la berite tuh. aku bawak la moto laju-laju. semua selekoh tajam aku corner baring 90 darjah. agak-agak jalan clear jer aku terus buat aksi superman. Senang cerite selagi boleh perah throttle aku perah jelah. Lampu merah jangan ceritelah. Aku buat-buat tak nampak je lampu tuh. Dalam hati aku kalau kene saman pon saman lah. Berani punyer pasal sebab news hari nie. Apesal sampai aku tak tahu pasal news nie sampai dye macam ade ulangan je news nie.

Sampai kat rumah helmet tak sempat bukak lagi aku terus bukak TV. Channel 712 yang macam pompuan tuh cakap tadi. Tapi dah terlambat jugak aku tengok news nie. Mase aku bukak TV. News dah start lebeh 10 minit dah. Aku takut aku terlepas je news hari nie. Sekali aku tengok betul-betul.

 E! News. 

wat de fu~. Tak kelakar langsung kalau aku bawak laju-laju semate mate nak tengok E! News? 

Sangat tak kelakar.

48 Organisma:

nabila sani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bukan sangat tak kelakar . tapi kurang laa . huhu

nabihah ramli said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sengalll ouhhh..tademknye lnggggr lmpu merah skdr nk tgk E! news..
bahahaahha

Liyana Lunia. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

apakah? hmetro online kan ada T__________T

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pak lang tak suka amek tau pasal hiburan ke??? hhuhuhu

Encik Tikus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kah kah kah !

Umie Nadhirah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Memang tak berbaloi btol...HAHA! XD

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

semata mata betul la kau ni . agak2 macam mana kau boleh dengar orang tu cakap ? memang super power tajam pendengran kau laaa . . HAHA :D

ifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hihihi tak mandi. tak pe la org bkn bau pon selagi ko x bgtau.

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha...skali skala layan E!

Amirrah Zawani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha!!! sapa suruh ko bawak laju2..
E! news pun E! news lah.. ko patut tgk, kalo tak sia2 lah bawa laju2.. :)

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pehh rempit apa.. haha

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

oke la daripada tak de. haha.

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

adoi !
ape la bawak moto laju2..
ingt org yg tersayang okey !
ni la org zaman sekrg ! ! ! ! !
( aku paling takot bawak moto )

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

errr.. aku takde Astro... so, aku tak tau ape2 psl E! News tuh... haha!~

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

=_________=" buat penat je...

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

huahuahua fahmi tertipu! :D

h A n Y S said... Best Blogger Tips[Menjawab]

E! news? hahaha..x sesuai yuu..
aku suke tgk CNN news! haha ;p

FarhanaFabulous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tipah tetipu ! memang sgt tak kelakar okeh?

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.terus pikir jual dadah. kejam lah kau nih.

m!da BucHuxX said... Best Blogger Tips[Menjawab]

e news best tue. .hahah. . lerh tak mandi ingt banyak dosa.:)

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahahaha.. sekali kena daaa... ahahah.. tp enews best ooo

swagger said... Best Blogger Tips[Menjawab]

x brbal0i maa..kih3

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bahahahahaha..beria giler kaw!!

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ade blogger nama one to pai, skang baru aku paham amende tu. haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabila sani maknanyer ade kelakar sikit2 la ea??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabihah ramli tapi itu lah yang berlaku kat aku.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Liyana Lunia. yg metro2 pon aku tak amek tahu pon tau.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani tak pon.biar kan aje..^_^
bukan penting pon.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Encik Tikus bahahhahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Umie Nadhirah aku pon rase mcm tuh jgk.grrr

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Selikat Coklat Berbicara alah.kt trafic light kan sebelah2 jer.dye ckp jerit2 sebab bunyi moto aku bising.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ifah bab mandi je yg ko nampak? motif kau??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Oasis aku tak layan pon.terus alih jer.hahahahhahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Amirrah Zawani alah.igt berite penting tadik.sbb tuh bawak laju2...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Biela Sapine biase lah.aku kan mat rempit..^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina ish.takde lagi bagus tawu tak??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza eh.ko nk ceramah motivasi pulak kat sini.bahhahahahaha.laariii...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha yeye o jer kt rumah takde astro..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani tau takpe yui..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny diam lah wunny..geram..nk ngalan org je keje dye.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@h A n Y S haha.cnn lagi la tak leh nak masuk kpale..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@FarhanaFabulous yup.kan aku dah ckp tak kelakar..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Puteri Iqa Izyan errr.bile mase aku baik??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@m!da BucHuxX amboi..mulut takde insurance nampak.^____^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI e news best apenyer tah.grrr.baik tgok al jazira..^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@swagger tuh la pasal swagger.grrr..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Arine Romano errr.so?? heheh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain hahaa.adakah aku memberi inspirase kepada kau ayeem??

Popular Post