Saturday, July 9, 2011

Forever Alone

Share/Bookmark
Ini entry serious. Sory takde gelak tawe kali nie.

Ini entry soal hati. Soal hati. Soalan hati. Aku pulak tulis dengan berhati-hati. Walaupun tajuk entry bahase penjajah. Tapi aku tulis gune bahase yang lebeh mudah untuk difahami. Sebab name aku Fahmie. 

Entry nie aku tulis sebab aku nak korang tau bertape bertuahnye korang kalau korang tuh ade pasangan. Mungkin korang pernah rase ape yang aku rase. Tapi tak seteruk ape yang aku rase. Dan aku bukan nak cerite ape yang aku pernah rase. Tapi kemurungan aku beberape hari nie kalau aku tak luahkan. Mungkin menyebabkan blog aku nie "TIDAK" akan di update lagi. Sebab aku tak nak bende tuh berlaku. Maka, aku luahkan kat sini. Lagipon, blog kan tempat luah perasaan jugak kan? Tak kesah lah korang nak cakap aku ape. Aku tak peduli. 
AMARAN: Jangan jadi macam aku. Ingat tuh. Lagi sekali aku pesan. Jangan jadi macam aku. 
Hargailah Dia mase Dia ade kat sisi korang. Peluang takkan datang untuk kali ke dua. Kalau pon ade keadaannya dah tak same seperti yang pertama kalinya. 

Si Dia. 

Dia tak perfect. Kau pon same tak perfect jugak. Korang dengan pasangan korang tak akan jadi perfect. Tapi kalau Dia boleh buatkan korang ketawa. Tak kiralah ketawe besar ataupon kecik. Walaupon hanye sekali sepanjang relation korang tuh, korang maafkan lah Dia kalau Dia ade buat salah dengan korang. Ingatlah yang Dia tuh hanya memenuhi kehendak sebagai manusia. Setiap orang berlainan perangainya. Dan kalau Dia jahat ataupon buat kesalahan, tak selamanya dia buat perkara yang same. Bagilah peluang seberape banyak yang korang boleh tahan. 

Aku nak korang ingat. Dia tak mungkin akan buatkan korang puisi macam orang dulu dulu. Mungkin Dia akan buatkan korang lagu. Tapi hanya korang yang tau pasal tuh. Dia tak mungkin akan pikirkan pasal korang setiap mase. Dan kalau Dia cakap Dia sentiase pikir pasal korang. Aku nak korang tau dah memang Dia menipu. Tapi maafkan lah Dia. Dia cuma ikut ayat dalam drama TV aje. Tapi aku nak korang tau, Dia akan bagi korang segalanya yang Dia ada. Dia akan bagi semua yang ade dalam hati Dia. Walaupun Dia tau korang mampu patahkan hati Dia. 

Jangan sekali kali sakitkan hati Dia. Jangan cube cube nak ubah Dia. Bagi lah Dia jadi ape yang Dia nak kan dalam hidup nie. Bebas tuh kan penting. Jangan jugak korang duga benda yang Dia TIDAK AKAN buat. Jangan mudah buat kesimpulan tentang Dia. Banyak lagi benda yang korang kene tahu pasal Dia. Seumur hidup korang pon korang TIDAK AKAN paham pasal diri Dia. 

Belajarlah untuk SENYUM bila dia buat korang happy. MEMBEBEL je bila Dia buat korang marah. RINDU je Dia bila Dia takde di sisi korang. Semakin SAYANG pada Dia bile korang rase hubungan korang dah goyah. Sebab lelaki atau perempuan yang sempurna tak pernah wujud untuk korang kat dunia nie. Tapi ade SEORANG SAHAJA Lelaki/Perempuan yang sempurna untuk korang dalam dunia nie. 

Kalau korang dah bosan dengan Dia cakap "I Love You" hari hari. BERSYUKURlah sekurang kurangnya Dia re-new doa dia kat korang hari hari jugak. 

Semoga Allah S.W.T panjangkan relation korang selama mana yang korang nak kan. Dan jangan jadi macam aku. Forever Alone.

77 Organisma:

Taufan Bin Ribut said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sedih boboi bace entri ni
=(

bpbpo pon forever alone gakk..=(

tak de org nak kat boboi =(

sdih kan =(


Entri terkini : Diorang ni lesbian??
Entri sebelum :All day i do about sexs
Watch my video songs ^_^

akmalhilmi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

this is very serius entry
oke aku menyukainya dan aku mnyokong kate serius kaw

nak je aku copy
huhuhhu

Hotlink iChannels

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Terpaksa berpisah kerana agama, takleh buat apa dah. Terpaksa lepaskan jugak walaupun dah jumpa orang yang dicari. Kira forever alone jugak kan? Cinta yang tak mungkin. Dalam diam rasa keseorangan sepanjang masa

