Wednesday, January 12, 2011

PMS Vs Lelaki : Kalau tak boleh berenti jahit jer bende tuh

Share/Bookmark
Jangan pernah cakap kat aku yang korang sanggup tak mandi untuk bukak blog aku dan bace ape entry terbaru aku untuk hari nie. Hahaahhaa (berlagak jadi artis kejap) Busuk ko tau tak kalau tak mandi. Mulut ko tuh nanti bau longkang. Lain lah kau online bace blog Girlfriend korang. Tak pon Boyfriend korang walaupun kau tuh lelaki kan.. Klu diorang " Ayang, you kentut wangi lah hari nie, you makan ape semalam??" grrrr.geli aku. saling sayang menyayang la katekan. Tapi tolong eah. jangan buat kat blog aku. Blog aku nie suci orang kate.^_^


Tamat












Hahahha.belum lagi lah. Aku tak habes tulis lagi tuh. Aku tak puas hati lagi nak kutuk orang nie. Tadi untuk lelaki. Now untuk perempuan pulak.hehe-hemo-hemo. Bukan selalu dapat kutuk mengutuk nie. Tapi aku nak kutuk lebeh lebeh pon mak aku perempuan jugak. So, aku akan cube untuk tidak melampaui batas. Tapi biasenyer general lah. General maksud aku kat sini meluas. Bukan bapak ko yang askar pangkat General tuh. Eh..Askar ade pangkat general ker? lantak situ.

Korang orang perempuan yang ade kat dunia nie Am-nya dan di Malaysia Khas-nya sepatotnyer rase berbangga korang dapat PMS. Sebab ade kaum lelaki yang memerlukannye masih tak dapat ade PMS tuh.^___^. Korang pon tahu kan selalu bende yang kite nak tuh, yang tuh la susah nak dapat. Yang kite tak nak tibe tibe dye datang sendiri. Memang tuh lumrah alam, ko jangan persoalkan. Aku sepak karang balik Monggolia ko karang.
PMS
Premenstrual syndrome. atau lebeh dikenali dengan Period atau datang Haid.(bagi yang tak tahu) Tapi kadang kadang aku panggil Prehistoric Monster Syndrome

Situasi 1: Open conversation.

Para-Gadis: Korang orang lelaki beruntung lah tak kene PMS macam kitorang. Sakit tahu tak??

Aku: Whooot?? Beruntung ko kate? Weh..actually korang yang lagi untung ko tau tak?

Para-Gadis: Tak beruntung langsung. Nak bangon pon susah adelah.

Aku: Aku memanglah agak kesian dengan sakit korang tuh. Tapi aku lagi kesian dengan lelaki yang ade PMS-Girlfriend. Kene maki aje dye.

Situasi 2: Dalam kelas.

Lecturer: Fahmie, mane Puteri? kenape dye tak datang kelas hari nie??

Aku: Owh! Sory prof. tadi dye message kat Dayang, dye kate dye PMS prof. So dye tak dapat bangon.

Lecturer: Ezad?

Aku: Ezad pulak tadi message saye dye kate Girlfriend dye PMS prof.

Tak mungkin!tak mungkin! kami tak boleh bagi alasan yang macam tuh untuk skip class. Shiittt. Nie yang aku benci nie bile aku bagi alasan aku sendiri tak boleh gune.

Berbangga lah kalau korang ade PMS.

p/s: Aku perlukan PMS sampai aku habes study. Ade sape sape nak bagi PMS dye kat aku?? 

59 Organisma:

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha... ngok... aku sakit2 pun aku still datang kelas tau... takde makne nye aku nak sgt PMS tu... rugi jek tak dpt blaja...;p

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

PMS ?? ohh baru paham. Ahh, lelaki ada je PMS selalu untuk alasan skip solat. Tak baik tau korangg

Syazwana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

walaupon aku perempuan tapi aku jarang kene pms masa haid..so tak boley bagi.keh keh keh xD

Miss SurferParadise said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nak sangat ke ? xyah la.. biar ore pompuan je ase ..

