Saturday, January 29, 2011

Kenali potensi diri melalui jenis darah. Bukan senang nak berilmiah nie

Share/Bookmark
Jam pukul 8 pagi. pale aku bawah bantal lagi. Harapan aku nak mak kejut bangon pagi. Ape kan daye aku sambung tido lagi. Watafak aku tak solat subuh lagi. Kan hari jumaat nie. ape tak serik serik buat dosa pagi pagi? Alah korang sebenarnyer malu nak mengaku yang korang tak sembahyang subuh lagi? Aku dah ganti. Kau bile lagi?

Ape kejadah ku tulis semua ujung dye bunyi "i" nie? lantak situ. Pagi jumaat nie kelas OB. Organizational Behavior. Puan OB aku suro bawak ubat gigi. Untuk tahu personaliti diri. Tapi aku tak nak cerite aku punyer macam mane.sebab memalukan. Tapi ade lagi satu experiment Pasal darah. Puan OB aku cakap. 

KUMPULAN DARAH 'O' Ini adalah jenis pemimpin. Saat melihat sesuatu yg diinginkan, orang dengan kumpulan darah ini akan berusaha mencapainya. Anda juga termasuk trend-sitter, setia, punya daya juang tinggi dan percaya diri yg kukuh. Kelemahan anda adalah mudah cemburu, agak sombong dan cenderung amat kompetetif. Betul tak????

KUMPULAN DARAH 'A' Anda suka keselarasan, kedamaian dan organisasi. Boleh bekerjasama dgn baik dgn org lain, peka, sabar dan penuh perhatian. Namun kelemahan anda adalah tidak boleh melakukan sesuatu dgn santai dan cenderung keras kepala..

KUMPULAN DARAH 'B' Anda punya tabiat keras dan individualis, suka terus-terang tanpa memikirkan orang lain dan melakukan segala sesuatu dengan cara sendiri. Namun anda juga kreatif & fleksibel & boleh beradaptasi dengan mudah terhadap situasi. Namun kelemahan yg anda miliki adalah cenderung terlalu mandiri, yang boleh merugikan..

KUMPULAN DARAH 'AB' Dingin dan terkawal, makanya tak menghairankan teman menjadikan anda sebagai tpt berkongsi cerita, terutama urusan perasaan dan hati. Anda dilahirkan utk menghibur org lain secara semulajadi. Namun sayangnya anda cenderung moody dan sukar membuat keputusan, kadang-kadang boleh menyakiti hati orang lain.
Aku copy paste je kat Google translate. Lantak korang lah nak paham ke tak. Tapi yang menjadi masalah nyer sekarang semua orang tawu dye darah ape. Aku tak tawu. Puan OB aku dah pesan dah. Tapi aku lupe tanyer mak aku. 
Puan OB: Sape darah jenis A. Angkat tangan.

Puan OB: Okey 7 orang

Puan OB: Darah B.

Puan OB: 4

Puan OB: Darah AB

Puan OB:Tiada

Puan OB: Darah O

Puan OB: 6

Puan OB: Abes yang lain nie darah jenis ape? Fahmie!! Kamu darah ape?

Aku: Darah Pahlawan Prof.. teheeee....^_^


p/s: Rupenyer aku darah B.

27 Organisma:

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku pon x tau aku darah ape ? ? darah suci kot.. patut la aku nie baik je !

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wohaaa.aku darah A.

mmg sabar je kalau orang buat pape.hahaha.. :D

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

same..!! huhu..

aku darah B jugak..;p

Sam tasha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pahlawan konon,,hahaha..
darah b??
oh ade tabiat keras ye??
hahaha
:)))

Sam tasha said... Best Blogger Tips[Menjawab]
This comment has been removed by the author.
efa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha darah pahlawan?kehkeh eh2 sama lak aku pon darah B huhu..

.: lalala :. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

darah pahlawan? ciss.
yeahh. darah 0. tang 'persaingan' tuh, tader kot. haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

ko jangan nak amek kesempatan perasan tak semena pulak ea dgn entry aku nie.bahahhaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Puteri Iqa Izyan

sebenarnyer yg paling penting ko sabar dengan aku tau.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

alah.ko time nie lah nk ngaku same dgn aku kan.grrr

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sam tasha

hahaha.ko jeles la tuh aku darah lain dari org lain.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@efa

tah2 blogger ramai yang darah b kot.smua ngaku same dgn aku je nie ha..^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@.: lalala :.

alah.ko malu nk mengaku kan sebenarnyer.^_^

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

memang same kot...

nak aku tunjuk bukti ke...?

haha..

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahah darah pahlawan

Terkini : Trend Gigi Bercahaya di Jepun

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

takperlu2.okey2 aku caye.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine

^_^

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

darah B memang degil yee, haha.
aku darah AB. budak baik kot, :D

Nurul Afifah Addnan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

blog walking..alah..xtw plak darah jnis ape..:P

http://afifahaddnan.blogspot.com/

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku darah A kot..
tapi aku tengok darah aku merah jek..
tak bentuk A pun..

faradeeba said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku mmg dh tahu sjk azali aku drh jenis O *aceceh*

drh phlawan lah sgt kn ko.
haha :P

Nawza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku darah o der..
wah...penuh dngan informasi...

Sebab tuh aku suke
datang blog bro and TINGGALKAN COMMENT. Sebab tuan blog nie tak pernah
nak datang balik ke blog saye and tinggalkan comment. Terime kaseh bro
^___^.


peace....hahahaha

.: lalala :. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku malu? cett. tak kot. bhaha

Zala Wajik said... Best Blogger Tips[Menjawab]

darah O. ooooooooooooooooooooo :D

BeYLa! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Aku darah keturunan LANUN! mak aku ckp la. aku xtau tol ke takk.

Fatimah Az-Zahra Norazman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku darah w. aku pun x tawu knpa w tp tiba2 ja tangan aku taip huruf w.

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

oke. memang aku nak gelak. darah pahlawan mana ni fahmie?

aku try test sendiri kat lab ari tu, AB kot. entah. dah lupe -.-'

Popular Post