Saturday, February 5, 2011

Entry Spesial Ke 100 Bergaya Dengan Template Baru

Share/Bookmark
Pertama tama Alhamdulillah kepada Allah S.W.T kerana memberi peluang untuk aku terus hidup dan kesihatan tubuh badan supaya aku dapat terus berblogging. Kedua, terime kasih kepada Mak dan Abah sebab 22 tahun dulu tak pakai protector. Kalau tak, takde lah aku kat dunia nie. Ketiga, terima kasih kepada kawan kawan yang tak putus putus memberi dorongan untuk aku terus menulis blog.

Entry special nie aku buat semata mata nak mengabdikan memori bahawa hari nie merupakan hari pertama aku menulis entry menggunakan template baru aku seperti yang korang tengah tengok sekarang nie. Sejujurnya aku nak cakap tukar template lebeh susah dari mengundi Raja Lawak Astro. Lebeh susah dari masuk gear auto kereta Myvi. Lebeh parah dari Login Facebook.

Before

 After

ARAHAN: SILA BACA DENGAN MENJERIT SEKUAT HATI

Untuk pengetahuan korang. Template baru aku nie di reka hanya dengan menggunakan mouse komputer dan keyboard. Template direka tampa menggunakan water color Buncho yang kite gune mase sekolah dulu.Dengan kepakaran yang ada pada genatic X dan Y yang ada pada designernya iaitu Syafiq Ezhan. Template baru nie telah siap dalam masa tah berape hari aku tak ingat sebab aku tak penah nak kire tapi sekejap jelah jugak.
Fakta Sejarah: Syafiq Ezhan pernah memenangi tempat pertama dalam kontest design Header yang dianjurkan oleh Zaharuddin.Net yang membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak Ringgit Malaysia 800.00 sahaja. Beliau tampa segan silu mengalahkan kontestan yang lain.
Tambahan lagi, Template yang aku gune sekarang nie. Alah yang baru tuh. Senang cerite yang korang nampak sekarang nie lah.Memenuhi ciri ciri yang ade dalam kepale otak aku tengah pikir mase nak clasifikasikan template macam mane yang aku nak. Ilmu ape si Syafiq Ezhan nie gune untuk bace minda aku, aku sendiri tak tahu. Meh aku tampo laju laju kalau korang pikir dye ade indra ke enam.  Untuk pertama tama kalinye aku tengok hasil artwork dye adalah melalui blog kawan sekampung aku iaitu Lina Jalil. Blog kawan aku nie jugak di design oleh Syafiq Ezhan.

So, (aku benci betul kalau nak start perenggan dengan "so" nie lah) kalau korang nak order template macam aku nie. Tak pon korang nk order header sahaja ke atau ape ape pon yang memerlukan kepakaran designer yang mahir dalam menggunakan Photoshop. Korang boleh contact sendiri dengan Syafiq Ezhan nie sendiri okey.

p/s: Aku tahu korang kalau masuk blog dye. Kompom korang tengok je header dye tuh kan? Korang belek belek ape ade kat header dye tuh kan?  Then korang cari butang follow kan? then korang scroll blog dye sampai bawah kan? Eleh aku dah tahu dah.....

51 Organisma:

lassiegewdix said... Best Blogger Tips[Menjawab]

phewiiiitttttttt !~
template baru ! TERBAIK :)
alamak , den bace dlm hati jep .
tak jerit pun ?
kene bace balik ker ?

Sofea dean said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dalam pd eden tengah sdih ,eden stil boleh gelak guling2 baca belog ekau ,tahniah ! & thankyou.teruskan buat orang gelak dengan belog ekau

Anati Soki said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kahahahah.. hebat fahmi hebaat. tmplate baru.. wakakakakkakaka

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fuyooo... lawa beb template ni... design ezhan memang the best la... hoho...

