Thursday, January 20, 2011

My Pen is Wonderland

Share/Bookmark
Ingat senang ke nak bangon hari kamis lewat macam nie huh? Biase kalau ade cuti peristiwa je yang aku boleh bangon hari kamis macam hari nie. Contohnyer, hari aku jatuh basikal buat kali pertama ker, taik telinga terhitam pernah aku korek dalam hidup aku ker. Tak pon Birthday aku kalau birthday aku tuh jatuh hari kamis.^_^ . Korang jangan salah anggap pulak. aku bukan kaum kerabat diraja. Aku tampo sorang sorang karang bisu nanti. 

Tapi ironinyer hari nie. Walaupun cuti, assignment belambak macam biskut lemak ping pong. Lemak lemak sikit, susun berlapis lapis. Bile makan tah bile nak habes. bile cecah dengan teh 'o pon best. Selamat lah name dye assignment. Kalau name dye apartment, tah bile pulak nak siap buat apartment tuh.

Tapi bile semangat nak buat assignment dah ade, tapi tibe tibe cari pen Pilot G-1 aku takde kat dalam beg. Nie yang aku naik hantu nie. Bukan hantu naik aku. Aku yang naik hantu. bertenggek je blakang hantu tuh. grrr. Bukan ape. Korang tahu tak pen tuh gile punyer penting kot. Pen boleh buat kan student mcm aku nie mati ko tau tak? tak caye meh aku terangkan kenape kalau takde pen kite boleh mati.

Bile Pen aku hilang = So Aku takde pen lah
Bile aku takde pen = Aku takdelah notes nak tulis
Bile aku dah takde notes = Aku tak leh la study kat rumah
Bile aku tak study kat rumah = Nati exam aku fail lah.
Bile aku dah Fail nanti = Aku takde lah degree
Bile aku takde degree = Aku takde kerje lah pulak nanti
Bile dah takde kerje = Aku takdelah duit
Bile dah aku takde duit = Tak makan lah aku
Bile aku tak makan = Aku makin kurus lah
Bile aku dah jadi kurus = Buruk lah rupe aku
Bile rupe aku dah buruk = Takde awek nak kat aku
Bile aku takde awek = Tak kawin lah aku nanti
Bile aku tak kawin = Mestilah aku takde anak
Bile dah takde anak = Lonely lah aku sorang sorang
Bile aku lonely = Aku kene penyakit kemurungan
Bile dah ade penyakit kemurungan = Aku jatuh sakit
Bile dah jatuh sakit = Mati

So, korang nampak tak betape bahayanyer bile kite kehilangan pen? 

p/s: moral of the story. Jangan pernah kehilangan pen anda.

44 Organisma:

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

heh... beli jela baru... ape daaa... haha...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

ish.kosting semua tuh nk beli pen baru.saye kan student.^_^ paham2lah.^_^

Umie Nadhirah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pinjam je dengan kawan yg kaya pen.apelah sangat pen tu xP

Apit said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pen oh pen d'mna ko..(*_+)jgn tuka pen br0 nnt x brkat..haha

Fatimah Az-Zahra Norazman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kecoh je kau.beli pen baru la sengal.

qilla said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dari hilang pen, terus boleh mati ek? haha. meh, bagi pinjam. haha

d_LA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pamie..pamie..imaginasi ko ni mmg jauh sgt kot..dla nak gi carik pen la barang sedozen dua skang..haha

FarhanaFabulous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dah tu ape susa? belilah pen baru..ke nak aku belikan? HAHA

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Umie Nadhirah

taknak la pinjam. tak best la pakai barang pinjam2 nie.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Apit

haha.tuh la.mmg aku tak tuka pon.pakai pen tuh jer.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fatimah Az-Zahra Norazman

student mane ade duit seh...pakai pon ape yg ade jer.ko blanje lah aku pen pilot sebatang.ko kan dpat duit blanje hari2

