Wednesday, January 19, 2011

Kawan Lama

Share/Bookmark
Fuyo, ramai nyer kawan kat sini. Otey, I'm so happy. Jalan sikit, " Hai Fahmie, you kos ape Fahmie?" jalan lagi sikit. " Hai Fahmie, ade kelas lagi ker??tak pegi launch??"  bile aku tak jalan pulak " Fahmie, roomate I kirim salam dekat........."  wah!! o_O  Rase macam artis aje hari hari pergi kelas. Stop!! Pikir negative jer. Sebenarnyer diorang nak number phone member aku yang hensem tuh. Chettt! Kurang ajo punyer diorang. Aku selamber je bagi number phone abang kedai makan kat Kafe Sireh kat food court tuh. Bhahahahhaa.(kengkawan.gelak jahat bersamaku)

On the way pegi kelas petang. mase tuh aku tak sempat nak mandi petang.Penat aku pakai perfume, body spray, perfume dan juga ubat ketiak. Semata mata nak nampak fresh pegi kelas. Takut kalau kalau terserempak dengan peminat plastic hari nie. Berbekalkan RM5 kat poket kiri baju.

Kacink.kacinkkk!!! (Sila jangan cari kat pakcik Google apa itu "kacinkk" kerana ianya adalah effect bunyi semata) Aku bukak pintu koperasi kat fakulti. Fuyoo...anyak nyer cokelet kat sini. Wah!! yang mahal mahal pon ade seh. Kalau aku kelepet sikit dah cara dah kan!

OMG! budak semalam. grrr. Nak mintak number phone member aku lagi la tuh. Semalam dah la aku tipu dye. pffft. Nak lari kat mane pon aku tak tawu. Lah apesal dye datang dekat kat aku pulak nie. Plung! (tumbuh mentol menyala kat dahi aku. Adeh dye salah parking, silau mate aku). Aku terus keluarkan phone.

"Hello! ha Nips (name cokelet). Apesal weh tibe tibe call aku" 

Aku membebel sorang sorang dalam koperasi tuh. Sengaje cakap kuat kuat. Minah tadi dah pandang kat aku jer tunggu aku abes call. Dye nak cakap kat aku aku tunjjuk sign "Kejap" kat dye. Perh! Bile dye nak blah nie. Dah penat dah aku berlakon nie.

♪♫ Pa pa l' americano!! ♪♫

Arhhhhh!! phone aku boleh bebunyi pulak.......
p/s: Aku kene hempuk dengan kamus Oxford tebal macam roti Gardenia. Kenape kalau aku tipu selalu kantol?

42 Organisma:

Citarasa Rinduan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tiba2 kak rindu ngan kawan lamaku....oooooo

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kahkahkah... padan muke kau... belah jela terus lain kali... buat2 ade hal emergency...XD

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

o.o Hahahahaa!!!!! Padan muke.. =p

tia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

padan mukaaaaa! :P

qilla said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ahahaha. sengal gile kot. HAHAHA

Encik Tikus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wa nak tolong gelak bole ? kahkah

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wakakaka.. weyh! kantoit truk kot! dah ar ko suh dia tunggu ko. tobat lawak. seyes weyh.lawak weyh!kalau aku jadik pmpuan tuh. aku gelak guling2 kt ctu gak.. ahahah

eyqasara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hekhekhekhekhek! dah katoi... tu lar psal... nak tpu org xkene gaye.. ptutnye wat2 jwb call n line xclear.. kuar dr tmpat tu..klu ley jauh dr gurl tu.. takkan dia nak ikut kot an? an? hehehe.. btw.. nice try.. *erk?? kantoi tu tndanya xbaek menipu... hehehe... ;) chill...

miemieyy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA , famie ni . mcm mana boleh kantoi pulak ni ? HAHA

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha..
tak cukup ilmu lagi la kau nak mengelentong orang..

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Kawan yang hansome ? Waa, nak no fon. Hahaha

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Bro...lu mmg tak leh menipu la. x de luck. Haha.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ahaha. lawak laah. he

syahidahfouat said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha ! part kantoi tu sangat kelaka okay xD

faradeeba said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pdn muke.
ko mmg tk boleh nak menipu sbb dosa tahu.
LOL

shima azmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha..ok2..nk ckp skit nie..utk kali yg keberapa anda bce pn xtau la..PADAN MUKA..haha..eh..jangan marah yer..nanti cepat tua ok..ha..hilang handsome anda nanti.. =p ..len kali, en.fahmi yang dihormati, nak tipu pun kena ada caranye tau..conclusion nye, xbek menipu.. hehe.. =)

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha...kan dah kntoi~
mnipu tu kn x baik..tapi bgus jgk nk mgelak drpd prmpn tu.. :)

new-->kena serang si anon! urghh~~

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Citarasa Rinduan

lah.nape lulak teringat kat kawan lame?? takde kene mengene dgn kawan lame pon.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

aku dlm koperasi mase tuh.mcm mane aku nak lari seh.dah kne blocking dah.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani

yui kejam.yui tak penah backup fahmie tau.grrr..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@tia

tia buat mcm tuh tak syg la tuh.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@qilla

adeh.kene sengal lagi aku hari nie.grrrr..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Encik Tikus

per tikus.ko tak kesian kat aku pon kan kene hempuk dgn kamus.sedeh la mcm nie.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI

alah.ko nak kutuk aku aku nak tipu tak jadi kan sebenarnyer kan?? sampai hati ko nak kutuk aku seh.saba jelah.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@eyqasara

alah.aku bukan tawu pon kalau aku tipu akan ade org call aku.^_^ aku kan tak pandai menipu.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@miemieyy

nak buat mcm mane mimi.mmg dah takde bakat nk menipu.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@APi

sebab tuh la ko yg kene ajar aku Api.ko kan master.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Biela Sapine

haha.ko nak aku bagi ko no abg cantin tuh lagi ker?? hahahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Oasis

tuhlah.mmg didikan mak bapak aku berkesan lah.mmg dilahirkan tak leh menipu.ko tak nk recruit aku jadi pekerje ker oasis.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anonymous

yaik.hahahha.tengs kamoo.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@syahidahfouat

yaik.ko pon gelakkan aku.igt nk simpati ke ape tadi.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@faradeeba

perh.ko nie ade sifat dendam kat aku nie nampaknyer.bukan main suke lagi ko akukene hempuk.hehehhee

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@shima azmi

haha.kan aku dah kene ceramah dah.^_^ alah ko nie pon.aku tak hensome pon.so tak marah lah.klu aku hensem nanti aku marah k.^_^

Myra S said... Best Blogger Tips[Menjawab]

orang yang tak profesional memang macam tu kot :D

mie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

eh!!!
dua kali gue baca baru paham..
hahaaaa

Apit said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sian kt ko noh fhmie..,terima je la oti gardenia tu bkn senang owg nk bg free..hehe

p/s..psl banner ak 2 ang replace la ngn sape2 pn..(^_-)

Nurain Hasan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ko memang sengal gile kan?
HAHAHAHA!

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hagagagagga... padan muka

WanN said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha lenkli ko silentkn la nset ko tu dulu.baru la tak kantoi keh2


*aku penah buat macam tu haha

syahira abdullah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

halamak... kantoiii sudah ni.. ^^_

ikaibrahim.. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nice ringtone..muahahaha

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha.. sian kau :D

Popular Post