Sunday, February 13, 2011

1st time bawak kerete Evo 10 aku dah rosakkan dah

Share/Bookmark
Mood aku tak berape baik hari nie time aku nak tulis entry yang korang tengah bace. Sory kalau aku terlepas kate tapi lantak lah. Sebabnyer aku tengok kat rumah sebelah, dye gantung bendera Chelsea belah ujung. Sepatotnyer bendera Chelsea tengah tengah okey. Mane boleh Man U tengah tengah. Fakap tol lah. 

Boring punyer pasal hari nie aku takde ape nak buat. Kawan kawan ajak aku pegi Low Yat tempat beli barangan komputer tuh.(Ilmiah tak ayat aku?)  Aku pulak terkinje kinje tak penah nak pegi so aku pon ikut pegi. Mule mule agak kekok lah jugak. Si Pasha nie mentang mentang dah pro bawak jalan bukit bintang boleh kerek pulak. Meter 120 km/j ikut celah celah bandar nie. Otak lelaki memang macam Garmin kan kalau bab bab jalan nie. 

Farhana, Faznur and Najla duduk belakang posisi ikut siaran Al-Quliyyah okey. Korang boleh lah buat stock tambah dose kat belakang dengan mengumpat sesama sendiri. Macam biase. Gurls stuff katenyer. Kat Low yat beli External Hardisk yang banyak Gigs tuh, beli speaker, beli printer, beli belah lah kat sane. Tuh je fungsi Low Yat sebenarnyer kat Malaysia nie. Then aku terus balik.

************
1st time bawak kerete mahal nie. Kali nie aku bawak kerete Evo-10. Korang tak patot jeles okey. Ini bukan kerte aku pon. Dapat pulak jalan litar lumbe. Memang aku lenjan jelah kerete nie. Member bilik aku pulak menggalakkan aku pulak tuh bawak laju laju pecahkan record dye. Dye ingat aku takut agaknyer.

Kebaboomm!! 

Kerete tadi meletup enjen dye. Berasap kat boot depan tuh. Sebab aku lupe masuk gear 5 dan 6. Ini kire test pick up la nie. Tak perasan lampu warning dah menyala. Saje saje jer dye meletup macam tuh jer. Tapi aku masih relax lagi time tuh. Aku tengok budak bilik aku. Dye pulak tegok aku. Kami pon same same berbalas tengok. Selamat aku tak berlaga misai dengan dye time tuh.

Aku: Ah bosan lah aku dengan kerete nie.

Pasha: Kau yang nak sangat bawak kerete Evo nie tadi kan.

Aku: Aku tengok orang bawak best jer aku pon nak jugak try.

Pasha: Padan muke kau. 

Aku: Eleh bukan kerete aku pon. Bahahhhaa. Ape susah.

"RESTART"

Selalunye kalau aku rase nak kalah memang aku dah tekan Restart dulu dah. Kali nie terlambat la pulak.grrr

p/s: *** tanda nie bermaksud aku dah sampai rumah dan aku dah start MAIN GAME kat rumah. Takde kene mengene dengan penulisan sebelum tande tersebut.

48 Organisma:

liyanaziz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

grrrrrrrrrrrrr! game nguponya.. =p

Robot | Sakti said... Best Blogger Tips[Menjawab]

need for speed undercover ke?

hehehehe

:)

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nak baling remote control astro ni pada fahmie!

haha.

lassiegewdix said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pehhhhh !
aku dah berdebar2 bace entry kau ni .
*(^@&!%#& - geram nak cubit2 kauu jepppp !

