Monday, February 7, 2011

Tolonglah lah jangan tak buat. Tolonglah buat. Dah lah aku baru lepas travel berjam jam tersekat kat traffic jem

Share/Bookmark
Entry nie ditulis dalam keadaan tuan blog nie tak mandi malam lagi. Ketiak seriously ade sedikit bau cuka. Tak kesah lah edaran Anifa Food Enterprise ker, Lyza Enterprise tak pon mane mane jenama cuka sekarang lah. Sebab bau dye tetap same jer. Tapi sory sikit eah. Jangan salah kan aku. Salahkan PLUS sebab tak sediakan jalan yg lapang untuk aku.

Ko bayangkan aku dari JB nak ke Shah Alam 8 Jam plus plus. Plus jugak kene. Aku bawak 20km/j tuh dari Muar hingga Seremban. Tak petak pulakkan montot aku. Grrrr. Time bawak slow nie macam macam ragam manusia aku jumpe. Lori berabuk orang ade tulis luahan perasaan harge minyak naik lagi lah. Kerete Hello Kitty convert jadi Kancil turbo lah. Tengah tengah panas orang pakai leather jecket lah. Then mula lah pura pura panas, lepas tuh mula lah kipas muke tuh pakai tangan. Rase ape? Sesungguhnya Rakyat Malaysia memang unik. ^___^
Fokus kite kat lori tuh
Sebab tuh la nombor flat jelah yang dapat membezakan kite semua kalau kite berada di atas litar lumba PLUS. Litar terpanjang di Malaysia. Jaraknya dari Utara hingga ke Selatan kite boleh berlumba kat highway tuh. Sebab aku nampak satu krete Persona Oren-kot dengan tayar belakang satu gune tayar spare. Penuh dengan para pelancong khasnya dari Negara Panas Am nya dia orang Negro. Dye pakai Flat nombor pangkal N. Oh okey. Aku pulak pangkal J. Oh okey aku orang Jawa. Abes kalau pangkal W? kau orang ape? sedapkan lah hati sikit kau orang Wilayah. Tapi kalau K? Okey kite tuka topic eah.^_^

Sampai kat Shah Alam aku singgah rumah kawan aku. Dye nak jumpe bapak dye kat rumah nenek dye. Biaselah, orang tua. Suke cerite kononye dye lagi hebat dari kite.

Sang Bapak Kawan Aku: Pakcik dulu mase blaja blah blah blah..

Aku: Oh okey. Aha..hrmmm..A'ah pakcik....ye pakcik saya yakin pakcik. Ish yeke pakcik? Waw gile hebat pakcik. Pada saya pakcik paling hebat dikalangan member member pakcik.

Sang Bapak Kawan Aku: Yang penting pokok pangkalnye hormat orang tua. Jangan melawan. Blah blah blah.

Aku: Baik pakcik. Saya ingat pesan pakcik tuh. Ye pakcik saya takkan tinggal solat pakcik. Ye pakcik hari hari saya call mak saya minta restu pakcik. Ye pakcik. baiklah (sambil tunduk hormat)

Sang Bapak Kawan Aku: Nie kau merokok tak nie?

Aku: Dulu yelah pakcik. Sekarang tengah cube nak berenti nie ha!

Sang Bapak Kawan Aku: Berentilah merokok tuh. Kalau ayah kau merokok takpelah dye ade duit sendiri. Kamu tuh student. Makan pon mak bapak tanggung.

Aku dah bosan aku bangon kejap dengan harapan nak pegi toilet untuk larikan diri. Tibe tibe aku dengar suara sumbang

"Ade lagi ke rokok kamu tuh? Bak sini sebatang. Tah mane pakcik letak rokok pakcik tadi. Penat pulak bercerite dari tadi."

Peace Malaysia!!!

p/s: Selamat lah anak pakcik lawa.6 tahun pon 6 tahun lah.Aku sanggup tunggu dye besar. ^_^

46 Organisma:

Eyka said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wah2~ snggup kew pkcik?? hahahaXD beruntg la si budk 2..hee:) entri ini besh..^^

Nurain Hasan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kah3
kesian.ngok punye pakcik.lawak terbaek!

yana zuera said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jem smalam mmang la buat rakyat mlaysia merana. ^^

nabilaliyana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha :) klaka! untung jadi budak tuh, kecik2 dah ade yg berkenan. kan..

azlyana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaa . aku suke entryy ni :D

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

baru 6 taun ke..
giler lame nak bela tuh..
haha

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha pakcek yang hebat mmg macam tu gayanya. xD

ni tahun bila nak kahwin ni? :P

Robot | Sakti said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bak rokok sebatang!!

