Friday, May 20, 2011

Konvo dah

Share/Bookmark

Yang dihormati SAYE, yang dikasihi SAYE, yang dialu-alukan SAYE, yang hensem SAYE, yang  pandai SAYE, yang mak sayang SAYE, entry yang korang bace SAYE punyer. Semuanyer SAYE lah.^_^ 19 Mei 2011. Tarikh nie penting untuk aku sebab tarikh nielah aku disahkan sebagai Pelajar Diploma dan Alumni UiTM.^_^. Yooosh!!! Tak lame lagi degree la pulak.

Kesimpulan Hari Konvokesyen:

1. Leceh betullah. #haramjadah 
Adakah anda tahu saye perlu datang ke UiTM sejak hari ahad lagi? Berapelame aku nak kene tunggu untuk sampai hari Khamis? banyak hari!!! (aku malas nak kire berape hari) dah lah nak uruskan dye makan mase. Bukak portal segala. Bayar gune bank segala. Nak kene print banyak form segala. Ikutkan ati aku aku tak nak uruskan. Tapi mak kate kalau tengok jer bende tuh tak selesai sendiri.

2. Pemilihan nama anak penting untuk konvokesyen.
Aku nak pesan kepada korang yang bakal jadi bapa or ibu. Korang jangan bagi name anak huruf "Z". Sebab diorang adalah giliran yang terakhir untuk dapat scroll nie.^_^. Korang bayangkan name aku start dengan huruf "M" untuk Mohd Zulfahmi Abidin. Korang tau tak nombor berape giliran aku? nombor SatuRibuLapanPuluhTiga . Dye tak tau agaknyer montot aku dah petak duduk kat krusi tuh. Dengan nevesnyer lain. Excited nyer lain. ngantok jangan cerite lah. dah tahab pola bear dah aku nie. Sepatotnyer nak konvo nie dalam dewan dye kene letak tilam. Jangan letak krusi. bhahaha. 

3. Sila rujuk info di Jabatan Kaji Cuaca. 
Bapak panas bile aku keluar dari dewan nie. Suhu badan 37 'c. Suhu baju 3 'c. Suhu jubah 60 'c. Berderai derai peluh aku jatuh tau. Selamat aku nie HOT orgnyer. So takdelah terase sangat.^_^ Aku harap sangat mase hari konvo tuh ade awan atas pale aku. Tak pon aku ade kuase macam Human Touch dalam Fantastik 4. 

4. Sesi photography.
Aku tak tau kenape setiap kali konvo jer orang sebok nak begambo banyak banyak. Nak photoshoot segala depan dewan tuh. Korang tak tau ke ketiak dah berkuah? lagi mau begambo. Bawak balik lah jubah tuh pegi amek gambo tempat lain. GRRrrrr...SEMAK (Semak digunakan bagi melambangkan anda adalah menyebok dan makan ruang di hadapan dewan untuk aku lalu lalang) 

5. Takde tenaga nak teruskan hidup.
Aku lapo gile vavi doe. Vavi pon tak penah rase lapo macam aku doe. Aku dari pagi tak makan doe. Gilelah ingat ade tea break ke ape. Ini direct dari kul 7:30 pagi sampai lah kul 12 tgh hari. Kesian perut aku nie ha. Dah lah aku sekeping jer. Kene tiup angin pon melayang. Lain lah tetibe ade perempuan mengaku dye diciptakan dari tulang rusuk kiri aku datang bawak makanan. Lega hati aku sikit.^_^ Next time aku kene muntah kedarah dulu.Ha, korang pon yang belum konvo tuh kene buat macam nie. 

Sebenanyer perkara nie normal. aku je yang cerewet macam anak manje.^_^ walaupun aku manje orangnyer. Tapi kat mane lagi aku nak mengadu kalau tak kat blog aku nie.bhahahaharamjadah. 


p/s: thanx to my beloved mother for attending this Konvokesyen. Really appreciate that. Sory momma. I just get one start for this time. 

43 Organisma:

rotashia faizal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tahniah.. aku ada nampak gambo ko dengan mak.. sweet... :)

Piah Becok said... Best Blogger Tips[Menjawab]

auwwww... teringat zaman konvo dulu.. jadik, entau ini adelah junior aku la ye... aku konvo 3 tahun lepas haha...

name aku mula huruf N. memang lama tunggu. cair mekap wehh tunggu lama..

anyway, tahniah dah konvo!!

p/s: weh, madu dalam english kite panggil ape? rujuk sini:HONEY? SECOND WIFE? CO-WIFE? =.=''

oh nudra said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tahniah bro! ok, insyaallah aku plak convo next year, aku amek tips kau ni. hihiih, btw, aku da follow twitter. ohnudra

shafinaz (: said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Wah tahniah :D

Amanie Ashraff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fulamak fahmi. tahniah la aku ucapkan. tak lama lagi turn aku pulak :p

Nurain Hasan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

untung sape dpt laki cm ko ni pahmi.
*bodek*

Naddia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

weh..aku konvo 13 mei aritu! nk smbung master lak..tp malas. weh..tahniah!

