Monday, February 21, 2011

I am NOT sleeping, I am learning by osmosis

Share/Bookmark
Semalam aku ade meeting dengan sorang manager untuk completekan assignment aku. Meeting kitorang tuh kat Pak Li area Shah Alam je. Aku dengan tak tido sebab jadi Campaign Manager sehari sebelumnyer pegi Shah Alam dengan meter minyak krete sewa kitorang tuh dah nak sampai E. Member aku tuh leh pulak buat bodo tak isi minyak Tapi aku assume dye tahu lah yang  meter minyak yang 'E' tu bukan 'Enough' dan 'F' tu bukan 'Finish'" buatnyer actually dye tak tau nyaye aku menolak krete.^_^ 

Dramatiknyer tak sangke lak terserempak dengan si Sophie Al-Yahya nie dengan Boyfie dye kat situ. Aku pandang dari jauh aku macam kenal minah nie. Tinggi 164 plus minus cm, badan size *  (*adalah simbul size.seperti yang sedia tahu. Isu saiz adalah sensetif ye bagi kaum wanita) jalan lengang lengok. Tapi tak pimpin tangan dengan boyfie dye.

Dye tengok aku.aku tengok dye balik. Aku tegok dye, dye pon tengok aku balik. Kami tengok tengok, dye tengok, dan aku pon tengok. Banyak tak tengok? ^_^ Then dye tegur, dye kate yes dye adalah Sophie Al-Yahya .OMK! (Oh Mak Kau) tak sangke jumpe jugak akhirnyer aku kat minah nie. Otai yang banyak bagi aku tunjuk ajar dalam main blog nie sejak 4 bulan yang lalu. Tapi sebab aku ade keje tak dapat lah nak berborak panjang dengan dye. So sad. 

Abes keje aku aku terus gerak balik Campus. Dalam krete aku sempat tertido. Dalam mase 30 minit tuh, aku mimpi yang aku tengah makan nuggets. Bile aku bangun aku fikir, otak aku tak boleh ke designkan mimpi yang lebeh creative ker, lucah sikit ker. Pikir Maria Ozawa ker. Miyabi ker. grrr. Bila aku jaga, macam-macam aku boleh fikirkan. Bila aku tidur, otak aku tak rock.

Hari nie aku study macam nak gile. Sempat suro kawan kawan kejut aku nie . Sebab nak study. Padahal 3 chapter jer. Dah lah semalam penat buat site visit Aku sikit punyer cuak macam nak amek final exam. Sanggup aku sengkang mate blaja 5-6 jam tak tido. Buat air tongkat ali semua. Mandi banyak kali sebab takut terlelap. Then bile aku sampai kelas dah lah lambat 5 minit. Dengan tercungap cungap lagi naik tangga tingkat 9. Tapi bile dah sampai kelas semua buat muke pelik. Sakit hati gile aku. Lagi sakit hati bile member aku kate. 

" Fahmie, Prof takde. Kelas dye cancel. So, TAKDE QUIZ.[Noktah]" 

Then, I'm like o_O" 

Wooooooooot?  

p/s: Kat mane eak ade jual spray merah glow in the dark untuk spray kerete orang? aku ade nak sampaikan message lah kat owner kerete tuh! Evil evil evil

19 Organisma:

chuu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tipah tertipu mak hakhak., btw penah gak jadi camni, quiz last minute cancel., panas jer., bhahaha. tapi dalam hati.. fuhhh~

Citarasa Rinduan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bestnya jumpa blogger yang dikenali . lagi2 pernah berjasa pada kita

hehehehe, kak tumpang gelak jer utk last tu...lumrah pelajar...last minit..cancel....menyampah

Cik Pieka said... Best Blogger Tips[Menjawab]

prof saje cancelkan clas last minit sebab na tgk murid dy ni cergas ta dlm sukan *tetibe* .ahaa

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha...ey..kira ok apa...kureng kau study gak...bagus lecture kau..

zara zainal abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sememangnya fahmie kan sentiasa bersemangat... ahaks!! hahahah...

shima azmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha..bak kate lecturer ak..stdy utk life long learning..tapi memang t'bek la klau dah penat2 stay up, tgk2 tak jadi..rasa macam aish..lecturer menguji tahap kesabran betul..kalau ad sabar meter, mesti leh tengok dah brapa ko capai..chill n appy slalu ok.. =)

Sam Tasha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha..seronok ar ko study habis2an hahaha,,aku pk ko da jwb da quiz tuuu,,:D

zaidatul salwa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.klas cancel tu slalu gak berlaku.fruss sgt2 bile 1 hari tu takde klas...datang tuk quiz..tp ttbe cancel..haha.tension...tp at d same time.suke!hehe.

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha..
padan muke anda..
tapi bab spray tu aku nak tolong..
haha

sengat said... Best Blogger Tips[Menjawab]

eh lu drive? knp mase kat jb lu ckp lu x pandai drive?? ciss pemalas!!!

Sophia Rani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

padan muka pak lang

Naqib Mohamad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

heaven gler kuiz cancel. haha! macam bagi extra time untuk aku study skali lagi hahahha

the tricuspid valve

rotashia faizal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku pown pernah jadi mcam ko.. sekali dah siap cun melecun jalan bagai nak gempa bumi nak pegi klas, tetiba orang cakap klas cancel... grr.. penat2...

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

otai lah sgt.kau yg otai aku bagi tunjuk ajar adelaaa.. aku belasah karang kau ni.hahaha..

Nieza Micha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kau dh jumpe sophie al-yahya...? aku yg satu tmpat ngan dia kat uitm s.alam pun tak penah serempak ngan dia lg.. hoho...

tp quiz jek kot.. nape kau bgitu gigih...?=D

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wahhh best2 ni bro!

Terkini : 10 Jambatan Terpanjang Di Dunia

aLya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haaa..nk g spray kete prof ke??hahaha

applemasam said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha,,,nk spray ape je kt kete org tu??

Nurul Izzah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha. malang memang tak kan pernah berbau, famie :D

Popular Post