Takpe fahmie, ada hikmah tu. She's on the way, trust me. The same thing goes to me. Allah dah berikan dugaan pilahan agama kepada ku. Kau beruntung tak perlu menghadapinya. InsyaAllah. Jangan sedih sangat. ^_^

melly mellon said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Salam bro. Aku ada mention sikit pasal entry kau ni dalam blog aku. And ada copy sikit. Check out dulu la okay. Kalau kau tak suka, I can just remove it. No worries ya :)

Btw, ini entry paling serious aku suka gila!

http://rainbowmerah.blogspot.com/2011/07/i.html

thank you :)

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Taufan Bin Ribut

aku tau ko dapat rase ape aku rase topan.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@akmalhilmi

tengs akmal.sory jgk klu ko tak suke

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Yui_Wani

dont regret what has happen my dear yui. those things make us who we are today.^_^

aque said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sabar yew... gua nak nasihat pown x pandai sebab gua pown kecundang gak bab2 couple nie....

sabar banyak2 ye...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@melly mellon

teruskan awk. tak kesah pon.terime kasih sebab menghargai.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@aque

jgn risau. aku ok. ^_^ tengs for your concern.

el-janna said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sentap:(

beribusesalan

YANA YONET said... Best Blogger Tips[Menjawab]

God wants us to meet a wrong people before finding the right one, so when we finally find the right one, we'll know how to be grateful.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@el-janna

sory buat awk sentap...

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@YANA YONET

tengs yana. the only word i want to hear from you.tengs again. and again. n again.

elissya zynata said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Dan kalau Dia jahat ataupon buat kesalahan, tak selamanya dia buat perkara yang same. Bagilah peluang seberape banyak yang korang boleh tahan. (awk bole buad ape yang awk ckpkn niee )huh

HaireenKhairodin. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Tiba-tiba speechless. =')

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@elissya zynata

boleh aje. tapi you r not my girlfriends. noted that.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@HaireenKhairodin.

memang kadang2 kita tak leh kate ape pon.

Noor Aqillah Majid =) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alolo sedih pulak aku bace ;(
chill eah weh. one fine day, ada punya someone utk kau k :)
aku yakin, InshaAllah, ada! peace ^_^V

:: Khai Artzfar :: said... Best Blogger Tips[Menjawab]

incik fahmie!! just nak bagitau,,nk mnta kebenaran letak link blog anda sbgai mentor blog ku....ampunn....btw situasi ko same gile dgn aku,,,huhuhu sakitttt

:: Khai Artzfar :: said... Best Blogger Tips[Menjawab]

incik fahmie!! just nak bagitau,,nk mnta kebenaran letak link blog anda sbgai mentor blog ku....ampunn....btw situasi ko same gile dgn aku,,,huhuhu sakitttt

mai meowmeow said... Best Blogger Tips[Menjawab]

yess . betul betul betul Hargai mereka selagi mereka ada !
tersirok wa baca .

Umie Nadhirah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hurmmmm,

encik pahh :(

jgn lar sedih2 lagi :)

Umiekan ade. cewahh~

yad'z said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku tak de lah sampai nangis. just terase sampai ke hati ni.. hurmmm.. ok.. sangat serius entry ni.. nak join da group.. forever alone !

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nice entry :)entry awk buat saya nangis Zulfahmi Abidin.

dayu_myself said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ingat,suma benda Allah dah tetapkan...bercinta saja x bawak ke mana...ade hikmah dsblik putus cinta bagaii...kau dah dtetpkan untuk orng yng lebih layak...bila dh rasmi,thats what you list above is the thing you must done..sooo..chill bro...x kan lri gunung dkejar...zaaassss

chuu muqhlis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

cek fahmie, kadang2 walaupun kita dah buat yang terbaik, tp still kita akn lukakan hati dia.,

thats hurt so much.

btw suke dgn post nih!

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Aku tak pernah menyesal dgn perhubugan yg lepas sbb semua tu kan pengalaman.

Terima kasih utk entry ni yg membuatkan aku pk 2-3 kali sblm berpisah. Waduhhh

Salwa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Bersyukurlah dengan insan di sisi. :)

izfanora said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bila kita bersendiri baru kita sedar kepentingan orang di sisi..

bersendiri itu kadang perlu untuk kita lebih muhasabah diri..

titirara said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Bergenang air mata . tapi ku tahan . sabar tau :)

salwaismail said... Best Blogger Tips[Menjawab]

first time singgah sini ni! :D
nak tanya boleh? er, macam mana nak jadi blogger sejati? macam pelik je soalan kan?. hahaha :P

Qaseh dalia adelia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

siyesnye dia .. pernah di lukai =) but semua tu ajar kita supaya lebih matang dalam prhubungan kita yg seterusnya ..

Raden said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku da takde goku tau...siyes...ngah tunggu goku baru

^baju kurung^ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

siyes sedih. sabo ye.

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hello dear, what up !
relek la, perempuan perlukan perhatian.. mak wa ada cakap.. mase dia bercinta dengan bapak wa.. ada jugak gaduhnye.. dalam gaduh2, perasaan makin sayang yg muncul.. wah ! wa da bace semua surat dia.. yang palig penting selain kasih sayang adalah kejujuran dan keikhlasan.. sekian !

sniffa93_aznil4eva said... Best Blogger Tips[Menjawab]

entry ni sangat bermakna bro~

tak pernah ada pengalaman. tapi apa yg bro kata mmg betul.. apa2pun manusia selalunya akan menghargai bila dah kehilangan.