Noor Aqillah Majid =) said... Best Blogger Tips[Menjawab]

woooooo, tahniah! kahkah. seribu lebih? tidor bangun balik pon belum sampai name lagi -,-'''

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

fahmie!! aku konvo hari sama dengan kau sehh.. tapi aku sesi petang.hehe.. memang ketiak basah la. tapi nasib baik aku tangkap gambar pre-konvo kat tempatlain 2 hari sebelum konvo. nantikan kemunculan albumkuuuuu =B

natasya eddie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

untungla! x payah pergi sekolah! :p hahahaha

Taufan Bin Ribut said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ruginye aku mase konvo dulu belum bergelar "blogger".Kalu tak mesti akan aku abadikan kenangan terindah ni ala-ala lagu samson kat dalam blog.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@rotashia faizal

habes lah bersemut lah aku tido malam nie.^_^ tengs weh.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Piah Becok

sbb ko dah tua.^_^ aku muda lagik. senior tak senior.hahahhaa

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@oh nudra

hahaha.tepu lah ko tahun depan.tgok lah nanti.bhahah

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@shafinaz (:

teeeheee.tq tau.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Amanie Ashraff

haha. ko mesti tak sabar kan? nati ko merase lah ape yg aku rase.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Nurain Hasan

hahaa.ain.takde kene mengen pon okey.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Naddia

kenapelah kite tak konvo saing weh.klu tak bleh jumpe ko.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Noor Aqillah Majid =)

bukan stakat tido bangon balik.sempat aku berkemah dalm dewan tuh.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Sophie Al-yahya

hahaha. aku pon tak tau knape org nak bergambar semangat sgt smpai buat frame sgale eak? hahaha. ruginye tak dpat begambo dgn ko.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@natasya eddie

hahaa.mmg lah skola tak pegi.tapi skrg aku kene pegi kelas.aku kn tgh amek degree lak nie.^_^

Puteri Iqa Izyan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tahniah!! :D

nme aku P
jenuh jugak menunggu nnt. haha

Arine Romano said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahahha...congrates beb.bnyk no la cerewet ko ea.

natasya eddie said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sekolah dgn kelas lain la.hahahha :p sekolah byk peraturan,kadang2 boring nak mati tau. :p

AMOI KUSUT said... Best Blogger Tips[Menjawab]

congrats!

Syazwani Mazlan said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tahniah..:)

J.Syazwana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hoi tahniah ler dah konvo.
aku bulan seploh nih.
haha !

k e y r i said... Best Blogger Tips[Menjawab]

weeee~ bestnya! tahniah! :D

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Puteri Iqa Izyan

haha.tau takpe. name ko huruf P eah? masak lah ko kat dalam dewan tuh nati nak tunggu giliran ko abes.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Arine Romano

alah cerewet bukan kene bayar pong.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@natasya eddie

hahahah.ko lom tau lagi betape peritnyer sambung degree. hahaha. senang lah ckp. sebenanyer skola lagi enjoy ko tau.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@AMOI KUSUT

tengs amoi.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@Syazwani Mazlan

tengs kamoo.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@J.Syazwana

tengs. tapi knape ko bulan sploh? ko U mane eak??

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@k e y r i

takde bestnyer. penat je lebeh weh.^_^ bytheway tengs tau.^_^

^baju kurung^ said... Best Blogger Tips[Menjawab]

congratz2~lpas ni nk kje k nk smbg?
kalo nk smbg pasni cari U yg ad nma org stat hrf m dan k'ats aje- snang idop

deeya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tahniah pamie !! manja giler ah ko nie .. aku konvo pun xcerewet cam ko . huhu ~ amek dgree cpat slagi masih muda .. gud luck ! =)

fasya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

congrate wei..untung la aq konvo kat uitm dungun je.. cpt siket dr ko la.. 15 mei.. no pon 122 je.. mujur gak mak ko letak name mohd.. kalo xde mohd.. lg beriban la no ko..haha~

Shaiful said... Best Blogger Tips[Menjawab]

khinzir betul...nama aku start dr huruf S tah berapa ribu pulak neh =..= haha

munira sajuti said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bebel je ! okayy nama aku MUNIRA. stat M then MU plak tu,, xpela, mungkin pasni aku akan type benda yang sama cam ko bila sampai masa aku konvo. eyh okayy banyak plak aku bebel kat sini. okayybye

Liyana Aziz said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku tau aku dah lambat nak wish dan aku rasa ko pun x kan reply balik <-- berharap akan di reply

tetapi aku tetap nak wish! congratulation!!!!

arra lee said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ketiak berkuah?? hahahaha. congrats derr. :D

..cik gugu.. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha tahniah.. tang yg nama anak tu glew la.. ramai tu..

Popular Post