Monday, April 18, 2011

6 Alasan aku maki hamun 16 harkat time memandu

Share/Bookmark
Dari KL ke Johor. Driving membuatkan otak aku agak cookie. Dah sah sah sebab aku maki hamun report card pahala aku tahun nie dah tak cemerlang dah. 

1. Jalan yang aku tengah lalu sikit punyer Jem macam nak GILE ("GILE" digunekan oleh orang Malaysia sebagai sesuatu yang "Sangat".Only in Malaysia) Arah bertentangan selambe badak je lancar macam main ice skating.

Aku letak yang nie kat nombor satu sebab nie yang paling aku pantang. Rase macam nak main bumper car je kalau aku stuck kat jem. arah kerete lain lancar jer. Kadang kadang nak blame sape pon aku tak tahu. Sepatotnyer time zaman aku nie.Kerete semua dah terbang terbang jer. So, takde la aku susah susah nk beratur. atmosphere kan luas. suke suke aku je leh nak menyempang kat mane. Blame mak ayah aku jelah, diorang punyer pasal la nie lahirkan aku tahun 1989. Sepatonyer aku lahir tahun 2020. Baru lah sokong Che Det sikit.Hidup pon senang.^_^ Tapi itu tak bermakna aku sokong Barisan Nasional. Undi kan rahsia.tak tau eah? ** Mak Ayah. Mak Ayah tau kan orang suke bergurau.^_^

2. Si Suke tekan Break.

Agak agak kalau korang terasa korang lah yang aku maki tuh.^_^ Jangan nak perasaan sangat. Bukan dengar pon kan. Bagi kaum hawa yang berkenaan. Dari korang ade tabiat yang suke main break nie. Baik korang cari alternatif hobi lain. Contohnyer, main wiper ker, pakai makeup time memandu ker. Anggap je korang tuh sotong boleh gune banyak tangan dari korang pakai kaki korang tuh untuk main break. Kalau kaum adam pulak yang main break. Sila bawak bola Fifa yang boleh letak dalam kocek tuh. Korang main bola dalam kerete lagi bagus dari korang main break tuh tau tak. Dan aku cabar korang main bola yang letak kat kocek tadi sambil masuk gear. **kocek dan pocket takde bezanyer.

3. Mangkok hayon yang on the Phone time memandu.

Kalau ko pakai kerete sorong takpelah aku tak kesah sangat ko bawak slow dan makan jalan. Ini kalau dah bawak kerete macam jalan jalan dalam kampung. Lepas tuh ko nak cari parking sekali. Hey....kueh bengkang (Oh Lupe, aku kalau geram sangat aku memang sebut name name kuih berserta tukang jualnyer sekali. Contoh lain, Karipap mak Nona, Tahi minyak Mak Jah dan sebagainyer) Aku jugak mengamalkan amalan Maki dan Senyum dikalangan pengguna pengguna jalan raya yang lain.

4. Mereka yang anggap 60 km/j dan 110 km/j sama. Tak ada bezenyer.

Dalam dunia fighter nie aku selalu sabar jer dengan orang macam nie. Maki nie salah satu alternatif je bagi aku. Nak ikut kan hati aku aku bakor jer. Tak pon aku letupkan macam Altantuya tuh ha. Nak lagi dramatik lagi aku beli Nombor ekor gune flat nombor dye. Kalau kene aku hantar duit tuh kat rumah dye. Biar dye makan duit haram. Bahahha. keneraka lah ko. Eh...errr. Betul ke nie aku tulis. Lantak lah. Malas nak tekan backspace. Pape pon, tolong lah paham, ramai pemandu Malaysia yang nak masuk kelayakan pemandu F1 musim hadapan tapi tak kesampaian. Bagi lah chance untuk pemandu 110 km/j macam aku nie berlatih. Nak masuk trek mahal la pulak. Nak beli Lambogini tak mampu lah pulak. So,even aku bawak Sawi Savvi pon gune lah line bagi pemandu yang slow macam korang. Aku nie laju orangnyer. Sentiasa di link kanan. 


