Friday, January 7, 2011

Zulfahmi Abidin Versi Anak Derhaka

Share/Bookmark
Aku tak pasti sama ada aku kene kejutan budaya atau pon tidak. Tapi pada aku macam same jer. Cume ade sikit sikit budak poyo yang cube show off time taklimat tadi. Tah ape yang dia dapat bile menganjing prof yang ade tuh aku tak tau lah. Aku tengok dye, dengan baju dye tak basuh, bulu tak cukur, kasut bau stokin.."wat de fu~" itu habuan untuk kau. Selamat ko tak sama program dengan aku.

Kelengkang aku rase macam nak melecet jer naik turun tangga 229 anak tangga hari hari kat sini. Son of Batu Cave.  Orang kate kawan jangan di cari, musuh jangan ditolak. Kalau ko tolak musuh, nanti bergaduh. ^__^ . Tapi takde ke orang yang nak kawan dengan aku eak? Aku sorang sorang je duduk dalam kelas tuh? Same sangat ke muke aku dengan Christian Bale tuh weh sampai korang buat buat tak nampak jer? takut buat dose sebab terpakse senyum kat aku nanti?

Aku tengok budak budak kat sini serba mewah. Pergi kelas bawak kerete. Dalam kelas makan ferrero roshe. Betul ke aku eja nie? Pakai branded je pegi kelas. Nampak kacak jer. Tapi dye nak tunjuk kat sape siot pakai semua macam nie? "Fuyo macam artis lah....." nanti dye bangga.. Jalan depan sikit pak guard  pulak tahan dye. Kene saman." Fuyoo. Kene saman lah".Padan muke kau setan!!!.
Memang dah luck aku Tutor aku kalau nampak je aku. "Fahmie, awak jadi Class Rap". Wah...ade Nur cahaya ke ape kat muke aku?? Nak tahu rahsia nyer?? Pakai lah Mary Kay. Ubat jerawat yang dipercayai.^__^. 

Orang kate, kalau kat sini. Nampak lelaki pakai baju masukkan ke dalam seluar hari Selasa hingga Jumaat tuh. Fahmie la tuh. Aku pelik culture kat sini Selasa hingga Jumaat boleh pakai baju ape ape jer. Pakai seluar jin lagi. Lepas tuh pakai kasut bengkak macam budak skaters tuh. Selamat ade jin hensem. Jin Samsudin. Hidup lagi orang tua tuh. Kalau tak dah macam budak kimpal dah aku tengok diorang nie. Tapi biarlah. Mungkin pakaian simple untuk ke kelas lebih disukai ramai.

Tadi mak call, mak tanyer lah blaja macam mane. Duit rokok ade lagi ke tak. Kawan kawan macam mane. Semua mak tanyer. Aku dah hantar report secara lisan kat mak malam tadi. Korang dah ke belum? Last word dari mak "Belajar rajin rajin ye Alang, Jangan biadap dengan lecturer. Jangan buat masalah kat tempat orang. Jage tutur kate tuh. Lagi satu sembahyang jangan tinggal eh"..lepas tuh aku pon anggok sambil jawab. "Ye mak, Ye mak, ye mak, ye mak". Kalau tutor aku dengar nie. Kompom dye jadikan aku sebagai menantu dye.  bile mak aku dah letak phone je. "Eh, ape mak pesan tadi ea?? dah lupe lah??" 

Anak derhaka.

p/s: Soalan: Ape beza antara aku (Fahmie) dengan Christian Bale?? Jawapan: Tak ade bezanyer. Kami serupa ^__^

36 Organisma:

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

-___-" Class rep? uhuuu... mesti dengar cakap mak...kalau tak, susah cari pasangan hidup yang baik... :D

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ni buat entry ingat pulak ape yg mak pesan..hehe. kalau tak ingat bukak blog..tak ingat aje bkk blog. ^.^

new!--> Bersin dah macam batuk, batuk plak dah mcm bersin. urgh~~

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kat UITM boleh pakai seluar jin...? pelik nye... hoho...

kalau kau dah lupe, camne kau boleh taip balik kat entry ni... bahahaha...;p

Umie Nadhirah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Fahmie ..
saya suka pesen anda :)
kekalkan...haha!

