Saturday, May 28, 2011

Jangan lah kejam sangat, tolong lah aku cari

Share/Bookmark

Ini adalah gambar air botol aku, Name dye Ariff. Sepertimana yang korang semua tengok dalam gambar nie, Ariff kehilangan penutup dye. Ariff sangat risau dan sakit,kini dye kuat berpeluh dan tidak keruan. Aku pon macam tuh jugak. Kami tak boleh tido. Tolong hubungi kami kalau korang menjumpai penutup botol tersebut. Pulangkan secepat mungkin. Terima kasih. 

p/s: Aku tak nak kawan korang kalau korang tak tolong aku cari. Bukan susah sangat pon. Sebarkan pada kawan kawan yang lain pasal berite nie. Korang boleh buat entry sendiri dengan copy paste sepenuhnye entry nie, tak pon korang tekan butang "LIKE" kat atas tuh untuk share dekat Facebook korang. Atau copy URL entry nie dan post sebanyak kali yang boleh kat Twitter korang. Tolong lah Ariff weh. Aku merayu dengan sangat. 

Kebaikan korang tuhan sahaje yang dapat membalasnye.
Baca Lagi - "Jangan lah kejam sangat, tolong lah aku cari"

Sunday, May 22, 2011

Tahi Bintang

Share/Bookmark
Malam tadi aku lepak kat tepi laut kat Stulang tuh ha. Lepak makan ice cream conetto kit kat favorite aku sorang sorang. Tengok kanan kiri orang semua dengan awek. Gurau gurau konon. Gelak besa lah pulak, padahal takde ape yang lawak sangat pon aku tangok. Eleh..padahal aku jeles dengan diorang. Fakap

Angin tenang. Takde bunyi bising sangat malam tuh. Bile aku abes makan ice cream aku amek mase untuk stay lagi kat situ untuk beberape minit. Aku nampak tahi bintang. Aku teringat bile tengok dalam filem filem mat salleh tuh kalau nampak tahi bintang aku boleh buat wish. Tapi ikut cara doa lah.Aku bukan kapir laknat nak mintak kat tahi bintang ko tau. Aku pon gatal nak try mane tau berkesan ker.^_^

"Ya Allah ya tuhanku. Aku harap ade sorang perempuan yang baik, dan yang akan selalu ada untuk aku, terime aku seadannya dan sayang aku sepenuhnya. Amin" 

Lepas 5 minit


Phone aku berbunyi.


"Waalaikumsalam. Hi mak!"

p/s: Allah s.w.t. tahu yang terbaik untuk aku.^_^
Baca Lagi - "Tahi Bintang"

Friday, May 20, 2011

Konvo dah

Share/Bookmark

Yang dihormati SAYE, yang dikasihi SAYE, yang dialu-alukan SAYE, yang hensem SAYE, yang  pandai SAYE, yang mak sayang SAYE, entry yang korang bace SAYE punyer. Semuanyer SAYE lah.^_^ 19 Mei 2011. Tarikh nie penting untuk aku sebab tarikh nielah aku disahkan sebagai Pelajar Diploma dan Alumni UiTM.^_^. Yooosh!!! Tak lame lagi degree la pulak.

Kesimpulan Hari Konvokesyen:

1. Leceh betullah. #haramjadah 
Adakah anda tahu saye perlu datang ke UiTM sejak hari ahad lagi? Berapelame aku nak kene tunggu untuk sampai hari Khamis? banyak hari!!! (aku malas nak kire berape hari) dah lah nak uruskan dye makan mase. Bukak portal segala. Bayar gune bank segala. Nak kene print banyak form segala. Ikutkan ati aku aku tak nak uruskan. Tapi mak kate kalau tengok jer bende tuh tak selesai sendiri.

2. Pemilihan nama anak penting untuk konvokesyen.
Aku nak pesan kepada korang yang bakal jadi bapa or ibu. Korang jangan bagi name anak huruf "Z". Sebab diorang adalah giliran yang terakhir untuk dapat scroll nie.^_^. Korang bayangkan name aku start dengan huruf "M" untuk Mohd Zulfahmi Abidin. Korang tau tak nombor berape giliran aku? nombor SatuRibuLapanPuluhTiga . Dye tak tau agaknyer montot aku dah petak duduk kat krusi tuh. Dengan nevesnyer lain. Excited nyer lain. ngantok jangan cerite lah. dah tahab pola bear dah aku nie. Sepatotnyer nak konvo nie dalam dewan dye kene letak tilam. Jangan letak krusi. bhahaha. 