Encik Tikus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ahaha, tak baek skip kelas doe..

Umie Nadhirah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hai sayang..

nak skip class ke?
HAMPEHHHHH .

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

=__=" tapi PMS bergantung dengan seseorang jugak...setiap org lain...huhu...alo Yui PMS siap bleh buat aktiviti lasak lagi...huhuuu...takde lah sampai tak bleh bgn katil...

efa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha...tak danya org nk bg PMS kat ko...lawak la pasal si ezad skip kelas sb gf PMS kehkeh hado gak erk cmtu...lucu la...PMS menyakitkan...sb senggugut taw...untung la ko jd laki kahkah nk jd laki boleh dak? ngek betul ak sah2 la tak boleh hahaha

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wakaak... pressure sgt ke kalo pmpuan pms? kalo anat pms.. dah gito bf awal2 dah.. "weyh. go pms minggu ni.. jgn carik pasal" wakakak.dia pun mmg memahami tau.. muahahahha

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha, PMS memang, segala benda rasa nak marah je, kalau tak nak marah, makan je la. tu pon boleh jugak.

Xanaster Zak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.. mengarut ar ko...
klu ko ade PMS aku rase memang habis ar tilam ko 2...

zuk zuhaiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

muahahaha.

alasan yg boleh di terima

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

so motifnyer ko nk bagi tawu aku ko nie plajar berdedikasi ke ape nieza?? hahahhaha.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Biela Sapine

nie yg aku lemah nie sebab nila setitik rosak susu sebelanga nie.jgn la samekan semua lelaki weh.hahahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Syazwana

fuyo.bagusnyer kau wana.ke PMS nie alasan perempuan semata jer nie?? ini tidak adil...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Miss SurferParadise

hahaha.gile kedekut ko eak.aku tak mintak bende lain pon.mintak bende tuh jer.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Encik Tikus

alah.ko nie.mcm tak memahami aku sebagai student pulak kan?? hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Umie Nadhirah

mestilah nak.sape tak nak seh.^_^ umie nak kasi tak??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani

gile la yui.gile hebat ko eak.so ko mmg tak pernah ade masalah PMS la nie ea??

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Kat tempat kerja aku PMS tu nama tempat. People Mover Station....hebat tak?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@efa

hehe.tengs kamoo.^_^ nape takde org nak bagi.rase best sgt ke ade PMS tuh eak??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI

eleh.nak cerite lah boyfie dye the best konon2 kan.grrr

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina

bagus cadangan ko nie.nati pompuan2 yg kat sekeliling aku klu PMS aku suro je dye makan.hahahhaha

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Xanaster Zak

weh.ape akan jadi kat tilam weh.sory aku tak pernah mengalami so aku tak tawu.^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Oasis

hahaha.cool gile.weh.ko keje kat mane weh ade bende yg mcm tuh??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@zuk zuhaiza

hahaha.kan?? pandai tak saye??

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bagus la kalau kau faham ape motif aku... hahahaha...;p

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha
betol2
asik kene maki kalo ada gf yg PMS nieh
slalo kene kot
tu dulu la :p

http://gengblogger.com/v/323541

sapewh nak sign aku??
aku dah artis da nieh
hhahaah :p

http://akmalhilmiseksi.blogspot.com

Taufan Ribut said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Penampor Malaysia Siam ko nak mie??PMS gak....

eyqasara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hek3! gler slumber... tp enjoy... ;)

JRY The Boonto said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wow. bleh kasi jd tips ganti mc ni hehe

eja said... Best Blogger Tips[Menjawab]

PMS buat jangka hayat hidup perempuan lebih lama drpd lelaki..;')

Fatimah Az-Zahra Norazman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kau nak pms aku?meh sini aku bagi

akira_bolat said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha memang ngok la entry ni...kelakor je baca...aku PMS Pon xda la nak marah2 orang xtentu pasal..

