Thursday, April 28, 2011

Hai...Saya gadis somel dan gebu

Share/Bookmark
Hai uuoollss

Entry ini adelah untuk counterattack previous entry

Ai bukan pamie taww..Siyes iteww ta tipu. Betul Pamie bz study..mama beliau nak beliau cemerlang. Pamie ade mood swing. Beliau mungkin piyed tapi tanak ngaku. Beliau pakai pads ape ek? Orang Piyed tak leh lasak2 taww Pamie..Dok umah study lek lok oteh?

Enough about d lame boy named pamie..hehe..no offend taww pamie. Kamu da bagi ai update sesuke ati abah ai kan? Sape ai nie sebenarnye? kenape ramai orang tak percaye ai bukan Pamie? Pamie kan bunchet dan tak hensem..tak kan la ai nk ngaku ai nie beliau?

Oteh..name ai kene rahsie. for the time being leh panggil ai diva. Haa..meletops name ai. Ai dok Kay ill..umo ai foreva 16. Ai suke makan nasik. Pagi petang siang malam ai makan nasik. Diet? ape itu? Ai suke lelaki. Ai suke wane pelangi. Ai suke tido. Ai malas. Ai suke buat semak. Sume perangai kaum quraisy ai ade..tp ai tak hipokrit.

P/S: Pamie takde ajak ai kapel ke? alamak..perasannye ai. ahaks. Kamu taknak saye ke pamie? Saye kan gadis somel dan gebu (^ ^)
Baca Lagi - "Hai...Saya gadis somel dan gebu"

Hai....Saya lelaki hensem (versi Fahmie Tulen)

Share/Bookmark
Entry ini adalah berdasarkan entry yang sebelum ini.

Dengan ini aku nak sah kan entry sebelum nie bukan aku yang tulis.[noktah]

Aku sedang busy dengan exam. Takde mase nak pikir pasal nie semua. Biarlah dye nak amek alih blog nie pon takpe. :P

Baiklah murid murid, harinie cikgu mood swing...jangan ingat perempuan period je leh nak swing. So,cikgu bagi kamu semua cuti mulai asar nie sampai magrib nanti okey. Ha, lagi satu, nanti jangan lupe bawak pinggan dengan cawan. Cikgu nak buat jamuan sikit berikutan kedatangan peng-update entry MISTERI nie. Kite ade jamuan syok sendiri.^_^ 

p/s: aku ajak dye kapel? bile mase? kalau cantik aku nak jugak. lagipon dye manis (pau kaya). tapi kalau dye nak scandal ape salahnyer. Aku kan hensem......
Baca Lagi - "Hai....Saya lelaki hensem (versi Fahmie Tulen)"

Wednesday, April 27, 2011

Hai...saya lelaki hensem

Share/Bookmark
Assalammualaikom

Hai gadis. Ikot abang balik johor nak?

Oke. Ai bukan Pamie. Pamie sibuk study. Pamie kate die nak DL sem nie. Beliau terlupe nk log out belog beliau so ai nk update sesuke ati abah ai leh?

Sape ai? Ai adelah seorang gadis yg somel dan gebu. Tengok pau kaya tuh ingat la ai oteh? fokus pada kegebuan bukan pada bentuk.
if u knw wut i mean (^ ^)

Apa hubungai ai dengan Pamie? Beliau adelah scandel ai..Beliau nk jadik boipren ai tp ai nanak beliau sebab beliau tak ade janggut dan barbau bacin. So jadik scandel jela. Gadis2 di luar sana jangan jeles aauww. Scandel ini majmuk dan muhibbah..bape ramai pon abang Pamie leh handle..beliau kan hensem

Muke ai lebih kurang cam minah nie laa..cume ai pakai shawl lilit 8x dan ofkos baju2 ai sume cover ketiak


Oteh..takmaw cite panjang2 sgt nti kantoi dgn Pamie. Tata uuoolss..lebiyu! Muaaxxcs!
Baca Lagi - "Hai...saya lelaki hensem"

Klon

Share/Bookmark


Gambar kat atas nie adalah Facebok si Tengku Hazwan yang menggunakan profile pic aku. Aku nak mintak tolong korang sikit nie.