3. Sila rujuk info di Jabatan Kaji Cuaca. 
Bapak panas bile aku keluar dari dewan nie. Suhu badan 37 'c. Suhu baju 3 'c. Suhu jubah 60 'c. Berderai derai peluh aku jatuh tau. Selamat aku nie HOT orgnyer. So takdelah terase sangat.^_^ Aku harap sangat mase hari konvo tuh ade awan atas pale aku. Tak pon aku ade kuase macam Human Touch dalam Fantastik 4. 

4. Sesi photography.
Aku tak tau kenape setiap kali konvo jer orang sebok nak begambo banyak banyak. Nak photoshoot segala depan dewan tuh. Korang tak tau ke ketiak dah berkuah? lagi mau begambo. Bawak balik lah jubah tuh pegi amek gambo tempat lain. GRRrrrr...SEMAK (Semak digunakan bagi melambangkan anda adalah menyebok dan makan ruang di hadapan dewan untuk aku lalu lalang) 

5. Takde tenaga nak teruskan hidup.
Aku lapo gile vavi doe. Vavi pon tak penah rase lapo macam aku doe. Aku dari pagi tak makan doe. Gilelah ingat ade tea break ke ape. Ini direct dari kul 7:30 pagi sampai lah kul 12 tgh hari. Kesian perut aku nie ha. Dah lah aku sekeping jer. Kene tiup angin pon melayang. Lain lah tetibe ade perempuan mengaku dye diciptakan dari tulang rusuk kiri aku datang bawak makanan. Lega hati aku sikit.^_^ Next time aku kene muntah kedarah dulu.Ha, korang pon yang belum konvo tuh kene buat macam nie. 

Sebenanyer perkara nie normal. aku je yang cerewet macam anak manje.^_^ walaupun aku manje orangnyer. Tapi kat mane lagi aku nak mengadu kalau tak kat blog aku nie.bhahahaharamjadah. 


p/s: thanx to my beloved mother for attending this Konvokesyen. Really appreciate that. Sory momma. I just get one start for this time. 
Baca Lagi - "Konvo dah"

Saturday, May 14, 2011

Jiwa penonton

Share/Bookmark
Julung julung kalinya aku bangun tido umpama baby yang baru lahir. Wah sungguh fresh rasenyer. Korang penah rase tak macam tuh? Dapat tidur yang cukup. Dapat makan kenyang kenyang sebelum tido. Lepastuh sebelum tido tuh pulak malam tadi minum susu ibu suam? Tertido pulak depan TV rancangan kanak kanak. Perh nikmatnya. Korang dah lupe bertapa cute nyer korang mase tuh, dan bertapa cute nyer aku time tuh. Takpe, aku tak complain part aku cute tuh.^_^

Tapi......

Hari nie cuaca panas terik bile aku bangon tido. Panas, atas dunia dah nampak dah. Aku punye badan rase macam ini. Haba keluar dari seluruh badan aku. Hari nie tengok TV asyik nak marah je. Kartun sekarang tak macam mase aku muda muda dulu. #haramjadah punyer kartun. 

Lagi parah lagi bile aku tengok cerite Spongebob. Belum start lagi dah bikin aku panas. 


Korang kenal kan mangkok hayon atas nie kan? Dye nie slalu ade time nak start cerite spongbob je. Time cerite tuh tak penah pon tengok susuk tubuh huduh gemuk ade burung kat bahu warne ijau pakai topi pelik senget. Aku panas sangat dengan dye nie mase bebual dengan dye petang tadi. 


Captain: Are you ready kids? 
Aku: Aye Aye Captain 
Sebab aku rase aku nie masih kids. Aku pon jawab lah dengan senyuman sampai telinga. ^__________^

Captain: I can't hear you.......
Aku: Aye Aye Captain...Eh cibai lu captain.Kau nak aku ulang berape kali nie. Kau mate je yang sebelah takde. Bukannyer pekak bodoh...