Nur Mudrikah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ingat PMS tu tiket skip kelas ka? adoyai.. tapi tulah dugaan bg perempuan.. nanti kalo dah kawen, tahu la camna..haha

salam ziarah,

http://nurmudrikah.blogspot.com/

✿ Purple Violet ✿ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mengong tol.. ko xde keje nak pms.. saket sampai nak pitam.. goleng2..
ade yg jadi mgsa kne mara sedas dua

Eazy Izzuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ooooo
baru tau PMS tu apa
hehe

dah tau ler
:P

Farhana Sahri said... Best Blogger Tips[Menjawab]

muakakaka...ada gk org cm2 ye..hahaha..aduyai

shima azmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha..nk wat pengakuan nie..jangan terkejut plak..tarik nafas dalam2..tahan..ha..tahan la eh seberapa lame yang boleh.. ;D ..memang saya melambatkn mndi..bkn skip eh..sbb nk baca blog nie dlu..hehe..
Actually, stiap ap yg Allah jdkn, sure ad hikmahnye kan..tp..mmg dinasihatkan..kalau moody semacam aja perempuan itu, segera jauhi untuk seketika..biasanya moody2 nie awal2 aje..

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha tak boleh bla. relax fahmi, kau nak PMS sebab kau tak pernah rasa. lain perempuan, ada yang taknak sebab dah pernah rasa. paham tak apa aku tulis? lantak situ. hahaha

Misa Sakura! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahah! terasa lah! sebab harini tak pergi kelas satu hari gara-gara senggugut. btw, PMS tu bukan period aje mksdnya. PMS tu syndrome yang tiba semasa atau sebelum atau selepas period. alaaa yang buat si gadis cepat marah+pening+penat tuh. hehehe.

I terpaksa tak turun kelas arini sebab sejak dua menjak ni agak teruk PMS, sampai pengsan. babtu la tak turun. huihu

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

wah.ko nie gile suke masuk bakul angkat sendiri kan.bhahaha.lariiii

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akmalhilmi

haha.nasib baik aku single akmal.^_^ cool kan??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Taufan Ribut

hahaha.penampor ko kasi aku topan.smpai hati ko topan.^____________________^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@eyqasara

alah.life diari je awk.^_^ tengs enjoy my entry.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@JRY The Boonto

haha.tapi ko jgn salah kan aku klu kene tindakan tatatertib.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@eja

ish ko.pandai2 jer.ye ker weh??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fatimah Az-Zahra Norazman

haha.nak2...nak sgt.boleh transfer pakai maybank 2 you tak??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akira_bolat

hahaha.okey.^_^ ko gadis yg aku cari selama nie.hahahha.lariiiiiiiiiiii

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Mudrikah

eleh.kite tk takut pong awk.........bluek...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@✿ Purple Violet ✿

alah.lelaki hebat.aku yakin boleh atasi.^_^ hehe.so ko nk tak bagi kat aku??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eazy Izzuddin

haha.ko mmg mengade2 kan?? hahahhaa

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Farhana Sahri

alah.ade je awk.ape yg takdenyer pulak?? hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@shima azmi

hhaha.gile jujur ko weh.tapi aku agak terharu sebenarnyer.meh sini aku blanje ko choki2 nk?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny

alah.aku paham lah.jgn la emosi sgt.entry je kot.^_^ just for fun dear.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Misa Sakura!

fuyo.tapi sory eah.entry nie bukan untuk syam tau.^_^ just for fun je nie.^_^ kesian syam kan.syam cepat baik yer.^_^

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha manede aku emo lah. ish kamu ni. aku just tiruu ayat kau jea. :D

Myra S said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pehhh! sakit tuuuuu

Taufiq Tiramisu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kadang kadang ade gak laki yang 'PMS'..macam pondan..

haha..
susah nak bendung laki camni..

Popular Post