Thursday, July 21, 2011

Rasakan Perbezaannya

Share/Bookmark
Hari yang indah untuk memulakan hidup. Aku mandi supaye aku rase lagi segar sebelum aku bentang tikar sejadah untuk subuh. Aku tengok mak yang masih PMS seronok tidur kat bilik yg ade kipas Panasonic tuh. Panas katenyer. Pada aku biase aje.

Aku yang belum tidur nie angkara rajin menaip di lawan web burung biru tuh terjaga sampai ke subuh. Macam biase, kalau aku tak tidur otak aku tak rock. Aku tak boleh pikirkan bende yang lagi cool contohnyer mandi bogel depan rumah. Aku cume siram pokok herba depan rumah sahaja.Mak memang tak suke pokok bunge, takde manfaat katenyer. 

Terjumpe kat pokok sirih daunnyer sehelai bertemu urat. Aku belek belek daun tuh sebelum dipetiknye, tampa di duge aku kene sengat dengan Kerengga. Oh serangga kau memang sial. Kalau aku ade kuasa magic macam dalam cerite budak kaca mate yang pandai magic tuh. Kompom aku wizard kan kerengga nie jadi Mini Cooper Merah Kerengga. Oh, cerite magic tuh popular sekarang nie. 

Tangan yang sakit nie aku tahan kan aje. Takkan kene gigit Kerengga sikit pon nak letak minyak gamat cap Haji Mujarab kan? Aku cuci tangan dan terus mencapai Blackberry hitam mati. Truutt... Truuut.... Truutttt. Danza Kuduro lagu caller ringtone yang Topan pakai. Aku ajak dye sarapan. 

Lepas sarapan aku tido.

Bangon dari tido aku rase tekak aku macam loya loya gitu. Aku try lompat lompat aku rase badan aku rengan semacam. Lepas tuh aku rase macam nak minum air manis jer. Aku keluar bilik try lah angkat dumbbell kat bilik abg aku. Aku angkat 10KG rase macam ringan gile. Aku try tambah lagi 10KG untuk memastikan nyer. Sah, aku dah jadi makin kuat. 

Aku tengok tangan kanan aku yang ade bekas gigitan tadi. Mungkin ini penyebabnye aku rase bertenaga, kuat dan gagah mcm nie. Mungkin Kerengga tuh Genetic yang baru tercipta telah menggigit aku. Sekarang aku dah berubah.

Menjadi Kerengga-Man

Sial je jadi super hero pulak. Jangan nak mengarut lah. Last last aku letak jugak minyak gamat cap Haji Mujarab tuh. Bengkak besar gile sial tangan aku. Get a life la weh. Super hero tak wujud. #haramjadah. 

34 Organisma:

Ema Razali said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bajet nak jd superhero lah konon hahaha :P

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

topan si kawan baik pahmie :P



kerengga man? erk?

keli said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haa, nanti aku baca balik. tengah JK ni.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Ema Razali

eleh. ema jeles lah tuh dgn fme.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina

ko kenal topan jgk ke weh?

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@keli

pegi lah habeskan jiwakacau ko tuh dulu.^_^

blog-tips-kurus said... Best Blogger Tips[Menjawab]

pssttt!! org ckp kalau dah PMS memang selalu panas..
*kerengge-man mesti keding sangat. tak macho beb!

Raden said... Best Blogger Tips[Menjawab]

nk kuase super heroes jugak...nk kuase berhentikan mase supaye aku leh pijak org yg aku benci

adrinaqamarina said... Best Blogger Tips[Menjawab]

semalam kan ko cakap nama kawan baik ko topan sebab tu aku kenal? ko lupa la tu.


-.-'

merahitujambu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

berangan lebih eh..=p

aque said... Best Blogger Tips[Menjawab]

har har har.. kerengge man yang cool... kalah ahli sihir berkaca mate.. keh keh

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hak3. tadek maknanya nak jadi superhero bila dah kena gigit kerengga. sakit woo.

deeya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

superhero memang ta wujud . tu Allah nak bagi tau kalau Dia la yg paling berkuasa . sebab tu ta suke Harry Potter . sume penTIPU ! full of drama . drama . drama . drama .

tapi kalau dragon ball ta pe . pasal mereka kartun . ngheee ^_^

yad'z said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha.. ur life tak sah tanpa topan yek.. ngeee~~ krengga man?? ahhaha... stupid dumb dumb jek bunyiknyer... kehkhekeh

Fatimah Az-Zahra Norazman said... Best Blogger Tips[Menjawab]

patutla kau post kat wall aku, kau nak suruh aku komen entry kau yee. aku dah komen nii.

Nur Syazana Mohammed Sani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha ,. best x kene gigit ? zana pernah kene sengat ,. sampai xboleh angkat tangan nye ,. huuuu~

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/is-that-true.html

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@blog-tips-kurus

yeke PMS mcm tuh? aku mmang kurus pon.. and im proud.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Raden

Naddia klu nk kuase yg mcm tuh baik tak yah. tak de super power pon leh pijak dye.^_^ pas je kat fahmie. fahmie tolong buatkan.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@adrinaqamarina

mane lah aku igt weh. aku sehari beratus2 tweet kot.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@merahitujambu

alah.sikit je pon..takkan tak leh.jgn lah berkire sgt.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@aque

lol.aku tau aku sgt cool.lol.^_^ ko jgn perli2 aku eah. aku jadi kerengga man aku blasah krang. haaa

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Puteri Iqa Izyan

aku pon baru tau kalau kene gigit kerengga sakit. sblum nie tak pnah pon kene gigit.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@deeya

perh. gile perasaan betul ko dgn entry aku nie. aku tau pasal tuh. tapi tuh cerite je kot. apelah. tuh pon nk berkire pasal harry potter.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@yad'z

apelah you ni.kawan i kot. klu i kat UiTM i crite sorg2 lak. takde org lain. bluekk..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Fatimah Az-Zahra Norazman

aku post kat ko smlm kot. entry nie entry subuh tadi. gile.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nur Syazana Mohammed Sani

ko kene sengat ape lah siak smpai tak leh angkat tangan. kerengga jgk ke kene sengat lebah weh

:: Khai Artzfar :: said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tak boleh jadi kerengga man pun tak apa..bogelman masih tak ada sapa2 nak jadi lagi..anda amat dialu - alukan...haha

DiriKu said... Best Blogger Tips[Menjawab]

peh!!!tuluntulun!!selamatkan saya!!1miahahahaha!! XDD

Yui_Wani said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Kalau btol bleh jd superhero camne eh? fuuuuhhhh.... @.@

chuu muqhlis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tetiba aku terpikir, kalau spiderman ley bergayut2 kat bgunan, cicakman ley lekat kat dinding, kerengga man ley buat ape -__-'

..cik gugu.. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

dtg dr blog topan.. abes kumen da n3 dy.. aku kumen n3 ko plak.. da folo jugak ;)

Umie Artoqiemie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

masih bengkak ke?..

hahahahaha

Azah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

haha... klau jadi superhero kan senang, blh ak wat interview kasi masuk blog. org lain blogger retis, ko blogger superhero. :D

BeYLa! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahah nk wt cm ste spiderman la ni..

spider gigit terus kuat, ade 6pax.ko kerennga man?? bontot ko mesti kena mantopp doehh!! hahahaha.

Popular Post