2. korang tekan kat kiri bawah tuh "report/block this person"
3. korang tandakan kat column "This profile is pretending to be someone or is fake"
4. korang pilih lah same ade "pretending someone I know" kalau korang dah add aku kat facebook, then search lah name Zulfahmi Abidin. "Does not represent a real person" kalau korang belum add aku.hehe 
5. then continue lah.^_^

Mintak kerjasama korang untuk "report/block this person" kalau korang tolong aku nati aku kawin aku jemput korang datang. hehehe.

hensem jugak aku rupenyer sampai ade faker.bahaha. and congratulation fahmie. dalam faker profile tuh status ko "married" ^_^
Baca Lagi - "Klon"

Monday, April 18, 2011

6 Alasan aku maki hamun 16 harkat time memandu

Share/Bookmark
Dari KL ke Johor. Driving membuatkan otak aku agak cookie. Dah sah sah sebab aku maki hamun report card pahala aku tahun nie dah tak cemerlang dah. 

1. Jalan yang aku tengah lalu sikit punyer Jem macam nak GILE ("GILE" digunekan oleh orang Malaysia sebagai sesuatu yang "Sangat".Only in Malaysia) Arah bertentangan selambe badak je lancar macam main ice skating.

Aku letak yang nie kat nombor satu sebab nie yang paling aku pantang. Rase macam nak main bumper car je kalau aku stuck kat jem. arah kerete lain lancar jer. Kadang kadang nak blame sape pon aku tak tahu. Sepatotnyer time zaman aku nie.Kerete semua dah terbang terbang jer. So, takde la aku susah susah nk beratur. atmosphere kan luas. suke suke aku je leh nak menyempang kat mane. Blame mak ayah aku jelah, diorang punyer pasal la nie lahirkan aku tahun 1989. Sepatonyer aku lahir tahun 2020. Baru lah sokong Che Det sikit.Hidup pon senang.^_^ Tapi itu tak bermakna aku sokong Barisan Nasional. Undi kan rahsia.tak tau eah? ** Mak Ayah. Mak Ayah tau kan orang suke bergurau.^_^

2. Si Suke tekan Break.

Agak agak kalau korang terasa korang lah yang aku maki tuh.^_^ Jangan nak perasaan sangat. Bukan dengar pon kan. Bagi kaum hawa yang berkenaan. Dari korang ade tabiat yang suke main break nie. Baik korang cari alternatif hobi lain. Contohnyer, main wiper ker, pakai makeup time memandu ker. Anggap je korang tuh sotong boleh gune banyak tangan dari korang pakai kaki korang tuh untuk main break. Kalau kaum adam pulak yang main break. Sila bawak bola Fifa yang boleh letak dalam kocek tuh. Korang main bola dalam kerete lagi bagus dari korang main break tuh tau tak. Dan aku cabar korang main bola yang letak kat kocek tadi sambil masuk gear. **kocek dan pocket takde bezanyer.

3. Mangkok hayon yang on the Phone time memandu.

Kalau ko pakai kerete sorong takpelah aku tak kesah sangat ko bawak slow dan makan jalan. Ini kalau dah bawak kerete macam jalan jalan dalam kampung. Lepas tuh ko nak cari parking sekali. Hey....kueh bengkang (Oh Lupe, aku kalau geram sangat aku memang sebut name name kuih berserta tukang jualnyer sekali. Contoh lain, Karipap mak Nona, Tahi minyak Mak Jah dan sebagainyer) Aku jugak mengamalkan amalan Maki dan Senyum dikalangan pengguna pengguna jalan raya yang lain.

