Friday, July 1, 2011

Milo

Share/Bookmark
Aku.

Aku bukan jenis lelaki yang suke nak kemas kemas rumah nie. Tapi hari nie after minum air Milo. Badan aku rase macam ade aura. Sebab tuh aku tak kesah kalau orang tersasul panggil aku Goku, tak pon Bezita. 

Mak tak sehat kene duduk diam diam. Biar aku yang kemas kemas rumah nie semua. Menyapu, Penyapu, Mop lantai, bersihkan kipas, basuh baju, sidai kain, angkat kain tengok anak dara orang jalan jalan kampung depan rumah. Semua aku buat sendiri. Tak perlu bantuan orang lain. Maybe effect dari milo yang aku minum tadi. 

Mak pandang aku dengan senyum sinis. Aku balas dengan angkat angkat kening. mak aku kerutkan dahi. Aku angkat kening ala ala Ziana Zain. 

"Whussup Mama?"

"Kau bertenaga je nie kenape?"

"Minum Milo tadi.Nape mak?"

"Mintak Milo kau sikit!" 

"Tuh atas meja depan tuh. Amek arr"

****

"Kenape Milo kau nie tak manis?" 

"Milo tuh ikut tuan nyer, kalau tuannye orangnye dah manis. Memang tak letak gule pon takpe" 

Mak aku jalan ke dapur sambil memaki maki dalam bahase cina. Tangan dye naik naik macam Karam Sing Valia. 

Aku tak berape paham sangat ape mak aku cakap. Tapi ending dye bunyi macam mak aku sebut "Sinchan" . 

Eh kejap. "Sinchan" ke "Chi ***" ??

Wallahualam. 

p/s: Mak cepat sikit eah sembuh sepenuhnyer. Rindu nak jerit suro mak buat air. Aku tak geti buat air sendiri. 

21 Organisma:

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hehehe. bgs kau neh =.='


smga mak kau cpt sehat =))

Yong Sofea said... Best Blogger Tips[Menjawab]

semoga mak kau cepat sihatttt

Raden said... Best Blogger Tips[Menjawab]

goku memg taff kan pami? ^^

Liyana Aziz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

oh, hai bezita!

wah, rajin betul! minumlah milo untuk jadi seperti bezita... bhahahahahah....

makcik! get well soon!

atok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

get well soon ;))

rotashia faizal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ayat tuan manis tak payah letak gula tu kelakar la.. hahaha...

btw mak pahmie cepat sihat tau.. kesian pahmie minum air tak cukup gula.. heheh

Fatimah Az-Zahra Norazman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmie hero lah. haha

HaireenKhairodin. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Pamie, pamie. Bilalah kau nak pandai buat air sendiri nihh. =.=''

Nur Syazana Mohammed Sani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aik ,. buat air pun xreti ka ? heeee

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/amalan-pemakanan-rasulullah.html

chuu muqhlis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tetibe kua sinchan @___@
btw, semoga mak cpt sembuh :D

Az-Zahra Fauzee said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bagus2, rerajen tolong mak ye...
tepuk2 bahu...

Sam Tasha said... Best Blogger Tips[Menjawab]

air ape la yang kau buat tuu?hahaha

eda said... Best Blogger Tips[Menjawab]

semoga maknya cepat sembuh..

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mintak air milo sket..

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha..bertuah punya ank..suh mak sihat utk buatkn air je ke. eh malulah,adik aku drjah 2 pun pndai buat air milo. XD

*time solat doa la mak cpat smbuh, boleh la kau suh mak kau buatkn air jgak, haha..*joking.

--> Wordless Wednesday #3 : Tell me, what does this picture mean to you :)
--> I Hate It When People Have Bad Table Manners! ⊙︿⊙

abglan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Patut a' mak marah, minum pandai... basuh cawan taktau.

syAzAnA said... Best Blogger Tips[Menjawab]

milo letak gula ekh? bukan susu? ehhe

hope mak kau cepat sembuh pami. aminnn.

#7 Wordless Wednesday!

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha...lawak giler. Buat filem pendek pun best ni. mulai sekarang aku pun nak beli milo gak la....

epaa chenta said... Best Blogger Tips[Menjawab]

moga2 cepat sembuh (:

..cik gugu.. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahaha siot..

Umie Artoqiemie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

cepat sembuh ye makcik

Popular Post