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha..
kesian giler kau fahmi..
serious aku kesian!!

Sam tasha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku tak phm yg ats tuu jerr..yg bwh aku phm..:)hahaha

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

keh3..pakcik tu nasihat bukan main..bedal jugak rokok sebatang....

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pak cik tuh nasihat awkk c0z dia x nk awk jdi mcm dia tahu.. ^___^

terjah! -> shopping maniac!!

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha... pakcik2... siap mintak rokok lagik... untung budak tu... fahmie nak tunggu dia besar...;p

nasib time aku balik dari kelantan, belom jem lg... pegi nye jek jem giler... hoho...

Selikat Coklat Berbicara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yea ! jammed giler kentang la ckp . panas je even duduk SHJ kt dlm kereta . lima lorong yaw baru puas :D

Xanaster Zak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.. ape ar ko...
by the way smart template ko

Anati Soki said... Best Blogger Tips[Menjawab]

weyh..ko bawak manual ke auto? kalau manual tobat letih..
wakakakka
pakci HEBBBBAAAAAT... wkakakakakka

Fatimah Az-Zahra Norazman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tahniah fahmie tahniah

Nur said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yang pergi balik time jem sape suh??ahhahah...

terbaekla pak cik tuh..

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Haha. Pakcik memang sempoi ahh

Farhana Sahri said... Best Blogger Tips[Menjawab]

xley blah snggup tggu tu...heehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eyka

hahah.mestilah tak sanggup...takkan la org sanggup nak buat tuh semua wak.hehehhe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nurain Hasan

hahhaa.weh kawan aku punyer bapak weh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@yana zuera

tawu takpe.slamat aku tak mengarok kt highway tuh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@nabilaliyana

hahhaaq.ko jgn jeles lak aku suke kat dak2.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@azlyana

aku suke ko comment.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@APi

hahaha.tak kesah lah.aku pnyabar kan org nyer.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny

hahaha.org tua.layankan jelah.tahun bile nk kawin tuh tak tawu lah klu dak tuh baru 6 tahun.kite kire jelah.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Robot | Sakti

haha.klu ko mintak aku bagi bro.ape ade hal kawan2.hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya

tuh lah.aku nak menangis dah nie tawu tak.grrr

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sam tasha

introduction mmg mengarut je kot.^_^ climax ending dye je.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Rara Farah

alah rara.tah2 aku tua nanti aku pon mcm tuh agaknyer kot.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Hashira Yusoff

hahaha.ye ker??awk bagus lah pikir positive je kan.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

tapi aku takut dye tak nk aku lak nati.sbb nati aku dah tua dah.^_^

ko kejam balik tak nak saing aku kan...grrr

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Xanaster Zak

alah takpelah bro.skali skale je kot.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anati Soki

manual jelah.takkan auto pulak.laki kot.hhehehe..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fatimah Az-Zahra Norazman

kenape ko tahniah kat aku pulak weh??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur

haha.mane la aku tau jalan nk jem smpai mcm tuh.grrr.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Biela Sapine

pakcik tuh jer? abes aku tak ker weh?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Farhana Sahri

hahaha.tak boleh ea tunggu dak2 mude tuh besar??

sarah mohamad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bak sini jugak ah sebatang .
kuikui

Hanim Mahali said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha... kelakar la pakcik tu...

lassiegewdix said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kih kih .
ragam manusia .
macam2 kan ??>>>

shazzy :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmi!!! lawanyer blog fahmi!! jeles :P

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sesungguhnya rakyat msia memang unik :)

pahmi, jangan merokok ah. haip!

yoi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haish pakcik ni, nk bg nasihat tu cube lah betul2, pape tah.

errrr. tunggu budak 6 tahun? hhahah cool!

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahahaha.... kamu masih simpan rokok ke famy..????? aip3

Popular Post