Score: Captain 1-0 Aku

Sial punyer captain. Dye bodoh bodoh kan aku gitu jer. Aku dah cakap macam tuh dye leh pulak tanye aku macam macam soalan lagi. 

Captain: Oh! Who in leave in a pineapple under the sea? 
Aku: Kenape nak tinggal kat Pineapple dalam air? 
selambe je aku tanye dye balik soalan bodoh berbalas bodoh

Captain: Absorbent and yellow and porous is he?
Aku: Boleh berbuih? Kuning? dan ade lobang pori pori? Weh,ko nak bodoh bodohkan aku lagi ea? Aku tak nak jawab soalan nie. 

Score: Captain 1-0 Aku 

Captain: If nautical nonsense be something you wish?
Aku: Hahaha. Soalan nie senang. Japannyer Mr. Bean. Bahahaha. Yooosshh. Aku menang kali nie. 

Score: Captain 1-1 Aku (seri)

Captain: Then drop on the deck and flop like a fish?
Aku: WTF? B-Boys? aku tak pasti dengan jawapan aku. Anggap je nie soalan bonus ea.

Captain: Ready? 
Aku: Hell yeah......Now is my turn to ask question.
Amboi..speaking bahase penjajah nampak aku kali nie

(5 Second Later)

Errrrr...

Aku: Woi mane kau Captain sengal...........Aku belum tanye kau lagi nie. Captain!?! Hoi Captain ??!??!!! Captain...............~!@#$%^&*()_

Abes, score nyer Captain 1-1 Aku. So seri la nie ea? Aku, seri dengan captain? Seri?? Seri dengan Captain? 

Tiiiiidaaaaakkkkk.............................................

p/s: Nantikan novel "What The Captain" ep.1st minggu hadapan.
Baca Lagi - "Jiwa penonton"

Tuesday, May 10, 2011

Muka cantik soalan bodoh yang kau tanya Vol.2

Share/Bookmark
Entry nie adalah sambungan daripada entry yang lepas.Untuk bace entry yang lepas. Click Sini

SITUASI 16: Dapat result Final Exam yang teruk
Soalan: Kau kat dalam kelas tak pasang telinge ke time blajar?
Jawapan: Abah, kalau orang tak pasang telinga, macam mane orang tau si hadi beli iPad baru semalam. 

SITUASI 17: Dapat soalan dari Anonymous dalam Formspring.me
Soalan: Kenape kau sial? 
Jawapan: Kau eja "Hensem" salah weh. (anggap je dye typo)

SITUASI 18: Dinner di hotel
Soalan: Black Coffee Sir? 
Jawapan: Errr. Kau nie bersifat perkauman lah.

SITUASI 19: Kelas pukul 8. Tapi jam dah pukul 9 pagi. Bangon tido pon sebab dye yang kejut
Soalan: Mie, kau kate kau ade kelas pagi nie. Kenape kau tak pegi mie? 
Jawapan: Aku allergic pegi kelas. Ko pesan kan kat prof eah. 

SITUASI 20: Aku pegang Whiskas baru balik dari kedai. Terserempak dengan kawan
Soalan: Mie, kau bele kucing jugak ke mie? 
Jawapan: Eh, takdelah. Aku nak bagi ikan makan bende nie. Supaya dari dye jadi anak ikan yang berdose tuh. Baik dye jadi Bapak ikan. 

SITUASI 21: Soalan matematik
Soalan: Ahmad membeli 60 biji buah tembikai, berapakah blah blah blah? 
Jawapan: Kau gile ke ape ahmad beli buah tembikai sampai 60 biji. Ape kejadah ko nak buat dengan tembikai banyak macam tuh?

SITUASI 22: Perut tengah lapar. Mengadu kat Si Dia. Awakkk...saya laparlah...
Soalan: Awak nak makan tak?
Jawapan: Tak nak. Saya nak awak. (bluek..muntah aku kejap)

SITUASI 23: Dapat panggilan pukul 4 pagi. 
Soalan: Mie, kau dah tido ke belum?
Jawapan: Call back nanti...aku tengah menyelam nie. 

