Wednesday, January 5, 2011

Harapan nak jadi Zac Efron. Tapi impian takkan jadi kenyataan

Share/Bookmark
Mase aku kat college dulu. Aku selalu teringin nak jadi macam artis pujaan aku Zac Efron. Aku suke gile bile dye pakai lather jacket tuh. Sebab dye berlakon dalam High School Musical tuh la aku teringin sangat zaman college aku tuh same dengan dye. Tapi aku tahu, langit tak selalunya cerah.Kadang kadang mendung, kadang kadang gerimis. Kadang kadang pesawat ringan pegang banner panjang " Jualan MEGA 2011 telah bermula"  lalu kat langit. Itu aku tak pasti kat Malaysia ade ke tak. Aku pon main hentam jer.^__^

1. Senyuman Zac Efron buatkan perempuan keluar air liur

Aku sedar senyuman aku tak mengoda macam dye. Tak boleh buat orang horny. Contohnyer macam petang tadi aku beli makan kat Cafe sorang sorang. Aku takde duit pecah lagi 50 sen untuk makanan dengan air yang aku beli. Yang lain semua duit 10 sepuluh je yang ade. So, aku cakap la kat makcik Indon kat Cafe tuh.

Aku: Kak, 50 sen tuh kire cincai jelah kak.

dye buat buat tak dengar kat aku pada mulanye.

Aku: Boleh kak ea??!

Aku pon buat lah senyum ala ala Zac Efron dengan harapan makcik indon tuh dengan panggilan akak dan senyuman manis aku nie dapat la kurang 50 sen. Dye pon anggok kan kepale jer. So, aku ingat dye setuju jelah nak bagi aku percuma 50 sen tuh. Aku pon perasan, sekali aku senyum aku boleh menghasilkan duit 50 sen. Dengan sangat teruja aku menoleh untuk berjalan. baru setapak aku nak jalan.

Makcik Indon: Dek, 50 sen dek.

So, dari segi bende basic aku dah fail jadi Zac Efron. Ape ke bongoks senyuman Zac Efron tuh menawan sangat huh? Jeles betul aku.

2. Suara Zac Efron dapat membuatkan wanita tidur lena di waktu malam

Suara Zac Efron memang mujarab melembutkan hati makcik cantin atau semua gadis gadis di luar sane. Tapi suara aku hanya boleh membuatkan gadis gadis tergerak hati nak tutup telinga dan menangis kesengsaraan. Tapi bende nie tidak membantutkan useha aku nak jadi Zac Efron. Sebab Christian Bale pon tak boleh menyanyi. So, kesimpulan yang aku boleh simpulkan kat sini, Aku dengan Christian Bale same jer. Takde beza (statement ini penting untuk menyedapkan hati aku)

3. Zac Efron ade awek name dye Vanessa Hudgens.

Aku pulak. Dah lah single. Tapi aku rasa dari segi ni aku lagi hebat dari Zac Efron. Sebab aku ada satu gugurl nie yang membuatkan aku hati ade taman dan ade air pancut sikit. Aku sangat extra ordinary  happy ^__^ dan Zac Efron tidak. har har har. Yeah Zac Efron kalah bab  nie. 
[Zac Efron 2 - Fahmie 1]

4. Zac Efron hensem tahap cipan

Kalau mamat sekor nie lalu depan para gadis. Mesti semua pandang dye dan terseyum tahap mintak pelempang. Tapi kalau aku yang lalu depan para gadis. Mesti semua mula buat tak tahu je dan buat tak nampak sebab aku tahu diorang tak nak tambah dose pura pura nak senyum dengan aku dan diteruskan dengan mengumpat pada akhirnya.

5. Ada pada dye tapi ape ade pada aku.

Bende nie paling buatkan aku sakit hati kat mamat sekor nie. Bile aku search je Zac Efron kat pakcik Google image, gambar pertama yang  keluar adalah gambar nie.

Tapi bile aku Google name Zulfahmi Abidin kat tempat yang same. Gambar pertama yang keluar adalah gambar nie.
Nie ape kejadah siot? Apakah rahsia disebalik gambar yang aku jumpe nie? 

p/s: Aku lepas nie nak jadi Christian Bale pulaklah.

58 Organisma:

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha, aku rasa makcik indon tu tak kenal zac efron kot.

fahmie, even ko tak sehensem zac efron tapi ko sehensem zulfahmi abidin kan?

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kahkahkah.. kuas tadika taska pe smua.. wakakaka.. anat suke rmbut dia weyh.. ko wat rmbut cm dia pun dah boleh bg bintang weyh. wakakak

Kiera TheMonster said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yang penting mu tetap manis di hati ku :)

heee aiceh ..

efa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

eceh nk jd Zac Efron...huhu...hensem tu...miahaha..erk apasal keluar pic disebalik nama ko kt google tu cm gitu?tu tnda ko tak leh jd Zac Efron ekeke ko masih skolah hanya leh mimpi ja jd Zac Efron ngeh2 jgn marah na nnti tak hensem mcm Zac Efron tu agagaga :)

zAty si gAdis riAng !! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.. cian ko :P

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

cristian bale cam muke wukong sket..
haha..
tapi taff..

applemasam said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gmba yg pkai leather jacket tu bkn dlm cite 17again ke?
n die ngn vanessa hudgens da break up lorh..:))
btw, i enjoyed reading ur blog..:))

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

erkk... apekah...? simpan jela harapan tu... hoho...

Hazzy Ishak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gojes eyes. Love it!

Amirrah Zawani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha!! berangan je lah nampaknyaa.. :D

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

har har har...lawak betul la. Tak pyh muka sekacak zac efron. skrg ni pun dah ckp handsome bro..