::fatihahanapi:: said... Best Blogger Tips[Menjawab]

terbaikk ! n aku jeles LOL

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

macam macho blog kau.. tapi title post tu ..... lupe kan je la.. hee~

sharaBUNGA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

grrrrrrrrrrrrrrrrr

cun cun cun

jeles



































































nyampah!

syufaa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sgt semarttttt!!! ^_^

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku suka templete baru :)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@lassiegewdix

kau tak ikut arahan lessie.pegi bace balik sane.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sofea dean

wah.ini satu penghormatan.tengs fea untuk compliment tersebut.amat2 appreciate dan fahmie akan terus berblogging.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anati Soki

lawa tak anat? lawa kan ? lawa lah lawah lah??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nieza Micha

aku memang biase mintak designer yg terbaik jer.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@::fatihahanapi::

alah.jgn la jeles.order la dgn dye skrg jgk.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

nape?? title post tuh kesat? memang sengaje pon buat title mcm tuh.bahhahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sharaBUNGA

eleh.igt shara je ke bleh tuka tmplate?? bhahahahha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@syufaa

tengs syufaa..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akmalhilmi

tq akmal my man.

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

so, ... (haha)







kalu tempah ngan die rupenye..
patot lah kachak je..
smart dowh..

wunny said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahh shemarties! :D

Kiera TheMonster said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Hmmm miss u , eh terjiwang lak kat sini . nope act nak ckp template baru ekau sgt cun la . mmg aku bukak terus agak terkejut . hampir la gak jatuh kerusi . ok mmg da lame tak dgr citer pasal my mie ni . hmm bout my better life , act not really better . full of sadness . ahhh sudah takya nak sentimental . btw , ur template superb :)

♥NuR SyAFiQah♥ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha..jeles nye..nk suruh shafiq buatkan gak ahh....hahaha

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

siyes smart bhai..lagi smart dari kau..keh3...

aku baru nak puji ketereran kau ubah blog..tapi pas bace..kredit goes to designer betul dye lah yep...teheeeee

Trah Wann said... Best Blogger Tips[Menjawab]

TAK LAWO PUN ^_^

Nurain Hasan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sumpah cun wey! kemas je!!

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

CANTIK GILERRR DOHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SUKAAAA!!!

SEBAB TU SEMUA AKU TAIP PAKAI HURUF BESAR!!!! (^_^)v

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

font kayu tu lawa siaaa.

Biela Sapine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

eceeceehhhh, templete baru woo

Apit said... Best Blogger Tips[Menjawab]

w0w!..cun abes tmplate nih

d_LA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

serius lawa la pamie!!!!!grrrrrrr...cane ni, dh jth cinta kot dgn design ezhan tuh..huhu

Imran nyambek said... Best Blogger Tips[Menjawab]

lawa giler blog nih

zara zainal abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

cantik + cool = tebaik (=__=')

tomatokering :) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

siyes cantek dri dulu ! :D

adibah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mmg santek..lg2 biru..sgt la suke..harus la sruh beliau bwt kn jugak..heheh

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmie, ko memang suke kaler cenggini eh?

tapi header beliau memang chun pon.

aku ingat ko guna buncho, nak jugak try :P

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@APi

tengs api.^_^ dye mmg terbaek lah weh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@wunny

tengs ye wunny.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Kiera TheMonster

haha.i miss you more lah kiera.^_^ alah.keep your life okey.jgn la mcm nie.fahmie happy jgk klu you kate template nie cantik.hehehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@♥NuR SyAFiQah♥

haha.pegi mintak dye design sane.bagi dye bnyak keje sikit.bahhahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Rara Farah

hahahaha.weh.yg lain aku yg buat.dye design je tau.susun atur aku buat sendiri tau.puji la aku jgk weh.puji lahh.pelise...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Trah Wann

tengs trah.sbb jujur.diorg yg lain nie mengampu je ke ape nie.bhahaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nurain Hasan

hahaha.tengs yunk.weh.ko amek la template aku nie.pasang kt blog ko.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya

huhu.tengs sophie.^_^ aku pon suke template aku nie ha.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain

haha.yg tuh keje is ezhan.bukan keje aku.^_^ ko kene puji dye.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Biela Sapine

yeah2..template baru weh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Apit

swagger.yeah.^_^ tengs dude.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@d_LA

haha.kalau gitu try la pegi usha ezhan.dye pemalu gile kot orgnyer.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Imran nyambek

tq imran.^_^ sgt appreciate bile ko puji.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@zara zainal abidin

tq zara.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@tomatokering :)

owh.kalau gitu slama nie blog aku buruk la ea.and ko tak bagi tawu aku pon kan.grrr.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adibah

biru? turqoise lah.grrr.

Popular Post