Tuesday, October 25, 2011

Khas Untuk Lelaki Players

Share/Bookmark
Makan. Adalah satu aktiviti yang paling aku suke memandangkan aku tak pernah ade masalah terlebeh berat badan. Faktor usia aku yang kini 19 tahun yang tersekat kat badan yang berumur 22 tahun nie tak menghalang aku untuk makan ape sahaja makanan yang aku boleh makan dan telan. As long bende tuh halal lah. Halal tuh bagus untuk kesihatan kawan kawan. 

Sejak naik semester baru nie, aku kerap makan fast food yang ade burger panjang tuh. Restaurant nie Kuning ade tempat drive thru.  Satu satunye Fast Food yang paling berhampiran di Puncak Alam. Time makan kat sini biasenyer time aku banyak assignment group untuk diselesaikan. Lepak sampai 6-7 jam sehari. Best bukan? macam setan. 

Kalau dah bosan nie macam macam bende dibualkan. Kadang kadang topic yang tah ape ape entah. Tapi commonly masalah personal group member aku yang perempuan. Biasenyer mesti cakap lelaki curang. Abes perempuan tak curang ke? 

Tak yah jawab lagi. Nie bukan soalan final exam pon. So, abaikan

Bile dah bebual pasal nie. Otak pelik aku terpikir satu permainan yang patot diguna pakai oleh lelaki kalau lain kali dye nak permainkan perempuan dengan cara yang lebeh ilmiah dan selamat. So, takdelah perempuan tuh kecewa sangat. Aku bukan ape, aku nak selamatkan perasaan perempuan tuh je.

Permainan tuh mcm nie: 

Pihak lelaki kene mencabar pihak perempuan untuk main sebuah permainan. Ok stop kat situ. Otak jangan nak kotor sangat. Belum ape ape lagi nie. Permainan tuh harus mengikut terma dan syarat berikut:
  1. Selalu melontarkan kate kate manis. 
  2. Jangan pernah bergaduh, kalau rase macam nak bergaduh kene cepat cepat mintak maaf. kalau pihak yang bersalah lambat mintak maaf dye dikire terkeluar dari permainan nie. 
  3. Kalau ade mase terluang, wajib berinteraksi.Tak kesah lah message ke, call ke Facebook or Twitter pon takpe. 
  4. Setiap pagi dan malam. Setiap individu wajib mengucapkan Selamat Malam dan Selamat Pagi. 
  5. Kalau keadaan financial korang berdua stabil or ade duit lebeh. Korang perlu hangout. Keluar tengok movie ke. Pergi Genting ke. Mane manelah, janji korang luangkan mase korang untuk bersama. 
  6. Korang kene ade gambar setiap kali korang keluar bersama. Gambar tersebut harus di print sebelum korang balik ke rumah masing masing. 
  7. Korang kene bagi nickname or name name manje untuk diri masing masing. Contohnyer yang biase diorang gune B and BB,Hubby and Hunny, Papa and Mama, Paknya dan Emaknya. Terpulang koranglah selagi bende tuh korang rase manje. 
  8. Sekali sekala bergayut lah gune phone lepas pukul 12 malam. Buat Super Saver 3 - 5 kali. 
  9. Bertukar tukar baju yang korang pernah gune untuk korang bau sebelum korang tidur. 
  10. Belikan hadiah kalau ade hari hari istimewa. 
Tambahan: Kalau nak lagi best bawak jumpe mak ayah korang lah. Bawak mengadap terus. 
So macam mane nak tahu sape menang or sape kalah main permainan nie? 

Siape Yang Jatuh Cinte Dulu. DIA KALAH. 

Lepas tuh si Lelaki boleh blah dari perempuan tuh. Si perempuan tak boleh nak marah marah sebab korang dah deal mcm tuh sebelum korang main permainan nie.Aku harap perempuan yang menang kali nie. ^_^ 

p/s: Kot ye pon korang nak aplikasikan permainan nie. Korang buat lah perjanjian dulu. Kalau dye stuju baru lah teruskan. Klu tak, tak yah lah okey. Aku bagi cadangan je. Aku tak sanggup nak main permainan nie. #okbai

13 Organisma:

faiznur rotashia said... Best Blogger Tips[Menjawab]

antara game paling kejam.. haha

farahgokkana said... Best Blogger Tips[Menjawab]

terseksa perasaan orang. dajal nya kau fahmie create game macam ni :3

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said... Best Blogger Tips[Menjawab]

klau ikut syarat2 tu macam best...tetibe syarat yg nk terakhir x leh jatuh cinta n kene clash..pergh,,sakit doe..klau pompuan mmg suke kene layan macam syarat2 tu except yg kene clash tu..kejam~ kejam~

aleen aiden said... Best Blogger Tips[Menjawab]

sipencadang awal2 ckp xsanggup maen game sendirik.acaner?keh3

Arep Skema said... Best Blogger Tips[Menjawab]

game terhebat abad ini. haha ! but masuk akal jugak :D

HaireenKhairodin. said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Tak sangguppppp!

ainol akasyah said... Best Blogger Tips[Menjawab]

kojam gile..game terkejam ponah eden jumpe..hehe

Wan Zulqhairi said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Jangan main game ni sampai pompuan tu mengandung sudah!!! T__T

Yui Light said... Best Blogger Tips[Menjawab]

Boleh turn out jadi happy ending ni. Lepas salah seorang kalah, misal nye lah lelaki yg kalah. Ok, dia boleh blah kan lepas tu. After that, kalau lelaki tu bijak la kan, dia akan lamar perempuan tu secara serius. Sebab yang sebelum tu adalah game. Kan kan kan?

Boleh buat jadi jalan cerita komik ni. hahahaaaaa

Aku selalu terikut-ikut dgn cerita ang ni...pergh. Haru.

dayu_myself said... Best Blogger Tips[Menjawab]

best gak...tpi bab tkt2 baju tu bsuk kot...
kah3333....
pengoto' la hang..adeh...

hasrini sahrudin said... Best Blogger Tips[Menjawab]

selalu lelaki lah kalah. werk2. ;)

Hashira Yusoff said... Best Blogger Tips[Menjawab]

game yang menyeksa jiwa raga yang pastinya. aku x sanggup.. T.T

Eyka said... Best Blogger Tips[Menjawab]

keh keh keh...game ni gua sukee wey! hahaha :P

Popular Post