Trah Wann said... Best Blogger Tips[Menjawab]

zac efron bukan dah clash ke ngan vanessa hudgen ? hikhik

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina

haha.ko nie ade2 jer.pandai la ko.itu maknanyer aku hensem sejak azali la ea?? hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI

aku mmg la teringin nak buat rambut mcm tuh.tapi ape kan daye. aku budak UiTM rambut tak leh panjang.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Kiera TheMonster

acecececeh..nie puji menggunung ade ape2 ke nie??^__^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@efa

haha.sebab tuh kat tajuk aku tuh aku tulis impian aku takkan jadi kenyataan.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@zAty si gAdis riAng !!

aik.kesian je ke kat aku??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@APi

tak duli lah.tapi dye blakon cerite batman tuh hensem kot.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@applemasam

memang pon..dalam 17 again.^_^ hahaa.pasal dye break ke tak tak tawu.hahahha.aku tak kaji pon mlm tadi mase tulis.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

mmg tgh simpan la nie.kan dah cakap takkan jadi kenyataan.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hazzy Ishak

sape?? aku ke zac efron?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Amirrah Zawani

hahah.takpelah.mak kate berangan tak kene bayar lah.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Oasis

haha.okey terharu di situ.tengs oasis.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Trah Wann

iyer ker??/ bile??(ape lagi.jom la start mengumpat.^_^

FarhanaFabulous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

berangan tak bule blah..haha..

Taufan Ribut said... Best Blogger Tips[Menjawab]

vanessa hudgen skang cple ngan aku lah mie....hahahah

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

saya tak minat zac afron atau lebih tepat lagi org yg muka ke arah kebaratan.. hahaha... so, tak meleleh air liur pon tgk dia..

Fatimah Az-Zahra Norazman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

what the weh?harapan setinggi langit ke tujuh memangla tak kesampaian.haha

aina areen said... Best Blogger Tips[Menjawab]

zulfahmi abidin tetibe je tkeluar tadika . ko ssuai dgn budak2 tadika kot . teheeee

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kah3...makcik indon tuh dh sah2 xpaham ape kau kate....keh3..
same jew weyh..kalu zac apron lalu depan aku pon aku wat derk..aku tak mnat dye..len la kalu pebregas...hahaha..

Echin Nadiossa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

arggh tidak.aku xsuka zac tu.xensem pun.HAHAH

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha...sudahlah Fahmie.
jd diri ko sendiri aje lagi bagus..
Semua bloggers pun pakat dok sayang.. =B

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ehehe aku pun mmg suka tgk zac efron ni. tapi zaman HSM dulu lah. skang dia da berlakon cam matang. ouh tak best. best nya hati ada taman. hati aku ada zoo. haha

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hehehe ! baru tau dia zac efron..heee~ tapi yang paling penting sekali.. dia nie kafir masuk neraka.. hehe !

Niz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ops!!! ada isu kaum di situ. sorry.. pls reject komen yg tadi tu. thx!

Haris Khairuddin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gambar yg last tu memang terbaik la bro.. hahaha.. XD

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

=_=" zac efron....tak bez! =p

nora said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahah ko ni pun senyum kat makcik
cuba ko senyum kat anak makcik, conferm dapat free

shima azmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha..best2..btw, mak cik endon 2 xphm sbnrnye..dyorng mmg tegar skit..(tegar??ad kne mengene ke) ..ok la search nme sndri, kuar banner tadika..mksdnye cik fahmi ad bkak tadika la 2..tahniah.. =p

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@FarhanaFabulous

Alah.berangan bukan kene bayar kan??^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Taufan Ribut

topan sila jgn perasan.dapatkan gugurl yg mak ko cabar tuh dulu okey.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophia Rani

fahmie kate perempuan lah sofie.lelaki mmg lah tak terliur.jap.you perempuan ker?? :P

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fatimah Az-Zahra Norazman

alah.ko suke sangat jeles dgn aku kan?? eleh...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@aina areen

hahaha.woi.mulut takde insuran betul.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Rara Farah

eleh.pabrigas konon.kan aku kate perempuan jer.lelaki mmg lah tak heran.eh.ko perempuan ker?? hahahha.lariiiiiiii

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Echin Nadiossa

ruginyer kau..jadi lelaki lah lagi baik ko nie.bhahahhaa..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya

haha.so kire ramai la yang sayang aku nie heee?? har har har..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny

haa.yg kat Malaysia nie kamu leh tengok Fahmie je yg same dgn dye tuh.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

perh.pedas gile comment ko nie fizah.ko dendam ke dgn dye nie?? hahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Niz

haha.takpe.its okey.aku dah delete dah.hahahha.lain kali berhati2 yer.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Haris Khairuddin

terbaik?? oooo.ko gelakkan aku yer????

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani

fahmie best tak yui?? hahaha.test market jap.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nora

taknak aku anak endon tuh aku pong tak nak jgk.hahahhaa

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@shima azmi

haha.bile mase pulaklah aku bukak skola tadika nie hah?? kwang2

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tak pe try ag :)

WILL YOU MISS ME

BeYLa! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha.ad ati nk jd zac efron.em dea dh break la ngn vanessa.aku plg sdey n tekejot ble dpt tau.geram gleh!impian aku nk dorg kahwin x jd kenyataan.huhu.

Nur Shaikhah Akmal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dah xdek rezeki kauu nak jd cm diaa.
duduk diam2 jd diri sendiri sudahh.
byk pe klbihan diri kta sndri. :P

Xanaster Zak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku rase kn sume orang yg bername zulfahmi abidin ialah tokey tadika yg berjaye...
ko pn mcm tu ar akan datang kot.. wahaha...

ko nk link sgt kn.. nah hambek link blog buruk aku(blog under counstruction).. wahaha
http://duniahanyahitamputih.blogspot.com/

Popular Post