Monday, January 3, 2011

Fackta rawak tahun baru aku

Share/Bookmark
1. Sempena new year nie aku takde azam baru pong. Aku nak kekalkan azam lama. Dan aku nak kekalkan bende yang dah ade tahun lepas. Termasuk umur aku yang 21 tuh. Tak suke lah dah jadi 22 tahun. tak cool langsung. bile diterbalikkan pon 22 jugak. grrr.kalau 21 boleh la aku mengaku aku 12 tahun. Grrrr.

2. Status aku yang terawal sempena tahun baru nie tepat pukul 12:09 pagi adalah. " Weh. Last time aku mandi tahun lepas tau ^_^" dan aku akhiri tahun 2010 dengan status pukul 11:53 dengan " Yeah. Johor sambut New Year 5 minit lebeh awal dari KL. Sila jangan jeles ^_^." 

3. Malam New Year aku sambut depan Lappy dengan rakan-rakan Twitter yang sedang bertweeple ape je yang ade dalam kepale hotak ko diorang. Aku pong dengan gembira terkinje kinje join diorang.^_^ . Bung api? Dah tak musim dah. Dalam Tumblr banyak gambar tuh.

4. Lepas sambut New Year kat depan lappy. Aku habeskan mase 5 jam terawal tahun baru dengan packing barang untuk pegi menuju puncak. (ko jangan berani tanyer kau puncak mane yang aku tuju). Sory Puncak AF aku benci dengan Extreme sekali.

5. Lagu pertama sempena tahun baru aku adalah Kau yang punya by Malique feat dengan Najwa. Lagu nie meaningfull wo untuk orang diperantauan macam aku. Si Dia. lagu ini untuk awak yer.Tapi orang tak anak bagi tawu directly.^__^

6. Aku jumpe baby new born anak abang aku pada 1 Januari. ^_^. Gile vavi comel dye. Berat dye tak berape berat. 2.8 Kilometer jer. Tapi korang pastikan nisbah Kilometer tuh same dengan Kilogram okey. Kalau tak aku sepak muke korang laju-laju.

7. Aku baru tahu kalau pegi belajar nie ramai orang kasi duit. Aku nak je hari-hari bertolak pergi belajar. Then singah rumah ke rumah mintak duit cakap aku nk pergi belajar. Weh, nak pergi belajar paling kecik RM50 tau. Tapi aku tak ade plan pon nak bagi sape-sape. har har har (gelak jahat)

8.  Dengan kelebihan teknologi masa kini, aku gerak pergi Selangor pada tahun baru nie gune GPS Map beb. Tak sesat langsung. Ade 4 jenis map dalam GPS tuh.  Kalau korang nak beli jugak GPS Map, aku ade jual jugak. RM400 tidak termasuk kos penghataran. Aku tak geti meniaga so aku nak bagi tahu aku nak amek untung RM50 setiap satu device. So, kalau korang rase aku cekik darah. Weh! Pergilah beli sendiri!

10. Last time aku peluk cium mak aku pukul 13:20. 2 January. Time tuh mak aku nak balik dah. Sedeh seh, macam mane aku nak gadoh dengan mak aku lagi nie. So, orang Shah Alam nie ade tak yang nak jadi mak angkat aku? Supaye senang aku mintak duit.(sory takde kene mengene dengan peluk cium dan teman bergaduh aku. Memang itu je motifnyer)

11. Seriously UiTM Puncak Alam chantek beb. Macam nie lah baru aku nak mengaku "UiTM Dihatiku" hehehe. p/s: Kepada yang berkenaan. Saya nak buat request boleh tak? pasang Astro kat bilik saya buleh? Susah lah nak tengok CSI dengan MTV! Jadikan ini azam tahun baru UiTM ye.

12. Bahan bacaan pertama aku sempena tahun baru adalah "Maskulin: Edisi Lelaki dan Automotif" wat de fuuuu nye aku bace magazine nie aku pon tak tahu. Aku curik je pon tadi kat rumah kawan aku.^____^

13. Sebagai budak baru yang baru nak try try gerai makan kat sini. Makan nasi goreng panas panas mesti sedap kan? Sebab tuh la aku order mee bandung tadi. Tah macam mane aku leh sebut mee bandung padahal kat otak aku pikir Nasi goreng ayam kunyit aku pon tak tahu.

14. Bagusnyer azam tahun baru aku ade tersenarai nak berenti rokok. Betul betul kat sini takde jual rokok kau. Keras aku. hahahaha.sila gelakkan aku yang tak jumpe rokok nie. Ceehhh..

15. Aku belum jumpe awek awek cun kat sini. Kalau jumpe aku nak sebut ayat nie sebagai tande dye akan membenci aku. " Awak, Gigi awak kuning lah." then ape lagi. Lari lah..tunggu lagi buat ape? hahaahaa.

48 Organisma:

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nanti dye cakap, gigi ko pon kuning jugak~

:P

fahmie, sila berenti merokok lagi dan lagi!

ko homesick tak ne? haha.

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha... aku pun tak suke umur tu... aku nak ngaku 21 jugak taon ni... tanak ngaku 22.. tak best lah no.22 tu... haha...>.<

padan muke tak jumpe rokok kat sane... haha... so, boleh la diteruskan azam utk benti rokok tu yer...;p

nabila sani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wah ! suda smpai puncak alam ea ? gudluck ea pahmi :)

nazihahisa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ramai buat status "last aku mandi tahun lepas" masa new year tu.. hihi

bhmnani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

"Last aku mandi, tahun lepas" power! haha.