4. Mereka yang anggap 60 km/j dan 110 km/j sama. Tak ada bezenyer.

Dalam dunia fighter nie aku selalu sabar jer dengan orang macam nie. Maki nie salah satu alternatif je bagi aku. Nak ikut kan hati aku aku bakor jer. Tak pon aku letupkan macam Altantuya tuh ha. Nak lagi dramatik lagi aku beli Nombor ekor gune flat nombor dye. Kalau kene aku hantar duit tuh kat rumah dye. Biar dye makan duit haram. Bahahha. keneraka lah ko. Eh...errr. Betul ke nie aku tulis. Lantak lah. Malas nak tekan backspace. Pape pon, tolong lah paham, ramai pemandu Malaysia yang nak masuk kelayakan pemandu F1 musim hadapan tapi tak kesampaian. Bagi lah chance untuk pemandu 110 km/j macam aku nie berlatih. Nak masuk trek mahal la pulak. Nak beli Lambogini tak mampu lah pulak. So,even aku bawak Sawi Savvi pon gune lah line bagi pemandu yang slow macam korang. Aku nie laju orangnyer. Sentiasa di link kanan. 


6. Category makcik line line mengumpat bawak Mini Cooper Merah motong aku.

First time nampak makcik makcik bawak mini cooper ape yang terlintas kat fikiran aku adalah BERFIKIR NEGATIVE secara KREATIF & KRITIS.  Kompom makcik nie jual dadah. Tak jual dadah menang nombor ekor. Tak menang nombor ekor duit harte pusaka lepas bunuh suami atau racun kan mak mertua pakai racun tikus. Manusia yang buat racun, tikus pulak yang dapat nama. Lepas tuh aku pikir yang dye nie mesti selebet gile. Kompom dye drive pakai kain pelekat. Dengan tak mandi. Ketiak bau busuk, masam, masin,pait, paing payau. Baju tak basuh. Kadang kadang aku jugak pikir nak ketuk cermin tingkap dye, tanyer dye sama ada dah lame ke dia menjanda. Agar aku kawin dengan dye, bunuh dye cara dye bunuh suami or mak mertua dia agar aku pon boleh pakai Mini Cooper Merah. Ish. Nie macam berbaur peribadi je nie. Sape suro pakai Mini Cooper.Kan free free dah kene maki.

p/s: aku sengaja skip nombor 5 sebab aku nk jugak gune nombor 6 tuh. Nombor 6 nie nombor favorite aku sebenarnyer.So, ada 5 sebab jelah sebenarnyer.^___^  
Baca Lagi - "6 Alasan aku maki hamun 16 harkat time memandu"

Saturday, April 16, 2011

Aku Takut

Share/Bookmark
Tenang. Tuh lah gambaran yang aku dapat bagi untuk suasana malam nie. Angin tak berape kuat kalau korang duduk tepi tinggap tinggat 2 nie. Ape lagi yang korang harapkan dari ketenangan yang ada. Otak kosong tak pikir ape. Takde masalah. Takde bunyi bising. hanye tenang. 

Seriously ini bukan cerite "Hantu Kak Limah Balik Lah Weh". Sikit pon tak terlintas nak buat cerite seram time time macam nie. Cume situasi nie buat kan aku terpikir pasal budak budak zaman sekarang nie lepas aku perhatikan perangai diorang kat Bukit Bintang lepas magrib tadi sambil menikmati Slurpee yang aku tambah 2 kali. 

Jangan risau, 7-E tuh tak bankrupt pon kalau aku tambah Slurpee tuh. Cume yang menghiraukan aku masalah sosial budak budak nie je ha. 

Mase tuh aku baru lepas solat magrib. Aku tau aku tak lah berape ilmuan dalam bab bab agama nie. Atas sebab yang sama mase budak budak rumah aku pelawa aku jadi Imam. Aku tarik diri. Sebab pada aku aku tak layak untuk mengimam kan diorang yang jauh lagi baik perangainyer dari aku. Sory aku penakut. 

