Saturday, May 14, 2011

Jiwa penonton

Share/Bookmark
Julung julung kalinya aku bangun tido umpama baby yang baru lahir. Wah sungguh fresh rasenyer. Korang penah rase tak macam tuh? Dapat tidur yang cukup. Dapat makan kenyang kenyang sebelum tido. Lepastuh sebelum tido tuh pulak malam tadi minum susu ibu suam? Tertido pulak depan TV rancangan kanak kanak. Perh nikmatnya. Korang dah lupe bertapa cute nyer korang mase tuh, dan bertapa cute nyer aku time tuh. Takpe, aku tak complain part aku cute tuh.^_^

Tapi......

Hari nie cuaca panas terik bile aku bangon tido. Panas, atas dunia dah nampak dah. Aku punye badan rase macam ini. Haba keluar dari seluruh badan aku. Hari nie tengok TV asyik nak marah je. Kartun sekarang tak macam mase aku muda muda dulu. #haramjadah punyer kartun. 

Lagi parah lagi bile aku tengok cerite Spongebob. Belum start lagi dah bikin aku panas. 


Korang kenal kan mangkok hayon atas nie kan? Dye nie slalu ade time nak start cerite spongbob je. Time cerite tuh tak penah pon tengok susuk tubuh huduh gemuk ade burung kat bahu warne ijau pakai topi pelik senget. Aku panas sangat dengan dye nie mase bebual dengan dye petang tadi. 


Captain: Are you ready kids? 
Aku: Aye Aye Captain 
Sebab aku rase aku nie masih kids. Aku pon jawab lah dengan senyuman sampai telinga. ^__________^

Captain: I can't hear you.......
Aku: Aye Aye Captain...Eh cibai lu captain.Kau nak aku ulang berape kali nie. Kau mate je yang sebelah takde. Bukannyer pekak bodoh...

Score: Captain 1-0 Aku

Sial punyer captain. Dye bodoh bodoh kan aku gitu jer. Aku dah cakap macam tuh dye leh pulak tanye aku macam macam soalan lagi. 

Captain: Oh! Who in leave in a pineapple under the sea? 
Aku: Kenape nak tinggal kat Pineapple dalam air? 
selambe je aku tanye dye balik soalan bodoh berbalas bodoh

Captain: Absorbent and yellow and porous is he?
Aku: Boleh berbuih? Kuning? dan ade lobang pori pori? Weh,ko nak bodoh bodohkan aku lagi ea? Aku tak nak jawab soalan nie. 

Score: Captain 1-0 Aku 

Captain: If nautical nonsense be something you wish?
Aku: Hahaha. Soalan nie senang. Japannyer Mr. Bean. Bahahaha. Yooosshh. Aku menang kali nie. 

Score: Captain 1-1 Aku (seri)

Captain: Then drop on the deck and flop like a fish?
Aku: WTF? B-Boys? aku tak pasti dengan jawapan aku. Anggap je nie soalan bonus ea.

Captain: Ready? 
Aku: Hell yeah......Now is my turn to ask question.
Amboi..speaking bahase penjajah nampak aku kali nie

(5 Second Later)

Errrrr...

Aku: Woi mane kau Captain sengal...........Aku belum tanye kau lagi nie. Captain!?! Hoi Captain ??!??!!! Captain...............~!@#$%^&*()_

Abes, score nyer Captain 1-1 Aku. So seri la nie ea? Aku, seri dengan captain? Seri?? Seri dengan Captain? 

Tiiiiidaaaaakkkkk.............................................

p/s: Nantikan novel "What The Captain" ep.1st minggu hadapan.

18 Organisma:

aque said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahhahaha... bengong!!! wat wa tergelak.. rase nak makan jew capt tu.. hahhaha

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@aque

hahaa.ko makan je weh.aku tak complain pon.bahhaha

Noor Aqillah Majid =) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

wakakah. lagi tak boleh blah, cite tu dlm bahase melayu -,-'''

yad'z said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.. dermmm.. buat aku tergelak beso memalam buta neih hahahaha

Umie Nadhirah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

captain hensemmmm..kau caci dia..

Piah Becok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahhaa... merepek betul. saba je la.. sok, try test kot-kot kapten jawab soklan tu ye.

terbaru:
1. BENARKAN AKU JADI JAKUN SEKETIKA
2. Sungguh!!! Banyak Ragam Diorang Nihh
3. JANGAN KACAU LAH!!!! ngantok nih
4. day one : 10 things about you

fasya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bkn ptutnye 2-1 ke?? ko klah ngn cptain..bkn seri..lala..

Anna Boleyn said... Best Blogger Tips[Menjawab]

huaaaaaaaaaa..lamanya dah x dtg blog ni..

anda masih kelakar seperti biasa..

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@fasya aku punyer entry suke ati aku lah nk letak brape banyak.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Anna Boleyn

HLN...wah dah lame tak dgr cerite pasal ko.^_^ tengs drop by.^_^

BeYLa! said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Hahaha cm comel je ko ckp Aye Aye Captain tu, keke.

Nurul Afifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

baguih sgguh..tang tu boleh nak bergaduh lagi.. =='

aLya maNip said... Best Blogger Tips[Menjawab]

cmne leh seri??? cam captain lg bnyk score je..haha

Naddia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku pon suke tgok span kuning itu. tp aku bz giler skrg. cis

dea izzana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hehe ... spongebob kiut!

deeya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

spongebob squarepants ! spongebob squarepants ! besh weyh kartun nie .. ayah aku suke jer dngan squidwrd tu . huhu ~

Apit said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hehe SpongeBob coming.. =P

dalila aimy said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahahah...apa pown xbole ,, like3

Popular Post