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kalau kat u mcm tu tak pe la.. tapi kalau kat sekolah pon nak gedik2 mampus laaaaaaaa ! kau pemalu ke ?

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ololo.. sian kau tadek kwn.. meh2 kwn ngn aku..huhu..

eyh. punye baik mak kau tny duit rokok ade ke takk..huhuhu..

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

samalah pesana mak3 kepada anak diorang.

=.='

kalau mama, dye hantar msg terus, jadi reminder. haha.

dengar tu alang, belajar rajin3, jangan tinggal solat.

jap, kiranya kalau ko boleh tulis apa mak ko cakap, kira ko ingat la tu, bukan anak derhaka laaa :)

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahh..kejam lupa apa mak cakap!

Apit said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mcm hampeh,ang ni ptot mkn kismis bnyk2 sket...haha

BeYLa! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

eh leh plak mak ko tny duet rokok cukop ke tak ea.ish3.ank derhaka!

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wah! pelajar berdedikasi! ^^,

Trah Wann said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Pembetulan : Ferrero Roche ^^ (my peberettt ! )


Christian Bale tu my scandal *ehem

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

uih2
jgn culture shock
huhu

TUJUAN ANDA BERBLOGGING??APAKAH??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani

pasangan hidup?? yui kan ade.nape yui tak cukup baik ker??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hashira Yusoff

hahaha...alah.jgn la buat kantoi.nati lari tajuk la nanti.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

mcm tak caye kan?? tapi itu lah hakikatnyer.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Umie Nadhirah

alah.umie bukan penah nampak fahmie pon kan??hehe.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

haha.a'ah lah.aku nie pemalu orgnyer.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Puteri Iqa Izyan

haha.alah dgn ko takyah tanyer.mmg dah kawan dah pong.^_^ haha.ko nie.takkan la mak aku tanyer pasal duit rokok.tak logic langsung.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina

hahaha.ye ke same?? mmg musim mak pesan mcm tuh je ea?/

haha.ye nk buat smua tuh la nie..

haha.mmg aku igt pon.saje je nk buat entry mcm tuh.klu aku tak tulis mcm mane aku nk cerite aku anak derhaka.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya

hahaha.kan???

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Apit

aik.kismis ape fungsinyer eak.maklumlah.tak tahu.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@BeYLa!

haha.kate anak derhaka.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny

hahah.baik kan saye..hehee

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Trah Wann

wah.terime kasih trah.walaupun sy boleh google tapi sengaje buat salah.^_^ hehehe

eh..klu gitu kamu scandal dgn fahmie la ea??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akmalhilmi

tak pon lah.^_^

mrnamie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jangan derhaka kat mak... hehe :p

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@mrnamie

okey.^_^

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wakakakak.. dowh.. ko kira anak tangga tuh ada bapa? wakakaka
ala.. anat g kelas pakai baju beli bundle psr mlm je.. relax je.. diorng pakai baju menda2 branded bukan duit diorng pun.. guna duit mak apak gak.. nk blagak pun tak guna.. wakakka

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

solat jangan tinggal ye..
pesanan yan sama dari mak aku..^^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI

abes aku tak lah kan?? aku pon lebeh kurang ko je anat.^_^ kelas je kot.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@APi

tah2 mak ko dgn mak aku mak yg same kot.^_^

♥ eyka elisha ♥ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pakai baju tuck in wooo~
smart abes! ^^
[same je cm aku.letak fon tros auto-forget pe mak aku ckp =P]

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

laaaa... org tak komen lagi ke..??? hehehe... eh eh.. ingat pesan mak tu .. :)

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahh dah ada dekat puncak alam dah? cool. tmpt dia mmg cool, sejuk, sunyi stim. kolej tanak semart plak. tp malangnye kena bayar sewa huhu

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

NYANYUKS!!! hahahaha..

Popular Post