Aku terlalu takut kalau aku baca doa salah, aku takut kalau ayat yang aku bace tuh tak kene pada waktu tertentu. Aku takut menanggung beban yang ada tuh semua. Tapi macam mane dengan budak budak yang aku nampak lepas waktu solat tuh? Dia tak takut ker? Dah nak masuk isyak dah nie!!

Aku tahu korang pon takut sebenarnyer weh!! 

Korang takut kalau amek air Sembahyang kulit korang berseri macam pakai SK-II kan? Korang takut kalau Sembahyang jiwa korang tenang kan? Korang takut kalau sembahyang nanti badan korang jadi lebeh sehat kan? Korang jugak takut dapat pahala kan? 

Hrrrmm....dah agak dah!!!

p/s: 2,4,4,3,4 is a simple math. Dear math, stop asking for us to find your X, she's not coming back, and don't ask Y either
Baca Lagi - "Aku Takut"

Thursday, April 14, 2011

Dari secebis kertas soalan beralih ke kertas conteng. Aku aplikasikan dalam blog aku agar aku dapat kongsikan bersame same dengan pembaca. So ape aku buat kat blog mamat nie?

Share/Bookmark
Dengan ini aku nak sah kan yang aku masih hidup di atas muke bumi ini. Alhamdulillah. Terime kasih kepada ibu & ayah, mak & abah sebab masukkan duit dalam account untuk aku terus cocok duit buat beli nasi goreng ikan masin dan roti butter coach malam nie .^_^ 

Hari nie hari last aku pegi sekolah. huhu. baru lah rase muda sikit kalau cakap pegi sekolah kan? Assignment semua dah anta. presentation semua dah selesai. test aku semua dah buat. Tinggal balik ke Joho je ari sabtuday nie naik kerete wira putih edaran Wong Motor yang ade sticker Chelsea kat cermin depan dye tuh, sit kulit warne itam. Tayar Mechelin, sportrim saiz 18, system audio Pioneer kalau tak silap aku , atau lebeh senang aku clasifikasikan itu sebagai "kerete kawan aku". 

Aku dah takde ape dah nak tulis. Nak cakap tuh jer sebenarnyer. Cube korang tanye dalam diri korang ayat nie. " Kenape aku terus bace entry mamat nie?" korang perasan tak? korang masih bace sekarang nie. ^_^Tapi kat bawah nie macam ade lagi jer yang nak dibace kan? sebab korang suke bace aku pon terus je lah taip ape yg terlintas dalam kepale hanggok hotak aku nie. 

Lepastuh pulak korang kene tanyer soalan nie pulak dalam diri korang ayat nie "So ape kene mengene entry yang aku bace nie dengan tajuk entry dye tuh?" haaa...aku tak yah tunggu korang dah tanyer dah dalam diri korang kan? bagus bagus. 

Lepas aku tulis tuh korang pon pegi lah cek ape tajuk entry mamat nie tadi? Lepas tuh korang sambung bace ape yang aku tulis nie kan?

Lepastu baru terpikir dah terkene kan? apesal lah ikut cakap mamat nie kan? korang tak rase ke yang korang buat tuh buang masa ke weh? hahaha.

Dah dah. Buat buat lah study weh. Dah takde mase dah nie nak final. Tuh pon kalau korang study lah. Yang dah kerje tuh. Pegi lah amek air semayang weh sebelum bace blog aku nie. Sebab blog aku nie menghayalkan.^_^ 

p/s: pesanan khidmat masyarakat ini dibawa khas dari aku. "Jom Study untuk Exam weh".^__^ doakan aku skali eah.
Baca Lagi - "Dari secebis kertas soalan beralih ke kertas conteng. Aku aplikasikan dalam blog aku agar aku dapat kongsikan bersame same dengan pembaca. So ape aku buat kat blog mamat nie?"

Popular Post