.: lalala :. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ciss. cam ye ye aku bace. grrr

terbaik wok!

rotashia faizal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ceh.. haha

Eyka said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aduss..jhat btul! kena tipu sdah~ hahahaaXD

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@liyanaziz

owh.aku lupe nak tulis kat tajuk dye.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Robot | Sakti

robot.mcm maneko tawu weh.^_^ aku tak ckp pon kat entry tuh aku main game ape.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina

ko slalu kejam dgn aku kan.slalu mcm tuh kan.grr.hehehe.weh lame tak nampak ko kat sini weh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@lassiegewdix

relax la nurul.jgn la marah.bhahhehhehe.(ops!kluar name kampung ko pulak)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@.: lalala :.

alahai kesiannyer dye.^_^ sory ea.takde niat pon nk kenekan org.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@rotashia faizal

weh.bahhahahhaha.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eyka

alah.mane ade tipu.kan fakta nie.^_^

Anati Soki said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ko mmg perosak la.. wakakakakakaka

Fatimah Az-Zahra Norazman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dah agak dah. kau suka hiperbola. nasib baik x tertipu. bhahahaha

Fatimah Az-Zahra Norazman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dah agak dah. kau suka hiperbola. nasib baik x tertipu. bhahahaha

Nurul Afifah Addnan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

game ke pon..ape daa..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anati Soki

perosak tuh kasar sgt bunyinyer.parasit boleh??hehe

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fatimah Az-Zahra Norazman

hyperbola tuh kebende lak.aku hyperlink lah.bahhaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nurul Afifah Addnan

tah.game je kot.apelah.^_^ bhahahaha

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Menjawab]

setiap entry ko mintak penyepak haha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ayeem Jemain

ayeem.jgn sepak aku weh.^_^

si chentapelangi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bongokkk ! pfffttt =.="

Amira Naddia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

man u itu sgt hebat oke. wa pantang betol dgn chelshit. pami sewel. pami sewel. pami sewel.
men nfs cam pompuan!

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

arif umur 2 tahun dah bawak audi...

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

jom la lumbe weh..

ifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

asek terkena je dgn entry kau ni. aishhh...

ak dh debar2 pikir cam ne ko nk byr ganti rugi. huhuh

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku dah agak dh.. entry kau selalu memang camni... rase cam nak bg penampo... hahaha...

sengat said... Best Blogger Tips[Menjawab]

woi!

cintatehO said... Best Blogger Tips[Menjawab]

penin nk phm...emm last2 tertipu upenye. cehhhh....

DiriKu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hah tu la..padan muka hang XD
hahahhaha XD

fami said... Best Blogger Tips[Menjawab]

salam alaikum fahmiee..



hampeh~~~~~!!!! baru nak jeles. wakakaka~ =)


jom initial D seround khamis ni kat BB~ hang mai tak Gath kat sana? =)

aLya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mule2 bawu nk sedeh..lupe nak restart awal2 la nie..hahaha
xpe2..skali skale tengok kete meletup..hahaha

ayaa alyy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

grrrrrr. igt kn bebetul !

Mizz Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ahaha...tetibe rse nak test wat camni :

Sebab tuh saye suke datang blog awak and TINGGALKAN COMMENT. Sebab tuan blog nie tak pernah nak datang balik ke blog saye and tinggalkan comment. Terime kaseh awak ^___^.

lalalal~

shima azmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha..sengal gila..xleh bla..igt an ko drive kete mmber ko yg bawak ko g low yart ke ap..tgk2..situation lain rupenye..ceh..

Farhana Sahri said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tak ley blah..hehee

joegrimjow said... Best Blogger Tips[Menjawab]

selain restart, try again pon boleh

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hampeh

muhsin aminudin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ada duet sume senang


hot pursuit ke bro? try rx8 plak..haha..

Xanaster Zak said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ni cite need for speed underground ke ape ni?
adui...
aku ingat betul ar tadi...

syAzAnA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

skali lagi aku tertipu. syabas betei!

pilotHans said... Best Blogger Tips[Menjawab]

gila pandai wat suspen ajer..hahaha.. ^_^ good one bro..good one..

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha
gampeng je rasa
:p

Amirrah Zawani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

merasa bw evo dalam game je lah eyh.. ngeh3!! :)

Ery Farieha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kehkehkeh

baru cam nak tumpang evo kan :PP

budak.bandung.laici said... Best Blogger Tips[Menjawab]

buat suspen jer..

Popular Post