MARiZA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

no 2 pasal mandi tu funny.
no 12: apa??? baca maskulin???? kehkehkeh

Taufan Ribut said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yang no15 tu aku suke..kalau ko jumpe yang cantik2 bagi sorang kat aku,,,maklumlah abang ni single lagi(promot)hhahhaha..

ayaa alyy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

happy new year ! :)

azureenHalim said... Best Blogger Tips[Menjawab]

si dia ?? err haha , finally

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

no 14 tu ko wat sorang sorang..
tapi no 15 tu nak join..
^O^

si suraya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pasal puncak alam cantik tu, ko lagi membangkitkan semangat aku nak g sana. tungguuuu. hehe

Trah Wann said... Best Blogger Tips[Menjawab]

22 tahun ? eh eh dah 22 tahun lah . EH 22 TAHUN ?!


tua dah xD

Violet yang bosan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

salam..

yoo.. aku sokong azam 1st tu.
22 thn mmg x kewl..

no 14. aku sokong sgt2.. rokok membahayakan kesihatan.. aku nak gelak puas2.. hahahahahhahahahh...

no 15. besh oh.. harap ko bertuah dapat cium tapak kasut

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

selama belajar di tempat baru ya... ^___^

jaga diri bebaik..

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ceh!! suk bahet muda leyh!! kehehehe.. dah tua la ko tahun ni.. wakakka

Fxysche Nas said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Azam ke 14 tu harap2nye terlaksna... !!
=D utk kesihatan..ehe

swagger said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ko amik kos pe kt UITM 2..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina

hahaha.aku dah lari dye tak sempat nak cakap lah.^_^

ye aku tgh cube nk berenti lah nie

aku tak homesick pon.^_^ okey lagi nie.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

hahaha.kan?? umur 22 tak best kan?? lepas nie lagi rase tua dari nie.grrr..

haha.ko mmg suke kan ngalan aku.saba jelah.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabila sani

tengs nabila.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nazihahisa

haha.anggap je dia semua tiru aku.^_^ sbb aku tak tiru org pon.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@bhmnani

hahahah.^_^ kan?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@MARiZA

hahaha.masyeh kamoo.^_^ alah takkan aku tak leh bace maskulin kot.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Taufan Ribut

halah.ko kasanova. aku tak yah bagi pon ko dah leh dapat kan?? hahah

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ayaa alyy

happy new year jgk lah.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@azureenHalim

finally ape cik yuyien??cube terangkan sikit buleh.??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@APi

haha.siot ko tak nak berenti rokok ke weh.hahahaha...okey no 15 ko buat tmpat ko aku buat tmpat aku.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@si suraya

yeker???jangan la.ko masuk kos lain lah yg jauh dari sini.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Trah Wann

alah........trah kejam seh.tak baik tau ckp fahmie dah tua.kecik ati org tua nie tau.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Violet yang bosan

hahaha.ko pon 22 yer.sama lah kite.so harap dapat bersabar okey.^_^

no 14 ko tak nk sokong lak eak.ade sokong yg 15 jer.hahahah.nampak sgt gigi ko kuning.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani

hahaa.masyeh besties.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI

ape punyer bahase ko pakai nie anat.tulis betul2 sikit boleh tak?? hehehe.ko kejam anat.geram aku.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fxysche Nas

har har har.okey deh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@swagger

owh.aku amek Event management jer.ko ade lubang keje ke swagger?? hehehe

buDAK keCIK said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kalo nk pasang astro kt blk ko, baik x yah dok klj okeyh...

sewa je umah kt luar tuh, lg syiok.

tp ak lg syiok stay kt klj even astro xde, dapur nk main masak2 pn xde. sobsz

ak setia ngn klj ak.ngeh3

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@buDAK keCIK

haha.marah betul ko.ko nie org kanan UITM ea.heheh

FarhanaFabulous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku sokong azam ko nak stop smoking..hahaha !

Contest Fesyen Untuk Semua

fyna said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bnti rokok!

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wakakak.. rindu nk gaduh ngn mak.. hampeh tol. wakakak

efa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yg no 15 tu aku nk tergelak terbahak2 nnti awek tu ckp gigi ko pn kuning gak ko nk jwb cmn0?miahahaha :P

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Bila la agak2nya azamyang first tu tercapai kan...?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@FarhanaFabulous

haha.ramai jgk yg sokong aku.^_^ tengs yee..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@fyna

hahaha.bluek....

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI

alah anat.anat pon tahu fahmie suke gaduh2 manje dengan mak kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@efa

haha.kan aku dah kate aku nak lari..dye tak sempat ckap punyer lah efa.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Oasis

haha oasis.never tercapai rasenyer.^_^

Nur Shaikhah Akmal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ohh. dh masuk UITM shah Alam rupanyaa.
selamat ber degree ye :)
haha~

Xanaster Zak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

weh klu rajin dtang ar seksyen 7
aku kat sni.. hahaa
aku bwak ko jln2 sni
tapi pkai kreta ko sbb aku takde kreta.. wahahaha!

Popular Post