6. Category makcik line line mengumpat bawak Mini Cooper Merah motong aku.

First time nampak makcik makcik bawak mini cooper ape yang terlintas kat fikiran aku adalah BERFIKIR NEGATIVE secara KREATIF & KRITIS.  Kompom makcik nie jual dadah. Tak jual dadah menang nombor ekor. Tak menang nombor ekor duit harte pusaka lepas bunuh suami atau racun kan mak mertua pakai racun tikus. Manusia yang buat racun, tikus pulak yang dapat nama. Lepas tuh aku pikir yang dye nie mesti selebet gile. Kompom dye drive pakai kain pelekat. Dengan tak mandi. Ketiak bau busuk, masam, masin,pait, paing payau. Baju tak basuh. Kadang kadang aku jugak pikir nak ketuk cermin tingkap dye, tanyer dye sama ada dah lame ke dia menjanda. Agar aku kawin dengan dye, bunuh dye cara dye bunuh suami or mak mertua dia agar aku pon boleh pakai Mini Cooper Merah. Ish. Nie macam berbaur peribadi je nie. Sape suro pakai Mini Cooper.Kan free free dah kene maki.

p/s: aku sengaja skip nombor 5 sebab aku nk jugak gune nombor 6 tuh. Nombor 6 nie nombor favorite aku sebenarnyer.So, ada 5 sebab jelah sebenarnyer.^___^  

25 Organisma:

sengat said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha aku pun menyampah pd yg suke tekan2 brek!!! nak2 dekat slekoh!!! lepas tu kalau kat tol lorong smart tag duit dlm kad touch n go x cukup!!! kena tungu org tol dtg setelkan!! ish!! hangin aku!!

rotashia faizal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

tak boleh blah yang mini cooper tu.. haha... bebel je lebih... XD

suffer8zine said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aiyarkk nasib baik 6 harkat

Terkini : Kasut Bertatahkah Berlian

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@sengat

a'ah lah. yg tuh aku lupe letak.nati aku buat vol 2 lah.^_^ tengs sengat.

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@rotashia faizal

alah.takpelah.mak kate berangan tak kene bayar la you.^_^

Zulfahmi Abidin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

@suffer8zine

16 harkat lah suffer.^_^

lylaROCKprincess said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sy paling menyampah yg no 2 tu..
yg lain2 blh sabar lagi...

sengat said... Best Blogger Tips[Menjawab]

:)

Naqib Mohamad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

this is all the part where you say 'damnnn! shit!' hahaha

rotashia faizal said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha.. kau memang suka bagi aku senyum sorang2 baca komen kau kan? haha

Oasis said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Hehehe...hampir semua yang tersebut di atas tu berpunca dari kaum perempuan. Betul tak?

APi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku pantang kalau orang masuk simpang tak bagi signal..
memang kena maki la ngan aku selama 1km..

muhsin.aminudin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku paling suka kaco orang time traffic light. haha


world blogger summit 2011

Nurul Afifah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bahahahaha..

part makcik tu aku mmg xboleh blah...

ape kes makcik guna mini cooper tp aku xguna nih??

nih rasa mcm nak bunuh sapa2 nih.!!

grrrrrr....

Sophie Al-yahya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku pun tak suka yg main phone masa drive.

ee.. drive slow2.. bila poton je cehhh..patutlaaa, tak SMS, on the phone. huuu..nyampahh..

*weyy, pentipu ehhh.. ;p ada 5 je. number 6 tu mesti tarikh hari lahir ko eh?*

Anati Soki said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ko baru dlm drive dalam KL ko dah rasa pressure.. cube ko try drive dalam penang.. nah haai.. lg banyak la maki hamun akan kuar.. muahahahah

Khuzrin Kamarudin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

memang sakit hati kalau berhadapan semua ni... hahhaha..

fasya said... Best Blogger Tips[Menjawab]

bende2 ni sume nk mngajar ko care bersabar..huhu

IftiMonstaa said... Best Blogger Tips[Menjawab]

hahaha bahaya naik dengan ko nie. msti selalu dengar ko memaki hamun. wakaka

LANTAK PI LA KIPAS-SUSAH-MATI SI BIEBER TUH

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

aku paling bencik nak mencarut smpai 8 hrkat (woot!) bile org bg aku mkn asap ekzos ni..*__*

--> selain daripada hari raya, hari nak exam la orang minta maaf.

BLADE EDGE said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Assalamualaikum...

yg paling sedap skali nk maki bila ada yg drive sambil pegang hp. yg guna hand's free tu xper..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

aLya maNip said... Best Blogger Tips[Menjawab]

mak aii!!! x pasal2 mak cik mini cooper merah kene..hahaha

Fiya Ahmad said... Best Blogger Tips[Menjawab]

ape istimewa nye no 6 tu famy??? :P

LINA JALIL said... Best Blogger Tips[Menjawab]

karipap mak nona? bahahaha..aku suka nasi lemak mak nona..ko tulis kat entry macam org tahu..aku dah la sah2 tahu..bahaha

Naddia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

awek slebet yg drive mini cooper merah itu adelah aku...kau dengki kn

Popular Post