SITUASI 24: Update status Facebook via Blackberry
Soalan: Mie, kau dah pakai blackberry sekarang eah?
Jawapan: OMG. Facebook aku kene hack...

SITUASI 25: Budak kecik tanye soalan
Soalan: Abang, kalau abang pandai 3+3 berape jawapannye
Jawapan: Jawannye 8. Kalau tak caye cube gabungkan 3 nie ^_^

p/s: dah tandus sangat lah tuh idea aku. #haramjadah
Baca Lagi - "Muka cantik soalan bodoh yang kau tanya Vol.2"

Monday, May 2, 2011

Aku Vs Kau & Artis dalam Facebook

Share/Bookmark
Ape best sangat ker pakai profile picture berduet dengan artis artis terkemuka di tanah air.Wah bukan main cliché ayat aku.bhahaha. panggil Malaysia sudah.^_^. Pantang kau ade gambar dengan artis baru kau mesti upload kat Facebook tercinta kau dan letak kat profile picture tuh. Ape yang kau cube tayangkan kat dunia nie? ape yang kau cube buktikan sebenarnyer?  

1. Adakah kau nak MENAYANG kau pergi ke majlis tuh? Atau kau nak MENAYANG yang dia kenal kau. Atau kau nak MENAYANG yang kau nie peminat dye dunia akhirat? 

2. Adakah kau menanti nantikan mereka mereka yang kau gelar Friends tekan butang "LIKE" kat profile picture tuh padahal kau pon tak kenal yang kau panggil Friends tuh? 

3. Adakah kau harapkan mereka "comment" gambar gambar tuh dengan pujian membina. Kau puas hati bile tibe tibe member kau comment "hai! saya diciptakan dari tulang rusuk kiri awaklah.jom kapel" maksud aku dye tibe tibe tukar topic?

4. Adakah kau cube cari perhatian dari pengarah filem or composer lagu kalau gambar kau tuh ditayangkan dengan ko posing muke gelabah dengan artis tuh kau akan dipilih oleh diorang?

6. Adakah kau sedang mencari soalan aku nak tanyer nombor 5? ^_^

7. Adakah kau nak orang add kau padahal orang add sebab ingat tuh gambar kau.rupenye kau yang paling buruk dalam picture tuh?

8. Adakah muke kau buruk sangat kebelakangan nie sampai ko perlukan supplement untuk gune gambar artis untuk cari perhatian? 

9. Adakah kau percaye mitos cina kalau bergambar korang akan bertukar roh. Ko dapat tau mitos pasal nie mase tengok filem tah dari mane asal dye? 

10. Adakah kau dapat petunjuk dalam mimpi yang kau kene tayang gambar tuh kat dunia? lepas tuh artis tuh datang dalam bentuk ala ala pari pari ade kepak bagai? 

Walau ape pon alasan kau pakai gambar tuh. Aku peduli ape. Sebab aku sikit pon tak heran kau bergambar dengan artis artis tuh. Entry nie aku buat khas untuk kau. Ye kau.Kau yang bace entry nie lah. Sape lagi. Sape suro bace.bhahaha.

Meh sini turn aku pulak menayang picture aku dengan artis. Sory lah aku tak upload kat facebook sebab aku bukan suke menayang macam kau. Tapi aku upload kat blog sebab ini bukti okey.Bukti sahih. Aku letak 5 je tau. Kalau kau nak request lebeh ramai lagi artis atau orang famous aku boleh tunjuk. Kau tinggal kan je kat ruang comment tuh okey.^_^ 

1. Picture aku dengan Fatin Liyana


2. Picture aku dengan Fasha Sanda


3. Picture aku dengan Dato' Siti Nurhaliza


4. Picture aku dengan Justin Bieber


5. Picture aku dengan Zac Efron



  Semua gambar diambil pada Earth Hour setiap tahun sejak ia diperkenalkan.

Facebook: The only place where I can married with my best friend, and have more than 20 siblings. Isn't it great? 
Baca Lagi - "Aku Vs Kau & Artis dalam Facebook"

Popular Post