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@qilla

hahah.serious kan aku dah buat hujah aku tuh.kan leh mati kan? hahaha..ko nak bagi pinjam pen ko tuh pilot g-1 ke tak?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@d_LA

hahaha.klu dla tak nk mati baik dla pegi beli pen bnyak2 sekarang.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@FarhanaFabulous

ye..sbb tuh aku kate klu takde pen bahaye.^_^.so mmg nk kene beli pen baru la nie.tapi duit takde.ape kate ko bagi sikit duit smbangan ikhlas.^_^

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gara2 sebatang pen
akibatnye sungguh dasat skli
hahah

entri terbaru from me :) http://bit.ly/gMbaeX" dan http://bit.ly/dWVhEq

ANATI SOKI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ok2..salahkan pen. heheheheh
eh ko ok g dpt gakcuti arini.. anat takcuti pun arini.. T___T hah..

Nurain Hasan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku rasa takut gila kalau hilang pen.
sbb ko ckp boleh bawak maut!
;(

si suraya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha alasan baik punyaa. haha

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alahai.. cian nye la kau.. tak dpt pinjaman lg ke...?

Terkini:
Kete Slow VS Kete Laju...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akmalhilmi

effect mesti kene tinggi mal.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@ANATI SOKI

alah anat.bukan raye kite pon yg ko nak cuti ape hal lak? hahaha/

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nurain Hasan

haaa..dulu ko tak nampak kan betape bahayenyer bnde nie.skrg ko tgok betape bahayenyer kalau pin je hilang.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@si suraya

hahaha.aku tawu.mmg aku slalu mcm nie tau sue.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

masalahnyer aku mmg tak amek pinjaman pong.bhahahaha

shazzy :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ala kesiaaannn, nnti sha hadiahkan satu pen unutk fahmi ye :)

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sama cam aku doh pakai pilot..
tapi aku pilot rexgrip 1.0..
malangnye tak jumpe di kedai berhampiran kerana dakwatnya sudah habes..
bila dakwat habis tak leh la aku nak wat assignment..
bla bla bla bla = mati..

si chentapelangi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mcm ayt dlm tumblr jeh ;p

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Kesian kau. Pasal pen boleh mati. Haha

^baju kurung^ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha.. kamu ni.. mls nk wat keje tu ckp jela.. alasan pen xde. basi tauu

Cik Esah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.
nmpk sgt gne pen 1 je ekk?!
xyah le kede kalau tahu benda tu bila hilang boleh bwk mati..

Farhana Sahri said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ooooooo....cm2 upenye bile pen xde...=)

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

erkkkk... fikiran jauh melayang sampai cm tu skali ek??? huhuhu

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

I really like your site. Excellent content. Please continue posting such profound cotent..

dalila aimy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha ! smpai mcm to noe,, asik :)
betoi betoi...law tadak pen ..tak bermakna btoi idop nie..kuikui

syahira abdullah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ala cian nye pen die ilang yer...
meh2 cini meh saya bg pen baru. ahak!

Luffy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku tak guna pen tapi guna pen...sel.



















sekain

ikaibrahim.. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hargailah pen pen anda..

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kadang2 sedih bila mengenangkan nasib sendiri kan. sabau je la. Mesti ada hikmah.

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mak oii fahmi..ni baru hilang pen.

tp aku pun same la..kalau barang aku hilang, mmg x keruan.. rasa takleh buat kerja lgsung.huhu.

abangxxx said... Best Blogger Tips[Menjawab]

2011:An interesting beginning
abangxxx said: Kalau takde pen beli baru sajelah. Kalau masih dalam alam persekolahan kena fokuslah pada pelajaran.
All the best for you in 2011.

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pikiran jaoh, imaginasi tinggi ko ni. haha. lama gila tak singgah sini. wooo sory bz.

Nabilah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahha~~sengalllss!!
tak penah dgr lagi org mati sbb pen

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hua hua hua. aku selalu beli sedozen pen. senang.

kalau yang tuh hilang, amek yang lain :D

Nurul Afifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ermm..erkkkkkkkkkkkk..

bli sedozen pen pilot n letak tempat berlainan..

dlm peti ubat ke..dashboard keta kawan kau ke...dlm poket doraemon ke....dalam laptop kau ke...(muat ke hah?) insyaallah kau sentiasa ad pen di mana mana saje..

komfem mati lambat sikit...

Popular Post