Monday, August 29, 2011

Kuih Ape?

Share/Bookmark
Gambar ehsan DSLR Pinjam
Semalam ade orang bagi aku 6 jenis kuih. DD yang kasi.^___^ Owh. Actually Mama dye yg kasi. bukan dye. Dye tukang bungkuskan je.^_^ Thanks ye Mama. banyak tuh. macam nak balas dengan 7 dulang hantaran je kat Mama.(Pastu aku mati kene blasah dengan Pakcik Boy dye) LOL. "Mama, Mama Fahmie kirim salam dan berterime kasih kat Mama sebab Mama bagi Fahmie kuih raye tuh yang Mama bagi tuh, yang Mama suro Fahmie amek tuh. Yang tuh lah Mama" Mama paham kan Mama kan? Mama? 

Lame.

Dalam banyak banyak kuih tuh aku pilih satu kuih aku buat "Experiment" kat abang-abang aku. Aku nak tau betape dye sayangnye kat aku.

Abang aku no 1: 

Aku: Alonggg!! Nie kuih ape? 

Along: Entah. Tanye akak ipar ko tuh. 

Aku: Oh takpelah. 

Abang Aku no 2: 

Aku: Angahhh...!! Nie kuih ape? 

Angah: "......" 

Kacink kacink. Dush dush. MOoooo.. krukkk krukkk. kebabom (effect bunyi aku berjalan blah dari tempat kejadian) 

Abang aku no 3: 

Aku: Uda............!! Nie kuih ape? 

Uder: Almond London

Aku: Kuih ape? 

Uder: Almond London

Aku: Kuih ape?

Uder: Almond London

Aku: Kuih ape? 

Uder: Cube ko tanye aku "Pisau yang Uder pegang nie tajam tak?"  nati aku try kat kau. 


p/s: Kenape eklan TV yang ade budak tanye name Burung Murai kat bapak dye, bapak dye jawab je banyak kali? Try kat rumah tak jadi pon. Takkan abang aku tak sayang aku. TV tipu. TV benci aku. Aku sayang TV. Eh....

13 Organisma:

Amna.Qadeeja said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jangan nak tiru sangatlah iklan dlm tv tuh. diorang sje nak mainkan kau wahaha kesian.

Nisha Ramlan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha...
sengal nye fahmie
:)

o.d.e.n.g said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha lwak laaaa....

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

comel tau kalau adik beradik lelaki ada nama along, angah, alang, uda, adik.


errr~

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haram jadah..

Chuu Muqhlis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kesian kesian., pengaruh tv kuat nih hahaha

^baju kurung^ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ape? ape dia? xpaham lah
hahaha

BeYLa! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Abg ko bkn mcm bapak yg tny burung murai tuu. ko kne paham. haha.


Aku suke almond london~

Noor Aqillah Majid =) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

HAHA. comel2. LOLx

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

huaaa. ramainya adik beradik. mesti best time2 raya macam ni ^_^

selamat hari raya fami =D

Saiazuan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

salam aidilfitri :D

Nur Intan Syafinaz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Nama pun iklan...

hasrini sahrudin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahakk..mmg x la org nak lyn ko bunguk. nasib ude ko xterus cocok je pewot tu..kuang2!! ;)

Popular Post