Citarasa Rinduan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tabah ya dik...............

sbagai yang dah bekeluarga..
sesungguhnya jika `dia` milik kita..
kita akan rasa dia dan kita ada persamaan..

Rara Farah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmiiiii...aku nak nanges kat sini boleh??

Engku Sofea said... Best Blogger Tips[Menjawab]

SEDIHNYA ! :(

Eva DaNiaL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tiap mnusia itu bpasangan .. mesti ade yg d ciptakan dari tulang rusuk kiri awak ... if bukan dari kalangan manusia mungkin dari kalangan bidadari tercantik di syurga ,, wahhh ... so cheers up bro ~

DiriKu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fuh...terbaik! :P

Eva DaNiaL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

na tnye .. u da follow ma blog ? then i da rep komen u ^_^

Nurul Syakira Zainal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

harap awk takkan lonely lagi!

miemieyy dollin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alololo , famie chill famie . sedih orang , HAHA -.-

AzzifarunNurafizza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

salam bro. pe yg ko cakap tuh memang ade kebenarannya. semua orang tak perfect dalam perhubungan. ape2 pon aku doakan ko dapat pe yang ko harapkan..pe pon..chill bro!

AzzifarunNurafizza said... Best Blogger Tips[Menjawab]

salam bro. pe yg ko cakap tuh memang ade kebenarannya. semua orang tak perfect dalam perhubungan. ape2 pon aku doakan ko dapat pe yang ko harapkan..pe pon..chill bro!

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Noor Aqillah Majid =)

tengs sbb bagi support. tapi jgn risau. aku dah berenti mengharap.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@:: Khai Artzfar ::

tak akan same weh. ape yg ko lalui tak same dgn ape yg aku lalui.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@mai meowmeow

hehe. tengs. aku pon dah bace entry yg ko tulis tuh.^_^ tengs sbb bagi support. jangan nk tersiruk sgt.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Umie Nadhirah

umie mmg ade. tpi umi jarang ade utk fahmie..hrmmm

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@yad'z

mmg lah. org yg rapat dgn aku je nanges weh. hrmmm. its okey. tp kan aku dah pesan. jgn jadi mcm aku. mane leh join2 group nie.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anonymous

owh. sorry anonymous. saye takde niat nak buat awk menangis. tapi ini luahan isi hati saye.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@dayu_myself

tengs sbb mengingatkan aku. aku hargai ape yg kau cakapkan itu.^_^ okey aku tk risau lagi lah KOT.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@chuu muqhlis

tengs sbb suke post nie. tapi harap saya dapat mengubah perspektif anda.^_^ itu lagi bermakna

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Oasis

same2 oasis. aku hanya nak share dgn org jer.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Salwa

yg jadi masalahnyer aku takde sape kat sisi

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@izfanora

terime kasih atas peringatan itu.sgt menghargainya.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@titirara

so sorry buat titirara smpai bergelumang dgn air mata. bukan niat fahmie nak buat mcm tuh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@salwaismail

you not even read my post. grrr

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Qaseh dalia adelia

hehe. tengs awk. mmg betul kate awk tuh. org tk sangkal.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Raden

sabar eah nadia. aku tak de niat pon. tapi since aku baru tau. boleh kite berkawan?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@^baju kurung^

so sorry buat kamu sedeh.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

masalahnyer aku bukan gaduh. tapi aku takde sape pon dgn aku. thats y aku ckp aku #foreveralone

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sniffa93_aznil4eva

terime kasih sbb menghargai entry ini.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Citarasa Rinduan

maksud akak chemistry tuh ker? ooo. okey. tengs for the info kak.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Rara Farah

nanges lah rara. takde sape pon nk larang ko menangis kat sini. hrmmm.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Engku Sofea

so sorry buat kamu sedeh. takde niat pon sebenarnyer nk buat org lain sedeh

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Eva DaNiaL

^_^ awk buat saye tersenyum. tengs utk moral support itu tadi.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@DiriKu

tengs.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nurul Syakira Zainal

klu awk tak nk kte lonely. awk teman lah kite.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@miemieyy dollin

sorry mimiey.takde niat pon nk buat mimiey sedeh. just nk lepaskan perasaan je kat sini

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@AzzifarunNurafizza

^_^ terime kasih eah.^_^

Nurul Afifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ajal maut jodoh pertemuan ketentuan Allah...xdenya forever alone tu.. fahmie je jual mahal kot.. :P

S_M_I_L_E

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nurul Afifah

takdenye fahmie jual mahal. ^_^

..cik gugu.. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

alolorhhhh...tuhan masih ade ngan kita.. xmo sedih2 ;p

Anonymous said... Best Blogger Tips[Menjawab]

love is fake!

Popular Post